Zive svirke po Kraljevu?!

Malo mi je čudno da na onaj način slušam Baha. Ono mu da neki skroz drugačiji trip i atmosferu u odnosu na ono što sam navik'o da bude kod slušanja Baha (nije baš da sam se odrao oda slušanja Baha u životu, ali bilo je trenutaka). Treba mi vremena malo da svarim ono u onom obliku, ako znaš na šta mislim. O samom kvalitetu svega onoga nema šta da se priča.

Samo treba da svaris taj zvuk, posle ces da se zarazis...znam tacno kako ti je
ja sad dzeziram sve zivo sto mi padne shaka...od sevdalinki do dodekafonije

Ma daaaaaj! Dimmu Borgir je prilično sladunjav sa svim onim melodijama, klavijaturama, orkestrima i slično. Ima, naravno da ima grđe. To su neke skroz drugačije dimenzije, stilovi sviranja i sl. Skroz atipično u odnosu na ostalu muziku. Samo da vidiš ti koji su tu tonovi, promene ritmova, nepari i ostalo. Ne znam da'l si čuo da se metal izučava kao predmet na nekim muzičkim akademijama po Britaniji valjda.

Mada da budemo iskreni i kada ima neka dobra svirka ljudima kao da je zao da se odvoje od 100 do 300 dinara da bi ishli... na svim svirkama mahom su sve ista lica. Ali ako je svirka besplatna, tu vec ima ljudi i s'konca i konopca. Znaci u domu drushtvenih kad je bila svirka samo shto penzioneri nisu bili.

Pazi.... vecina bendova na ciju bih svirku otishao ima po jednu do dve pesme koje se meni svidja kako je izvode, bilo to da je obrada, tribute ili njihova orginalna stvar, ali ipak odem na tako neku svirku jer tu nije u pitanju samo muzika, vec i druzenje, zezanje... na kraju krajeva treba podrzati tu scenu bash iz tog razloga da bi bend mogao da pokrije neke osnovne troshkove. Tada bi imali i vishe kvalitetnih svirki u Kraljevu ako neko sa strane vidi da je ovo podrucije koje je zainteresovano za takvu vrstu muzike a ne da cekamo neki miting ili praznik da dodje neko "ime" u Kraljevo.

Back