Zimske gume

Da to je ta deračka cena vesa u kaluđerici uzima 500 po točku. Ovi malo bliže centru 900-1000 po točku. To je bilo nekada 300 din i bilo je prihvatljivo. Onda su naduvali cene iz nekog razloga. Pretprošle god u beogumi sam platio krpljenje gume 1500 din 😱

Mogu, ali razmišljam da prodam ovaj auto kad danas uradim tehnički. Ne treba mi više na metan jer jako smanjuje gepek, a promenila sam posao pa mi ne znači jeftinije gorivo na pređenu kilometražu.
Samo sam tek pre par dana zamenila gume i primetila da baš bruji. Mislim da su neke Henkok ili tako nešto.

To je normalno kada se pređe sa letnjih na zimske navikneš se posle nedelju dve. A buka je ugl vezana za šaru gume. One all season imaju sitnije i manje gripove, više liče kišnoj šari i dosta su tiše od klasičnih zimskih koje baš imaju krampone i shodno tome čuju se više.

Gde ima zamena za 10e za sva 4 tocka? Kod mene uzimaju 3.000 za 4 tocka, pa dva puta godisnje, to je 50e. U Bg negde uzimaju i do 50e za jednu zamenu x2 to je 100e godisnje. Drugi set felni se za cas isplati, plus sto kada dodje vreme za prodaju auta mozes lakse da ga prodas ili da postignes bolju cenu ili na kraju krajeva da jedan od setova prodas odvojeno i delimicno izvuces ulozeno.
Kod mene ( u mom gradu, ne mojoj firmi da se ne shvati pogrešno) zamjena i balansiranje sva 4 točka 32 km. Nije baš 10 evra ali nije ni puno skuplje.

Vulkanizeri skuplji od doktora pregled specijaliste 20 evra :lol:
Pa normalno je to i na Zapadu cesto mehaničar zaraduju vise od lekara ako vole da rade mogu zaraditi jako puno ..Tako i zidar i vodoinstalatet i dosta njih ..Zidari tu ubijaju oni su uzimali na crno ovde kod mene 0,75€ po cigli a slože po 1000 cigli na dan I sve im moras obezbediti ..

Poslednja izmena:
Zato ja imam zimski i letnji set pa ne plaćam ništa a jeftiniji automobili samo zimske i cepaj.

A ovo ko dva puta godišnje skida, stavlja balsnsira i tim lopovima daje 50-100 evra taj je lud.

Davno se meni drugar iz amerike smejao kaže samo univerzalke i cepaj.

Zato ja imam zimski i letnji set pa ne plaćam ništa a jeftiniji automobili samo zimske i cepaj.

A ovo ko dva puta godišnje skida, stavlja balsnsira i tim lopovima daje 50-100 evra taj je lud.

Davno se meni drugar iz amerike smejao kaže samo univerzalke i cepaj.
Zavisi gde si ..ja vozim te 4 sezone na kombiju ali ih nikad nebi stavio na obican auto. Ima i tvrdoca guma ..zimske su mekane letnje tvrde a te 4 godišnja nesto između.. Nisu ni za +40 a nisu ni za -20..obe su dobre kad je mali plus

Zavrsavaju ali se i troše leti mnogo vise nego letnje a nisi bolje leti od nekih srednjih letnjih guma niti su bolje zimi od srednjih zimskih .. Pitanje je koliko ces preci sa tim jednim setom u odnosu na dva zima leto ..Neverijem da se tu nesto dobija ..jedino sto par godina nećeš menjati zima leto a to je posao ako imas dva seta felgi od 5min..

1000011521.jpg

Može gde 'oćeš🙂
Danas montirane.
Falken Wildpeak A/T3W 285/65/18

ne valja zimske gume na vrelom asfaltu, vise se trose, veca je buka i potrosnja je veca.
А замена на летње сигурно око 2,500 .
Опел Корца Ц ..колико би коштале 4 челичне фелне половне претп.да су јефтиније од алу. Да се не зеза жена код вулк.скидање гума са фелни.

Back