Зилоти

Original postavio Владан ИПХ Pogledaj poruku
Своје прелатачко мењање синода пројектуј неком другом.Свака друга реченица ти се своди на ''критику'' оца Акакија. Зашто га толико не подносиш, шта ти је урадио па да га толико клевећеш?

Пријатељу, о.Акакије је у Србији (по функцији) поглавар ваше расколничке Цркве коју ви сматрате за СИПЦ.
Значи, он носи највећу одговорност и мора бити на удару критике.
И ви помињете о.Серафима (који носу такву сличну одговорност за андрејевце у Србији).
Дакле, мој однос према Акакију нема апсолутно никакву личну конотацију (осим у вашој изопаченој машти) већ искључиво верско-духовну конотацију.

И ти си мењао Синоде...Био си у СПЦ, па си сада прелетео код расколника....
А ја сам то прошао и нашао истинску Цркву! :)
Видиш куме шта овај наклапа.Рекох да треба да га се клонимо.Он је у прелести.Али то је најмања штета.Већа је та што својим смарањем квари покушаје да се објасни нешто људиме попут Ђолета.

Твоји удари критике су у свакој другој реченици, а када је о.Акакије у питању у сваком слову. Критиковање личних грехова(које произвољно тумачиш) сигурно није верско духовна конотација. Човека који је преко 13 година ревносни пастир и слуга Цркве, својим критиковањем ради критиковања само увећаваш у очима оних којима га желиш оцрнити. Рекох прелетачки дух би се показао у делима мењања синода а отац Акакије то никада није учинио, слава Богу на томе.

Твоји удари критике су у свакој другој реченици, а када је о.Акакије у питању у сваком слову. Критиковање личних грехова(које произвољно тумачиш) сигурно није верско духовна конотација. Човека који је преко 13 година ревносни пастир и слуга Цркве, својим критиковањем ради критиковања само увећаваш у очима оних којима га желиш оцрнити. Рекох прелетачки дух би се показао у делима мењања синода а отац Акакије то никада није учинио, слава Богу на томе.

Ма брате.Наш бивши брат у Христу никад неће престати да лута и прелеће.

Срђане жао ми је што у теби нема покајања.,јер нежелиш да знаш да си у прелести.Поврати мир својој души.Врати се.Стекни смирење па ђеш видети како ће одмах да ти буде боље.А не овако немирног духа да људе задржаваш у екуменизму.Или водиш из јереси или Истонске Цркве у раскол.

Акакије је поглавар (по функцији) расколничке верске заједнице у Србији која се лажно представља као истинска.
Свака моја критика према њему је за његово добро, и све што сам о њему написао, то сам (углавном) и лично њему саопштио уживо (док сам био флоринац). О томе могу да пишем, ако хоћеш...:)

И није то "критиковање ради критиковања" већ изношење очигледних чињеница а теби се причињава да њега лично критикујем јер је он - Акакије Станковић.
Не због тога већ због његове функције и одговорности коју носи јер трује душе људске и заводи их на погрешан пут.
Сви Свети Оци благосиљају да се расколници (и јеретици) оштро разобличавају, а то управо и радим. :)

Да, јесам прелетео: из раскола у Цркву Христову! :D

Своје прелатачко мењање синода пројектуј неком другом.Свака друга реченица ти се своди на ''критику'' оца Акакија. Зашто га толико не подносиш, шта ти је урадио па да га толико клевећеш?

Видиш куме шта овај наклапа.Рекох да треба да га се клонимо.Он је у прелести.Али то је најмања штета.Већа је та што својим смарањем квари покушаје да се објасни нешто људиме попут Ђолета.
А ти као прави паук чекаш да уловиш и Ђолета у вашу расколничку мрежу? :sad2:

А ти као прави паук чекаш да уловиш и Ђолета у вашу расколничку мрежу? :sad2:
Екуменисти те у небеса кују, све си неутврђене боготражитеље истинске Цркве одвратио од трежења Исте, својим фанатизмом и стерилним ставовима без расуђивања по Богу. Ја бих се забринуо да ме екуменисти хвале, то је знак прелести.

Ma slabo mi nesto objasnjavate,vise me zbunjujete,kao da ima dva Boga i dve vasione.
Mene,nikad nece uhvatiti!!!>Da mi nije Jusstina Popvica,Nikolaja I dDostojevskog Vi bi mene zbunili.>

Није се одрекао своје књиге него само 5% своје књиге? Јеси ли ти учио логику у школи?

Што се чудиш као да си пао са марса? Нисам учио логику у школи али имам више логике од тебе. Шта те ту буни? Па није ништа ново и чудно да се људи одричу појединих делова својих књига или целих књига. Тога је било кроз целу историју. А то што ви флоринци говорите свима који не знају (па и мени сте говорили кад сам био на Авали) да се Серафим одрекао целе своје књиге, то је ваше лагање и обмањивање неупућених и нових присталица, и ту сам одмах видео да са вама нешто није у реду чим толико лажете а не трепнете. Серафим се одрекао само дела књиге у вези икона који је заступљен у књизи свега око 5%, јел треба да ти цртам? И то питање икона се тиче унутар матејевских раскола а нема везе са вама флоринцима. Све што је написао о вама флоринцима и о екуменистима исповеда и отац Серафим и сваки матејевац. Иначе, Серафим се потрудио да у тој књизи одбрани све зилоте јер је одговорио на књигу Атанасија Јевтића, док ваш Акакије није одговорио на ту Атанасијеву књигу која у великом делу напада управо њега. Серафим је у тој књизи бранио и вас од екумениста и треба да поштујете оца Серафима а не да га клевећете и лажете. Срам вас било. Толике количине лажи и то истих свесно поновљених лажи може да изговара само неко ко није члан Цркве. Прави члан Цркве Христове никад толико неби лагао. И то показује да ви флоринци нисте Црква ма колико се трудили да то докажете. Имате литургије, па шта, имају их и екуменисти још више. Имате манастире, имају их и екуменисти још више. Имате видео-клипове, имају их и екуменисти још више. И по чему сте ви Црква? Погледајте како се понашате, погледајте какви сте прво људи, загледајте се у себе. Зар прави верник сме толико да лаже, зар сме уопште да лаже?

Нама је стало до Истине.Али тај Серафим је сад у супротности са оним што је раније писао па се одрекао.Мења синоде.Толиоко је постојан.Као и ти.Витлају вас страсти као зимски ветар снежне наносе и опало лишће.
Поново флоринска злоба. Већ сам одговорио на ово више пута али вама не вреди. И ваш Владимир Мос је променио много Синода (и матејевских и флоринских) па ви све његове књиге узимате као тачне и рекламирате његову последњу књигу. Зашто отац Серафим не сме да мења Синоде а ваш Владимир Мос може? По којој је то логици? И зар нисте и ви сви променили Синод прелазећи из СПЦ у флоринце? И јел то лоше, јел због тога треба свако да вас зеза? Камо лепе среће да и Акакије промени Синод, из неисправног флоринског пређе у исправни матејевски, али неће, њему је пре свега стало до славе, да буде "велики духовник", да буде епископ и иде тамо где ће што пре да постане епископ. Јурите за људском славом а не Божијом. Такви сте ви флоринци. Напустили сте СПЦ а остале су вам особине СПЦ верника. Још сте везани за материјално, за пролазно, за земаљско, за људско, гледате да угодите људима (човекоугађање) а не Богу. Гледате на број а не сој. Хвалите се бројем верника (који је иначе врло мали у односу на број верника СПЦ, јел број верника мерило православности?) и материјалним стварима јер немате правилно исповедање да се њиме похвалите.

Српска истинска православна Црква, Србском народу треба да буде јасно, нису флоринци него матејевци.

Па Света Гора није јединствена јер се 19 манастира одавно предало у борби са екуменистима и новокалендарцима.
А Есфигмен је једини нерачунајући можда неке ретке пустињаке и келиоте остао веран отачком тзв.старом календару и Изворном и неисквареном учењу Светих отаца.
А што не рачунаш пустињаке и келиоте на Светој Гори. Па Есфигмен се тек много касније прикључио флоринцима а управо пустињаци су први приступили борби за светоотачки калндар и против екуменизма и како каже Сергиан, док су на другим местима у Грчкој људи били хапшени, пребијани и убијани од Полиције Есфигмен је помињао новокалендарског Васељенског патријарха, а кад је прешао на страну флоринаца наставио је да људе миропомазује новокалендарским миром. Проучи мало основну историју старокалендарске борбе у Грчкој и мање лупај. И сам ваш отац Акакије у писму Серафиму које је објављено у његовој књизи пише да ни Есфигмен није више тврђава православља каквом су је сматрали. Па после каже отац Акакије су се исправили. А матејевци знају да није ни данас Есфигмен никаква тврађава православља јер је са флоронцима у расколу, исправни су матејевски монаси на Светој Гори и на другим местима у Грчкој и другде. Матејевци су исправни.

Ma slabo mi nesto objasnjavate,vise me zbunjujete,kao da ima dva Boga i dve vasione.
Mene,nikad nece uhvatiti!!!>Da mi nije Jusstina Popvica,Nikolaja I dDostojevskog Vi bi mene zbunili.>

Владика Николај је једно.Он нема везе са Јустином (поповићем).А Состојевски пре има везе са владиком Николајем.
Владика Николај је кажу хтео да оснује Српску Заграничну Цркву.Достојевски се упокојио у Цркви Христовој.
Јустин је нејасан.А Артемије,Азанасије,Иринеј су лажеученици његови који су преварили Српски народ.

Поново флоринска злоба. Већ сам одговорио на ово више пута али вама не вреди. И ваш Владимир Мос је променио много Синода (и матејевских и флоринских) па ви све његове књиге узимате као тачне и рекламирате његову последњу књигу. Зашто отац Серафим не сме да мења Синоде а ваш Владимир Мос може? По којој је то логици? И зар нисте и ви сви променили Синод прелазећи из СПЦ у флоринце? И јел то лоше, јел због тога треба свако да вас зеза? Камо лепе среће да и Акакије промени Синод, из неисправног флоринског пређе у исправни матејевски, али неће, њему је пре свега стало до славе, да буде "велики духовник", да буде епископ и иде тамо где ће што пре да постане епископ. Јурите за људском славом а не Божијом. Такви сте ви флоринци. Напустили сте СПЦ а остале су вам особине СПЦ верника. Још сте везани за материјално, за пролазно, за земаљско, за људско, гледате да угодите људима (човекоугађање) а не Богу. Гледате на број а не сој. Хвалите се бројем верника (који је иначе врло мали у односу на број верника СПЦ, јел број верника мерило православности?) и материјалним стварима јер немате правилно исповедање да се њиме похвалите.

Српска истинска православна Црква, Србском народу треба да буде јасно, нису флоринци него матејевци.

Келиоте рачунам.Не вади моје речи из контекста.А остало не бих да коментаришем.
Него Владо ти си неопредељен.Врло ми замнимљово изгледа твоја одбрана тих расколника матејеваца,а ниси код њих.

Онда то пусти га изгледа да сам самоме себи требао упутити. Много изврће.
Са вама неписменим флоринцима (а неписмени сте сви до једног који сте писали на овој теми) шта више дискутовати? Ево ко може да разуме ову твоју реченицу и још много других, даћу му бомбону. Научите прво да пишете. Ви не знате још ни да пишете. Основци ђаци пишу боље од вас. Па како онда од вас неписмених људи који ништа не читају (па зато и не умеју да пишу) очекивати да спознају где је истинита Црква Христова (матејевска).

Екуменисти те у небеса кују, све си неутврђене боготражитеље истинске Цркве одвратио од трежења Исте, својим фанатизмом и стерилним ставовима без расуђивања по Богу. Ја бих се забринуо да ме екуменисти хвале, то је знак прелести.
Матејевци управо приводе људе истинској Цркви јер они јесу истинска Црква а управо ви флоринци одвраћате људе од тражења истине. А и вас флоринце су хвалили екуменисти по овом форуму, нарочито вашег брата Стефана, и он је њих хвалио, не само екуменисте, него и Јеховине сведоке, и пагане, и кога све не.

Back