Зилоти

Oooo pa predugo sam ja van tokova :lol:
Koji si sad pa ti ??
Jedan od osmorice ?:mrgreen:
Ili si samo Ziki maskiran u Vladu ?:think:
Hmmm...moracu da pomnije pratim sta pises :p
Предуго, предуго. Знаш ли ти откад је Владан дошао на форум? Одавно. Пише већ на 20 и више страна ове теме. А ти си и иначе ван православних токова па зато ништа и не знаш. Ти хоћеш преко ноћи да постанеш неки верник а цео живот ниси била. Хоћеш да се доказујеш тако што ћеш слепо веровати владикама СПЦ као да су они непогрешиви као римске папе, а остало их је само још пар њих који нешто вреде а то су Артемије, Никанор, Јефрем и још по неки. Амфилохије, Атанасије, Иринеј и Игњатије који сада владају у СПЦ су тешки јеретици и слуге Ватикана. Довољно је слушати шта они причају и видети шта раде па схватити. Њих прва тројица (Амфилохије, Атанасије и Иринеј) задржавају СПЦ у свејереси екуменизма о чему говори и филм "Рат за душе" о коме је Стефан отворио тему. И тај филм су снимили верници СПЦ а не зилоти. Слободно погледајте филм па се онда јавите. Ту се говори и о томе како су ова тројица потписивали екуменистичке документе иза леђа свог духовника аве Јустина који је био против екуменизма који је називао свејерес.

Предуго, предуго. Знаш ли ти откад је Владан дошао на форум? Одавно. Пише већ на 20 и више страна ове теме. А ти си и иначе ван православних токова па зато ништа и не знаш. Ти хоћеш преко ноћи да постанеш неки верник а цео живот ниси била. Хоћеш да се доказујеш тако што ћеш слепо веровати владикама СПЦ као да су они непогрешиви као римске папе, а остало их је само још пар њих који нешто вреде а то су Артемије, Никанор, Јефрем и још по неки. Амфилохије, Атанасије, Иринеј и Игњатије који сада владају у СПЦ су тешки јеретици и слуге Ватикана. Довољно је слушати шта они причају и видети шта раде па схватити. Њих прва тројица (Амфилохије, Атанасије и Иринеј) задржавају СПЦ у свејереси екуменизма о чему говори и филм "Рат за душе" о коме је Стефан отворио тему. И тај филм су снимили верници СПЦ а не зилоти. Слободно погледајте филм па се онда јавите. Ту се говори и о томе како су ова тројица потписивали екуменистичке документе иза леђа свог духовника аве Јустина који је био против екуменизма који је називао свејерес.
Ti sobro znas,rekla sam ti,zasto nisam bila na forumu.I iako znas ,provociras me :).
U redu,neka ti bude :)
Ne mozes ti mene da izvredjas toliko,koliko ja mogu da istrpim..
U tvojoj glavi je teska konfuzija,jer da nije ne bi bio tu gde jesi.Trenutno se lomis gde ces,i ispitujes sta i kako...i kuda.
Vlado kazes sve znas,ja nista...pa u redu,neka ti bude :lol:.Ko mnogo zna,mnogo i pati .Znas ja ne "obozavam" vladike,niti slusam bilo koga slepo..Samo ne zelim u sekte.Zelim da budem tamo gde mi srce kaze da je u redu biti ,i tamo gde osecam smirenje.U Crkvu svojih predaka,a ne u neke novoformirane sekte .To je moje pravo.
Ono o "postajanju vernika" preko noci necu ni da komentarisem ...ruzno je ...:confused:
Najgore je to sto ti stvarno mnogo znas,a nista ne osecas.
Svaka vasa optuzba se svodi na ekumenizam...sto nije tacno!!
Ako toliko znas,o vladikama,znas li koje zdravstvene probleme ima Atanasije?:think:
Post je..cudi me da si tako agresivan :lol:

Да нам мушкарци буду домаћини и јунаци, да су жене поносне на свог мужа. Да изнад свега воле Христа, да су ватрени и милосрдни, да су Обилићи и Авакуми!
Да су нам жене нежне и стидљиве, да су кротке и женствене! Да им је радост у породици, да им је пуно срце у служењу!
Да су нам деца ведра и простодушна, да су наивна и послушна!
Живело Истинско Православље! Живела мајка Србија!
СРЕЋАН И БЛАГОСЛОВЕН ПРАЗНИК УЛАСКА ГОСПОДА ИСУСА ХРИСТА У ЈЕРУСАЛИМ!

Da li je pofalio Papu i da li mu cestitao Uskrs.....:hahaha:

crkavaj ti koliko hoćeš, ali on čovek pravo govori....a danas je još jedan vladika rekao da su ziloti ljudi nesugurni, sumnjičavi i bez Hrista u sebi.
nekako mi je odmah postalo jasno zašto ste se tako stisli i zbili redove i pljujete sve oko sebe. nigde ljubavi prema bliženjem, nigde....
ne bih da sam na vašem mestu ni za kakve zilotske pare.

crkavaj ti koliko hoćeš, ali on čovek pravo govori....a danas je još jedan vladika rekao da su ziloti ljudi nesugurni, sumnjičavi i bez Hrista u sebi.
nekako mi je odmah postalo jasno zašto ste se tako stisli i zbili redove i pljujete sve oko sebe. nigde ljubavi prema bliženjem, nigde....
ne bih da sam na vašem mestu ni za kakve zilotske pare.

Pa, ,kakva je to Crkva gde članovi te sekte bacaju kletve i anateme na druge ljude koje imaju drugačije mišljenje....:dash:
Teraju ljude da se više puta krštavaju, traže da sve i najmanje grehe pismeno deponuju kod vođe sekte Akakija, da bi ih posle ucenjivali ukoliko bi nekada otvorili oči ili im iznuđivali novce za finansiranje! :thumbdown:

Pa, ,kakva je to Crkva gde članovi te sekte bacaju kletve i anateme na druge ljude koje imaju drugačije mišljenje....:dash:
Teraju ljude da se više puta krštavaju, traže da sve i najmanje grehe pismeno deponuju kod vođe sekte Akakija, da bi ih posle ucenjivali ukoliko bi nekada otvorili oči ili im iznuđivali novce za finansiranje! :thumbdown:
Анатема екуменизма:

''Онима који нападају Цркву Христову учећи да се она поделила на ''гране'' које се разликују по свом учењу и начину живота, и тврде да Црква не постоји на видљив начин, него ће настати у будућности када све ''гране'', или расколи, вероисповести, па чак и религије, буду сједињене у једно тело; и онима који не разликују истинско свештенство и Свете Тајне Цркве од јеретичких, него кажу да су да су крштење и евхаристија јеретика довољни за спасење; онима који свесно имају општење са поменутим јеретицима, или штите њихову нову јерес екуменизма, под изговором братске љубави и наводног сједињења раздељених хришћана: АНАТЕМА!

Што на небу, то и на земљи.Небеска и војинствујућа Црква су једна Црква Духом Божијим и телом Господњим.Прво се анатемише НА НЕБУ,ПА ТЕК ОНДА НА ЗЕМЉИ ПОТВРЂУЈЕ.Анатему на екуменисте је бацио Бог лично,а у својој Цркви на земљи Господ је изрекао своју вољу, преко Свог верног слуге и сасуда у коме је Дух Његов, светог владике Филарета, 1983. За неупућене,светог владику је Бог посветио НЕТРУЛЕЖНИМ МОЖТИМА(исто ко нашег брата у Христу Светог Василија Острошког) И ТАКО ПОКАЗАО БОГОТРАЖИТЕЉИМА ГДЕ ЈЕ ЦРКВА БОЖИЈА.

Аналитичару не глупај лупости више, најпаметнији си када ћутиш.

Анатема екуменизма:

''Онима који нападају Цркву Христову учећи да се она поделила на ''гране'' које се разликују по свом учењу и начину живота, и тврде да Црква не постоји на видљив начин, него ће настати у будућности када све ''гране'', или расколи, вероисповести, па чак и религије, буду сједињене у једно тело; и онима који не разликују истинско свештенство и Свете Тајне Цркве од јеретичких, него кажу да су да су крштење и евхаристија јеретика довољни за спасење; онима који свесно имају општење са поменутим јеретицима, или штите њихову нову јерес екуменизма, под изговором братске љубави и наводног сједињења раздељених хришћана: АНАТЕМА!

Што на небу, то и на земљи.Небеска и војинствујућа Црква су једна Црква Духом Божијим и телом Господњим.Прво се анатемише НА НЕБУ,ПА ТЕК ОНДА НА ЗЕМЉИ ПОТВРЂУЈЕ.Анатему на екуменисте је бацио Бог лично,а у својој Цркви на земљи Господ је изрекао своју вољу, преко Свог верног слуге и сасуда у коме је Дух Његов, светог владике Филарета, 1983. За неупућене,светог владику је Бог посветио НЕТРУЛЕЖНИМ МОЖТИМА(исто ко нашег брата у Христу Светог Василија Острошког) И ТАКО ПОКАЗАО БОГОТРАЖИТЕЉИМА ГДЕ ЈЕ ЦРКВА БОЖИЈА.

Аналитичару не глупај лупости више, најпаметнији си када ћутиш.

Bog ne baca čini i mađije ko vi...:thumbdown:

Bog ne baca čini i mađije ko vi...:thumbdown:
Тачно,Бог не ''баца'' проклетства(анатеме),Бог их изриче у својој Цркви, преко Својих слугу.Ни слуге Његове не бацају анатеме, они само понављају оно што је Господ рекао, у недељи Православља.

Незнаш ни да је забрањено молити се са јеретицима у истој просторији, а ''знаш'' шта Бог ради и како делује воља Његова(незнаш ни основе,а причаш о суштини).Рекох боље ћути о ономе о чему немаш појма, брукаш свог непогрешивог поглавара Бенедикта.

vladane, ovo je sramota za svakog pravoslavnog hrišćaniana...ovo što pričaš, ti i tebi slični.
toliko ''čvrsto'' držanje samo za svoje ortodoksje je zapravao potpuna nesigurnost u ljubav koju treba da imamo za svakoga.
zašto, uostalom, ne čestitati rimokatolicima uskrs? pa, to je toliko nenormalno da ne mogu ni da zamislim tazlog za dobro opravdanje.
baš me zanima šta bi bilo da si rođen u burmi?

Poslednja izmena:
Тачно,Бог не ''баца'' проклетства(анатеме),Бог их изриче у својој Цркви, преко Својих слугу.Ни слуге Његове не бацају анатеме, они само понављају оно што је Господ рекао, у недељи Православља.

Незнаш ни да је забрањено молити се са јеретицима у истој просторији, а ''знаш'' шта Бог ради и како делује воља Његова(незнаш ни основе,а причаш о суштини).Рекох боље ћути о ономе о чему немаш појма, брукаш свог непогрешивог поглавара Бенедикта.

Jesi li ti dobio neki papir u kome piše da ste Vi nepogrešivi i da Bog govori preko Vas, pa možeš nešto tako da tvrdiš? :roll:
I ja nemam ništa sa rimokatolicima, shvati već jednom...:neutral:

vladane, ovo je sramota za svakog pravoslavnog hrišćaniana...ovo što pričaš, ti i tebi slični.
toliko ''čvrsto'' držanje samo za svoje ortodoksje je zapravao potpuna nesigurnost u ljubav koju treba da imamo za svakoga.
zašto, uostalom, ne čestitati rimokatolicima uskrs? pa, to je toliko nenormalno da ne mogu ni da zamislim tazlog za dobro opravdanje.
baš me zanima šta bi bilo da si rođen u burmi?

Сваки Православац мимо Христа(тј.Свете Тројице) и учења Његове Цркве и нема ништа.Ми Православни само Христа тражимо, ништа нам више и не треба,Он и Његово учење су нам све.Људске измишљотине које су премазују хришћанством ми одбацујемо,јер не желимо имати ништа са учењима која нису од Бога.

Научи прво, да у Цркви Господњој, дише Његов Дух.Светим Духом Његовим се изриче саборно свака анатема,Он надахњује благодаћу Својом,слуге Своје.Значи анатеме су од Бога,а не од људи.На сабору Његове Цркве 1983. Свети Дух је рекао Истину,преко Свог слуге, светог владике Филарета,ЈЕДНОГЛАСНО,ЈЕДНОМИСЛЕНО И ЈЕДИНСТВЕНО.Знамо да је Богу омилио и угодио свети владика, јер је његово тело посветио Бог нетрулежним и покретљивим моштима.Над његовим телом ИСТО ко и над светим Василијем Острошким су многи нашли утеху,излечење од болести,!!!!ВЕРУ БОЖИЈУ!!!,страх божији итд. чуда су многобројна.

Свети канон је јасан,Дух Свети је рекао : не славите празнике са јеретицима, нити примајте поклоне од њих!
Нема ти шта да додаш или одузмеш Духу Светоме, Он је Дух Истине.

Честитање њиховог јеретичког празновања ''Ускрса'' њима(Латинима) од стране нас Православних, би их само још више утврдило у вери да они имају Бога у својој Цркви.Али немају га,јер Дух Свети не одговара благодаћу на молитве оних које је ЛИЧНО АНАТЕМИСАО ОД СВОЈЕ ЦРКВЕ. Значи, сви анатемисани немају Бога нити Га славе,јер немају Духа Његовог.Зашто би им ја честитао слављење антихриста,духа неистине и лажи? Тиме их још више збуњујем!

Ali toliku mržnju ne mogu da razumem....:neutral:
Бог мрзи на лаж, па тако и слуге Његове, Духом Његовим мрзе на лаж.Мрзимо и на грех а највише мрзимо на јерес, тако нас Дух Свети учи да мрзимо.Православци МРЗЕ НА ЗЛО, А ПОГОТОВУ НА НАЈВЕЋЕ ЗЛО,ЈЕРЕС.

Не мрзимо на грешника него на грех.

Бог мрзи на лаж, па тако и слуге Његове, Духом Његовим мрзе на лаж.Мрзимо и на грех а највише мрзимо на јерес, тако нас Дух Свети учи да мрзимо.Православци МРЗЕ НА ЗЛО, А ПОГОТОВУ НА НАЈВЕЋЕ ЗЛО,ЈЕРЕС.

Не мрзимо на грешника него на грех.

Vi mrzite sve koji nisu ko vi, a mrzite se i međusobom....

Vi mrzite sve koji nisu ko vi, a mrzite se i međusobom....
Браћа у Христу се препознају што имају љубав једни према другима и по томе што ДРЖЕ ЗАПОВЕСТИ.
Мени су браћа у Христу само и искључиво СИПЦ,Г.О.Х., и РИПЦ верници,са њима смо једно у Љубави и Истини Божијој.

Зилоти су људи који су дубоко заглибили у прелест, који мењају "цркве" као фудбалери клубове у прелазном року. Чији су го бранили у једној сезони у другој га нападају.

meni je dovoljno da pročitam šta se ovde piše i da čujem šta vladike govore o zilotima i da mi srce bude mirno. a vi samo ceptite....nije vam to dobar posao za dušu.

Имају и зилоти (истински православни) своје владике и мени је довољно да чујем шта они причају па да схватим како су владике у СПЦ у јереси и заводе народ, покатоличавају и уче погрешно, лажу, итд. У Светском савету цркава СПЦ је признала 350 секти за себи равне (чак и Суботаре) а зилоти (истински православни) им сметају. Па јел ти из тога нешто јасно? Па зилоти су истински православни а СПЦ јеретичка и само на имену православна па зато мрзи зилоте, из зависти, јер су зилоти бољи православци, држе чисто православље, а СПЦ га издаје и продаје, тргује са њим. СПЦ добија и новац од Ватикана, то је писало и у новинама више пута и рекао ми је мој парохијски свештеник пре неку годину, и Ватикан даје новац Богословском факултету СПЦ у Београду. Поврх свега СПЦ је признала првенство римском папи прошле гоидне, дакле јеретику и секташу је признала првенство. Али духовно слабовидим људима ни ово није довољно да схвати да СПЦ није више православна него унијатска и јеретичка (секташка). А истински православни су зилоти - Српска истински православна Црква. Као што постоји и Грчка истински православна Црква и Руска истински православна Црква и све оне чувају чистоту православља од издаје, као што православље издају такозване званичне "православне Цркве". Писали смо пуно овде о томе па ови падобранци што упадају на тему нека читају. А ако мисле да су владике СПЦ непорешиве као римски папа што је преварио своје вернике да је непорешив, онда не морају ни да долазе на ову тему. Онда нек обожавају људе (што је идолопоклонство) уместо Бога. На овој теми се обожава Бог а не тамо неки јеретици који су се школовали на римокатоличким факултетима а лажно се представљају као српске владике. Они су у јереси и немају више благодат епископску, она им је одузета од Светог Духа. Они су се при примњу епископског чина заклели да ће чувати православље а ако то погазе заклели су се да ће Дух Свети одступити од њих и то им се и десило. Они су сами себе свргли Духом Светим, нису више владике. То што и даље нисе мантије и возе се у скупим колима и служе неке службе то ништа не значи. И јеретици током историје Цркве су били најпре владике и патријарси па постали јеретици и заводили људе. Читајте историју Цркве и Житија Светих па видите. Постојали су и патријарси јеретици и многи су ишли за њима. Тако и ви, идете за већином а не за Богом. А Господ је рекао у Јеванђељу да је широк пут који води у пропаст и много их је који њиме иду а уска су врта која воде у живот вечни и мало их је који их налазе.

Ti sobro znas,rekla sam ti,zasto nisam bila na forumu.I iako znas ,provociras me :).U redu,neka ti bude :)
U tvojoj glavi je teska konfuzija,jer da nije ne bi bio tu gde jesi.Trenutno se lomis gde ces,i ispitujes sta i kako...i kuda.
Vlado kazes sve znas,ja nista...pa u redu,neka ti bude :lol:.Ko mnogo zna,mnogo i pati .Znas ja ne "obozavam" vladike,niti slusam bilo koga slepo..Samo ne zelim u sekte.Zelim da budem tamo gde mi srce kaze da je u redu biti ,i tamo gde osecam smirenje.U Crkvu svojih predaka,a ne u neke novoformirane sekte .To je moje pravo.
Ono o "postajanju vernika" preko noci necu ni da komentarisem ...ruzno je ...:confused:
Svaka vasa optuzba se svodi na ekumenizam...sto nije tacno!!Ako toliko znas,o vladikama,znas li koje zdravstvene probleme ima Atanasije?:think:
Не знам зашто ниси била на фоурму и не занима ме.

СПЦ јесте органски члан екуменистичког Светског савета цркава и у оквиру њега је признала око 350 секти (међу којима и Суботаре) као себи равне Цркве које су спасоносне и воде Богу. И такође СПЦ је признала првенство јеретику римском папи кога ава Јустин ћелијски назива "ђаволско свештенство", што значи да је СПЦ издала и свог великог учитеља аву Јустина, који је називао екуменизам свејерес јер је скуп свих јереси (погрешних учења) али Амфилохије, пензионер Атанасије Јевтић и Иринеј задржавају СПЦ у екуменизму, а са друге стране се позивају на свог учитеља аву Јустина што је врхунац лажи, обмане, лицемерја. Али увек ће постојати већина људи коју ће бити лако преварити и која ће ићи за клажним учитељима (јеретицима) који ће на крају признати антихриста у оквиру Уједињене светске религије у којој се налази и СПЦ. Ви обожавате антихриста а не Христа, обожавате лажног Бога (а знамо ко је то - ђаво) а не истинског.

Најбоље владике у СПЦ Артемије, Никанор, Јефрем и најбољи духовници у СПЦ Симеон Рукумијски, отац жарко Гавриловић, отац Јоил и други, сви су они симпатизери зилота. Али ови падобранци који упадају на тему благе везе немају са основним православљем.

Ti sobro znas,rekla sam ti,zasto nisam bila na forumu.I iako znas ,provociras me :).
U redu,neka ti bude :)
Svaka vasa optuzba se svodi na ekumenizam...sto nije tacno!!
Ako toliko znas,o vladikama,znas li koje zdravstvene probleme ima Atanasije?:think:
Црква твојих предака је она која чува светосавско учење наших предака а то су зилоти или Српска истинска православна Црква, а новоформирана секта је "СПЦ" када је ушла у екуменизам и признала првенство папе, то није више Црква твојих предака, немој да се залуђујеш, јер је издала Светог Саву и православље. Зилоти (Српски, Грчки, Руски) само продужавају да чувају чистоту православља коју су чувале њихове званичне Цркве од Христа и Апостола па до пре око 100 година, а када су званичници издали православље онда су зилоти наставли да га чувају. А СПЦ је признала 350 новоформираних секти у оквиру свог чланства у Светском савету цркава. Што њима не кажете да су секташи? Вама су сви ти секташи браћа и сестре у Христу иако исповедају јереси, чак и Суботари су вам браћа. Погледај на Гуглу списак чланица Светског савета цркава па види да су тамо и Суботари, Англиканци (који венчавају хомосексуалце), иконоборци (који сматрају иконе и фреске за идоле и ругају им се) и ко све не, и све те секташе ви сматрате за своју браћу а само зилоти вам сметају, јер неће са вама у антихристов Светски савет цркава већ се клањају само Христу и изворном Христовом православном учењу.

Back