Да одговорим
Влади из Београда. Он каже:
Јеси ти Сергије јео коприве па ти није добро? Па управо се ради о томе да им СПЦ честита Васкрс на дан када он није по православном календару него је по њиховом јеретичком календару. Правилно би било да им честитају када Васкрс заиста падне по православном календару а ови из СПЦ јеретицима честитају Васкрс по њиховом (а не по православном) календару, на дан када Васркс није. Ти си одлепио начисто па просте ствари не видиш.
А јел ти видиш о чему сам ја уопште писао?? Помрачен си злобом према мени па ништа не видиш! Наравно да је грех када се честита неки празник који није по православном календару, а не говорим о томе већ да није грех честитати неком јеретику (екуменисти, расколнику) празник који
заиста јесте по православном календару. Владан ИПХ је честитао данас (прочитај) Лазареву Суботу па је рекао да се то не односи на екуменисте већ само на борце-изнутра и зилоте. И онда је развио своју погрешну теорију да је противканонски честитати јеретицима празнике а КАНОН не говори тако већ каже да не треба честитате јеретичке празнике а не оне који заиста јесу по календару.
А на остале твоје дезинформације које си изнео на ових пар последњих страна немам времена да одговорим, за сад. Толико небулоза пишеш да не могу да стигнем на све да одговорим. Уствари постао си небитан толико за мене, јер твоја реч нема вредност, јер стално мењаш исказ. Када те неко ухвати у лажи ти мењаш тему и оправдаваш се флозофирањем.
Не мораш да одговараш, нико те не тера. И ти си претерао са небулозама, исповедаш најстрашније јереси.
Ево например кажеш да флоринце нико не гони и да то они само параноишу и да нико их није гонио у Стјенику а потпуно си прећутао да су оца Акакија (и још једног монаха, мислим оца Данила, који је због тога морао да преноћи у пећини) јурили ланцима са псима да га пребију или убију. А када ти је Стефан то поменуо ти кажеш да говориш о времену кад си ти стигао у Стјнеик. А до тада си се клео да си све видео и да си лично био присутан, па је свако мислио да си био присутан све време. Количина дезинформација које ти износиш скоро у сваком свом посту је забрињавајућа, поготово што сам себе сматраш хришћанином, и то још истински православним.
Опет твоја замена теза. Неколико пута сам
нагласио да су тамо били батинаши из СПЦ али да је њих изазвало то што је Акакије ушао у њихов манастир и тамо вршио службу. То је класична Акакијева провокација. Наравно да су дошли да га истерају јер је извршио упад на туђи посед. А кад смо ми стигли, Акакије се налазио неколико метара поред нас и није било никакве туче.
Такође, написао си да Хиландар има аутономију и тек када те Видуша исправио онда си написао да је Хиландар погазио свој Типик. После кажеш да сам ја то измислио из злобе, а свако може да види да те је најпре Видуша опоменуо па си се тек после ти исправио. Значи да ти Вудуша није написао да си написао глупост ти се неби сетио да то исправиш. И ја пошто сам написао ту истину ти мене називаш злобним. Толико си заслепљен и мислиш да си непорешив.
За Хиландар сам знао још пре 10 година да су погазили Типик Светог Саве.
Видуша није добро схватио моје речи јер заиста сам говорио о ситуацији кад би хиландарци ,
евентуално, одлучили да прекину са СПЦ и са Васељенском Патријаршијом, онда не би морали да им буду послушни (ни духовно ни у материјалном смислу) јер би активирали Типик Светог Саве и имали би аутономност.
Није Хиландар погазио свој Типик, како ти кажеш, него су хиландарски монаси погазили тај Типик, а Хиландар (као Царска Лавра) увек има ту аутономију јер му је то право дато још пре много векова. Друга је ствар што су се хиландарци добровољно потчинили Вартоломеју и не желе да користе то право.
Па онда си рекао да постоји православни нацизам - свашта !!! Па кад смо те опоменули ти се опет правдаш. Који је то православни нацизам, мајке ти? Шта фантазираш? Свети Сава и владика Николај и Свети оци су писали о јеванђелском и светосавском национализму (родољубљу) а не о никаквом нацизму.
Говорио сам у терминолошком смислу. Сама реч: "нацизам" не мора да значи аутоматски на Хитлеров облик политичког система. На пример, сама реч: "комунизам" исто,
сам по себи (као термин) не значи ништа лоше јер су прво хришћани (апостоли итд.) били комунисти. То јест: имали су КОМУНЕ (као задруге) где су сви одвајали за потребе других. Данас је тај обичај сачуван код јевреја у облику кибуца. У том смислу сам говорио, али ти једва чекаш да ме нечим испровоцираш. Наравно, комунизам и нацизам који су се до скоро пројавили у политичком смислу нису благословени системи, то је јасно.
Сергиане, није теби добро. Стварно се бринем за твоје душевно здравље. Али пошто си ми рекао да се не бринем за тебе јер нисам са тобом чувао овце онда нећу да се бринем. Само не знам где си то на Новом Београду ти чувао овце? У неком парку?
Толико си заједљив и циничан да не видиш себе у каквој се муци налазиш. То за "овце" је обична фраза и не тумачи се у буквалном смислу.
Ма ти си одлепио скроз, на тебе не треба обрћати пажњу. И што је најгоре у јереси си, јер исповедаш христоборство и црквоборство. На то ћу се осврнути опет можда касније, ако будем имао воље и времена. Али као што рекох тебе човек и јасно кад разобличи ти то нећеш да признаш него мењаш тему, мењаш саговорника, филозофирањем тражиш оправдања, итд. итд. Са тобом човек само губи време. Вртиш се у кругу лажи и јереси, и још умишљаш да си у Цркви.
Ако губиш време са мном, онда се остави полемике. Ако ти је мирна савест онда не тражи додатну расправу. Обећао си малопре (у ранијем посту) да нећеш више обраћати пажњу на мене. Ниси човек од речи, то се види из авиона.
А мени је драго, кад такав човек (тешки јеретик) мене оптужује за неку јерес.
То само значи да сам на правом путу. Иначе, кад су матејевци ступили у оштење са РПЗЦ 1971.године, нико од њих (ни матејевци ни РПЗЦ) није исповедао : ни
хилијазам, ни
имебожство, ни
једноприродног Христа, ни
предвечну Цркву, итд. Нико то није исповедао. То је све ваша новотарија.
А што се тиче радио емисије ту сам говорио против екуменизма и папизма и упућивао народ у зилоте тако да би се и ти сложио са свиме што сам рекао. Ниси слушао емисију и не можеш да ме критикујеш напамет. Са свиме што сам рекао би се сви зилоти са ове теме сложили. И опет си слагао кад си рекао да те је водитељ секао са рекламама. Постоји само један блок реклама од 5 минута који је један једини блок реклама за свих два сата емисије
Ти си учествовао у другој емисији од моје. Код мене је било дужа пауза а и водитељ је често хтео нешто да каже и не само то: мене је позвао
и због политике па се и о томе разговарало, као што знаш. Друго, како можеш да упућујеш на зилоте кад сам ниси сигуран у своје исповедање и ниси
нашао Цркву?
Тако да није теби био уредник крив него твоја смотаност што ниси више и боље рекао. Како сам ја успео да неколико пута прозовем именима екуменисте и паписте Амфилохија, Атансија Јевтића, Игњатија, Иринеја, Лаврентија, Порфирија, "патријарха" Павла и друге, све сам их помињао по именима неколико пута као издајнике православља и водитељ ми ништа није замерио нити ме је секао. Тако си и ти могао да си хтео и да си смео. Није водитељ сметао ни теби ни мени. Немој на њега да се вадиш. Увек је теби неко други крив за твоје грешке и пропусте. Тако лош човек као што си ти, не може бити у истинској Цркви, јер би га Црква поправила, а ти си све гори и гори.
Немој да провоцираш. Одавно сам их све прозвао као јеретике, читај мој интервју из Курира још из 2004.године. Има то у њиховом архиву. ("
Крађа трона Светог Саве").
Значи, не бојим се да то поновим 100 пута али кад сам гостовао у тој емисији један део емисије био је посвећен и политици и идеологији и новим личним картама.
Наравно, да ме тако нападаш да сам "лош човек" јер раскринкавам јавно твоја богохулства па се твој демон нервира.