Зилоти

Исти је Дух и у Небеској и у војинствујућој Цркви Христовој.Заједничким и једним Духом Светим се славе празници и на небесима и на земљи.Какав дух имају екуменисти? Почињеш да им признајеш благодат Духа?
Тотално си одлепио,стварно незнаш више шта говориш,тотални мрак.

Црвена слова су Црквени празници,који се !!!!!!ЈЕДНИМ ДУХОМ СЛАВЕ!!!!!!
Немамо ми истог духа са јеретицима.
Везе ти немаш...Нико им не признаје благодат Духа већ се признаје црквени празник који заиста јесте. То нема везе са духовним општењем.
На пример, ти вероватно не би одговорио неком екуменисти (комшији, рођаку, и слично) ако би ти он за Васкрс рекао овако: "Христос воскресе!" ? Јел би му одговорио са "Ваистину воскресе!"?
Брате, то не значи да си са њим у општењу ако му тако одговориш. Јер, тако само признајемо да поштујемо Бога и празнике. Грех је јеретику честитати његове (антиправославне) празнике а не оне који су заиста православни празници.
Иначе, тако су се обраћали и Свети Оци у разним писмима које су писали неким јересијарсима. Ако је поздрав "Помаже Бог!" или "Христос воскресе!" то није знак духовне свезе већ нормалан поздрав. Свети Серафим Саровски се расколницима старобредницима обраћао исто са "Христос воскресе, радости моја!".
Али, ти ово не видиш а на мене си осуо невиђену паљбу...

Finska "pravoslavna crkva" slavi Vaskrs kao i rimokatolici. Prije nekoliko godina jedan finski episkop bio je u Srbiji kao gost sadasnje SPC i sasluzivao je na Liturgiji.
Ту су по канонима због општења са новопасхалцима требали да попију одлучење.Али нека их,нека и даље одбацију извршавање канонски санкција.Само показују лицемерје када кажу ''ми славимо по старом календару''.Кад опште са новокалендарцима Божић,25.12.у гостима се !!!!омрсе!!!! код браће у антихристу у Грчкој, па кад се врате у Србију ''И ДАЉЕ ПОСТЕ''.Толико контрадикција то то само слеп не види.Али ево га Сергије каже треба славити са јеретицима,нема везе што нису истог Духа.Није нормалан.

Везе ти немаш...Нико им не признаје благодат Духа већ се признаје црквени празник који заиста јесте. То нема везе са духовним општењем.
На пример, ти вероватно не би одговорио неком екуменисти (комшији, рођаку, и слично) ако би ти он за Васкрс рекао овако: "Христос воскресе!" ? Јел би му одговорио са "Ваистину воскресе!"?
Брате, то не значи да си са њим у општењу ако му тако одговориш. Јер, тако само признајемо да поштујемо Бога и празнике. Грех је јеретику честитати његове (антиправославне) празнике а не оне који су заиста православни празници.
Иначе, тако су се обраћали и Свети Оци у разним писмима које су писали неким јересијарсима. Ако је поздрав "Помаже Бог!" или "Христос воскресе!" то није знак духовне свезе већ нормалан поздрав. Свети Серафим Саровски се расколницима старобредницима обраћао исто са "Христос воскресе, радости моја!".
Али, ти ово не видиш а на мене си осуо невиђену паљбу...

Да употребим Видушину умотворину, лупам ти духовне шамаре.
Опрости,али не знам ако да те пробудим другачије из духовног сна којим си заспао.Ти си добар човек,али те кидају демони,преласт је велико искушење.Ја сам строг према твом учењу а не према теби.Моли се Богу, чак иако мислиш да ниси прелашћен,да ти барем покаже да ли си прелашћен. Ништа те неће коштати, а користиче ти.
Ја бих волео са тобом људски и братски да попричам, духовност је много битнија од еклисиологије,у првој је сила Духа,а у другој сила информација.Све се прашта ако се кајеш,ал треба схватити да ли се треба кајати.Увек треба.

Свети Серафим Саровски је био свет још за живота, он је добио мир Христов, за њега је свако створење постало радост,баш ко и Христу.То је од обиља дарова тако.Ми смо далеко од тог стања.Требамо се држати конона и догми,пусти ти светог Серафима, далеко смо ми од његовог правоживља.

Poslednja izmena:
Црквени празник се слави у Духу Цркве.Пробуди се човече.
Пробуди се ти из прелести. Нико не говори о литургијском слављењу црквеног празника, већ о обичној честитки (поздраву) на дан неког црквеног празника.
Ако је данас Лазарева Субота, није никакав грех да се неком екуменисти (из СПЦ) каже: " Срећан празник, Лазарева Субота".
То нема везе са духовним општењем ако само поздравимо тако јер данас заиста јесте тај празник.
Грех је ако неком римокатолику честиташ данас Велику Суботу (тј. предпразништво Васкрса) кад то нема везе са данашњим даном.
У општењу сам ако се молим са њим,а не ако им одговарам,одговарати лично могу,молити се са њима не смем.Опет мењаш тезе.Олади.
Па управо то и говорим. Општење није ако им одговоримо на поздравну честитку.
Црквени празници немају везе са духовним општењем? ццццц....
Данас је Лазарева Субота. И то поштују и разни расколници и СПЦ-екуменисти. Није никакав грех ако неком кажеш " Срећан данашњи празник!", то не значи да си са њим у општењу већ само говориш истину.
Грех је јеретицима (а то говоре КАНОНИ) честитати њихове, тј. јеретичке празнике који немају везе са православним црквеним календаром.
Да употребим Видушину умотворину, лупам ти духовне шамаре.
Опрости,али не знам ако да те пробудим другачије из духовног сна којим си заспао.Ти си добар човек,али те кидају демони,преласт је велико искушење.Ја сам строг према твом учењу а не према теби.Моли се Богу, чак иако мислиш да ниси прелашћен,да ти барем покаже да ли си прелашћен. Ништа те неће коштати, а користиче ти.
Ја бих волео са тобом људски и братски да попричам, духовност је много битнија од еклисиологије,у првој је сила Духа,а у другој сила информација.Све се прашта ако се кајеш,ал треба схватити да ли се треба кајати.Увек треба.
Брате, ниси свестан колико си сам себе излупао духовним шамарима. Налупетао си се овде на форуму до крајности. Ипак, иако си ревностан без разума, свиђа ми се твоја искреност.
Наравно, увек можемо да попричамо уживо (то важи за све на овом форуму) јер овако су ти много напунили главу разним клеветама о мени. Не треба да будеш такав зомби (опрости!) и да све верујеш што ти причају. Покушај да будеш непристрасан и да судиш по Правди Божијој.
Свети Серафим Саровски је био свет још за живота, он је добио мир Христов, за њега је свако створење постало радост,баш ко и Христу.То је од обиља дарова тако.Ми смо далеко од тог стања.Требамо се држати конона и догми,пусти ти светог Серафима, далеко смо ми од његовог правоживља.
Безвезе ти је ова констатација. Ми треба да се трудимо и да живимо по узору на Свете Оце.
Ако је св. Серафим свима редом говорио (и старообредницима) тако, честитајући им Васкрс, то онда значи да ту нема никаквог греха. А није он једини пример....
Читај разне преписке православних јерараха са разним јересијарсима.
Увек су (од Васкрса до Педесетнице) једни другима слали: " Христос воскресе!" а притом су ови православни раскринкавали јеретике и њихова учења. Али, то не значи да су том честитком (" Христос воскресе") признавали њима благодат Духа Светога. Једино се у коресподенцији са јеретицима не користи поздрав: " Христос посреди нас!" јер ми са јеретицима нисмо браћа у Христу.

Сергиан заборавља све што је знао..одласком у иконоборске штемаче уствари проклизава у екуменизам...
Стефан не би био Стефан кад не би провоцирао и користио цинизам и заједљивост....То су само неки духовни плодови флоринских расколника

Срђане, канон јасно каже да не славимо празнике са јеретицима. Екуменисти су анатемисани.Они су исто јеретици ко и Латини,разлике нема.Њихови су празници у јеретичком духу,са скраћеним,наопаким и РАЗЛИЧИТИМ службама и са прећуткивањем истине о Христу.

Ја сам причао о славњењу а ти о честитању.Ја да СВЕСНИМ јеретицима(нпр.свештеницима и упућеним ''верницима'') желим срећан Васкрс Христа Бога, кога поново разапуњу својим лажним учењем о њему, па то је сулудо.Друго је обичан народ коме се снисходи због незнања.Опет расуђујеш по свету,опрости.
За светог Серафима Саровског то није глупа констатација то је истина и тумачење других светих отаца.

Срђане, канон јасно каже да не славимо празнике са јеретицима. Екуменисти су анатемисани.Они су исто јеретици ко и Латини,разлике нема.Њихови су празници у јеретичком духу,са скраћеним,наопаким и РАЗЛИЧИТИМ службама и са прећуткивањем истине о Христу.

Ја сам причао о славњењу а ти о честитању.Ја да СВЕСНИМ јеретицима(нпр.свештеницима и упућеним ''верницима'') желим срећан Васкрс Христа Бога, кога поново разапуњу својим лажним учењем о њему, па то је сулудо.Друго је обичан народ коме се снисходи због незнања.Опет расуђујеш по свету,опрости.
За светог Серафима Саровског то није глупа констатација то је истина и тумачење других светих отаца.

Zar bi ti falilo da komšiji katoliku sutra poželiš sretan Uskrs....:sad2:
Bog ti siguran sam u to, ne bi tu činjenicu uzeo za zlo....:lol:

Zar bi ti falilo da komšiji katoliku sutra poželiš sretan Uskrs....:sad2:
Bog ti siguran sam u to, ne bi tu činjenicu uzeo za zlo....:lol:
Брате ,канони су јасни,нема ја шта да им додајем или одузимам.Њих су написали људи надахнути Светим Духом, то је отрежњујућа истина из њеихових уста.
Они(католици) нам нису браћа у Христу па да се радујемо њиховим наопаким и неправилним слављењима Господа.Како се у небеској Цркви слави и честита,тако у војинствујућој Цркви која је једно са небеском Духом Светим и Телом Христовим.У небеској цркви НЕМА КАТОЛИКА,ЈЕРЕТИКА И ДРУГИХ, стога нема ни честитања католицима и јеретицима.Екуменисти су анатемисани и исто су јеретици.Знам да је та истина болна,али тако је.Слушам каноне а не намере људи.Слушам Божију вољу а не људску.

Канони 37;38;39; Лаодикијског помесног сабора''Немојте славити празнике са Јеврејима и јеретицима,нити примати празничне поклоне од њих!!

Poslednja izmena:
Брате ,канони су јасни,нема ја шта да им додајем или одузимам.Њих су написали људи надахнути Светим Духом, то је отрежњујућа истина из њеихових уста.
Они нам нису браћа у Христу па да се радујемо њиховим наопаким и неправилним слављењима Господа.Како се у небеској Цркви слави и честита,тако у војинствујућој Цркви која је једно са небеском Духом Светим и Телом Христовим.У небеској цркви НЕМА КАТОЛИКА,ЈЕРЕТИКА И ДРУГИХ, стога нема ни честитања католицима и јеретицима.Екуменисти су анатемисани и исто су јеретици.Знам да је та истина болна,али тако је.Слушам каноне а не намере људи.Слушам Божију вољу а не људску.

Канони 37;38;39; Лаодикијског помесног сабора''Немојте славити празнике са Јеврејима и јеретицима,нити примати празничне поклоне од њих!!

Nisam ti rekao da se moliš sa njima, nego da čovečanski komšiji čestitaš Uskrs...:hahaha::hahaha:
Kada patrijarsi Srpski i Ruski mogu, može valjda i ti...:think:
Nisi valjda veći vernik i od njih...:eek:

Сергианов "бисер мудрости":
Пробуди се ти из прелести. Нико не говори о литургијском слављењу црквеног празника, већ о обичној честитки (поздраву) на дан неког црквеног празника.
Ако је данас Лазарева Субота, није никакав грех да се неком екуменисти (из СПЦ) каже: " Срећан празник, Лазарева Субота".
То нема везе са духовним општењем ако само поздравимо тако јер данас заиста јесте тај празник.
Грех је ако неком римокатолику честиташ данас Велику Суботу (тј. предпразништво Васкрса) кад то нема везе са данашњим даном.

Јеси ти Сергије јео коприве па ти није добро? Па управо се ради о томе да им СПЦ честита Васкрс на дан када он није по православном календару него је по њиховом јеретичком календару. Правилно би било да им честитају када Васкрс заиста падне по православном календару а ови из СПЦ јеретицима честитају Васкрс по њиховом (а не по православном) календару, на дан када Васркс није. Ти си одлепио начисто па просте ствари не видиш.

А на остале твоје дезинформације које си изнео на ових пар последњих страна немам времена да одговорим, за сад. Толико небулоза пишеш да не могу да стигнем на све да одговорим. Уствари постао си небитан толико за мене, јер твоја реч нема вредност, јер стално мењаш исказ. Када те неко ухвати у лажи ти мењаш тему и оправдаваш се флозофирањем.

Ево например кажеш да флоринце нико не гони и да то они само параноишу и да нико их није гонио у Стјенику а потпуно си прећутао да су оца Акакија (и још једног монаха, мислим оца Данила, који је због тога морао да преноћи у пећини) јурили ланцима са псима да га пребију или убију. А када ти је Стефан то поменуо ти кажеш да говориш о времену кад си ти стигао у Стјнеик. А до тада си се клео да си све видео и да си лично био присутан, па је свако мислио да си био присутан све време. Количина дезинформација које ти износиш скоро у сваком свом посту је забрињавајућа, поготово што сам себе сматраш хришћанином, и то још истински православним.

Такође, написао си да Хиландар има аутономију и тек када те Видуша исправио онда си написао да је Хиландар погазио свој Типик. После кажеш да сам ја то измислио из злобе, а свако може да види да те је најпре Видуша опоменуо па си се тек после ти исправио. Значи да ти Вудуша није написао да си написао глупост ти се неби сетио да то исправиш. И ја пошто сам написао ту истину ти мене називаш злобним. Толико си заслепљен и мислиш да си непорешив.

Има још твојих небулоза али стварно више немам толико времена ни воље да одговарам на њих, јер теби човек и кад јасно нацрта ти ћеш опет да се оправдаваш.

Па онда си рекао да постоји православни нацизам - свашта !!! Па кад смо те опоменули ти се опет правдаш. Који је то православни нацизам, мајке ти? Шта фантазираш? Свети Сава и владика Николај и Свети оци су писали о јеванђелском и светосавском национализму (родољубљу) а не о никаквом нацизму.

Сергиане, није теби добро. Стварно се бринем за твоје душевно здравље. Али пошто си ми рекао да се не бринем за тебе јер нисам са тобом чувао овце онда нећу да се бринем. Само не знам где си то на Новом Београду ти чувао овце? У неком парку? :hahaha:

Ма ти си одлепио скроз, на тебе не треба обрћати пажњу. И што је најгоре у јереси си, јер исповедаш христоборство и црквоборство. На то ћу се осврнути опет можда касније, ако будем имао воље и времена. Али као што рекох тебе човек и јасно кад разобличи ти то нећеш да признаш него мењаш тему, мењаш саговорника, филозофирањем тражиш оправдања, итд. итд. Са тобом човек само губи време. Вртиш се у кругу лажи и јереси, и још умишљаш да си у Цркви.

А што се тиче радио емисије ту сам говорио против екуменизма и папизма и упућивао народ у зилоте тако да би се и ти сложио са свиме што сам рекао. Ниси слушао емисију и не можеш да ме критикујеш напамет. Са свиме што сам рекао би се сви зилоти са ове теме сложили. И опет си слагао кад си рекао да те је водитељ секао са рекламама. Постоји само један блок реклама од 5 минута који је један једини блок реклама за свих два сата емисије. Тако да није теби био уредник крив него твоја смотаност што ниси више и боље рекао. Како сам ја успео да неколико пута прозовем именима екуменисте и паписте Амфилохија, Атансија Јевтића, Игњатија, Иринеја, Лаврентија, Порфирија, "патријарха" Павла и друге, све сам их помињао по именима неколико пута као издајнике православља и водитељ ми ништа није замерио нити ме је секао. Тако си и ти могао да си хтео и да си смео. Није водитељ сметао ни теби ни мени. Немој на њега да се вадиш. Увек је теби неко други крив за твоје грешке и пропусте. Тако лош човек као што си ти, не може бити у истинској Цркви, јер би га Црква поправила, а ти си све гори и гори.

Патријарси руски и српски нека слободно газе по ономе за шта знају да се НЕ СМЕ ГАЗИТИ,ја им не браним. За мени су канони СВЕТИ,као и за друге Православце који Свету Тројицу воле више од свега.Ко испуњава закон Христов,љуби Христа.

Прво и глано сутра није ''Ускрс'' тј. Васкрс, него су Цвети(улазак Господњи у Јерусалим).
Друга не славимо истим духом празнике,тако да нема на чему да им честитам.
Треће СВЕТИ КАНОНИ ЈАСНО говоре шта нам је чинити.

Патријарси руски и српски нека слободно газе по ономе за шта знају да се НЕ СМЕ ГАЗИТИ,ја им не браним. За мени су канони СВЕТИ,као и за друге Православце који Свету Тројицу воле више од свега.Ко испуњава закон Христов,љуби Христа.

Прво и глано сутра није ''Ускрс'' тј. Васкрс, него су Цвети(улазак Господњи у Јерусалим).
Друга не славимо истим духом празнике,тако да нема на чему да им честитам.
Треће СВЕТИ КАНОНИ ЈАСНО говоре шта нам је чинити.

Oni su oficinalni hrišćani, a vi to niste...:sad2:
I vi ste, ko oni otpali od pravoslavne Crkve, prijatelju....:(
Razmisli kadkad i o tome...

Oni su oficinalni hrišćani, a vi to niste...:sad2:
I vi ste, ko oni otpali od pravoslavne Crkve, prijatelju....:(
Razmisli kadkad i o tome...
Ево пошто си нов објаснићу ти.Од Цркве Христове се отпада или гажењем и неизвршавањем заповести канона или мењањем догмата или признавањем јеретика за браћу и Господу или општењем или саслуживањем са јеретицима.
Језујити и удбаш,узурпатори СПЦ,су по све горепоменуте наводе прекршили.Они и твоји другари Латини су отпали од Цркве Христове, а не православци који поштују закон Цркве и Сина Божијег.
Прво научи о Православној вери, па онда износи закључке,лупаш глупости и бламираш се непотребно.

Ево пошто си нов објаснићу ти.Од Цркве Христове се отпада или гажењем и неизвршавањем заповести канона или мењањем догмата или признавањем јеретика за браћу и Господу или општењем или саслуживањем са јеретицима.
Језујити и удбаш,узурпатори СПЦ,су по све горепоменуте наводе прекршили.Они и твоји другари Латини су отпали од Цркве Христове, а не православци који поштују закон Цркве и Сина Божијег.
Прво научи о Православној вери, па онда износи закључке,лупаш глупости и бламираш се непотребно.

Meni se čini da si ipak ti otpao od Crkve i da si načinio smrtni greh dvostrukim krštenjem...:manikir:
Nemo se ljutiš...:heart:

Украјински схиепископ Алимпије (екумениста) је 2007.год. у манастиру Ждребаонику (у Црној Гори) у присуству митр.Амфилохија рекао како му је један прозорљиви старац, још као дечаку, предсказао да ће учествовати у крунисању руског цара. Можда се спрема највећа јеврејска подвала – појављивање Антихриста у обличју руског цара! Избором најгорег екуменисте Кирила за руског патријарха врше се последње припреме у том смеру. А глобалистички режим Владимира Путина већ је одушевио многе.

Поента "савременог циа ревновања" јесте управо да Срби изгубе повјерење у све и свја,
да постану као преплашене овчице, препуне параноичних прича о "свеопштој издаји",
тако да у првом следећем искушењу више не буду "тврд орај", него погубљени и испараноисани људи.

Суштина ове квазиревнитељске приче је у томе да кад било ко нападне Србију, већина Срба нагули бјежећи у планине, пошто ће дотада изгубити повјерење у све институције које су досад окупљале Србе.

Данашње ревновање јесте просто - ширење општег дефетизма и уништавање оно мало морала и вјере у себе што је Србима преостало.

Back