Зилоти

Косово је тренутно ван институција Државе Србије и то је реалност.
А наравно да се требамо трудити да то вратимо у наше оквире.
А у вези манастира: покоравај се Промислу Божијем којим је допуштено да ова власт доноси законе а Црква наређује строго покоравање властима (а самим тим и законима) сем у случају да власт атакује на нашу слободну вољу.
Пошто тог атака тренутно нема, ми смо дужни да испуњавамо Закон Божији а да наше жеље, хтења, емоције, и остало, оставимо са стране и да се смиримо пред Божијим Промислом.
Читај мало боље тумачење светог Теофилакта које сам овде поставио па ћеш ваљда схватити нешто, опрости.

Сергиан вели:
:think:
јеси ли ти комуниста или нациста?(да би модератори схватили питање потсећам да је Сергиан банован са политике јер љуби наци покрет.његова изјава је да је сваки србски националиста нациста )
Не, погрешно си информисан. Банован сам због тога што сам објективно дао оцену о узроцима избијања другог светског рата а модератори су то протумачили као "антисемитизам" и "нацизам". Аkо мисли неко да је ту било ових идеја са моје стране, онда нека слободно погледа те моје текстове на теми о организацији ОБРАЗ и на теми о Националном Строју (и још неким темама).
Дакле, нема говора о тим идејама са моје стране.
Иначе, поштујем државне законе а по тим законима је дозвољено да се региструју удружења која се залажу за идеју "трећег пута" (органско-сталешко друштво, и сл.) а као што знаш, та моја организација јесте регистрована.

Што се тиче оне моје дефиниције о "српском нацизму": то сам говорио и на пдф политици.
Наиме, кад неко помисли на идеју "нацизма" онда сви то повежу са национал-социјализмом у Хитлеровој Немачкој. Али, тај Хитлеров облик је посебан облик (јер је пагански) и нема везе са општом дефиницијом национал-социјализма.
Другим речима, може постојати и богоугодни (православни) облик национал-социјализма, и то је и мој став а такође и став неких ваших верника.

сергиане ти више ниси у реалном но у виртуелном свету. да ли је и Косово туђе јер га арнаути легализоваше???'СПЦ је моја Црква!!!! можеш ли да схвати то? ради смрада јереси ја сам напустио мајку Цркву коју заузеше екуменисти и коју због тога напусти Дух Свети...али Сергиане Стјеник,Студеница,Острог,Манасија, и све србске светиње мени нису туђ посед ни правно,јер да је права(црквеног) јеретици би излетили из светиња.сестре су напустиле Стјеник( и без силе би га напустиле) због тога што нам је дух екуменизма туђ а не манастир. И нормално је да кад спознаш Истину,освешташ Цркву,нећемо се ваљда молити и причешћивати у "екуменском благослову"....Дакле знам да не можеш да свхватиш,јер ти си неки правник,вређам ти "знање"...Стјеник легално и правно припада србима истински православнима(као и Косово што припада србима) И као што држава Србија покушава да докаже очигледно тако и ипх доказују очигледно...Конташ???До појаве екуменизма није било потребе за ипх.....је су срби били верни Истини.....сад сви Срби треба да се одвоје од екуменизма и да буду верници мајке Цркве тј. Српске Истински Православне Цркве... или да направе бруталну чистку уСПЦ-у...Ако се СПЦ очисти од новатора,екумениста,врати на православно исповедање и принесе покајање другим ИПЦ, због одступања од православног курса,чланства у ССц,као и екуменском покрету, ја нећу имати проблем да опет будем верник СПЦ-а....Дај Боже!!! Али тешко...Основно је да христољубиви верник НЕ БОРАВИ У ЦРКВИ ЛУКАВУХ већ да је са презиром напусти и дође у крило мајке Цркве која је протерана у викендице гараже пољане...

На зна несрећни Срђан против кога војује.

сергиане ти више ниси у реалном но у виртуелном свету. да ли је и Косово туђе јер га арнаути легализоваше???'СПЦ је моја Црква!!!! можеш ли да схвати то? ради смрада јереси ја сам напустио мајку Цркву коју заузеше екуменисти и коју због тога напусти Дух Свети...али Сергиане Стјеник,Студеница,Острог,Манасија, и све србске светиње мени нису туђ посед ни правно,јер да је права(црквеног) јеретици би излетили из светиња.сестре су напустиле Стјеник( и без силе би га напустиле) због тога што нам је дух екуменизма туђ а не манастир. И нормално је да кад спознаш Истину,освешташ Цркву,нећемо се ваљда молити и причешћивати у "екуменском благослову"....Дакле знам да не можеш да свхватиш,јер ти си неки правник,вређам ти "знање"...Стјеник легално и правно припада србима истински православнима(као и Косово што припада србима) И као што држава Србија покушава да докаже очигледно тако и ипх доказују очигледно...Конташ???До појаве екуменизма није било потребе за ипх.....је су срби били верни Истини.....сад сви Срби треба да се одвоје од екуменизма и да буду верници мајке Цркве тј. Српске Истински Православне Цркве... или да направе бруталну чистку уСПЦ-у...Ако се СПЦ очисти од новатора,екумениста,врати на православно исповедање и принесе покајање другим ИПЦ, због одступања од православног курса,чланства у ССц,као и екуменском покрету, ја нећу имати проблем да опет будем верник СПЦ-а....Дај Боже!!! Али тешко...Основно је да христољубиви верник НЕ БОРАВИ У ЦРКВИ ЛУКАВУХ већ да је са презиром напусти и дође у крило мајке Цркве која је протерана у викендице гараже пољане...[/QUOTE

асија, и све србске светиње мени нису туђ посед ни правно,јер да је права(црквеног) јеретици би излетили из светиња.сестре су напустиле Стјеник( и без силе би га напустиле) због тога што нам је дух екуменизма туђ а не манастир. И нормално је да кад спознаш Истину,освешташ Цркву,нећемо се ваљда молити и причешћивати у "екуменском благослову"....Дакле знам да не можеш да свхватиш,јер ти си неки правник,вређам ти "знање"...Стјеник легално и правно припада србима истински православнима(као и Косово што припада србима) И као што држава Србија покушава да докаже очигледно тако и ипх доказују очигледно...Конташ???До појаве екуменизма није било потребе за ипх.....је су срби били верни Истини.....сад сви Срби треба да се одвоје од екуменизма и да буду верници мајке Цркве тј. Српске Истински Православне Цркве... или да направе бруталну чистку уСПЦ-у...Ако се СПЦ очисти од новатора,екумениста,врати на православно исповедање и принесе покајање другим ИПЦ, због одступања од православног курса,чланства у ССц,као и екуменском покрету, ја нећу имати проблем да опет будем верник СПЦ-а....Дај Боже!!! Али тешко...Основно је да христољубиви верник НЕ БОРАВИ У ЦРКВИ ЛУКАВУХ већ да је са презиром напусти и дође у крило мајке Цркве која је протерана у викендице гараже пољане...[/QUOTE

Срећан празник Лазарева Субота свима и Флоринцима и Матејевцима и СПЦовцима (али само оним борцима изнутра-антиекуменистима и симпатизерима зилота) жели вам ваш Куку Леле!

Васкрсе Христос Лазара четвородневног мртваца усмрђеног!
Ваистину га Господ васкрсе!

КАНОНИ 37;38;39; Лаодикијског помесног сабора''Немојте славити празнике са Јеврејима и јеретицима,нити примати празничне поклоне од њих!!!(

КАНОНИ 37;38;39; Лаодикијског помесног сабора''Немојте славити празнике са Јеврејима и јеретицима,нити примати празничне поклоне од њих!!!(

Koji kanoni? Kakvi kanoni, kakvi sabori?
Pogledaj i uveri se da kanoni kojim su Vaseljenski sabori osudili i zabranili slavljenje Vaskrsa mimo utvrdjenog Pravila 1. Vaseljenskog sabora, u sadasnjoj SPC ne vaze:

Васкршња честитка верницима римокатоличке, евангелистичке и реформаторске Цркве у Србији
10. април 2009 - 11:45

По­во­дом на­сту­па­ју­ћег Пра­зни­ка над пра­зни­ци­ма, све­тлог Вас­кр­сења Хри­ста Спа­си­теља, верницима римокатоличке, евангелистичке и реформаторске Цркве упућу­јемо срдач­не честит­ке и нај­боље жеље с ра­до­сним пас­хал­ним поздра­вом:

ХРИСТОС ВАСКРСЕ

Izvor:
http://www.spc.rs/sr/vaskrsnja_cest...e_evangelisticke_reformatorske_crkve_u_srbiji

Poslednja izmena:
Пост је био упићен куку лелету, празници се честитају само браћи у Христу,а не јеретицима то је поента.А то за светогрђе за ''Васкрс'' јулијански,но цоммент

Пост је био упићен куку лелету, празници се честитају само браћи у Христу,а не јеретицима то је поента.А то за светогрђе за ''Васкрс'' јулијански,но цоммент
И ово за честитање празника лупаш до бесвести. Види се да немаш нормално расуђивање.
КАНОН говори да јеретицима не треба честитати ЊИХОВЕ (јеретичке) празнике нити са њима славити а не да не смеш неком расколнику или екуменисти да честиташ празник који заиста јесте наш православни празник!

И ово за честитање празника лупаш до бесвести. Види се да немаш нормално расуђивање.
КАНОН говори да јеретицима не треба честитати ЊИХОВЕ (јеретичке) празнике нити са њима славити а не да не смеш неком расколнику или екуменисти да честиташ празник који заиста јесте наш православни празник!
Екуменизам је анатемисан 1983.Јеретику се не честита празник,зато што он нема Цркву у којој би славио празник, нити ми је јеретик брату у Христу.Како да слави јеретик Црквене празнике(црвена слова) без Цркве?Којим он то духом слави?Нема ту благодати, нити Духа Светога који нас чини једним телом са Црквом Христовом.Црвена слова су Црквени а не световни празници,Почињеш да признајеш цркве екуменистима?Или се опет снисходиш човекоугађањем?Биће да ћеш ово задње да ''реферишеш'' са двадесетак опширних реченица.

Poslednja izmena:

Тако је брате, али сви ми се боримо против страшне јереси екуменизма. Надам се да ће се неки матејевци освестити и да ће ући у општење са Флоринцима,а за СПЦ борце изнутра сам убеђен да ће да се потпуно приклоне зилотима јер другог пута осим зилотског НЕМА!

Екуменизам је анатемисан 1983.Јеретику се не честита празник,зато што он нема Цркву у којој би славио празник, нити ми је јеретик брату у Христу.Како да слави јеретик Црквене празнике(црвена слова) без Цркве?Нема ту благодати, нити Духа Светога који нас чини једним телом са Црквом Христовом.Црвена слова су Црквени а не световни празници,Почињеш да признајеш цркве екуменистима?Или се опет снисходиш човекоугађањем?Биће да ћеш ово задње да ''реферишеш'' са двадесетак опширних реченица.
Везе ти немаш...Лупаш невиђено! Црквени празник је везан за календар.
Ако је сутра Лазарева Субота, то се слави и на небу, па према томе није никакав грех ако било коме кажеш: "Срећна Лазарева Субота" јер заиста сутра јесте тај празник а не неки Бајрам, или неки римокатолички, или неки протестантски, итд.итд. Сутра је пред Богом: Лазарева Субота. Честитање истинског празника нема везе са молитвеним општењем. Грех је ако сутра честитамо неком јеретику неки његов јеретички празник који нема везе са Лазаревом Суботом. На пример, грех је сутра изјавити католику да је Велика Субота, кад то није тако.

Тако је брате, али сви ми се боримо против страшне јереси екуменизма. Надам се да ће се неки матејевци освестити и да ће ући у општење са Флоринцима,а за СПЦ борце изнутра сам убеђен да ће да се потпуно приклоне зилотима јер другог пута осим зилотског НЕМА!
Неће брате мој,борци изнутра(тј.њихове вође) су најопаснији.Они ће своју цркву да направе,задојени су мржњом према ИПХ,брате знам их.Доста сам дуго форумашио са борцима изнутра,врло лако одсецају.Нема ту ревности по разуму.Биће они српски матејевци а не мирољубиви и истинољубиви флоринци,који су спремни да трпе спасења других ради.

Живи били па видели,бићемо сведоци,ако Бог да,разрешења ове неприродне ситуације.
Куку леле,дођи барем ти нама.Једна служба ће те преобразити,толико је јак Дух унутра.Ја сам се после прве службе два дана осмехивао и осећао невероватну радост живота.Да нисам налетео на Стефана и даље би био у канџама теорија завере,борбе против биометрије и верополитичке борбе за Православље.Борба је у срцу,ко што кажу свети оци,ко ту не води рат,џаба му сво знање.

У твом случају бих направио изузетак и реко Христос Воскресе,будући брате у Христу!

Poslednja izmena:
Везе ти немаш...Лупаш невиђено! Црквени празник је везан за календар.
Ако је сутра Лазарева Субота, то се слави и на небу, па према томе није никакав грех ако било коме кажеш: "Срећна Лазарева Субота" јер заиста сутра јесте тај празник а не неки Бајрам, или неки римокатолички, или неки протестантски, итд.итд. Сутра је пред Богом: Лазарева Субота. Честитање истинског празника нема везе са молитвеним општењем. Грех је ако сутра честитамо неком јеретику неки његов јеретички празник који нема везе са Лазаревом Суботом. На пример, грех је сутра изјавити католику да је Велика Субота, кад то није тако.

Исти је Дух и у Небеској и у војинствујућој Цркви Христовој.Заједничким и једним Духом Светим се славе празници и на небесима и на земљи.Какав дух имају екуменисти? Почињеш да им признајеш благодат Духа?
Тотално си одлепио,стварно незнаш више шта говориш,тотални мрак.

Црвена слова су Црквени празници,који се !!!!!!ЈЕДНИМ ДУХОМ СЛАВЕ!!!!!!
Немамо ми истог духа са јеретицима.

Rimokatolici i svi otpali od njih pred Bogom nisu Crkva:

Pravilo svetih Apostola, kanon 7:
„Episkop, sveštenik ili đakon, koji bude praznovao vaskrsenje Hristovo pre prolećne ravnodnevice i zajedno sa judejima, neka bude svrgnut”.

Антиохијски сабор (341. г.), канон 1:
"Сви верни који прекрше одредбу Никејског сабора и славе Пасху у време кад и Јудеји, нека буду одлучени и искључени од Цркве.. Епископе, презвитере и ђаконе који то чине, сматрамо већ одлученим и свргнутим. Они који опште са њима, подлежу истим казнама".

VII Васељенски Сабор, 1. правилo:
"Са сладошћу примамо божанска правила и свецело и непоколебиво држимо одредбе ових правила изложених од свехвалних Апостола, светих труба Духа, и од свих шест Васељенских Сабора, и од оних који су се помесно сакупљали ради издавања таквих заповести, и најзад, од светих Отаца наших. Јер сви они, једним и истим Духом просвећени, узаконише оно што је корисно. И кога они предају анатеми, и ми анатемишемо, и кога (предају) свргнућу, и ми га свргавамо, и кога одлучењу, и ми га одлучујемо”.

То и јесте кривица Римокатоличке цркве, која је, отворено кршећи и укидајући канонска правила, године 1805, 1825, 1853, 1854,... 1903, 1923, 1927. и многих других година празновала Пасху истовремено са Пасхом јудејском.

Али то није све. Нови календар приморава Римокатоличку цркву да се противи Светом Jeванђељу, нарушавајући ход jeванђелске историје.

Из Jeванђеља се види да се хришћанска Пасха празновала после јудејске. Међутим, код римокатолика, због нове Пасхалије, не само да је понекад Пасха истог дана када и јудејска, него бива и пре јудејске Пасхе, као што је то било 1839, 1840, 1842, 1843, 1845, 1849, 1850, 1856, 1891, 1894. и многих других година.

А 1921. године јеврејска Пасха је била 10. априла, а римокатолици су Пасху славили 11. марта, тј. скоро месец дана пре јеврејске. Taкo je било и 2008. године.
-------------------------------------------------

"Сви верни који прекрше одредбу Никејског сабора и славе Пасху у време кад и Јудеји, нека буду одлучени и искључени од Цркве. Епископе, презвитере и ђаконе који то чине, сматрамо већ одлученим и свргнутим. Они који опште са њима, подлежу истим казнама".

Sadasnja SPC cestita jereticima krsenje Crkvenih zapovijesti. Cestitati jereticima ono sto je Crkva zabranila da se cini, znaci odbaciti Crkvu, a prikloniti se jereticima.

Poslednja izmena:
Rimokatolici i svi otpali od njih pred Bogom nisu Crkva:

Pravilo svetih Apostola, kanon 7:
„Episkop, sveštenik ili đakon, koji bude praznovao vaskrsenje Hristovo pre prolećne ravnodnevice i zajedno sa judejima, neka bude svrgnut”.

"Сви верни који прекрше одредбу Никејског сабора и славе Пасху у време кад и Јудеји, нека буду одлучени и искључени од Цркве.. Епископе, презвитере и ђаконе који то чине, сматрамо већ одлученим и свргнутим. Они који опште са њима, подлежу истим казнама".

VII Васељенски Сабор, 1. правилo:
"Са сладошћу примамо божанска правила и свецело и непоколебиво држимо одредбе ових правила изложених од свехвалних Апостола, светих труба Духа, и од свих шест Васељенских Сабора, и од оних који су се помесно сакупљали ради издавања таквих заповести, и најзад, од светих Отаца наших. Јер сви они, једним и истим Духом просвећени, узаконише оно што је корисно. И кога они предају анатеми, и ми анатемишемо, и кога (предају) свргнућу, и ми га свргавамо, и кога одлучењу, и ми га одлучујемо”.

То и јесте кривица Римокатоличке цркве, која је, отворено кршећи и укидајући канонска правила, године 1805, 1825, 1853, 1854,... 1903, 1923, 1927. и многих других година празновала Пасху истовремено са Пасхом јудејском.

Али то није све. Нови календар приморава Римокатоличку цркву да се противи Светом Jeванђељу, нарушавајући ход jeванђелске историје.

Из Jeванђеља се види да се хришћанска Пасха празновала после јудејске. Међутим, код римокатолика, због нове Пасхалије, не само да је понекад Пасха истог дана када и јудејска, него бива и пре јудејске Пасхе, као што је то било 1839, 1840, 1842, 1843, 1845, 1849, 1850, 1856, 1891, 1894. и многих других година.

А 1921. године јеврејска Пасха је била 10. априла, а римокатолици су Пасху славили 11. марта, тј. скоро месец дана пре јеврејске. Taкo je било и 2008. године.
-------------------------------------------------

"Сви верни који прекрше одредбу Никејског сабора и славе Пасху у време кад и Јудеји, нека буду одлучени и искључени од Цркве. Епископе, презвитере и ђаконе који то чине, сматрамо већ одлученим и свргнутим. Они који опште са њима, подлежу истим казнама".

Sadasnja SPC cestita jereticima krsenje Crkvenih zapovijesti. Cestitati jereticima ono sto je Crkva zabranila da se cini, znaci odbaciti Crkvu, a prikloniti se jereticima.
Амин!

Back