Зилоти

Dragi forumasi,

1. Posto je Akakije Papas krenuo u Ameriku po hirotoniju po skoro svaku cenu, a u to vreme su u Grckoj postojali Matejevski episkopi, koje je i Mitropolit Filaret priznavao, i koje je i Serafim Cikaski priznavao, sve je potpuno jasno:

2. Isti Akakije zeleci da se u Grcku vrati sa mitrom nekako ubedjuje Serafima Cikaskog da obavi hirotoniju i to pod zakletvom da on Akakije nikada nece objaviti to, i da mu nije potrebna potvrda o hirotoniji.

3. Sve ovo je ucinjeno protiv odluke sinoda RZC.

4. Posle toga Serafim Cikaski se pokajao sto je ucinio tu hirotoniju, i napisao Avksentiju, da su Matejevce trebali da smatraju Episkopima...

Ko ima usi da cuje neka cuje...

Jasno je kao dan, da sadasnji srpski Florinci, nisu u stvari Florinci, jer ne ispovedaju originalno ucenje Hrizostoma Florinskog, vec oni sada imaju Matejevsko ispovedanje. Hrizostom II Kjusis se ne odrice Hrozostomovog ispovedanja sudeci po njihovom web site-u. No, Akakijevci u Srbiji i nisu bas svi u tom ispovedanju mitropolita Hrizostoma, ili mozda jesu?

5. Da li bi ste vi igrali fudbal sa nekim ko kaze da je lopta kockasta i crveno bela? A lopta je okrugla i crno bela! Tako i Matejevci nisu hteli sa Hrizostomom Florinskim. A isti taj Mitropolit Filaret koji je Florince priznao, priznao je i Matejevce, i kasnije posle prekida svih odnosa sa Grcima, ipak upucivao Grke kod Matejevaca. Toliko!

6. Ucenje Hrizostoma Florinskog je protivno ucenju Svetih Otaca, kod kojih je uglavnom sve crno ili belo!

7. Isti on je ostavio pastvu bez naslednika episkopa, i OSTAVIO POZIV EPISKOPA! Sam se odrekao episkopske sluzbe! I piznao pre toga da je poslat da bi manastir Keratea bio vracen novokalendarcima!

8. Posle smrti Matejeve, odmah prihvata njegovo ispovedanje da bih tih nekoliko stotina monahinja iz manastira Keratea prebacio pod svoje "skute"...

9. Procitajte pazljivo pismo Serafima Cikaskog Avksentiju pa cete jasno videti sta on misli o Florincima a sta o Matejevcima...Koga smatra za Crkvu?

U skupstini ima 250 poslanika i niko od njih nije u pravu, ili mali broj onih koji se ni ne cuju!

Isto vazi i za vas! Florinci zele da razumeju cak i pisma episkopa RZC na svoj nacin! Sta vredi sto se nesto naknadno prizna, ako je u datom trenutku bilo neispravno, pa jos priznato od neispravnih! Pa nije RZC nepogresivi kompjuter!

10. Posto licno poznajem monahe Akakija i Nektarija, i mnoge Florince, i u principu ih smatram hrabrim ljudima, nije mi jasno samo otkud tolika potreba da brane pojedine svoje episkope Florince, pa cak i kad oni nemaju odgovore na njihova pitanja, cak i kada su mnogi od njih bivsi Matejevci, neki rascinjeni, ali uglavnom, stice se utisak hipnotisanosti...Kako moze biti veci vladika Kalinik od ISTINE? Otkud nedostatak hrabrosti da se prekine sa Florincima, kao sto se prekinulo i sa SPC. Otkud tolika revnost u neistini, neistrazenosti i sumnjicavosti?

11. E da si vruc ili hladan, nego si mlak pa cu te izbljuvati...Proracuni Florinaca o tome kako i kada se gubi blagodat su u domenu cesto njihovog licnog osecaja. Neki od njih smatraju da su sve zilotske grupe crkva! I svasta se jos moze cuti. I Pored toliko dobrih i kvalitetnih i hrabrih ljudi medju njima!

12. Zao mi je kad vidim da je jedna frakcija "zilota" na neki nacin zagospodarila zilotskim medijskim prostorom ovde. Monah Serafim lepo pita: STA BI SE DESILO AKAKIJE DA SMO PRVO SRELI MATEJEVCE? DA SRBE UOPSTE NISMO UPOZNALI SA FLORINCIMA!!!

Florinci su samo put do ISTINE! i nista vise od toga! Neko ne dodje ni do njih, ali svako ko je medju njima oseca da to nije POTPUNA ISTINA!

Svako dobro od Boga vam zelim,

trazitelj

ISTINA iznad lazne ISTORIJE
ISTINA iznad laznih VELIKANA
ISTINA iznad STRAHA
ISTINA iznad laznih MANTIJA

MILIJA JE NECIJA "gresnost" nego necija "svetost"!

p.s. I nisam Matejevac, vec nisam Florinac!

Poslednja izmena:
Dragi forumasi,

1. Posto je Akakije Papas krenuo u Ameriku po hirotoniju po skoro svaku cenu, a u to vreme su u Grckoj postojali Matejevski episkopi, koje je i Mitropolit Filaret priznavao, i koje je i Serafim Cikaski priznavao, sve je potpuno jasno:

2. Isti Akakije zeleci da se u Grcku vrati sa mitrom nekako ubedjuje Serafima Cikaskog da obavi hirotoniju i to pod zakletvom da on Akakije nikada nece objaviti to, i da mu nije potrebna potvrda o hirotoniji.

3. Sve ovo je ucinjeno protiv odluke sinoda RZC.

4. Posle toga Serafim Cikaski se pokajao sto je ucinio tu hirotoniju, i napisao Avksentiju, da su Matejevce trebali da smatraju Episkopima...

Ko ima usi da cuje neka cuje...

Jasno je kao dan, da sadasnji srpski Florinci, nisu u stvari Florinci, jer ne ispovedaju originalno ucenje Hrizostoma Florinskog, vec oni sada imaju Matejevsko ispovedanje. Hrizostom II Kjusis se ne odrice Hrozostomovog ispovedanja sudeci po njihovom web site-u. No, Akakijevci u Srbiji i nisu bas svi u tom ispovedanju mitropolita Hrizostoma, ili mozda jesu?

5. Da li bi ste vi igrali fudbal sa nekim ko kaze da je lopta kockasta i crveno bela? A lopta je okrugla i crno bela! Tako i Matejevci nisu hteli sa Hrizostomom Florinskim. A isti taj Mitropolit filaret koji je Florince priznao, priznao je i Matejvce, i kasnije posle prekida svih odnosa sa Grcima, ipak upucivao Grke kod Matejevaca. Toliko!

6. Ucenje Hrizostoma Florinskog je protivno ucenju Svetih Otaca, kod kojih je sve crno ili belo!

7. Isti on je ostavio pastvu bez naslednika episkopa, i OSTAVIO POPZIV EPISKOPA! Sam se odrekao episkopske sluzbe! I piznao pre toga da je poslat da bi manastir Keratea bio vracen novokalendarcima!

8. Posle smrti Matejeve, odmah prihvata njegovo ispovedanje da bih tih nekoliko stotina monahinja iz manastira Keratea prebacio pod svoje "skute"...

9. Procitajte pazljivo pismo Serafima Cikaskog Avksentiju pa cete jasno videti sta on misli o Florincima a sta o Matejevcima...Koga smatra za Crkvu?

U skupstini ima 250 poslanika i niko od njih nije u pravu, ili mali broj onih koji se ni ne cuju!

Isto vazi i za vas! Florinci zele da razumeju cak i pisma episkopa RZC na svoj nacin! Sta vredi sto se nesto naknadno prizna, ako je u datom trenutku bilo neispravno, pa jos priznato od neispravnih potpuno! Pa nije RZC nepogresivi kompjuter!

10. Posto licno poznajem oca Akakije i Nektarija, i mnoge Florince, i u principu ih smatram hrabrim ljudima, nije mi jasno samo otkud tolika potreba da brane pojedine svoje episkope Florince, pa cak i kad oni nemaju odgovore na njihova pitanja, cak i kada su mnogi od njih bivsi matejevci, neki rascinjeni, ali uglavnom, stice se utisak hipnotisanosti...Kako moze biti veci vladika Kalinik od ISTINE? Otkud nedostatak hrabrosti da se prekine sa Florincima, kao sto se prekinulo i sa SPC. Otkud tolika revnost u neistini, neistrazenosti i sumnjicavosti?

11. E da si vruc ili hladan, nego si mlak pa cu te izbljuvati...Proracuni Florinaca o tome kako i kada se gubi blagodat su u domenu cesto njihovog licnog osecaja. Neki od njih smatraju da su sve zilotske grupe crkva! I svasta se jos moze cuti. I Pored toliko dobrih i kvalitetnih i hrabrih ljudi medju njima!

12. Zao mi je kad vidim da je jedna frakcija "zilota" na neki nacin zagospodarila zilotskim medijskim prostorom ovde. Monah Serafim lepo pita: STA BI SE DESILO AKAKIJE DA SMO PRVO SRELI MATEJEVCE? DA SRBE UOPSTE NISMO UPOZNALI SA FLORINCIMA!!! Florinci su samo put do ISTINE! i nista vise od toga! Neko ne dodje ni do njih, ali svako ko je medju njima oseca da to nije POTPUNA ISTINA!

Svako dobro od Boga vam zelim,

trazitelj

ISTINA iznad lazne ISTORIJE
ISTINA iznad laznih VELIKANA
ISTINA iznad STRAHA
ISTINA iznad laznih MANTIJA

MILIJA JE NECIJA "gresnost" nego necija "svetost"!

p.s. I nisam Matejevac, vec nisam Florinac!

Bilo florinci ili matejevci, zajedničko im je to da su sektaši....:neutral:

Или што би рекао покојни отац Лазар Милин:

"сектине секте секта"

:lol:

To samo jednom kada otpadne od majke Crkve, posle ide progresivnom brzinom..Pa vidi kako su se razdelili matejevci i florinci...Ne zna se ko je gordiji od koga...I to će se nastaviti do stadijuma kada jedan čovek bude jedna sekta, baš kao Viduša...:sad2:
Nema tu Svetoga Duha ni sada, niti će ga biti...:neutral:

Бог ти помогао Стефане.
Најпаметније је неодговарати на оволику количину полуинформација,сваки пут нова лаж се велича.Сергијан повезо регистрацију Г.О.Х.- а и сарадњу са бирократијом(ко партијах павле кад зове Вељу да интервенише).Срамота.Прикачио им је масонство и ''сарадњу'' са ЕУ аждајом, јер су се регистровали као правно лице у Грчкој:dash::dash::dash:.
Сваки пут све више слаже.

чио им је масонство и ''сарадњу'' са ЕУ аждајом, јер су се регистровали као црква у Грчкој.
Сваки пут све више слаже.
Владан ИПХ je trenutno na forumu Dodajte reputaciju korisniku Владан ИПХ Prijavite poruku Izmeni/obriši poruku

Sergian;
Брате мој, не бих да се мешам у оно што саветујеш Влади око његовог гостовања на радиу. Могу се с тобом делимично сложити у томе, али само пар дигресија на неке твоје дезинформације:
Прво: није уопште тачно да је Акакије избегао мученичку смрт приликом истеривања Стјеничких монахиња из манастира. Немој да те неко залуђује са таквим лажима и да ти сервира лажне информације и изврће истину. Био сам тада присутан када се то све одигравало, у јесен 2003.
Прва лаж.Ти си са верницима дошао када су сестре већ биле избачене и ниси могао видети како су се ствари одвијале.
Ту није било никаквог гоњења већ је само била мало напетија атмосфера а главни кривци за то нису људи из СПЦ-е већ управо флоринци.
Нажалост, и сам сам тада подлегао тој атмосфери али већ после неколико дана од тог догађаја, нас неколико тада је схватило, објективно и непристрасно, да је управо главна кривица била до нас (флоринаца).
Друга лаж.ланцима су оца тражили Нешо звани "паук",који вози паук камион у мупу и вероватно је дб радник који је задужен да дише за врат СПЦ-у,па се "доказивао" на стјеничком прогону.Други човек који је тражио са ланцем о.Акакија је Зоран Колаковић.верник СПЦ-а...

Одмах да се разумемо: СПЦ је у тешком отпадништву од јереси екуменизма и немају апсолутно морално право да бораве у тим манастирима широм Србије и да залуђују српски народ како су они "православни".
Али, правно-формално: манастири јесу њихово власништво и свако ко не поштује право у држави (а то је супротно Божијем Закону о поштовању и покоравању властима) мора да буде санкционисан. Стјеничке монахиње не кривим уопште, главни кривац је о.Акакије који је самовољно направио погрешан потез и покушао да отме манастир СПЦ (на који, понављам, СПЦ има право власништва). Да се угледао на старокалендарце-Грке онда би другачије радио.
Грци то никад нису радили, већ ако негде немају право власништва, они тада нису изазивали искушење већ су се смирено повлачили и градили манастире на приватним парцелама.
Дакле, о.Акакије је изазивао искушење а нико га не би дирао да то сам није радио.
трећа лаж.Нико није покушао отети манастир.сестре су истеране без рока за исељење и суда дакле моментално!!!!
К
ао што знамо, изазивање искушења је велики грех пред Богом, поготово ако многе друге људе увлачиш у тај грех а о.Акакије је ризиковао да сви тамо буду пребијени а да се никоме то пред Богом не третира као неко "страдање за веру".
Изазивање искушења су радили само поједини Мученици, и то у своје име (а не у туђе име) и то тек кад добију потврду свише (од Духа Светога) да је тај њихов чин пред Богом благословен!
А посебна прича је то што флоринци нису Црква Христова већ расколници.
четврта лаж у низу већ много пута на овом форуму објашњена...
Друго, ко те слагао да је Веља Илић, цитирам:"који је ко Диоклецијан одговоран за прогон хришћанки Стјеничанских"?!?. Ко те је тако слагао?? Немој Вељи то да "пакујеш", и кривом ни дужном. Човек није као "Диклецијан" већ се десио један мали неспоразум, а Веља је најмање крив у томе. Лично сам био поред Петра флоринца када ми је причао шта је разговарао са Вељом. Нема везе о никаквом гоњењу, већ Веља није у почетку добро схватио о чему се ради.
Коначно, ко гони сада Стјеничке монахиње? Нико их не дира иако су направили манастир тамо где је грех упропашћавати природу (јер је пробијен пут) а све то у једној апокалиптичној параноји (коју о.Акакије и Данило сервирају) о "брзом доласку Антихриста и задњим данима"
. .....манастири су се увек правили на најлепшим местима јадни Сергиану.....а о каквој параноји причаш ја не знам,јер су помоћу средстава верника сестре направиле манастир Нови Стјеник да не би живеле у једној соби њих десет јадни окамењени момче...
Па, ако они мисле да брзо долази Антихрист, онда нека и они брзо баце своје лап-топове и мобилне телефоне и нека не долазе тако често у градове. Нек се искрено припремају за задња времена
.....много си болестан,веруј брату:confused:

Poslednja izmena:
Владан ИПХ
Бог ти помогао Стефане.
Најпаметније је неодговарати на оволику количину полуинформација,сваки пут нова лаж се велича.Сергијан повезо регистрацију Г.О.Х.- а и сарадњу са бирократијом(ко партијах павле кад зове Вељу да интервенише).Срамота.Прика� �ио им је масонство и ''сарадњу'' са ЕУ аждајом, јер су се регистровали као правно лице у Грчкој.
Сваки пут све више слаже
Немаш појма о животу. Твој Синод не само што је регистрован као званична старокалендарска Црква у Грчкој већ твоји епископи апсолутно поштују Законе државе Грчке у свему. Не изврћи истину, твој Синод није катакомбни нити су неки анархисти. Они јесу расколници (због исквареног Апостолског прејемства) али у потпуности поштују власти државе Грчке.

А сада да одговорим Стефану на његове замене теза и лажи које је написао.
Он каже:
Прва лаж.Ти си са верницима дошао када су сестре већ биле избачене и ниси могао видети како су се ствари одвијале
Наравно да смо дошли тек кад су сестре већ биле напољу ван манастира. Нисмо могли да долетимо из Београда за 5 минута већ смо путовали око 3 сата. Нисам ништа слагао већ сам говорио о тој ситуацији када смо тамо стигли.
Друга лаж.ланцима су оца тражили Нешо звани "паук",који вози паук камион у мупу и вероватно је дб радник који је задужен да дише за врат СПЦ-у,па се "доказивао" на стјеничком прогону.Други човек који је тражио са ланцем о.Акакија је Зоран Колаковић.верник СПЦ-а.
Нема ту лажи. Опет понављам: говорим од тренутка када смо стигли тамо.
трећа лаж.Нико није покушао отети манастир.сестре су истеране без рока за исељење и суда дакле моментално!!!!
Опет нема никакве моје лажи овде. Лепо сам написао да су тамо дошли флорински монаси и "освештавали" манастир. А то јесте упад на туђи посед. Монахиње су претходно написале писмо жичком епископу у коме га обавештавају да прекидају општење са њим па према томе свако даље задржавање у том манастиру са њихове стране је директна провокација за СПЦ. То сте требали да схватите а не да пркосите и то представљате као неко "мученичко страдање за веру". То је флоринско лукавство.
четврта лаж у низу већ много пута на овом форуму објашњена...
А шта сте то објаснили?
..манастири су се увек правили на најлепшим местима јадни Сергиану.....а о каквој параноји причаш ја не знам,јер су помоћу средстава верника сестре направиле манастир Нови Стјеник да не би живеле у једној соби њих десет јадни окамењени момче...
Нема потребе да ме сажаљеваш тако...И мени је то прелеп крај. Нисам у том смислу ово написао: већ због ваше параноје која произилази из ревности без разума. А за те прилоге сте могли да купите већ саграђене куће и плацеве (и то неколико) уместо што сте бацали паре на пробијање пута у дивљој природи. Али, то је ваш проблем...
..много си болестан,веруј брату
Болесни су они који лажу народ да су "истински", хуле на мироточиве Светитеље, итд.итд.....и ради људске славе праве сцену "мучеништва за веру" али их мач Истине сада стиже!

Владан ИПХ
Немаш појма о животу. Твој Синод не само што је регистрован као званична старокалендарска Црква у Грчкој већ твоји епископи апсолутно поштују Законе државе Грчке у свему. Не изврћи истину, твој Синод није катакомбни нити су неки анархисти. Они јесу расколници (због исквареног Апостолског прејемства) али у потпуности поштују власти државе Грчке.

А сада да одговорим Стефану на његове замене теза и лажи које је написао.
(одговорићу по истом редоследу његових коментара).

Наравно да смо дошли тек кад су сестре већ биле напољу ван манастира. Нисмо могли да долетимо из Београда за 5 минута већ смо путовали око 3 сата. Нисам ништа слагао већ сам говорио о тој ситуацији када смо тамо стигли.

Нема ту лажи. Опет понављам: говорим од тренутка када смо стигли тамо.

Опет нема никакве моје лажи овде. Лепо сам написао да су тамо дошли флорински монаси и "освештавали" манастир. А то јесте упад на туђи посед. Монахиње су претходно написале писмо жичком епископу у коме га обавештавају да прекидају општење са њим па према томе свако даље задржавање у том манастиру са њихове стране је директна провокација за СПЦ. То сте требали да схватите а не да пркосите и то представљате као неко "мученичко страдање за веру". То је флоринско лукавство.

А шта сте то објаснили?

Нема потребе да ме сажаљеваш тако...И мени је то прелеп крај. Нисам у том смислу ово написао: већ због ваше параноје која произилази из ревности без разума. А за те прилоге сте могли да купите већ саграђене куће и плацеве (и то неколико) уместо што сте бацали паре на пробијање пута у дивљој природи. Али, то је ваш проблем...

Болесни су они који лажу народ да су "истински", хуле на мироточиве Светитеље, итд.итд.....и ради људске славе праве сцену "мучеништва за веру" али их мач Истине сада стиже!

Драги заслепљени мржњом човече...на платоу манастира у тренутку избацивања било је комплетно свештенство Жичке епархије....са нахушканим верницима и одредом полиције...Манастири правно припадају СПЦ масонима...али шта то треба да интересује ипх верника...наши претци нису градили јеретицима манастире него нама који држимо веру и предање...и не напушта се светиња на "довиђења"...већ се до последњег даха брани,јер то је наш манастир Сергиане...Мој манастир...и сваког верника који љуби православну веру а не екуменизам ....дакле светиња манастир Стјеник за мене није туђи посед!!!! нити ми је и једна светиња у Србији туђа...теби ако јесте то је друга ствар...претпостављам да си и за славу узео хор епископа матеја......

И пошто у својој болесној мржњи не читаш моје постове,навео сам да се све дешавало изненада,без правног основа(ми смо иаоко као што ти кажеш на т.п. ипак грађани државе,правно заштићени и нико нема право да по хладноћи и мраку истерује било кога,мој Сергиане)...циљ сестара јесте био да напусти екуменисте али је циљ био и чин љубави према народу...и од истеривања сестара прича о ипх не може више да се гурне под тепих...Сергиане мани се теологије и политике...поради на љубави према ближњем...веруј у проблему си...није ни чудо што те привлачи нацизам...због којег си банован са политике...

Poslednja izmena:
Драги заслепљени мржњом човече...на платоу манастира у тренутку избацивања било је комплетно свештенство Жичке епархије....са нахушканим верницима и одредом полиције...Манастири правно припадају СПЦ масонима...али шта то треба да интересује ипх верника...наши претци нису градили јеретицима манастире него нама који држимо веру и предање...и не напушта се светиња на "довиђења"...већ се до последњег даха брани,јер то је наш манастир Сергиане...Мој манастир...и сваког верника који љуби православну веру а не екуменизам ....дакле светиња манастир Стјеник за мене није туђи посед!!!! нити ми је и једна светиња у Србији туђа...теби ако јесте то је друга ствар...претпостављам да си и за славу узео хор епископа матеја......
У овој болдираној реченици је твој основни проблем.
Мрзиш брате Светог Владику Матеја па си помрачен и нећеш да сагледаш ствари објективно. Хиљаду пута смо чињенично показали да није био Хорепископ већ прави епископ а не као ваш Пензионер Хризостом, који није имао ни своју паству (јер је био "бивши флорински"). Али, никад нисмо рекли да је и он био неки титуларни епископ.

А сада о стјеничким монахињама:остави се те лажне патетике јер лупаш глупости. СПЦ има власништво над тим манастиром и крај приче.
То је правно регулисано а држава се мора поштовати.
Нико вас није гонио због вере, нити се брани вера тако што браните грађевине, већ због тога што сте вршили службу у њиховом манастиру.
Остави се моралних страна. И ја сам овде говорио да са моралне стране СПЦ не заслужује ни један једини манастир да има, ма не заслужују да имају и чајну кухињу јер су издајници вере!! То није спорно са те моралне стране.
Али, СПЦ је и правно лице а ако не поштујеш туђу својину, кршиш Божији Закон о односу према властима. Тако је правно регулисано у држави.
А власт јесте зла али не атакује на твоју душу и веру...(а то нема везе са губитком неке грађевине).
Брани се Светиња Вере (исповедање вере) а не брани се пошто-пото останак у манастиру на који узгред речено немаш више права да останеш.

И пошто у својој болесној мржњи не читаш моје постове,навео самда све све дешавало изненада,без правног основа...циљ сестара јесте био да напусти екуменисте али је циљ био и чин љубави према народу...и од истеривања сестара прича о ипх не може више да се гурне под тепих...Сергиане мани се теологије и политике...поради на љубави према ближњем...веруј у проблему си
Заиста немам мржњу према вама већ говорим објективно.
Сестре су обавестиле жичког епископа да више нису у општењу и самим тим не могу више ни остати у манастиру. Јер, то би значило да СПЦ поклања манастир другој верској заједници а то они неће дати јер је њихово.
И није то било баш "изненада" јер су имале неколико дана од тог писма да се иселе а да не говорим о месецима пре тога кад су одлучиле да ће прекинути са СПЦ.
Е, а ово горе што сам подвукао код тебе је твој искрен одговор због чега се све дешавало тако. Овде признајеш да од те приче се више не ћути о ИПХ. Значи, хтели сте медијску помпу а нисте гледали на правилно испуњавање Божијег Закона.
О томе се ради. Имате ревност за веру, то је тачно, али је то без расуђивања и сада сте направили још већу саблазан.

СПЦ има власништво над тим манастиром и крај приче.
.....за тебе је крај приче...Ја знам да преподобни Јован стјенички ,ђакон Авакум и сто монаха који су живели у стјеничкој пустињи као и стјенички мученици спаљени од турака нису у Духу СПЦ-а,већ ИПХ-а.....али пошто твоја спознаја мистике није баш на завидном нивоу,нећу те више напрезати...

Kallistos_of_Corinth_Epiphanios-1.jpg

@Sergian ....А сада о стјеничким монахињама:остави се те лажне патетике јер лупаш глупости. СПЦ има власништво над тим манастиром и крај приче.
сергиане ти више ниси у реалном но у виртуелном свету. да ли је и Косово туђе јер га арнаути легализоваше???'СПЦ је моја Црква!!!! можеш ли да схвати то? ради смрада јереси ја сам напустио мајку Цркву коју заузеше екуменисти и коју због тога напусти Дух Свети...али Сергиане Стјеник,Студеница,Острог,Манасија, и све србске светиње мени нису туђ посед ни правно,јер да је права(црквеног) јеретици би излетили из светиња.сестре су напустиле Стјеник( и без силе би га напустиле) због тога што нам је дух екуменизма туђ а не манастир. И нормално је да кад спознаш Истину,освешташ Цркву,нећемо се ваљда молити и причешћивати у "екуменском благослову"....Дакле знам да не можеш да свхватиш,јер ти си неки правник,вређам ти "знање"...Стјеник легално и правно припада србима истински православнима(као и Косово што припада србима) И као што држава Србија покушава да докаже очигледно тако и ипх доказују очигледно...Конташ???До појаве екуменизма није било потребе за ипх.....је су срби били верни Истини.....сад сви Срби треба да се одвоје од екуменизма и да буду верници мајке Цркве тј. Српске Истински Православне Цркве... или да направе бруталну чистку уСПЦ-у...Ако се СПЦ очисти од новатора,екумениста,врати на православно исповедање и принесе покајање другим ИПЦ, због одступања од православног курса,чланства у ССц,као и екуменском покрету, ја нећу имати проблем да опет будем верник СПЦ-а....Дај Боже!!! Али тешко...Основно је да христољубиви верник НЕ БОРАВИ У ЦРКВИ ЛУКАВУХ већ да је са презиром напусти и дође у крило мајке Цркве која је протерана у викендице гараже пољане...

Poslednja izmena:
Сергиан вели:
:think:
јеси ли ти комуниста или нациста?(да би модератори схватили питање потсећам да је Сергиан банован са политике јер љуби наци покрет.његова изјава је да је сваки србски националиста нациста )

Као да слушам Атанасија Јефтића...а како се кренуо у будућности ко зна...
Нема потребе да ме са њим упоређујепш, буди реалан а не пристрасан.
...за тебе је крај приче...Ја знам да преподобни Јован стјенички ,ђакон Авакум и сто монаха који су живели у стјеничкој пустињи као и стјенички мученици спаљени од турака нису у Духу СПЦ-а,већ ИПХ-а.....али пошто твоја спознаја мистике није баш на завидном нивоу,нећу те више напрезати...
Прво, ви нисте у духу са нашим српским Светим Оцима јер сте расколници. Расколницима се не признаје мучеништво за веру (по канонима). Али, ако то на тренутак занемаримо, види брате реално ситуацију: да су наши Свети Оци сада у тој ситуацији они сигурно не би изазивали и перовоцирали против закона у држави већ би поштовали Промисао Божији и покоравали се властима (како каже св. Теофилакт Охридски у тумачењу Посланице Римљанима).
Не може неко бити члан Цркве (а самим тим и Свет) ако крши Закон Божији о односу хришћана према властима.
Замисли ситуацију у којој би први хришћани рекли овако римској власти:
" Пустите нас да вршимо службе јавно и да градимо манастире и храмове где ми хоћемо јер све ово је направљено ради нас а не ради вас непријатеља Божијих!" Али, они тако нису размишљали већ су поштовали Промисао Божији и покоравали се властима, осим ако власт директно атакује на њихову веру и слободну вољу. Апостол Павле је био угледни римски грађанин па то никад није тражио већ се покоравао вољи Божијој и вршио службе у катакомбама.

Back