Зилоти

Ajde,ajde..nemoj da se srdis :hahaha:
hocu samo argumente :cool:
Znaci bio si 5 godina sa Nemanjom,alias Akakije..
Zasto si ga napustio?
Koliko to frakcija vas zilota ima???
nemoj mi to neodredjeno oko finansiranja..Znaci imucni vernici,vas finansiraju..Koji su to imucni vernici koji zive smernim zivotom u ovoj drzavi?
Znaci Sergije i ti si kao i Vlada,verski nomad...cas vamo,cas tamo...:mrgreen:

Zasto si ga napustio?
nemoj mi to neodredjeno oko finansiranja..Znaci imucni vernici,vas finansiraju..Koji su to imucni vernici koji zive smernim zivotom u ovoj drzavi?

Sve se nesto mislim da ne krenu kod nas u Jedi Order:think:

A Sergi jel se ti sisas?

Gde pise da je greh sisati se?:dontunderstand:
А јел ти читаш онај текст? Тај СПЦ монах није срео неког обичног лаика-зилота већ неког од њихових монаха. А за монахе знамо да се не шишају (на кратко), већ да могу мало скраћивати косу. Где пише? То је предање Цркве, из Апостолских Установа.

А јел ти читаш онај текст? Тај СПЦ монах није срео неког обичног лаика-зилота већ неког од њихових монаха. А за монахе знамо да се не шишају (на кратко), већ да могу мало скраћивати косу. Где пише? То је предање Цркве, из Апостолских Установа.

A kupanje?:think:

Перу се нормално. Али, због подвига нема бањања у неким кадама и слично томе.
Чак постоји строг канон по коме се забрањује монаху да буде неуредан кад иде неким послом у град или неко место.

Zasto si ga napustio?
Разлоге напуштања Акакија сам написао много пута раније. Ако те не мрзи, ишчитај моје писмо са теме "Зилоти-религија или секта?".
Са неутралног становишта, постоје разне фракције зилота. Међутим, то нису фракције већ неки који су отпали од истинске Православне Цркве а и даље су задржали назив "истинити". Сви они јесу старокалендарци али су отпали по неким другим предањским питањима (јер није календар једино предање), а само је једна Истинска Црква (а то је Синод митрополита Григорија Месинијског, матејевци).
И са њима сам у општењу и нисам верски номад.
А ово у вези финансирања одговорно тврдим. Могу и имућни бити верници, што те то чуди? То су неки приватни предузетници.

Разлоге напуштања Акакија сам написао много пута раније. Ако те не мрзи, ишчитај моје писмо са теме "Зилоти-религија или секта?".
Са неутралног становишта, постоје разне фракције зилота. Међутим, то нису фракције већ неки који су отпали од истинске Православне Цркве а и даље су задржали назив "истинити". Сви они јесу старокалендарци али су отпали по неким другим предањским питањима (јер није календар једино предање), а само је једна Истинска Црква (а то је Синод митрополита Григорија Месинијског, матејевци).
А ово у вези финансирања одговорно тврдим. Могу и имућни бити верници, што те то чуди? То су неки приватни предузетници.

Srgije..ti mi delujes kao najfiniji od ovih zilota..nemoj misliti da ne citam ono sto pises,ali mi je napustanje crkve,da bi se pridruzio Akakiju koji se ponasa kao da je poludeo,stvarno neshvatljiv potez..I to sa krstavanjem...
Pricajte vi i verujte,nemam ja problem sa tim.
Samo vas MOLIM da ne pricate da je crkva jereticka,i da o patrijarhu pricate pogrdno.To je stvarno nisko..
Ne rece mi ti da li je pop Dragic iz uzicke eparhije zilot?Vidim cenite ga i predavanja mu snimate..

Cekaj da vidimo jer sam shvatio :

Starokalendarci se odvojise od SPC jer je jereticka?

Pa se neki odvojise od Starokalendaraca jer su i oni jeretici?

Pa i ovi postase jeretici pa se opet odvoji grupica?

Pa koliko vas sad pravovernih ima?

4 sa ekonomom?:think:

Srgije..ti mi delujes kao najfiniji od ovih zilota..nemoj misliti da ne citam ono sto pises,ali mi je napustanje crkve,da bi se pridruzio Akakiju koji se ponasa kao da je poludeo,stvarno neshvatljiv potez..I to sa krstavanjem...
Pricajte vi i verujte,nemam ja problem sa tim.
Samo vas MOLIM da ne pricate da je crkva jereticka,i da o patrijarhu pricate pogrdno.To je stvarno nisko..
Ne rece mi ti da li je pop Dragic iz uzicke eparhije zilot?Vidim cenite ga i predavanja mu snimate..
Не знам ко је тај поп Драгић. А о.Акакију се нисам придружио ради њега самог, већ због тога што он припада Цркви (Синод архиепископа Хризостома) који нису у јереси екуменизма.Значи, нису у јереси.....
Е, сад, друга је ствар што сам касније схватио да немају исправан историјат и да су матејевци исправни у томе. А за крштавање говоре јасно канони Цркве.
Не вређам патријарха на личном плану, неколико пута сам причао са њим раније. Једноставно, човек не жели да иде путем истине већ у јереси екуменизма...

pop dragic je na onom linku sto je tvoj prijatelj zboras postavio koju stranicu ranije..sa predavanja u crkvi sv.Marka.Pa zar to nije malo kontradiktorno..da stavljate linkove sa govorima popova,a pricate i njima da su jeretici?

Cekaj da vidimo jer sam shvatio :

Starokalendarci se odvojise od SPC jer je jereticka?

Pa se neki odvojise od Starokalendaraca jer su i oni jeretici?

Pa i ovi postase jeretici pa se opet odvoji grupica?

Pa koliko vas sad pravovernih ima?

4 sa ekonomom?:think:
Ниси добро схватио, а овако треба:
1918. године је отпала Руска Црква од истине, поклоњењем бољшевицима. Исповедници вере одлазе у илегалу (катакомбе) и њих предводи преп.Јосиф Петроградски. Други православни епископи одлазе у иностранство (и-заграничје) и у Ср.Карловцима се конституише Сабор (од тих епископа) РПЗЦ, 1931.године.
У почетку су и они имали неке погрешне ставове, али су се касније консолидовали (а данас су и они подељени).
У осталим помесним Црквама је следећа ситуација: 1924.године Грци, Румуни, Финци, Цариград, уводе нови календар а остали који нису то учинили остају у молитвеној заједници са овима, што подлеже исто анатеми по учењу Цркве.
Једино руски катакомбници и грчки старокалендарци у то време су православни. Временом код руских катакомбника се смањује њихов број (гоњења, убиства...) а код грчких старокалендараца долази до неких раскола и подела, при чему само једна "фракција" је права и истинска (наша). А остале су лажне.

Писао сам раније колико нас има...око 4500 верника, 20-так свештеника и 4 епископа.

Sta bi?

Niko da mi objasni kako je nabijanje na kolac ljudskih bica hriscanska vrlina?:dontunderstand:
Извињавам се ако је неко већ одговорио на ово, нисам још све прочитао.
Али и ако јесте ево и да ја одговорим.

То су радили и Свети Петар Цетињски и Његош, држали су набијене турске главе на кочевима испред Цетињског манастира у Црној Гори, па су свети. А колико ли су тек Турци набили Срба и православних хришћана на кочеве? То им је било само узвраћање истом мером. И Милош Обилић је убио турског султана Мурата који је војском напао Србију па јел ти и освајача Мурата жао? И јел ти ни Милош, по твојим атеистичким мерилима није хришћанин? Милош је свети ратник и његова фреска са ореолом се налази у цркви у манастиру Хиландару. Влад Тепеш није набијао на колац невине људе него турске војнике, освајаче који су хтели да убију и покоре њега и његов хришћански народ. То је радио за опомену Турцима да га више не нападају. Од освајача можеш само одлучно да се браниш, другачије не вреди.

pop dragic je na onom linku sto je tvoj prijatelj zboras postavio koju stranicu ranije..sa predavanja u crkvi sv.Marka.Pa zar to nije malo kontradiktorno..da stavljate linkove sa govorima popova,a pricate i njima da su jeretici?
Нисам то поставио. А и да јесам, не видим проблем. То само говори да у СПЦ постоје људи који сами себе разобличавају и говоре о сопственим безакоњима, у својој Цркви.

Back