Зилоти

Ne uvazavam.
Posto ste mi prilepili kvalifikacije neznalice,gresnice,sataniste i svega najgoreg,samo cu se nasmejati ,i pustiti vas da nastavite.
ja cu i dalje podrzavati SPC,a vi se i dalje druzite lepo izmedju sebe.
Ako cete vi u raj dobrice i bezgresni,ja cu sama da trazim da idem u pakao.Ne bih i da me tamo smarate..

Ko mi?KO smo to mi? Kada sam te uopste pomenula a pogotovo kada sam o tebi napisala bilo sta lose?

Nikoga nisam uvredila,mada je od strana sektasa imalo bas lepih epiteta koji su isli uz mene,analiticara, i ostale.Citaj sta ti Vlada pise..molim te.Post pocinje: "Za zvezdanu zvezdu i ostale neznalice":rotf:
Hvala vam.Stvarno.
Sva sreca ,ne plasim se zemaljskog suda..
A tebi nije smetalo kad te Vlada na pp pitao jesi li udata,i izrazio zelju da te upozna??
Imate mnogo toga zajednickog ;)

Nikoga nisam uvredila,mada je od strana sektasa imalo bas lepih epiteta koji su isli uz mene,analiticara, i ostale.Citaj sta ti Vlada pise..molim te.Post pocinje: "Za zvezdanu zvezdu i ostale neznalice":rotf:
Hvala vam.Stvarno.
Sva sreca ,ne plasim se zemaljskog suda..
A tebi nije smetalo kad te Vlada na pp pitao jesi li udata,i izrazio zelju da te upozna??
Imate mnogo toga zajednickog ;
)

Ako te Vlada uvredio zasto smatras da ja snosim deo odgovornosti? Pa Vlada nije moje dete da ja odgovaram za njegove postupke! I zasto "hvala vam" kome nama???
O mojim privatnim porukama mozes samo da nagadjas ali ne mozes znati sta pise, sto znaci da lupas gluposti i lazes ( eto vredjam te, zasluzila si).
Vlada je moj brat u Hristu kao i svaki pravoslavni i nikad nije uputio nikakvu poruku koja bi licila na bilo sta drugo osim iskrenog prijateljstva a sto ti mislis drugacije...Morate li bas sve gledati vasim ocima, ocima nemorala, bluda i zavera? Zato se nicega i ne bojis zato sto nemas ni stida ni morala!

Ljudi vi pod hitno da trazite od boga da vam naknadno dodeli smisao za humor.Vi ni sale analiticara niste u stanju da razumete.Jadno.
Sto se tice krstavanja..po tebi,znaci moje dete koje je straije i potopljeno u vodu celo,jer je bilo leto-krsteno je,a ovo mladje jer je krsteno u crkvi bez grejanja i poprskano,nije krsteno?Jeli cin krstenja bitan u kolicini vode ili ceo obred?Ako si jednom prilikom krstenja obavio sve sto treba,koja je svrha ponavljati ga jos jednom?Dva puta isterujes djavola?
Ako nesto nije u redu u crkvi,znaci bolje je napustiti i otici u sektu,nego boriti se unutar nje da se stvari poboljsaju?Ne bih rekla..Ima finih ljudi u SPC,zato prestanite da lazete ljude.
A niste se potrudili da kazete da je danas Krstovdan i nesto o tome napisete,nego samo sipate uvrede..
Прво: Бог се пише великим словом а не малим.

Друго: Аналитичара је стварно тешко разумети, ни он сам себе не разуме.

Треће: Обред у крштењу има своју форму и суштину. Форма је трикратно погружење а суштина: силазак благодати Духа Светога и опроштај грехова (јер се крштењем у Цркви бришу сви претходни греси).
Ово прво се може заобићи само у случају неке ванредне околности (гоњење, смртна опасност, и слично), и то се зове : црквена икономија.
Међутим, по учењу Цркве, форма се мора исправити кад прође та ванредна околност, и то се зове: црквена акривија.
Што се тиче силаска благодати Духа Светога: то се дешава само у Цркви Христовој, где борави светотајинска благодат.
Тако да, твоја деца, свакако нису крштена и ван су Цркве Христове (као и ти). Борба изнутра је бесмислена, јер СПЦ није Црква већ јеретичка заједница, а архијереји немају намеру да се покају. Останком у СПЦ, човек није "унутар" Цркве већ управо ван Ње.
Сестро, не лажемо ми, већ износимо чињенице. А ти нас управо сада осуђујеш, без икаквог аргумента. То што ти немаш (тренутно) снаге и храбрости да признаш своју заблуду, и што бежиш од истине, је само твој духовни проблем.
........................................................................................................................

Сваки дан је дан Божији, па и данас је Празник воздвижења Часног Крста.
Баш кад то помену, ево да и ја нешто кажем: тачно пре 83 године, на данашњи дан 1925.године се на небу изнад старокалендарског манастира у месту Родополи код Атине појавио велики Часни Крст који је видело неколико хиљада људи на периферији Атине и у том манастиру. То је био доказ да су старокалендарци исправно поступили што нису прихватили новотарију и што су сачували стари календар. Овај догађај су,са сликом, пренеле све новине у Грчкој (имам сва документа о томе и слику тог догађаја). То је била Божија потврда да се мора чувати свето Предање!
Полиција је дошла да растера људе у манастиру који су посматрали са радосним сузама у очима овај догађај (који је трајао око 40 минута). Неколико полицајаца се покајало у том тренутку и прешло на страну старокалендараца.
А где је тада била СПЦ? СПЦ је тада била (као и сада) на страни новокалендарске Цркве и њихове анатемисане новотарије.
Архијереји СПЦ су издали Православље!
И све више и више то раде...

Poslednja izmena:
Hvala vam na lekcijama iz morala i gramatike :worth:
Sergije da bi razumeo humor moras da bar malo imas smisla za isti ,a to je vama na zalost strano.
Kada vidim vas bude mi drago sto sam pripadnik "jeretcke " crkve.
Sutra cu da odem do crkve da se pomolim za vase duse..Ja na ove izlive mrznje ne zelim da reagujem.

Hvala vam na lekcijama iz morala i gramatike :worth:
Sergije da bi razumeo humor moras da bar malo imas smisla za isti ,a to je vama na zalost strano.
Kada vidim vas bude mi drago sto sam pripadnik "jeretcke " crkve.
Sutra cu da odem do crkve da se pomolim za vase duse..Ja na ove izlive mrznje ne zelim da reagujem.
Нико те не мрзи. Управо ти показујем љубав хришћанску тиме што ти говорим истину. Ако те истина вређа, онда имаш духовни проблем. Не љути се што ти то кажем, искрен сам.
Иначе, научно је доказано да људи који живе у тами се плаше светлости и беже од ње.

Poslednja izmena:
Evo delova zanimljivog clanka o zilotima..
Otac Antonije:- Akakije vodi ovu grupu koju čini nekoliko jeremonaha, kaluđera, kao i pet-šest iskušenika koje su uspeli da "vrbuju". Oni pravoslavlje pogrešno tumače, stavljajući formu ispred suštine. Odlaze u suprotnu krajnost, tvrdnjama da pravoslavni vernici nisu čak ni kršteni "ispravno", pa se po njima svi vernici moraju ponovo krstiti. Tvrde za sebe da su jedini pravi pravoslavci - navodi otac Antonije.
On takođe kaže da ova skupina zabludelih sveštenika forsira farisejske propise, da između njih i drugih sekti koje rade na ovim prostorima nema razlike. Čak su izmislili i svog episkopa, izvesnog Hrizostoma iz Grčke, priča starešina manastira Kuveždin, koji im je navodno dao blagoslov da zabludele ovčice u Srbiji izvedu na pravi put pravoslavlja.
- Bože me oprosti, bolje je biti nevernik nego zilot. Oni se uopšte ne peru, ne šišaju i ne briju. Možeš ih na kilometar prepoznati tako što zaudaraju. Sa njima se ne da razgovarati ni polemisati. Kada sam jednog od tih lažnih mesija sreo u Vrdniku i porazgovarao sa njim, on je tvrdio da je izdaja pravoslavlja to ako pri krštenju vernik nije potpuno potopljen u vodu. Kada sam mu rekao da je to samo spoljašnja forma, ali da je suština krštenja blagodet duha svetoga nad krštenim, a ne to da li neko mora biti potopljen skroz u vodu, zilot nije imao pravi odgovor. Mada tvrde da su ravnopravni i jednaki i među njima postoji hijerarhija, tako da njihov vođa Akakije dane provodi u Novom Sadu deleći brošure narodu u želji da ih prevede u svoju zilotsku sektu. Kada sam mu prijateljski predložio da "ne luduje" i da ne zaluđuje ni sebe ni druge i pozvao ga na prijateljski razgovor u manastir Kuveždin, on se momentano povukao ne želeći više da razgovara sa mnom. Stalno je ponavljao da je SPC u poslednjih pola veka komunistička, da je od 1945. godine izdato pravoslavlje i da istinsku SPC predstavljaju jedino oni - kaže otac Antonije i dodaje da je Akakije verovatno proteran iz grčkog sveštenstva, ali da ga čudi ko ga finanisira, jer štampanje i izdavanje brošura nije nimalo jeftino. Pita se i šta je njihov cilj u Srbiji.

Agresivnost vam je izgleda glavna karakteristika..
Stvarno me interesuje..KO VAS FINANSIRA?

- Bože me oprosti, bolje je biti nevernik nego zilot. Oni se uopšte ne peru, ne šišaju i ne briju. Možeš ih na kilometar prepoznati tako što zaudaraju. Sa njima se ne da razgovarati ni polemisati. Kada sam jednog od tih lažnih mesija sreo u Vrdniku i porazgovarao sa njim, on je tvrdio da je izdaja pravoslavlja to ako pri krštenju vernik nije potpuno potopljen u vodu. Kada sam mu rekao da je to samo spoljašnja forma, ali da je suština krštenja blagodet duha svetoga nad krštenim, a ne to da li neko mora biti potopljen skroz u vodu, zilot nije imao pravi odgovor.

E ovo je pametan covek :klap::klap:

Evo delova zanimljivog clanka o zilotima..
Otac Antonije:- Akakije vodi ovu grupu koju čini nekoliko jeremonaha, kaluđera, kao i pet-šest iskušenika koje su uspeli da "vrbuju". Oni pravoslavlje pogrešno tumače, stavljajući formu ispred suštine. Odlaze u suprotnu krajnost, tvrdnjama da pravoslavni vernici nisu čak ni kršteni "ispravno", pa se po njima svi vernici moraju ponovo krstiti. Tvrde za sebe da su jedini pravi pravoslavci - navodi otac Antonije.
On takođe kaže da ova skupina zabludelih sveštenika forsira farisejske propise, da između njih i drugih sekti koje rade na ovim prostorima nema razlike. Čak su izmislili i svog episkopa, izvesnog Hrizostoma iz Grčke, priča starešina manastira Kuveždin, koji im je navodno dao blagoslov da zabludele ovčice u Srbiji izvedu na pravi put pravoslavlja.
- Bože me oprosti, bolje je biti nevernik nego zilot. Oni se uopšte ne peru, ne šišaju i ne briju. Možeš ih na kilometar prepoznati tako što zaudaraju. Sa njima se ne da razgovarati ni polemisati. Kada sam jednog od tih lažnih mesija sreo u Vrdniku i porazgovarao sa njim, on je tvrdio da je izdaja pravoslavlja to ako pri krštenju vernik nije potpuno potopljen u vodu. Kada sam mu rekao da je to samo spoljašnja forma, ali da je suština krštenja blagodet duha svetoga nad krštenim, a ne to da li neko mora biti potopljen skroz u vodu, zilot nije imao pravi odgovor. Mada tvrde da su ravnopravni i jednaki i među njima postoji hijerarhija, tako da njihov vođa Akakije dane provodi u Novom Sadu deleći brošure narodu u želji da ih prevede u svoju zilotsku sektu. Kada sam mu prijateljski predložio da "ne luduje" i da ne zaluđuje ni sebe ni druge i pozvao ga na prijateljski razgovor u manastir Kuveždin, on se momentano povukao ne želeći više da razgovara sa mnom. Stalno je ponavljao da je SPC u poslednjih pola veka komunistička, da je od 1945. godine izdato pravoslavlje i da istinsku SPC predstavljaju jedino oni - kaže otac Antonije i dodaje da je Akakije verovatno proteran iz grčkog sveštenstva, ali da ga čudi ko ga finanisira, jer štampanje i izdavanje brošura nije nimalo jeftino. Pita se i šta je njihov cilj u Srbiji.

Agresivnost vam je izgleda glavna karakteristika..
Stvarno me interesuje..KO VAS FINANSIRA?
А ово је најсмешније: "...они се...не шишају и не брију!"
Ето, који је главни "аргумент" да се не буде зилот! Јер се не брију и шишају!!!
Треба да се угледају на СПЦ попове и римокатолике који се и брију и шишају.
А то је исто нарушавање предања. Додуше, није догматски прекршај али јесте грех.
Иако је о.Акакије и његова дружина расколничка (али не и јеретичка као СПЦ), одлично их познајем (јер сам био са њима 5 година) и одговорно тврдим да то све нема везе са истином. Акакије није протеран из грчког свештенства а финансирају их имућнији верници којих имају у Србији. Не знам каква је сада ситуација код њих на том плану, јер нисам са њима већ 3 године.

А ово је најсмешније: "...они се...не шишају и не брију!"
Треба да се угледају на СПЦ попове и римокатолике који се и брију и шишају.
А то је исто нарушавање предања. Додуше, није догматски прекршај али јесте грех.
.

:eek:

Greh je sisati se?:dash::dash::dash:

Back