Ljudi vi pod hitno da trazite od boga da vam naknadno dodeli smisao za humor.Vi ni sale analiticara niste u stanju da razumete.Jadno.
Sto se tice krstavanja..po tebi,znaci moje dete koje je straije i potopljeno u vodu celo,jer je bilo leto-krsteno je,a ovo mladje jer je krsteno u crkvi bez grejanja i poprskano,nije krsteno?Jeli cin krstenja bitan u kolicini vode ili ceo obred?Ako si jednom prilikom krstenja obavio sve sto treba,koja je svrha ponavljati ga jos jednom?Dva puta isterujes djavola?
Ako nesto nije u redu u crkvi,znaci bolje je napustiti i otici u sektu,nego boriti se unutar nje da se stvari poboljsaju?Ne bih rekla..Ima finih ljudi u SPC,zato prestanite da lazete ljude.
A niste se potrudili da kazete da je danas Krstovdan i nesto o tome napisete,nego samo sipate uvrede..
Прво: Бог се пише великим словом а не малим.
Друго: Аналитичара је стварно тешко разумети, ни он сам себе не разуме.
Треће: Обред у крштењу има своју
форму и суштину. Форма је трикратно погружење а суштина: силазак благодати Духа Светога и опроштај грехова (јер се крштењем у Цркви бришу сви претходни греси).
Ово прво се може заобићи само у случају неке ванредне околности (гоњење, смртна опасност, и слично), и то се зове : црквена икономија.
Међутим, по учењу Цркве, форма се мора исправити кад прође та ванредна околност, и то се зове: црквена акривија.
Што се тиче силаска благодати Духа Светога: то се дешава само у Цркви Христовој, где борави светотајинска благодат.
Тако да, твоја деца, свакако нису крштена и ван су Цркве Христове (као и ти). Борба изнутра је бесмислена, јер СПЦ није Црква већ јеретичка заједница, а архијереји немају намеру да се покају. Останком у СПЦ, човек није "унутар" Цркве већ управо ван Ње.
Сестро, не лажемо ми, већ износимо чињенице. А ти нас управо сада осуђујеш, без икаквог аргумента. То што ти немаш (тренутно) снаге и храбрости да признаш своју заблуду, и што бежиш од истине, је само твој духовни проблем.
........................................................................................................................
Сваки дан је дан Божији, па и данас је Празник воздвижења Часног Крста.
Баш кад то помену, ево да и ја нешто кажем: тачно пре 83 године, на данашњи дан 1925.године се на небу изнад старокалендарског манастира у месту Родополи код Атине појавио велики Часни Крст који је видело неколико хиљада људи на периферији Атине и у том манастиру. То је био доказ да су старокалендарци исправно поступили што нису прихватили новотарију и што су сачували стари календар. Овај догађај су,са сликом, пренеле све новине у Грчкој
(имам сва документа о томе и слику тог догађаја).
То је била Божија потврда да се мора чувати свето Предање!
Полиција је дошла да растера људе у манастиру који су посматрали са радосним сузама у очима овај догађај (који је трајао око 40 минута). Неколико полицајаца се покајало у том тренутку и прешло на страну старокалендараца.
А где је тада била СПЦ? СПЦ је тада била (као и сада) на страни новокалендарске Цркве и њихове анатемисане новотарије.
Архијереји СПЦ су издали Православље!
И све више и више то раде...