gost 4554
Buduća legenda
- Poruka
- 39.135
И у време Светог Марка Ефеског цео исток је пао у унију са римским папом (за коју се Аналитичар залаже) а само Свети Марко Ефески и они са њим су остали православни. Људи који себе сматрају православним а поготово други који то нису и не примећују колико је отпадништво званичних православних Цркви данас и колика се битка за истинито и изворно православље данас води у наше време. Људи су неинформисани, не читају а хоће да коментаришу. Они који најмање знају о православљу и о томе шта се ради у СПЦ (у колику је јерес и секташење запала) њени су највећи бранитељи. Збораш и други, смо навели линкове који воде до текстова (вести којих има и на званичном сајту СПЦ) који говоре о отпадништву СПЦ од православља, Збораш и Стефан су дали линкове и за видео клипове, али не вреди то људима који неће да се заинтересују и да погледају.
А ко мени даје за право да одређујем ко је истинити православац, па даје ми за право то што сам 17 година био активан верник СПЦ, студирао две године на Богословском факултету СПЦ где су нам доводили секташе да нам предају и испирају мозак (данас студентима доводе и римокатоличке фратре), професори исмевају Свете оце православне и називају њихова Житија (биографије) бајкама, итд., годину дана интензивно проучавам зилоте (истински православне) и схватио сам да су они истинитији православци од званичне СПЦ.
А Аналитичару већ су дати линкови на овој теми од стране Стефана за Истиниту православну Цркву Русије (која постоји од када је Руска православна Црква морала због комуниста да оде у катакомбе), линк од Истините Цркве Грчке (која постоји још од 1924. године када је званична грчка Црква прешла на папин календар) а има истинитих православаца свуда у свету у многим државама и људи из многих народа. И сам Господ Исус Христос пророкује у Јеванђељу, као и Свети оци, да ће истинска Црква последњих времена бити малобројна а да ће већина "Цркви" пасти у отпадништво од Бога заједно са својим многобројним верницима.
Ajd i ti se polako pakuj, ajde blago meni da te ispratim...

tkacio:
Не можеш од римокатолика да учиш шта је православно а шта није, него треба да учиш од православних, да читаш православну литературу.