Зилоти

Ispadoše samo akakijevci pravoslavni...:hahaha::hahaha::hahaha:
Акакијевци нису сасвим православни јер су у расколу (али не и у јереси као СПЦ). Постоји истинска Православна Црква на чијем челу је поглавар митрополит Григорије Месинијски (то су прави ИПХ, матејевци).

Сергиане, "велики Србине и зборашу" нисам знао да си и ти македонац (као и Сањалица) и да се залажеш за цепање српског народа на измишљене нације. Е, мој црни сине. :cry:

:p Ma nisam Makedonka ali ne podrzavam ni to da macem teramo ljude da se osecaju da su Srbi ako oni to ne zele. Ne mozemo ispravljati greske koje su napravile generacije Srba pre nas.Nemoj reci da to nisu bili Srbi vec komunisti,jedno ne iskljucuje drugo a uostalom Makedonci stvarno ne lice na Srbe. Potpuno su drugaciji.

Акакијевци нису сасвим православни јер су у расколу (али не и у јереси као СПЦ). Постоји истинска Православна Црква на чијем челу је поглавар митрополит Григорије Месинијски (то су прави ИПХ, матејевци).

Jooj, ti ko da se nisi oporavio od rainbow gethering-a...:hahaha::hahaha::hahaha:

Па није "МПЦ" као ни "ИПХ", али јесте Охридска Архиепископија
Охридска је у СПЦ... А као што знамо: СПЦ је заузела богоиздајнички курс од 1924.године. СПЦ није Црква Христова већ збориште лукавих и злих, свејеретичко предузеће.

Погрешно схваташ. Не можеш неког натерати да буде Србин ако то он неће. То не може силом. Чињеница јесте да је то Стара Србија, али је и Стара Србија некад била до Коринта па нећемо ваљда посрбљавати Грке сада? Реално немогуће...
Али, нек су православни. Бог не гледа ко је ко (по нацији) већ по вери и делима.
Значи ти мислиш ако си православан да треба да се одрекне свог српског народа и подстичеш друге да га се одричу? И нисам мислио силом никога да мењам него милом, истином, изношењем истине, да тај народ зна да је потекао од Срба, исто као и нова Титова "Црногорска" нација, исто као и Титови "муслимани" у БиХ сада "Бошњаци", исто као већина Хрвата који су покатоличени Срби, исто као Горанци на Космету који су албанизирани Срби, итд. Требаш истину да пишеш а не да подржаваш одрођавање од српства. Ма, гарантовано си пореклом из БЈР Македоније па те заразили неком македонском нацијом. Знам ја те форе.

Па није "МПЦ" као ни "ИПХ", али јесте Охридска Архиепископија
По чему ИПХ није Црква? Наведи каноне, бар један канон Сабора Светих отаца којим ћеш да покажеш да ИПХ (зилоти) нису Христова православна Црква. Наведи бар један канон којим ћеш да наведеш да ИПХ нису канонски. А ја ћу да ти наведем (и навео сам на овој теми) много канона који говоре да је СПЦ прекршила бројне каноне и не може се више сматрати канонском православном Црквом, већ само једном од лажних "цркава" екуменизма, прирепак римског папе, органски члан Светског савета цркава (250 секти), Уједињене светске религије која чека да зацари лажнога Христа (Антихриста) о коме је и Господ наш Исус Христос говорио да ће се појавити пре Христовог другог доласка са небеса.

Охридска је у СПЦ... А као што знамо: СПЦ је заузела богоиздајнички курс од 1924.године. СПЦ није Црква Христова већ збориште лукавих и злих, свејеретичко предузеће.

Ја, како да не, и шта би када си се пробудио..ајде ти нама признај, колико те плаћа папа да шириш ове лажи о СПЦ?

Човече само измишљате, па докле више, одо запалити цигар па се можда вратим, смешни сте ми, прави мали секташи...
Ако не виђу мо се сјутра!

Лепо признај, па се после извини Ђури што те туко!

Значи ти мислиш ако си православан да треба да се одрекне свог српског народа и подстичеш друге да га се одричу? И нисам мислио силом никога да мењам него милом, истином, изношењем истине, да тај народ зна да је потекао од Срба, исто као и нова Титова "Црногорска" нација, исто као и Титови "муслимани" у БиХ сада "Бошњаци", исто као већина Хрвата који су покатоличени Срби, исто као Горанци на Космету који су албанизирани Срби, итд. Требаш истину да пишеш а не да подржаваш одрођавање од српства. Ма, гарантовано си пореклом из БЈР Македоније па те заразили неком македонском нацијом. Знам ја те форе.
Па што онда ниси пристао да разговор уживо па би ме упознао? Нисам пореклом из БЈР Македоније већ из Шумадије (по оба родитеља). Наравно: милом треба а не силом, изношењем истине такође а не "преко колена".
Међутим, много је ту генерација прошло, проблем је далеко комплекснији и треба бити пажљив са националним осећањима човека. Говорим реално, знам да постоје комлекси код њих (као и код Хрвата и "Бошњака"). Треба пажљиво ...
Ипак, најбитније је да буду православни. Бог неће узети неком за грех ако се он осећа као Црногорац или Македонац (по нацији), већ је грех ако је јеретик или неки грешник. Господ не гледа на то, а зашто би ми људи судили онда? Није једноставан проблем, само то хоћу да кажем.

Ја, како да не, и шта би када си се пробудио..ајде ти нама признај, колико те плаћа папа да шириш ове лажи о СПЦ?

Човече само измишљате, па докле више, одо запалити цигар па се можда вратим, смешни сте ми, прави мали секташи...

Ај ти завиј духан,иначе по православном гледишту ђавољи кад:mrgreen:

:p Ma nisam Makedonka ali ne podrzavam ni to da macem teramo ljude da se osecaju da su Srbi ako oni to ne zele. Ne mozemo ispravljati greske koje su napravile generacije Srba pre nas.Nemoj reci da to nisu bili Srbi vec komunisti,jedno ne iskljucuje drugo a uostalom Makedonci stvarno ne lice na Srbe. Potpuno su drugaciji.
Можемо, морамо и дужност нам је да исправљамо грешке које су правили наши преци и родитељи. Иако македонци не личе на Србијанце (Србе у Србији) они су потекли од Срба (и мањим делом од Бугара), а такође и црногорци не личе на Србијанце по менатлитету али јесу Срби, и Срби у Босни се разликују од Србијанца па су и они Срби, и Срби муслимани у БиХ су другачији од Србијанаца па су и они пореклом Срби, и већина Хрвата не личи на Србијанце али су потекли од покатоличених Срба, и Горанци на Космету не личе на Србијанце али јесу потекли од Срба. Не треба терати људе на силу да се осећају Срби али не треба их ни подржавати када се одрођују од свог српског народа него им говорити истину да су пореклом Срби. То нам је дужност према Богу, Истини (Христу) и према свом српском народу.

Па хајдемо на неки ТВ дуел па ћемо да видимо кога плаћају паписти? Зашто од овог сусрета са нама беже ваши епископи и богослови као неки мишеви?
Овако, понашају се као неке бабе Влајне, и оговарају нас са даљине.

Па хајдемо на неки ТВ дуел па ћемо да видимо кога плаћају паписти? Зашто од овог сусрета са нама беже ваши епископи и богослови као неки мишеви?

Znam da ste omraženi među lokalnim življem Kučaja...:mrgreen:

Стварно си ти човече смешан да налазиш и прогониш паписте тамо где их нема (а не видиш их у СПЦ где их највише има) и то све са твојим аватаром Мистер Бина у мантији римокатоличког (папског) свештеника :rotf::hahaha: Смешан си ко циркус! :dash:

Znam da ste omraženi među lokalnim življem Kučaja...:mrgreen:
То једноставно није истина него гнусна лаж. Неколико пута сам гледао на телевизији да мештани не говоре ништа лоше против зилота, а неки их чак и хвале. Са друге стране ту постоји Суботраска секта а против ње реч ниси рекао. Срам те било. И ти си ми неки православац. Немој више да лажеш. Ко ти се тачно жалио на зилоте, када, зашто? Наведи, који мештанин? Због чега? Грех је лагати. Грех на твоју главу.

То једноставно није истина него гнусна лаж. Неколико пута сам гледао на телевизији да мештани не говоре ништа лоше против зилота, а неки их чак и хвале. Са друге стране ту постоји Суботраска секта а против ње реч ниси рекао. Срам те било. И ти си ми неки православац. Немој више да лажеш. Ко ти се тачно жалио на зилоте, када, зашто? Наведи, који мештанин? Због чега? Грех је лагати. Грех на твоју главу.

Tako mi priča kolegaa iz Bora....ako me on laže, lažem i ja Vas...

Ватикан већ деценијама финансира Богословски факултет СПЦ у Београду, зато ови за узврат уче студенте о признавању првенства папе, а фратре из Хрватске доводе на предавања да уче будуће српске свештенике и владике. Неколико пута до сада Ватикан је дао новчани прилог СПЦ, писало је и у новинама пре неку годину (и рекао ми је мој свештеник тада), а недавно је митрополит Амфилохије опет примио донацију Ватикана. Ко зна колико је таквих донација било, али чињеница је да су редовне. Чим се у СПЦ појави отпор према утицају Ватикана, Ватикан пошаље донацију да подмаже и погура ствари. Тако се сада ради на томе да СПЦ пређе на папски (нови, грегоријански) црквени календар што је и један од услова уласка Србије у Европску унију. Аналитичару, јеси знао за то, ти живиш у ЕУ?

То је само мали део о томе кога плаћа Ватикан и римски папа.

Стварно си ти човече смешан да налазиш и прогониш паписте тамо где их нема (а не видиш их у СПЦ где их највише има) и то све са твојим аватаром Мистер Бина у мантији римокатоличког (папског) свештеника :rotf::hahaha: Смешан си ко циркус! :dash:

Ето човече, као и у свему другом, ни у овом ниси у праву.....Мр.Бин је у поменутом филму Протестантски свештеник!
А ти што ниси упознат ко те финансира..још једна жалосна констатација...
а како кренете да се исмејавате и хистерично смијете када немате контра-аргументе, ово је још један доказ!

Ватикан већ деценијама финансира Богословски факултет СПЦ у Београду, зато ови за узврат уче студенте о признавању првенства папе, а фратре из Хрватске доводе на предавања да уче будуће српске свештенике и владике. Неколико пута до сада Ватикан је дао новчани прилог СПЦ, писало је и у новинама пре неку годину (и рекао ми је мој свештеник тада), а недавно је митрополит Амфилохије опет примио донацију Ватикана. Ко зна колико је таквих донација било, али чињеница је да су редовне. Чим се у СПЦ појави отпор према утицају Ватикана, Ватикан пошаље донацију да подмаже и погура ствари. Тако се сада ради на томе да СПЦ пређе на папски (нови, грегоријански) црквени календар што је и један од услова уласка Србије у Европску унију. Аналитичару, јеси знао за то, ти живиш у ЕУ?

То је само мали део о томе кога плаћа Ватикан и римски папа.

Која машта, као Ден Браун и Д.Код...ту сте негде!
Све саме лажи и неистине..али као и за све, и за ово ће те одговарет пред Богом!

Па ко се крије од народа, по неким шумама, и бежи од Епископа као ђаво од Крста- па ви "ИПХ" ..опет потежеш за вавилонским системима борбе..да нећеш на Б92...
:hahaha::hahaha:

Tako mi priča kolegaa iz Bora....ako me on laže, lažem i ja Vas...
Па у сваком месту нису сви православни нити љубитељи вере. У сваком месту имаш атеисте и друге којима верници и свештеници сметају било којој вери да припадају. И свештенике и монахе СПЦ не воле сви мештани, јер на свету и у сваком месту у Србији живе и неверници (атеисти).

Back