Žig zveri

tu promenu obrazlažu time da je Isus Bog i da je vaskrsao u nedelju... možda bi pravilnije bilo da su subotu posvetili Ocu a nedelju Sinu, ali dva neradna dana su mnogo za ekonomiju bila
Pa subota ne ukida nedelju ona ne pada na nedelju a niti nedelja ukida subotu jer ne pada na subotu.
Tako se ta dva dana ne svadjaju niti sukobljavaju niti ukidaju jedan drugog, niti ima potrebe za to a niti sme.

Tako je pravoslavcima nedelja dodatni dan.
Pravoslavci nisu ukinuli subotu, samo su dodali nedelju zbog vaskrsenja.

Dok su katolici javno priznali da su papskom moci ukinuli subotu i postavili ju kao dan odmora mesto subote.
X puta sam postavljao te dokaze ovde.

Time je papstvo ispunilo jedan od Biblijskih uslova koje cine Zver opisanu u Bibliji.

Daniel 7,25 on će propovijedati riječi protiv SveVišnjega i uznemiravati Svece SveVišnjega; on će nakaniti promijeniti kalendar i Zakon, i Sveci će biti izručeni u njegovu ruku tijekom jednog doba, dva doba i jednu polovicu doba .

Zver je kaze se on.

Poslednja izmena:
Pa nas narod masovno krsi sve tri navedene zapovesti misleci da cini ispravno i da je to vera.
Misle da je to to jer im se cini ispravnim jer su prevareni. Izgleda 99% tako.
Ali je ipak 6 a nije 7.

7 je u Bibliji broj punine sto znaci 100% sto mnogi ne razumeju i 7 je Bozji broj.
6 pokazuje slicnost, ali nije to to.

To je kao marke odece ili patika recimo.
Ipak nije original iako je slicno.

Na kraju ce se formirati lazno trojstvo protiv Boga i Bozjeg naroda.
666

Protiv pravog trojstva, 777

Vavilon ce biti to lazno trojstvo i sastoji se od tri dela...

Otkrivenje 16,19I grad veliki razdijeli se na tri dijela, i gradovi neznabožački padoše; i Vavilon veliki spomenu se pred Bogom da mu da čašu vina ljutoga gnjeva svojega.

Otac.

Otkrivenje 10,3 I povika glasom velikijem, kao lav kad riče; i kad on povika, govoraše sedam gromova glasove svoje.

Otkrivenje 10,4 I kad govoriše sedam gromova glasove svoje, šćadijah da pišem; i čuh glas s neba koji mi govori: zapečati šta govoriše sedam gromova, i ovo ne piši.

Sedam gromova je Bozji glas.

Otac ima broj 7 Isus ima broj 7 i Duh sveti ima broj 7.

Duh sveti
.

Otkrivenje 4,5 I od prijestola izlažahu munje i gromovi i glasovi; i sedam žižaka ognjenijeh gorahu pred prijestolom, koje su sedam duhova Božijih.

Isus.

Otkrivenje 5,6 I vidjeh, i gle, nasred prijestola i četiri životinje, i posred starješina jagnje stajaše kao zaklano, i imaše sedam rogova, i sedam očiju...

Hvala ti, prelistacu malo po malo kad imam vremena. Cini se zanimljivim

Lazno trojstvo 666 ce i na kraju istorije u svemu imitirati pravo trojstvo 777 i preuzece sve funkcije pravog trojstva.

Trostruki savez koji cini Vavilon.

Ovaj trostruki savez ocigledno imitira trojstvo.

Stoga ga mozemo nazvati, lazno trojstvo.

1. Azdaja
Imitira Oca

Mesto Bozjeg boravka je nebo--------Mesto azdaje je jednom bilo nebo,
Otk 4-5 Otk 12,7-9

Bog ima presto-------------------------Azdaja ima presto
Otkr 4-5 Otk 2,13. 13.2,

Bogu se klanja-------------------------Azdaji se klanja
Otk 4,8-11 14,7 15,3,4. Otk 13,4

Bog daje silu, Svoj presto Hristu-------------Azdaja daje silu svoj presto i vlast, zveri iz mora.
Otk 2,27. 3,21. Otk 13,2-4

Bog izliva svoj gnev protiv pobunjenog covecanstva-----------Azdaja izliva svoj gnev protiv Bozjeg naroda
Otk 11,18. Otkr 12,12,17
Otk 15,1.

Bog zivi i vlada zauvek----------------Azdaja je zauvek unistena
Otk 4,9,5,13. 11,15. 19,6, Otk 20,9-10

1, Zver iz mora.

Imitira Sina

Isus je otpoceo svoju sluzbu izlazeci iz vode --------Zver doalzi iz mora da otpocne svoje aktivnosti
izlazeci iz vode.Lk 3,21,23 Otk 13,1.

Isus izgleda kao Otac Jn 14,9.-------Zver iz mora izgleda kao azdaja
Jn14.9. jer ima 7 glava i 10 rogova. Otk 12,3 13,1.
Isus je (ko je kao Bog?)---..O zveri se kaze: (ko je kao zver)?
Otk 12,7. otk 13,4.

Isus prima svoju vlast i presto od Oca-----Zver iz mora prima potpunu vlast od azdaje
Otk 2,27 Otk 13,2-4.
Isus kao jagnje ima 7 rogova-------Zver iz mora ima 10 rogova
Otk 13,1.
Isusova sluzba trajala je tri ipo godine------------Aktivnost zveri iz mora traje 42 meseca
3 i po godine Otk 13,5.

Isus je ubijen i vaskrsao je----------Zver iz mora je ubijena i vaskrsla je
Otk 5,6 13,8 otk 13,3.

Isus prima sluzbu i univerzalnu vlast posle svog vaskrsenja-------------Zver iz mora prima sluzbu i
univerzalnu vlast vlast posle iscelljivanja rane smrtne
Otk 13,3,4,8
Mat 28,18

Cilj Isuove spasonosne -suzbe su sva plemena i narodnosti i jezici i narodi-------------Cilj aktivnosti zveri iz mora su sva plemena i
jezici i narodnosti i narodi.
Otk 5.9 10,11 14,8

Otk 13.7. 17.5

3. Zver iz zrmlje,

Imitira Duha svetoga.

Sveti duh se naziva duhom istine--------Zver iz zemlje se naziva laznim prorokom
jer vara narode. otk 16,13. 19,20 20,1o
. Jn 16.13

Sveti Duh usmerava ljude. da se klanjaju Hristu-------Zver iz zemlje promovise zver iz mora
. i usmerava ljude da joj se poklone.
Jn 16,13,14

Sveti Duh koristi Hristovu vlast------Zver iz zemlje koristi vlast zveri iz mora.
jn 16,13,14. Otk 13,12.

Sveti Duh cini cudesne. znake----------Zver iz zemlje cini cudesne znake .
znake. dela 4,30,31 Otk 13,13. 19,20.

Sveti duh je dosao kao vatra sa neba--------zver iz zemlje cini da vatra padne sa neba
dela,2.1-4. Otk 13,1.

Sveti duh stvalja pecat Bozji na cela ------Zver iz zemlje stavlja zig zveri na ruku ili na cela
. Otk 13,16.
2 Kor 1,22 Ef, 1,13 4,30
Otk 7.1-3.

@Glasnik.

Прочитао сам овај твој горњи пост, занима да ли си користио доста литературе тј. књига када си све ове текстове на сербиан форуму писао а колики је део у процентима који потпада у твоје личне закључке? (нисам прочитао, можда одштампам па прочитам (нашао сам у оближњем граду јефтино штампање))
Ја сам покушао да прочитам једну књигу која тумачи Откривење но нисам је довршио а и што сам читао већину сам позаборављао.

Примећујем код себе да оно што читам не усвајам као пре више година рецимо када бих читао, да ли то мучи још некога? Сада, можда је то због свеопште затрованости хране, ваздуха, воде, 5 ге мреже, хемијских трагова итд.

@Glasnik.

Прочитао сам овај твој горњи пост, занима да ли си користио доста литературе тј. књига када си све ове текстове на сербиан форуму писао а колики је део у процентима који потпада у твоје личне закључке? (нисам прочитао, можда одштампам па прочитам (нашао сам у оближњем граду јефтино штампање))
Ја сам покушао да прочитам једну књигу која тумачи Откривење но нисам је довршио а и што сам читао већину сам позаборављао.
Citao samnogo knjga.
Ali ja se ne oslanjam na te knjige vec ba Biblijaki tekst.
Biblija mora da mi objasni znacenje simbola uvOtkrivenj ne neko drugi.
Kroz neke knjige sam to i naucio.

Tajna razumevanja Otkrivenja lezi odma na pocetku.
Otkrivenje 1,3 Blago onome koji čita i onima koji slušaju riječi proroštva, i drže što je napisano u njemu; jer je vrijeme blizu.

To je posao koji zahteva vise godina.
Uvek iznova i iznova citati ili slusati Otkrivenje.
Recimo dok vozis u autu, putujes, pa i kad legnes da spavas.
Uvek iznova kod novog citanja i slusanja otkrijes nove stvari ili razumes bolje.
Vecinom toga sto sam pisao je moj tekst.
Vecinom toga sto sam zapisao na forumu je nastalo kroz diskusije na forumu a onda sam to zapisao kao temu.
Najveci pokretac mojih misli je Duh sveti.
Bez njega ne bih mogao ni slovce da napisem.

Sto se tice Otkrivenja, ovde imas sve moje teme o tome.
Jos tacnije nego ovde na forumu:
Idi na Mobile Version:

https://biblija.serbianforum.info/f5-otkrivenje

Примећујем код себе да оно што читам не усвајам као пре више година рецимо када бих читао, да ли то мучи још некога? Сада, можда је то због свеопште затрованости хране, ваздуха, воде, 5 ге мреже, хемијских трагова итд.
Kod mene nema razlike.
Vazno je redovno citanje bez duze pauze.
Najbolje svaki dan bar malo, nego nikako.
Onda bi trebalo da bude bolje.

@Glasnik.
Можда ја чак и грешим у вези мене, јер изгледа да бих ја хтео одједном све да похватам а ти кажеш да је то посао који захтева више година. Да ли си када си читао књиге, да ли си неке прочитао више пута да би боље разумео?
Копирао сам све твоје текстове са овог другог форума у Ворду, ставио сам величину слова на 14, има 263 стране.
Баш јуче или прекјуче причам са својим комшијом и рођаком и другом да су ови свеци рекли да свештеници у задња времена неће знати где је лево а где десно, и да ће бити јако тешко наћи правог пастира, и причам му како се не бих усудио да се школујем за свештеника (никад ме то није ни привлачило) јер би ме гризла савест знајући све шта су ови рекли, тј. био бих лажни учитељ а не прави пастир.
И да те питам, да ли постоје неки подаци до које се главе стигло у Откривењу?

@Glasnik.
Можда ја чак и грешим у вези мене, јер изгледа да бих ја хтео одједном све да похватам а ти кажеш да је то посао који захтева више година. Да ли си када си читао књиге, да ли си неке прочитао више пута да би боље разумео?
Копирао сам све твоје текстове са овог другог форума у Ворду, ставио сам величину слова на 14, има 263 стране.
Баш јуче или прекјуче причам са својим комшијом и рођаком и другом да су ови свеци рекли да свештеници у задња времена неће знати где је лево а где десно, и да ће бити јако тешко наћи правог пастира, и причам му како се не бих усудио да се школујем за свештеника (никад ме то није ни привлачило) јер би ме гризла савест знајући све шта су ови рекли, тј. био бих лажни учитељ а не прави пастир.
И да те питам, да ли постоје неки подаци до које се главе стигло у Откривењу?
Da, treba vremena.
Da, neke vise puta.
Pa i ponovo.
Da li je neko od apostola ili hriscana u prvoj crkvi bio svestenik?
Nije.
To je kasnija tvorevina.
Svestenik ke Hristos i andjeli u nebeskoj svetinji.
Uvek je Bozji narod imao samo jednu svetinju, ne hiljade.

Otkrivenje 11,19 I otvori se crkva Božija na nebu, i pokaza se kovceg zavjeta njegova u crkvi njegovoj; i biše sijevanja munja, i glasovi, i gromovi, i tresenje zemlje, i grad veliki.

Otkrivenje 15,5 I poslije ovoga vidjeh, i gle, otvori se crkva skinije svjedočanstva na nebu,

Ovoga puta je ona na nebu

Po Bibliji je svaki vernik svestenik da bi uopste mogao da propoveda Hrista i njegovu zrtvu za svedocanstvo.
Ali svestenik kao ovi danas, to nema u prvoj crkvi.
Imalo je staresine i vodje, pomagaci....

Ako mislis vremenski dokle smo stigli u Otkrivenju?
5 pecat, peta truba...

Не разумем, како и 5. печат и пета труба уједно?
Trube i pecati i 7 crkava su vremenski periodi.

7 crkava nam daju sliku crkve od pocetka do kraja.

Pecati su duhovno stanje sveta i na kom stepenu je Bog i istina, Jevandjelje uopsteno kod verujucih i ne verujucih u raznim periodima.

A Trube nam pokazuju posledice zbog stanja crkve i sveta u odredjenom periodu.

U Bibliji je 7 broj punine.
Dakle 100,%
Sa 7 se sve zavrsava.

Na linku koji sam ti daio napisao sam redosled dogadjaja po crkvama, pecatima i trubama ali jos treba da se radi na njemu.

https://biblija.serbianforum.info/t...-crkava-sedam-pecata-sedam-truba-i-sedam-zala

Ima jos vaznih detalja koje jos trazim.

Svaki taj period traje razlicito.
Izgleda mi da peta truba traje 150 god.

Ali treba tacno utvrditi pocetak u koji jos nisam tacno siguran.
Imam neku predstavu, ali nisam jos siguran.

Zadnje dve trube i pecati nece dugo trajati.

Ali to i nije naj bitnije, najbitnije je da smo u 5 pecatu i 5 trubi vremenski.
Jer krajem 5 trube ce se dogoditi sve stvari sa zveri i njenim zigom.

Jer je to iz teksta jasno.

Andjeli zadrzavaju dok verni ne budu zapecaceni a u 6 trubi ulaze zapecaceni. Sto je jasno da ce se zapecacenje vernih i zigosanje ovih sto ce prihfatiti zver, zavrsiti u 5 trubi...

Naravno da nedelja nije zig zveri, jer jasno pise da ne moze da kupi i da proda ko nema zig, tako da slavljenje nedelje ne ispunjava taj uslov.I valjda je uslov da se nesto stavi na celima ili na ruci. Ali isto tako nedelja nije sedmi dan, i takozvani subotari su sto se toga tice u pravu.
Недеља је "дан Господњи" како су га звали кроз историју.
Недеља је прослављање Христовог васкрсења путем заједничке молитве.
И причешћа.

Zadnje dve trube i pecati nece dugo trajati.

Отк.10.7. Него у дане гласа седмога анђела кад затруби, онда ће се свршити тајна Божија, као што јави својијем слугама пророцима.
Како ће се свршити тајна Божја, (шта значи тачно да ће се свршити тајна Божја) ако је после седме трубе која је у 10ој глави остало још 12 глава, значи до 22е? Шта је тајна Божија?
Да ли мислиш да одређеним људима Бог јавља која је када глава јер пише "као што јави својијем слугама пророцима." Или сматраш да ово "као што јави својијем слугама пророцима" дефинише то да некима бива јављено и јављано на основу њиховог труда у проучавању Библије?

Отк.10.7. Него у дане гласа седмога анђела кад затруби, онда ће се свршити тајна Божија, као што јави својијем слугама пророцима.
Како ће се свршити тајна Божја, (шта значи тачно да ће се свршити тајна Божја) ако је после седме трубе која је у 10ој глави остало још 12 глава, значи до 22е? Шта је тајна Божија?
Да ли мислиш да одређеним људима Бог јавља која је када глава јер пише "као што јави својијем слугама пророцима." Или сматраш да ово "као што јави својијем слугама пророцима" дефинише то да некима бива јављено и јављано на основу њиховог труда у проучавању Библије?
Ne idu glave po redosledu.
U Otkrivenju imamo kijazam.
Kraj je negde u sredini.

Tajna Bozja je dan kraja sveta, Hristovog dolaska

Matej 24,36 A o danu tome i času niko ne zna, ni anđeli nebeski, do otac moj sam

Na pocetku Otkrivenja kaze, blago svima koji citaju i slusaju Otkrivenje.
Dakle svako ko cita i slusa moze polako razumeti.
Bez rada nema leba.
Bez muke nema nauke. ..
Razumes!

Tajna Bozja je i Bozji plan spasenja covecanstva. Koji niko osim Trojatva nije znao, ali je sada otkriven, objavljen. .
Ali ga i pored toga mnogi ne znaju, ne eazumeju.
Ta tajna spasenja covecanstva se zavrsava sedmom trubom,, izlivanjem 7 zala i Hristovim drugim dolaskom koji je takodje tajna do tada.

Tajna Bozja je i Bozji plan spasenja covecanstva. Koji niko osim Trojatva nije znao, ali je sada otkriven, objavljen. .
Ali ga i pored toga mnogi ne znaju, ne eazumeju.
Ta tajna spasenja covecanstva se zavrsava sedmom trubom,, izlivanjem 7 zala i Hristovim drugim dolaskom koji je takodje tajna do tada.
Чекај, зашто пише Отк.10.7. Него у дане гласа седмога анђела кад затруби, онда ће се свршити тајна Божија, као што јави својијем слугама пророцима.
Нисмо сви ми који читамо Окткривење пророци већ они који имају дар.

Чекај, зашто пише Отк.10.7. Него у дане гласа седмога анђела кад затруби, онда ће се свршити тајна Божија, као што јави својијем слугама пророцима.
Нисмо сви ми који читамо Окткривење пророци већ они који имају дар.
Ne kaze da smo mi proroci, vec da Bog od pocetka preko proroka u proslosti uvek najavljuje njegov dolazak i njegovo carstvo.
Sada ce se to konacno ispuniti kada zatruni sedma truba.
Recimo Enoh sedmi od Adama vec pise o tome pa tako redom.

Evo dva primera:

Juda 1,14 Ali i za ovakve prorokova Enoh, sedmi od Adama, govoreći: gle, ide Gospod s hiljadama svetijeh anđela svojijeh

Isaija 66,15 Jer, gle, Gospod će doći s ognjem, i kola će mu biti kao vihor, da izlije gnjev svoj u jarosti i prijetnju u plamenu ognjenom.

Isaija 66,16 Jer će Gospod suditi ognjem i mačem svojim svakom tijelu, i mnogo će biti pobijenijeh od Gospoda.

Back