Odakle nama hriscanska nauka, ako ne od istorijskog Isusa Hrista?
Hrišćanska 'nauka' je od Biblije, a Biblija je od Konstantina Velikog, rimskog imperatora.
Konstantin je iskoristio Isusovo učenje, esensko učenje, i postavio ga u novu ideju.
Odatle Konstantinova vizija hrišćanstva je MAČ na nebu a Isusova Ljubav, oprečne ideologije.
Za tu ideju (Mača) zaposlio je 300 Levita, jevrejskih pisaca, koji su poznavali Toru (Stari Zavjet),
a kojima je takođe naređeno i plaćeno da prikupe spise raznih prosvijetljenih ljudi toga doba i ranije.
Iz mnoštva spisa različitih pisaca (prosvijetljenih ljudi) izabrali su samo ono što su mislili da je
važno za tu ideju koja im je bila vodilja. Isus je iskorišten kao glavni lik tog romana, protagonista ideje.
Odatle Jevanđelja.
Jevanđelja nisu istinska istorijska svjedočanstva nikakvog Marka, Luke i ostalih dva, već su to
fabrikovane priče koje su namijenjene učvršćivanju vjere u cjelovitu dogmu. Onaj koji zna istinu
o Bogu, i koji čita Jevanđelja bez uticaja ubjeđenja, dakle nepristrasno, jasno vidi da su sve
četiri priče pisane od iste ruke, tj, od iste grupe pisaca a da su pomijeranja u iskazima toliko
neznatna da neki čak govore i svjedoče o tome šta je Isus činio dok niko od njih nije mogao da ga
vidi. Primjer je izdajstvo Judino, kada čak svjedoče i kako se Isus osjećao i znao da dolaze vojnici,
a zamisli kontradiktornost u tome; svi apostoli (osim Jude) su spavali. Ima i drugih nelogičnosti u
svim tim fabrikovanim 'svjedočanstvima' ali me ne interesuje da ulazim dalje. Ja sam to čitao s razlogom
da vidim gdje se biblijska istina poklapa sa istinom koju sam ja za sebe otkrio kroz prosvjetljenje.
I odgvore sam pronašao.
Eh, ljudi kao ja su po biblijskom pravilu proglašavani Jereticima, jer vladari i poglavari nisu dopuštali i
ne dopuštaju da se njihova laž razotkrije. Zamisli da se ta laž otkrije i bude javna, tada bi i vlast i manipulacija
nad razumom vjernika nestala. No, zato su vjernici slijepi u svojoj vjeri, u želji da se iskreno približe Bogu,
jer Bog je u svima nama i mi to osjećamo negdje duboko u srcu. Zato se lijepimo za priče koje govore o Bogu.
Dakle, vjernici imaju iskrenu potrebu da pronađu Boga u sebi a hrišćnska nauka im je podmetnuta
od manipulatora, vladara. Kroz nju lako vladaju nad vjernima. Ne samo da vladaju, vjernici ih finansiraju,
oni su vojnici u prvim redovima na frontu njihovog rata, rata protiv 'bezbožnika', rata protiv svih onih koji nisu
potpali pod manipulacijsku moć njihove dogme i lukavog plana.
Vjernici su, u toj svojoj iskrenoj namjeri, ustvari izmanipulisana masa, ovce.
Nije dakle vaša nauka od istorijskog Hrista, već od Biblije, a Bibija je sastavljena tek 300 godina poslije Hrista,
po naredbi KOnstantina Velikog, rimskog imperatora. I zamisli, pod njegovim autoritetom Rim mijenja zvaničnu vjeru.
Za mnogo manje izdajstvo su ljudi bili pogubljeni. To govori da to nije bio samo Konstantinov plan, već plan čitavog
plemstva Rima. itd. itd... (mene interesuje istina a ne slijepa vjera. Istina je u svakom od nas, trebamo je osvijestiti u sebi).
...
Prva zapisana svjedočanstva o Hrist u hrišćanstvu potiču 70 godina poslije Isusovog pojavljivanja u javnosti.
zasto onda svoje ideje krades iz biblie
Vidiš, to je zamjena teza;
Ne kradem je ideje iz Bibije već je Biblija sastavljena iz mnoštva pokradenih spisa ljudi koji su bili prosvijetljeni kao
i ja danas zapisali svoje neposredno iskustvo kao svoje svjedočenje o Bogu.
Ono što ja činim danas jeste da ispravljam te biblijske laži (nije mi to glavni cilj, to je samo usputna aktivnost)
a takođe potvrđujem i istine koje su u njoj predstavljene s ciljem da pogode čovjeka u srce, jer u svom srcu svaki
čovjek koji traži Boga osjeća i istinu. Zbog tog osjećanja istine tragač za istinom (u neznjanju) povjeruje i u sve
laži koje su mu podmetnute između redova istine. Na taj način se i laži prihvataju kao istina a manipulacija biva ostvarena.