Žig zveri

Kad si dobio pomoc od boga ali da si siguran da ti je bas on pomogao ?
Не могу се такве ствари доказати онима којине верују, За ствари које се у твом животу десе ти ћеш рећи да су последица твоје воље или су се случајно баш тако десиле, ја у суим случајностима видим Божији прст, Тако да ти с правом можеш рећи да сам умислио да ми је Бог помогао.То је ствар вере.

Не могу се такве ствари доказати онима којине верују, За ствари које се у твом животу десе ти ћеш рећи да су последица твоје воље или су се случајно баш тако десиле, ја у суим случајностима видим Божији прст, Тако да ти с правом можеш рећи да сам умислио да ми је Бог помогао.То је ствар вере.
Jedno je to kad se imas dokaz a drugo je da mislis da ti je tamo neko nevidljivi pomogao :)
Da ti se nije posrecilo da uspes rekao bi da je to bozja volja :D

Jedno je to kad se imas dokaz a drugo je da mislis da ti je tamo neko nevidljivi pomogao :)
Da ti se nije posrecilo da uspes rekao bi da je to bozja volja :D
Пре неки дан закачим сетвоспремачем трулу бандеру у једној уској улици избегавајући ауто који је наишао. Бандера је пала преко мене а ја сам ударио главом у волан па ми се расклимао један зуб и пукла аркада, Највећи ударавц је био преко рамена јер сам ја краичком ока видео да бандера пада па сам се мало погурио и бандера ме нијеударила по глави негопо рамену и гурнула ме према волану.После сам стајао и анализирао као се то све догодило,Прво нисам журио, бандеру сам видео и рачунао сам с тим да је не закачим, а ипак сам је закачио. Јане пијем д би могао себи да слажем да је то због пића или тако неке неозбиљности. Све изгледа да је Божија воља била да се то деси али и да ме је Бог сачувао од трагичног исхода. Јер анализирајући путању пада бандере просто је невероватно како сам остао жив и релативно мало повређен, раме ме је болело пар дана и око било мало љубичасто,Пад бандере те тежине по рамену а у правцу главе би морао да ме више на бије у волан и практично да ми смрска главу, али неким чудом то се није десило, Ја у томе видим Божије уплитање и његову намеру да ме нечему поучи, а неко други би рекао да је случајно
у извукао живу главу,
Још да додам да је бандера падала са десне стране преко седишта и разбила ми огледало које је са леве стране на ауспуху. тако да по висини на којој је огледало може да се израчуна да иозмежу бандере и волана остало таман толико простора клико за главу која ми је била између волана и бандере.Да се најежиш када све то погледаш после са стране, колико ме мало делило од смрти.

A nije ti palo na pamet da je bila slucajnost, kako POUZDANO znas da te je bog sacuvao ?
Па већ сам ти одговорио; Свако од нас има слободну вољу да одабере у шта ће да верује, Ја сам одабрао ово, неко други би одабрао да је случајност,
Да ли је веровати да је била случајност поузданије од веровања да ме је Бог сачувао?

Onaj ko je poginuo sigurno ne pise sad nista po forumu. Isto tako oni kojima molitve nisu uslisene cute. Oni kojima jesu trube na sva zvona.
Na kraju. Bog ili se mesa ili se ne mesa. Ako se mesa bas su mu cudni prioriteti.
Нису чудни приоритети него је не знање криво што се не разме.
Бог је поставио законитости живота по којима Свети Дух уређује живот, нашу судбину, И Бог отац се више не меша у то него и сам поштује законе које је поставио.Али Он као законодавац има право да буде изнад закона када се укаже потреба,
Као на суду када судија донесе пресуду која се мора извршити, па се напуше молба председнику државе за помиловање, Тада председник може да преступи закон и денесе одлуку о помиловању, Тако ако се неко моли Богу или се неко други моли за њега , Бог може да на основу те молбе заштити човека од судбине коју је по закону живота заслужио.У противном Бог се не меша у спровођење закона живота, Зато ја имамразлога да верујем да ме је Бог из неког разлога спасио, или можда ми судбина и није наменила смрт али је Бог креирао ову ситуацију да би ме нечему поучио. Главно тај догађај је донео велике промене у мој живот; донео сам неке тешке одлуке које већ годинама долажем а које битно мењају мој начин живота.Свезнајући Бог је знао до чега ће довести тај догађај и зато га је и креирао на такав начин

Zar i ti sine Brute :roll:
Kako POUZDANO zna da ga je bas bog sacuvao ?
:D
Vernik to zna.
Ima cesta iskustva i pocne da obraca paznju na njih.
I vidi cesto povezanost i da nije slucajno.
Ali cesto to moze da bude opomena.

Evo ti jedno moje iskustvo od mnogih:

Pre par ogodine desilo se u jednoj u bolnici jer sam radio tamo.

Usao sam u jednu sobu gde su lezale 3 žene bolesne od nekih vrsta karcinoma..

Kažem dobar dana, treba li nešto?

Kaže jedna, da ozdravim.
Odma sam osetio kako mi Duh sveti dao sam reci, kao da ja nisam pricao lično a ipak ja pricam spontano i cudim se mojim rečima:
Kažem u redu, pomolicu se Bogu da ozdravite, hocete?

Kaže ona da.

Kada sam zavrsio pitam, treba li još nekome nešto?

Druga pacijentkinja kaže, parce hleba.

U redu kažem, vi ste hteli da ozdravite a vama ću doneti parce hleba.

Treca žena lezi u krevet i posmatra sve ovo i samo cuti.

Ove dve sede na stolicu pored stola.

Otisao sma i doneo hleba.

sada mi ova druga kaže sto je htela hleba:

I ja hoću da ozdravim.

Kažem ja, uredu onda treba da se pomolim Bogu za vas, može?

Kaže da.

Učinio sam to i otisao bez dalje price.

Imao sam slobodno i posle od prilike dva ili tri dana ulazim u tu sobu.

Dva kreveta su prazna a samo ona žena lezi što se nisam molio za nju.

Pozdravim je i pitam gde su vam one dve prijateljice sto su lezale pored vas?
Kaže, rekli im da su ozdravele i poslali ih kuci.
Kažem dobro, do vidjenja.

Kaže ona: Izvinite!

Kažem da.

Hocete da se pomolite i za mene da ozdravim?
Narednih 3 dana imam preglede i onda će reći da li se bolest razvila ili sam ozdravila?

Kažem hoću.

Učinio sam to.

I bez price rekao do vidjenja i otisao.
Opet sam za nekid an imao slobodno i kada sam dosao na posao,
usao sam u ovu sobu ove žene ne znajuci da li je jos tu.

Ona dva prazna kreveta su bila popunjena, dosle su dve nove pacijentkinje.
Stajao sam kod vrata i posmatrao vidim da su zauszeti.

Ova žena sto sam se molio za nju, je sedela na krevet i pakuje stvari i place, a neki covek stoji pored nje (kasnije sam saznao da joj je muz) a onda su oboje pogledali u mene i onda mu je pokazala prstom ka meni i rekla mu nešto.
A onda je on prisao ka meni onako malo pognut, kao u stavu zahvalnosti, poniznosti, i ja ka njemu i rekao je:

Hvala, hvala vam hvala mnogo da ste se molili za moju ženu, moja žena mi je sve ispricala i doktori su joj rekli da je ponovo zdrava i sada se pakuje može da ide kuci, i covek tako ponizno se zahvlajuje vise puta. Rekao sam, Bogu sva hvala.

To su bili sve spontani slučajeve, nisam otisao kod nekoga sa namerom, idem da se molim za njega.

I to se desava samo tada kada budem opcigledno pokrenut da se molim za nekoga.
Inace ako sam resim da se molim za nekoga, onda se nista ne desi.

Ja lično smatram da na ovaj način Bog želi da mene ojaca u nekim trenucima i da mi da snagu u mojem verovanju i sluzbi njemu, da mi pokaze da je tu.

Naravno, ti ces reci, sila sugestije itd.
Ali ovo su 3 osobe za par dana, i to nisu male stvari.
A ovo je samo jedna od mnogih ne jednom se desilo i slucajno.

Necu reci sugestija nego zasluga lekara, slucajnost, imunitet i sl.
A sta bi rekao da jedna od njih nije ozdravila a ti se molio za nju ?
Pa rekao sam da ljudi uvek ozdrave kada budem pokrenut da se molim za njih.
Kada ne budem pokrenut a molim se, ne ozdravljaju.
Imunitet a dobije bolest i to ozdravili ne jedan slucaj
Vec tri jednim udarcem?
Opasan neki imunitet ili lekari.
Stvar je u tome da imam gomilu takvih iskusatava ne samo ovo.
Prestao sam i da ih pisem vise.
I da se nista ne desi, nista se ne desava ni u mojoj veri.

Jer ja imam neprestano iskustvo i Bozju prisutnost u svom zivotu.
Ali ja ne sluzim Bogu da bi imao iskustva.
Problem je sto ti gledas drugacije, ti hoces da imas neke koristi.
Kao sa zlatnom ribicom.
Ja nisam poceo da sluzim bogu zbog toga.
Ako je potrebno bog ce delovati u mom zivotu, on to zna.
Sluzim mu zato sto znam da ima bog, koji se otkrio u mom zivotu i vodi me svaki dan.
Bez te sile nebih mogao minut da sedim ovde na internetu i pisem.

Tako znam da ateisti koji ne veruju nisu sami od sebe ovde.
Vecina ateista nisu ovde i nemaju problem savesti.
Savest ih tera, a da nisu ni sveni toga.
Sve funkcionise po istom obrascu.
Za ovih 9 god ovde su bili mnogi.
Moraju uvek iznova da dokazuju svovjoj savesti da bog ne postoji.
I uvek to rade na isti nacin.

Pa rekao sam da ljudi uvek ozdrave kada budem pokrenut da se molim za njih.
Kada ne budem pokrenut a molim se, ne ozdravljaju.
Da sam bolestan [ili bilo ko moj bliznji] vec nocas bih te uhapsio da se molis, sve sto imam bih ti poklonio.
Nisam znao da si toliko mocan i ako je istina sve sto kazes ja ti se izvinjavam za sve prozivke do sad.
A sto bato moj ne budes humanista pa odes na onkologiju u Pasterovu da pomognes bolesnima od kancera ?
Veruj mi da ja imam tu tvoju moc da bi odmah sad uprkos policijskom casu otisao :ok:

Da sam bolestan [ili bilo ko moj bliznji] vec nocas bih te uhapsio da se molis, sve sto imam bih ti poklonio.
Nisam znao da si toliko mocan i ako je istina sve sto kazes ja ti se izvinjavam za sve prozivke do sad.
A sto bato moj ne budes humanista pa odes na onkologiju u Pasterovu da pomognes bolesnima od kancera ?
Veruj mi da ja imam tu tvoju moc da bi odmah sad uprkos policijskom casu otisao :ok:

Pa nije to tako kako mislis.
Sada da se molim za nekoga svojom voljom i silom ne pomaze.
Vec samo kada budem pokrenut.
A ja sam u medicini i molim se cesto za ljude koji to zele.

To kada bi se ja molio kada hocu i kada bi uvek uspevalo, onda bi mozda bio mocan iako i tada to nijje moja sila.
Ali mi bog ovako pokazuje da ja nisam mocan i da to nije moja moc.

Ne treba da me otimas, molio sam se ja i na daljinu pa je ljudima pomagalo, ali ako nisam bio pokrenut tada ne vredi da se molim.
Tada nece pomoci.

Znaci vecinom unapred znam da li vredi ili ne.

Mislim da je i u pitanju i vera drugih ne samo ja.

Cesto je Isus kazao drugima, ako verujes bice ti.

Tako mislim da je problem i vera kod drugih, nemaju veru da to moze biti.
I da je to onda problem da ne funkcionise.
Evo ti neka iskustva, ali sam prestao da pisem.

https://forum.krstarica.com/threads/moja-licna-iskustva-sa-bogom-u-molitvi.869386/

Imas mnostvo teorija.
Najnovija je da je dosao.
Ali sve jedno da li je dosao ili pusten.
Bitna je bila samo poruka.
Za ljude je to bilo iznenadno.
pa, iznenadi se, ako si covek
Ne razumem to "pokrenut" brate :think:
treba mu inspiracija, kao svakom glumcu, znas ono in-spirit, da udje u zanos, padne u trans, pa tek onda glumi kao pravi.
p.s. imas dozvolu da svim nazovi vernicima vadis mast, samo nemoj da mi vredjas Crkvu.

Poslednja izmena:

Back