Žig zveri

Pa pismo ne aze tako.
Opet iznosis kulina ucenja.

Druga zver cini da se zemlja pokloni proj zveri.
I onda ikona zveri cini da se pobiju koji ne prihvate zig zveri.
I prisiljava ih, ako ne prime zig zveri nemogu kupiti ni prodati.
Dakle ne stavlja niko sam sebi zig.

Otkrivenje 13,11I vidjeh drugu zvijer gdje izlazi iz zemlje, i imaše dva roga kao u jagnjeta; i govoraše kao aždaha.
Otkrivenje 13,12I svu vlast prve zvijeri činjaše pred njom; i učini da zemlja i koji žive na njoj pokloni se prvoj zvijeri kojoj se iscijeli rana smrtna.
Otkrivenje 13,13I učini čudesa velika, i učini da i oganj silazi s neba na zemlju pred ljudima.
Otkrivenje 13,14I vara one koji žive na zemlji znacima, koji joj biše dani da čini pred zvijeri, govoreći onima što žive na zemlji da načine ikonu zvijeri koja imade ranu smrtnu i osta živa.
Otkrivenje 13,15I bi joj dano da dade duh ikoni zvijerinoj, da progovori ikona zvijerina, i da učini da se pobiju koji se god ne poklone ikoni zvijerinoj.
Otkrivenje 13,16I učini sve, male i velike, bogate i siromašne, slobodnjake i robove, te im dade žig na desnoj ruci njihovoj ili na čelima njihovima,
Otkrivenje 13,17Da niko ne može ni kupiti ni prodati, osim ko ima žig, ili ime zvijeri, ili broj imena njezina.
To je tvoje bukvalno tumacenje.

Natalija Teljepin Ivanovna videnije gde ima da se nađe kritika o čemu se tu radi? Jel ona ima otkrivenje od Boga ili je to još jedna od ruskih fantazija? Ona ima muža koji je radio u FSB Roman Vit. Jedini koji se udostojio da mu bude pokazana istorija sveta od Adama do Strašnog suda je Porfirije Kavsokalivit.

Iz koje Holivudske knjjige ti je to sve?
Po bibliji nije.
Jer biblija ne govori o prevari vec o svesnoj odluci pod ekonomskim sankcijama i pretnjom smrcu.
Ovo sto ti pricas nema u bibliji.
Ako bi nekome ubacili cip prevarom, sto nije moguce samo vakcinama, onda niko od ljudi nije odgovoran za to pred bogom, a niti bi ti znao da ce to biti kroz vakcinu, jer ko si ti da tebi otkriju ili da to znas?
To su samo spekulacije na nivo teorija zavere.

Pretece, mislis vakcina po vakcinu i kada bude ona prava, ti ces onda znati da je to ta, pa ces obavestiti ceo svet?
Jer rec je o celom svetu?
Nije ni iz jedne holivudske knjige.
Biblija ne kaže da će biti kroz vakcinu, a ne kaže ni da neće biti kroz vakcinu. Sada možemo o tome samo rasuđivati, a kad dođe vreme Antihrista sve će biti jasno onima koji "nisu u noći da ih dan onaj zadesi iznenada" za razliku od onih koji "jeđahu, pijahu, ženjahu se i udavahu i ne osetiše dokle dođe Potop i odnese sve, tako će biti i u dane one", tj. onih koji "u noći se opijaju" i za koje Gospod dolazi "kao lupež noću". Gospod kaže da će biti kao u vreme Nojevo, a tada su, između ostalog, bili nefilimi na Zemlji. Vidimo da se ponovo sprema vrhunac njihovih aktivnosti na Zemlji. Oni su i tada hteli da unište ljudsku rasu, a sada to isto žele, tj. da što više duša pogube pre konačnog njihovog kraja i kraja njihovog oca satane. Satana to oduvek pokušava i za mnoge duše uspeva, ali sad pred kraj kao najbolji način da naudi Božijoj tvorevini želi da izmeni tu tvorevinu tako da postane njegova, da ne bude više Božija. Zato se u Otkrivenju kaže da se primanje žiga zveri neće oprostiti onima koji ga prime. Do tada je Bog opraštao svakome ko se kajao za bilo koji greh. Čak i greh hule na Duha Svetoga je uslovno neoprostiv pošto i za taj greh čovek može da se pokaje pre smrti, iako vrlo teško, jer čovek hulom protiv Duha nema više nikog da ga zastupa i ako se ne pokaje neće mu se oprostiti ni u ovom veku ni u budućem i najčešće ljudi koji hule na Duha tako i završe iako ima izuzetaka koji pre kraja ipak uspeju da se pokaju. Ali, kod primanja žiga nema izuzetka, ko god primi žig postaje nefilim, više nije Božije stvorenje, nije više čovek već delimično čovek delimično pali anđeo, tj. nefilim, pa mu nema spasenja pošto je Isus Hristos iskupio svoju tvorevinu ljude, čak i anđele, ali ne nefilime koji nisu Njegova tvorevina.
Direktor Fejsbuka i njegova žena u saradnji sa Bil Gejtsom finansirali su projekat za stvaranje vakcine koja će tobože, kako oni kažu, doneti večno zdravlje, mladost i život što je sve prevara od "stare zmije koja je đavo, koji ide da vara sav vasioni svet". Ta vakcina trebala bi biti u upotrebi za desetak godina što se uklapa u po biblijskoj hronologiji poslednji period 2029 - 2036 AD. Biblija govori i o prevari ("I vara one koji žive na zemlji znacima, koji joj biše dani da čini pred zveri", "ljubavi istine ne primiše da bi se spasli zato će im Bog poslati silu obmane da veruju laži"*) i o ekonomskim sankcijama (niko ne može ni kupiti ni prodati bez žiga) i pretnju smrću ("učini da se pobiju koji se god ne poklone ikoni zverinjoj" i ne prime žig i sl.). *Mnogi će zaista hteti da budu kao "supermen" Antihrist, da imaju bar nešto od moći koje će i on imati i, između ostalog, i zato će primiti žig. Ipak, ne poznajući Pismo prevariće se tim izborom ("izgibe narod Moj u neznanju", reče Gospod), jer sve su to lažne, prolazne moći, obmana đavolja, a prava moć je u krstu Gospodnjem koji je "judejima sablazan, jelinima ludost" po ugledu na Koga i mi treba da nosimo krst svoj i pođemo za Njim, tj. da ispunjavamo Njegove zapovesti, pričešćujemo se i sl. čime dobijamo život večni, po rečima Hristovim.
I neću ja, kako kažeš, obaveštavati svet o žigu tada nego 2 proroka koja se pominju u Otkrivenju 11, kao i Jovan Bogoslov (Otkrivenje 10), ali i deo Neveste koja ostane prve 3,5 godine.

Poslednja izmena:
U vezi moje poslednje rečenice iz prethodnog posta da se malo našalim, a malo u zbilji da kažem - ako ja budem deo te Neveste koja ostane prve 3,5 godine onda ću i ja obaveštavati tada. :) A ako odem na Nebo pre, onda ću sa Gospodom i svetim anđelima i ljudima da slavim i da delam na Nebu dok na kraju se sa ostatkom Neveste ne sretnem na Nebu, a kasnije i sa Hrišćanima koji ostanu i poslednje 3,5 godine i ne prime žig zveri.
Inače, postoji i tumačenje po kojem će prvi deo Neveste ostati samo 40 dana pa će se uzneti na Nebo, a po drugom tumačenju cele prve 3,5 godine zajedno sa 2 proroka iz Otkrivenja koji će po Pismu delati na Zemlji 3,5 godine. Bilo kako bilo, koliko će taj deo Neveste ostati na Zemlji je rasuđivanje, a ono što je bitno da znamo je da oni koji budu u Nevesti zasigurno neće biti na Zemlji poslednje 3,5 godine kad bude žig obavezan na planetarnom nivou za sve. Oni Hrišćani koji ne prime žig će se takođe spasiti premda na teži način nego Nevesta, jer nisu na vreme sticali dovoljno ulja odnosno Duha Svetoga onda kad je bilo vreme za to (a to je ovo sada vreme), pa će zato i ostati u Velikoj Nevolji "kakva ne bi od postanja sveta". Ipak, Bog je milostiv pa prima i u 11. čas one koji se bar tada kaju i pokažu bar neke plodove pokajanja.

Poslednja izmena:
Znaci nagadjas.
Ako je zig zveri cip ili nesto na telu.
Njima ne treba svetski embargo da te nateraju da ga primis.
Oni koji ce izdali i naredbu da te izgladne da prihvatis i primis zig, ili uibliju, isli bi na sigurniji korak kada bi to bilo cipiranje u telu ili nesto na telu.
Oni bi to ucini prevarom ili primenili silu.
Jednostavno bi te pozvali u policijski ured i dali cip na stilu. A ako bi na prevaru u oba slucaj nemas odgovornost pred Bogom.

I zato nije cipiranje.
Vec nesto sto se ne moze dati prevarom ili primenom sile.
Pa moraju ekonomskim embargom.
Kao na primer da prihvatis veru u Boga.
To ti nemogu uspricati.
Mogu te prisiliti ekonomskim sankcijama ili pretnjom smrcu.

Tako je zig zveri na tom nivou nesto.

Drugo.
Postoji veci izbor.
Nije samo prihvatanje ziga zveri.
1 zig zveri ili . ime zveri ili 3. Broj imena zveri.

Ne samo zig zveri.
Znaci oni koji prihvate ime zveri ili broj zveri a ne prihvate zig zveri, mogu da kupiju i prodaju.
Kako ako je zig zveri cip?

Znaci ko nece zig zveri da prihvati, moze ime zveri ili broj imena njezina.

Otkrivenje 13,17Da niko ne može ni kupiti ni prodati, osim ko ima 1. žig, ili 2. ime zvijeri, ili 3. broj imena njezina.

Poslednja izmena:
Neki misle da ce zig zveri biti platno sredstvo. Pa ako ga ne prihvatis nece moci da kupuju i prodaju?

I sada kao vlast te prisiljava da prihvatis da bi mogao da kupujes i prodajes, a ti neces pa neces zainat?

U stvari istina je ta, da tekst kaze da ti se kupovanje i prodavanje zabranjuje zato sto neces da prihvatis zig zveri.
I mehanizam za ne kupovanje i ne prodavanje je stoga nesto drugo ne zig zveri.
Jer taj mehanizam neplatnosti se primenjuje da prihvatis to drugo, zig zveri.

Dakle, to ne kupovanje i ne prodavanje je sasvim drugi mehanizam od ziga zveri .

Taj mehanitam platnog sistema se primenjuje kao mera da prihvatis zig zveri.

Jer ako bi bio platni cip i ti ako neces, ti sam sebi uvodis zabranu ne drzava.
Ali drzava ti uvodi zabranu platnosti da bi prihvatio zig zveri.

Ali ne samo zig zveri.
Ili zig zveri ili ime zveri ili broj imena njezina.
Nesto od to troje.
Ako prihvatis ime zveri ili broj imena njezina , ne moras zig, sudeci po tekstu.
Znaci ako prihvatis ime zveri na primer, nemas zig, ali mozes ipak da kupujes onda.
Sto dodatno odbacuje zig kao platno sredstvo.

.

Poslednja izmena:
Neka vrsta cipa moze da bude platni mehanizam kojim se sprovodi da se ne moze kupiti ni prodati da bi se prihvatio zig zveri.
Sto znaci da ti se cip nece dati, ili ce se jednostavno blokirati ako ga imas u nekom obliku.
Jer da bi se takav mehanizam onemogucavanja platnosti sproveo, tesko je ako ne i nemoguce sve dok je novac u opticaju.
Jer ako ti blokuraju cip na mobilnom recimo,
jer neki sada placaju mobilnim mesto kartice.
Ti mozes nekome da odradis nesto i dobijes novac.
Tako bi mehanizam da ne mozes prodati ili kupiti, bio onemogucen.

Sto znaci da ocekujemo u skoroj buducnosti uklanjanje slobode zvanu Novac.
Tada ce mnogi shvatili koja im se sloboda oduzela i koja kontrola nametnula, dok su gledali rijaliti sou u svetu ili slicno...

Koji mehanizam platnosti ce biti, ostaje da se vidi.
Zivimo trenutno u svetu cipova.

Poslednja izmena:
Znaci cim se otkloni novac, nije dugo do ziga zveri.
Ne treba proracunavati.
Mada sam citao da se predlagalo i mogucnost cipovanja novca.
To ide automatski.
Kada pidignete novac, u cip se ukucava automatski vas broj i zna se da ste vi podigli novac, koliko i gde je otisao.
Ako vam se blokira broj, ne mozete podici novac ili njime platiti.
Ako platite novcem, proverava se da li ste to vi.
Itd.
Tehnickim mogucnostima nikad kraja.
Ali bolje vam nece biti.
Mozda se ovo vec i primenjuje donekle?

Poslednja izmena:
Znaci nagadjas.
Ako je zig zveri cip ili nesto na telu.
Njima ne treba svetski embargo da te nateraju da ga primis.
Oni koji ce izdali i naredbu da te izgladne da prihvatis i primis zig, ili uibliju, isli bi na sigurniji korak kada bi to bilo cipiranje u telu ili nesto na telu.
Oni bi to ucini prevarom ili primenili silu.
Jednostavno bi te pozvali u policijski ured i dali cip na stilu. A ako bi na prevaru u oba slucaj nemas odgovornost pred Bogom.

I zato nije cipiranje.
Vec nesto sto se ne moze dati prevarom ili primenom sile.
To ti nemogu uspricati.
Mogu te prisiliti ekonomskim sankcijama ili pretnjom smrcu.

Tako je zig zveri na tom nivou nesto.

Drugo.
Postoji veci izbor.
Nije samo prihvatanje ziga zveri.
1 zig zveri ili . ime zveri ili 3. Broj imena zveri.

Ne samo zig zveri.
Znaci oni koji prihvate ime zveri ili broj zveri a ne prihvate zig zveri, mogu da kupiju i prodaju.
Kako ako je zig zveri cip?

Znaci ko nece zig zveri da prihvati, moze ime zveri ili broj imena njezina.

Otkrivenje 13,17Da niko ne može ni kupiti ni prodati, osim ko ima 1. žig, ili 2. ime zvijeri, ili 3. broj imena njezina.
Neki misle da ce zig zveri biti platno sredstvo. Pa ako ga ne prihvatis nece moci da kupuju i prodaju?

I sada kao vlast te prisiljava da prihvatis da bi mogao da kupujes i prodajes, a ti neces pa neces zainat?

U stvari istina je ta, da tekst kaze da ti se kupovanje i prodavanje zabranjuje zato sto neces da prihvatis zig zveri.
I mehanizam za ne kupovanje i ne prodavanje je stoga nesto drugo ne zig zveri.
Jer taj mehanizam neplatnosti se primenjuje da prihvatis to drugo, zig zveri.

Dakle, to ne kupovanje i ne prodavanje je sasvim drugi mehanizam od ziga zveri .

Taj mehanitam platnog sistema se primenjuje kao mera da prihvatis zig zveri.

Jer ako bi bio platni cip i ti ako neces, ti sam sebi uvodis zabranu ne drzava.
Ali drzava ti uvodi zabranu platnosti da bi prihvatio zig zveri.

Ali ne samo zig zveri.
Ili zig zveri ili ime zveri ili broj imena njezina.
Nesto od to troje.
Ako prihvatis ime zveri ili broj imena njezina , ne moras zig, sudeci po tekstu.
Znaci ako prihvatis ime zveri na primer, nemas zig, ali mozes ipak da kupujes onda.
Sto dodatno odbacuje zig kao platno sredstvo.

.
Neka vrsta cipa moze da bude platni mehanizam kojim se sprovodi da se ne moze kupiti ni prodati da bi se prihvatio zig zveri.
Sto znaci da ti se cip nece dati, ili ce se jednostavno blokirati ako ga imas u nekom obliku.
Jer da bi se takav mehanizam onemogucavanja platnosti sproveo, tesko je ako ne i nemoguce sve dok je novac u opticaju.
Jer ako ti blokuraju cip na mobilnom recimo,
jer neki sada placaju mobilnim mesto kartice.
Ti mozes nekome da odradis nesto i dobijes novac.
Tako bi mehanizam da ne mozes prodati ili kupiti, bio onemogucen.

Sto znaci da ocekujemo u skoroj buducnosti uklanjanje slobode zvanu Novac.
Tada ce mnogi shvatili koja im se sloboda oduzela i koja kontrola nametnula, dok su gledali rijaliti sou u svetu ili slicno...

Koji mehanizam platnosti ce biti, ostaje da se vidi.
Zivimo trenutno u svetu cipova.
Znaci cim se otkloni novac, nije dugo do ziga zveri.
Ne treba proracunavati.
Mada sam citao da se predlagalo i mogucnost cipovanja novca.
To ide automatski.
Kada pidignete novac, u cip se ukucava automatski vas broj i zna se da ste vo podigli novac, koliko i gde je otisao.
Ako vam se blokira broj, ne mozete podici novac.
Ako platite novcem, proverava se da li ste to vi.
Itd.
Tehnickim mogucnostima nikad kraja.
Ali bolje vam nece biti.
Šta će biti žig zveri to nagađam i ja i ti i svaki čovek na svetu, jer to niko ne zna osim ako nekome Bog ne otkrije i taj je siguran da je od Boga, a ne od đavola to otkriće. Možemo rasuđivanjem da dođemo samo približno tome šta bi zaista mogao biti žig. Nigde ja ne kažem da će čip sigurno biti žig zveri kako ti imputiraš već da se može desiti da se žig ili broj zveri nalazi u nekom budućem nanočipu ili pak ne žig nego sredstvo u budućoj vakcini koje će u telu izazvati pojavu žiga, a možda i ništa od toga već neka treća tehnologija. Sve sam to pisao proteklih godina. Takođe, dobro mi je poznato ovo što pišeš o žigu, imenu ili broju imena zveri, o ukidanju novca i sl. Sve sam to i još mnogo više (uključujući pečate, trube i čaše gneva) proučio još pre više od 10 godina. Ipak, sve to je na drugom mestu. Najvažnije je znati kada će to biti, a mi smo na osnovu biblijske hronologije zaključili da će to biti od 2033. do 2036. godine i tada će biti potpuno jasno šta je žig zveri, a i ranije s obzirom na propoved 2 proroka i drugih koji budu propovedali (pa i pre toga kako se tehnologija bude razvijala, a i kroz neke pouzdane sluge Božije proročkog duha). Broj jedan što trebaju da znaju i osećaju svi istinski Hrišćani jeste sam Gospod Isus Hristos, a On se poznaje i voli kroz ispunjavanje zapovesti Božijih, kako svedoči Pismo. Ako toga nema, i da znamo tačno šta je žig zveri, nije od velike pomoći. Ako volimo Gospoda Isusa Hrista (a ap. Pavle kaže i: "ko god ne voli Gospoda Isusa Hrista neka je anatema") onda nećemo primiti žig zveri, pa makar nam glavu odrubili zbog toga (kao što će po Otkrivenju biti onima koji ostanu u tom periodu).
A ovde protivrečiš sebi:
"Vec nesto sto se ne moze dati prevarom ili primenom sile.
To ti nemogu uspricati.
Mogu te prisiliti ekonomskim sankcijama ili pretnjom smrcu."
Prvo kažeš "ne može se dati primenom sile", a onda kažeš "mogu te prisiliti" osim ako te nisam dobro razumeo, možda ne misliš na isto, premda to se iz tog teksta ne vidi. Stvar je u tome što će Antihrist želeti da mu se dobrovoljno klanjaju i da prime njegov žig pa će kao posledica toga biti omogućena i kupoprodaja, a ko neće dobrovoljno tu je opet prinuda, jer se neće moći ništa kupiti ili prodati bez njegovog žiga, imena ili broja, a kao krajnja mera pritvor i naposletku i odsecanje glave i sl., tj. mučenička smrt. Slabi u veri ili neverni će primiti žig, a oni jaki i iskreni u veri neće primiti žig ma koje posledice bile, jer su one blaže i kratkotrajne u odnosu na večne muke zbog primanja žiga.

Poslednja izmena:
Ja nisam nagadjao sta je zig zveri.
Samo sam pokazao da nagadjanja koja si dao, to nemogu biti.
Nagadjanje ziga zveri mora da bude u skladu sa izvestajima koje imamo o tome.
Ali tvoja nagadjanja jako odudaraju od tih izvestaja.
Pogotovo je opasno ono.
Nece biti do 2036.
Uzivajte 16 god i ne trazte zig zveri jer ga do 2036 nece biti, mi smo proracunali?
Proracunali kada ce biti a nezna sta je zig zveri?
To se ne uklapa.

Poslednja izmena:
Ako znam sta ce biti zig zveri a imam stav o tome.
To je tesko reci u javnosti a ne biti popljuvan.
Zato sto zig zveri jos ne postoji.

Osim da se deklarises kao fen velikih crkava.
Onda ce samo cutati iako se ne slazu.

Poslednja izmena:
Ja nisam nagadjao sta je zig zveri.
Samo sam pokazao da nagadjanja koja si dao, to nemogu biti.
Nagadjanje ziga zveri mora da bude u skladu sa izvestajima koje imamo o tome.
Ali tvoja nagadjanja jako odudaraju od tih izvestaja.
Pogotovo je opasno ono.
Nece biti do 2036.
Uzivajte 16 god i ne trazte zig zveri jer ga do 2036 nece biti, mi smo proracunali?
Proracunali kada ce biti a nezna sta je zig zveri?
To se ne uklapa.
Ako znam sta ce biti zig zveri a imam stav o tome.
To je tesko reci u javnosti a ne biti popljuvan.
Zato sto zig zveri jos ne postoji.

Osim da se deklarises kao fen velikih crkava.
Onda ce samo cutati iako se ne slazu.
Naprotiv, to što sam rekao da bi mogao biti žig zveri je realno, jer ne odudara od biblijskih izvještaja nego se slaže sa njima kako sam pokazao i danas u odgovoru tebi, kao i tokom proteklih godina. A niko ne kaže da ćemo, kako kažeš, "uživati do 2036. godine, već sam navodio više puta ono iz Mat. 24 i Otkr. 3 i sl. da će Hrišćani biti gonjeni i pre 2029. godine, i ja sam odavno podnosim klevete i razne druge nepravde, između ostalih i od tebe, na žalost tvoju. Voleo bih da ne budeš kriv pred Bogom zbog mnogih kleveta koje si protiv mene uputio, ali to je moguće samo ako ne klevećeš ili ako se pokaješ za već iznesene klevete, a odgovaraćeš ako se ne pokaješ, kao što bih i ja odgovarao za bilo za šta za šta se iskreno ne pokajem. I nikakvo nepoklapanje nije znati kada će biti žig zveri i ne znati šta je tačno žig zveri. Jer, prvo je u Pismu otkriveno (što izložismo ovde: http://putgospodnji.com/biblijska-hronologija/tabela.html i na forumu i drugde), a drugo nije, samo su izložene neke stvari u Pismu o žigu, ali ne dovoljno da se zna šta je tačno taj žig, za spasenje je dovoljno ovo što znamo, a kako vreme ide sve će se više o tome znati.

Poslednja izmena:
Treva stvar koja pokazuje da cipovanje nije zig zveri je ta da je zig zveri suprotnost zapecacenju
Dok zver zigose svoje, bog zapecacuje verne.
Sto znaci da ce zapecaceni biti spaseni a zigiosanii izgubljeni kako pise.

Ako bi zig zveri bio cip.
Onda bi i pecat Bozji bio neki cip samo drugi kod.
A i laiku je jasno da pecat bozji nije cip.
Zig zveri je zverin pecat.
Pecatima se overava ili potvrdjuje pripadnost.
Brendira se.
Kao neki Bernd.
Ti pripadas bogu a ti zveri..
A ne, ti mozes da kupujes a ti ne.

U delima apostolskih se koristi druga i tacnija rec za zigosanje.

Naprotiv, to što sam rekao da bi mogao biti žig zveri je realno, jer ne odudara od biblijskih izvještaja nego se slaže sa njima kako sam pokazao i danas u odgovoru tebi, kao i tokom proteklih godina. A niko ne kaže da ćemo, kako kažeš, "uživati do 2036. godine, već sam navodio više puta ono iz Mat. 24 i Otkr. 3 i sl. da će Hrišćani biti gonjeni i pre 2029. godine, i ja sam odavno podnosim klevete i razne druge nepravde, između ostalih i od tebe, na žalost tvoju. Voleo bih da ne budeš kriv pred Bogom zbog mnogih kleveta koje si protiv mene uputio, ali to je moguće samo ako en klevećeš ili ako se pokaješ za već iznesene klevete, a odgovaraćeš ako se ne pokaješ, kao što bih i ja odgovarao za bilo za šta za šta se iskreno ne pokajem. I nikakvo nepoklapanje nije znati kada će biti žig zveri i ne znati šta je tačno žig zveri. Jer, prvo je u Pismu otkriveno (što izložismo ovde: http://putgospodnji.com/biblijska-hronologija/tabela.html i na forumu i drugde), a drugo nije, samo su izložene neke stvari u Pismu o žigu, ali ne dovoljno da se zna šta je tačno taj žig.
Prvo su samo predpostavke a sada odma u drugom postu realno.
Druze moj druze?

Treva stvar koja pokazuje da cipovanje nije zig zveri je ta da je zig zveri suprotnost zapecacenju
Dok zver zigose svoje, bog zapecacuje verne.
Sto znaci da ce zapecaceni biti spaseni a zigiosanii izgubljeni kako pise.

Ako bi zig zveri bio cip.
Onda bi i pecat Bozji bio neki cip samo drugi kod.
A i laiku je jasno da pecat bozji nije cip.
Zig zveri je zverin pecat.
Pecatima se overava ili potvrdjuje pripadnost.
Brendira se.
Kao neki Bernd.
Ti pripadas bogu a ti zveri..
A ne, ti mozes da kupujes a ti ne.

U delima apostolskih se koristi druga i tacnija rec za zigosanje.
I ja baš smatram da je žig kao neki brend kojim se označava pripadnost zveri. Samo za razliku od tebe smatram da je moguće da u samom budućem nanočipu bude broj zveri, a isto tako da procedura ubacivanja nanočipa kroz buduću vakcinu dovede do pojave žiga zveri na čelu i/ili ruci.

Opasnost tvojih proracuna je jos u tome da oni blokuraju licno tebe.
Zbog njih ne mozes preispitati niti promeniti stav.
Sto znaci da ako si pogresio i oni koji su te poslusali.
Propali ste pre ziga zveri.
I tesko je promeniti tu nesto.
Ali ne nemoguce.

Opasnost tvojih proracuna je jos u tome da oni blokuraju licno tebe.
Zbog njih ne mozes preispitati niti promeniti stav.
Sto znaci da ako si pogresio i oni koji su te poslusali.
Propali ste pre ziga zveri.
I tesko je promeniti tu nesto.
Ali ne nemoguce.
Ni to nije tačno što si napisao, jer ja sam se već preispitivao. Npr. ranije sam mislio da je period Nevolje od 2036. do 2043. godine. Ali, pre oko 8 godina sam spoznao da je 7 godina ranije, jer sam uočio ono o spaljivanju oružja 7 godina u doba Goga i Magoga (Jezekilj 38, 39 čemu je paralelno ono o Gogu i Magogu iz Otkr. 20) tj. da je period Nevolje od 2029. do 2036. godine i od tada do danas utvrđen sam u tome i propovedam da će period Nevolje biti od 2029 do 2036 AD, a da je od 2036. do 2043. godine izgradnja hrama koji se pominje u Jezekilj gl. 40 - Jezekilj gl. 48. 2044 AD je sledeća (120.-a) jubilarna godina kako smo pisali ovde: http://putgospodnji.com/biblijska-hronologija/tabela.html

Poslednja izmena:
Ni to nije tačno što si napisao, jer ja sam se već preispitivao. Npr. ranije sam mislio da je period Nevolje od 2036. do 2043. godine. Ali, pre oko 8 godina sam spoznao da je 7 godina ranije, jer sam uočio ono o spaljivanju oružja 7 godina u doba Goga i Magoga (Jezekilj 38, 39 čemu je paralelno ono o Gogu i Magogu iz Otkr. 20) tj. da je period Nevolje od 2029. do 2036. godine i od tada do danas utvrđen sam u tome i propovedam da će period Nevolje biti od 2029 do 2036 AD, a da je od 2036. do 2043. godine izgradnja hrama koji se pominje u Jezekilj gl. 40 - Jezekilj gl. 48. 2044 AD je sledeća (120.-a) jubilarna godina kako smo pisali ovde: http://putgospodnji.com/biblijska-hronologija/tabela.html
To je sve u prazno.
Pogresio si za 1500 godina.
Pricali smo o tome vec.
Treci hram je odvano izgradjen, trebao je Mesija da ga izgradi kada je dosao.
I izgradio ga je.
Niko ne moze toliko dugo opstati kada bi peirod nevolja toliko dugo trajao, i toliko dugo trjanje nema nikakav smisao.
Za dve sedmice kada bog nebi pustio 7 zala, sve bi pobili.

To je sve u prazno.
Pogresio si za 1500 godina.
Pricali smo o tome vec.
Treci hram je odvano izgradjen, trebao je Mesija da ga izgradi kada je dosao.
I izgradio ga je.
Niko ne moze toliko dugo opstati kada bi peirod nevolja toliko dugo trajao, i toliko dugo trjanje nema nikakav smisao.
Za dve sedmice kada bog nebi pustio 7 zala, sve bi pobili.
U prazno je to tvoje, jer si ti pogrešio za 1500 godina pošto se pozivaš na pogrešnu hronologiju.
Jeste, pričali smo već o tome, ja sam ti na sve to odgovorio i za ono iz Postanja što si navodio i ostalo, ali naravno ti isto ponavljaš pošto se po običaju ne kaješ, kao što nisi ni sad ispunio obećanje kad si rekao kad se vratiš s puta da ćeš prokomentarisati ono iz Novog Zaveta o praznicima Pashe, Jom Kipura i drugih praznika koje sam naveo, jer prosto protiv Duha Istine ne možeš i zato nemaš šta da odgovoriš. I po mnogim drugim pitanjima sam te razobličio, ali ti si ne pokajavši se nastavio da iznosiš netačne tvrdnje.
Već sam pisao ovde da je istinski Mesija sazidao hram Duha Svetoga, a to su svi Hrišćani kao udovi Hristovi, ali i da je vrlo moguće da osim što će Antihrist želeti i kod onih koji prihvate njegov žig uspeti da izmeni ljudsko telo (koje bi trebalo da bude hram Duha Svetog) u nefilimsko telo, tj. hram satanski, ujedno zasesti verovatno i u obnovljen hram u Jerusalimu. Ali, Bog će sve to srušiti 2036. godine i onda će se graditi istinski hram pomenut kod proroka Jezekilja (gl. 40-48).
Ti i po tom pitanju trajanja Velike Nevolje protivrečiš Pismu, već sam ti odgovorio na to da u Pismu Bog pominje baš 42 meseca, tj. 1260 dana, tj. "vreme, vremena i pola vremena" (3,5 godine). Ali, zbog težine nevolje, On će skratiti dane one, kako reče Hristos, i zato će po svetim ocima 3,5 godine proteći brzo kao 3,5 meseca.

Bog ne prašta onima koji se kaju za greh nego onima koji se POKAJU .
Pokajanje je čin kojim mi prestajemo da činimo zlo i počinjemo da činimo dobro. Ludi mogu večno da se kaju a nikada da se ne pokaju. Po Kajanju, znači učiniti nešto posle kajanja
Naravno, nije ti prvi put da trgaš iz konteksta. Ja u istom tom postu (https://forum.krstarica.com/threads/zig-zveri.746069/page-169#post-39268716), odmah iza te rečenice koju ti citiraš pominjem baš pokajanje, i to 3 puta: "Do tada je Bog opraštao svakome ko se kajao za bilo koji greh. Čak i greh hule na Duha Svetoga je uslovno neoprostiv pošto i za taj greh čovek može da se pokaje pre smrti, iako vrlo teško, jer čovek hulom protiv Duha nema više nikog da ga zastupa i ako se ne pokaje neće mu se oprostiti ni u ovom veku ni u budućem i najčešće ljudi koji hule na Duha tako i završe iako ima izuzetaka koji pre kraja ipak uspeju da se pokaju." A u sledećem postu (https://forum.krstarica.com/threads/zig-zveri.746069/page-169#post-39268991) jasno povezujem kajanje sa plodovima pokajanja, tj. da ono ne koristi bez tih plodova pokajanja: "Ipak, Bog je milostiv pa prima i u 11. čas one koji se bar tada kaju i pokažu bar neke plodove pokajanja." Npr. Juda, izdajnik Hristov, se samo raskajao, ali nije se vratio Bogu i pokazao plodove pokajanja nego je pao u očajanje i obesio se:
"Tada vidjevši Juda, izdajnik njegov, da ga osudiše, raskaja se, i povrati trideset srebrnika prvosveštenicima i starješinama govoreći: Sagriješih što izdadoh krv nevinu. A oni rekoše: Šta mi marimo za to? Ti ćeš vidjeti. I bacivši srebrnike u hramu, iziđe, i otide te se objesi."
Bog poziva sve ljude da se pokaju:
"30 Ne gledajući dakle Bog na vremena neznanja, sad zapoveda svima ljudima svuda da se pokaju;
31 Jer je postavio dan u koji će suditi vasionom svetu po pravdi preko čoveka koga odredi, i dade svima veru vaskrsnuvši Ga iz mrtvih."
Dela 17
I to ne samo za dela nego i za pomisli:
"20 A Petar mu reče: Novci tvoji s tobom da budu u pogibao, što si pomislio da se dar Božji može dobiti za novce
21 Nema tebi dela ni iseta u ovoj reči; jer srce tvoje nije pravo pred Bogom.
22 Pokaj se dakle od ove svoje pakosti, i moli se Bogu da bi ti se oprostila pomisao srca tvog.
23 Jer te vidim da si u gorkoj žuči i u svezi nepravde
." Dela 8

Poslednja izmena:
Međutim, pisano je i da se mnogi u sama poslednja vremena neće pokajati:
"8 I četvrti anđeo izli čašu svoju na sunce, i dano mu bi da žeže ljude ognjem.
9 I opališe se ljudi od velike vrućine, i huliše na ime Boga koji ima oblast nad zlima ovima, i ne pokajaše se da Mu dadu slavu.
10 I peti anđeo izli čašu svoju na presto zverin; i carstvo njeno posta tamno, i žvakahu jezike svoje od bola.
11 I huliše na ime Boga nebeskog od bola i od rana svojih, i ne pokajaše se od dela svojih.
" Otkr. 16

U prazno je to tvoje, jer si ti pogrešio za 1500 godina pošto se pozivaš na pogrešnu hronologiju.
Jeste, pričali smo već o tome, ja sam ti na sve to odgovorio i za ono iz Postanja što si navodio i ostalo, ali naravno ti isto ponavljaš pošto se po običaju ne kaješ, kao što nisi ni sad ispunio obećanje kad si rekao kad se vratiš s puta da ćeš prokomentarisati ono iz Novog Zaveta o praznicima Pashe, Jom Kipura i drugih praznika koje sam naveo, jer prosto protiv Duha Istine ne možeš i zato nemaš šta da odgovoriš. I po mnogim drugim pitanjima sam te razobličio, ali ti si ne pokajavši se nastavio da iznosiš netačne tvrdnje.
Već sam pisao ovde da je istinski Mesija sazidao hram Duha Svetoga, a to su svi Hrišćani kao udovi Hristovi, ali i da je vrlo moguće da osim što će Antihrist želeti i kod onih koji prihvate njegov žig uspeti da izmeni ljudsko telo (koje bi trebalo da bude hram Duha Svetog) u nefilimsko telo, tj. hram satanski, ujedno zasesti verovatno i u obnovljen hram u Jerusalimu. Ali, Bog će sve to srušiti 2036. godine i onda će se graditi istinski hram pomenut kod proroka Jezekilja (gl. 40-48).
Ti i po tom pitanju trajanja Velike Nevolje protivrečiš Pismu, već sam ti odgovorio na to da u Pismu Bog pominje baš 42 meseca, tj. 1260 dana, tj. "vreme, vremena i pola vremena" (3,5 godine). Ali, zbog težine nevolje, On će skratiti dane one, kako reče Hristos, i zato će po svetim ocima 3,5 godine proteći brzo kao 3,5 meseca.
Nije rec o hronologiji.
Ti jednostavno ignorises cinjenice koje su jasne, da su jevreji skracivali godine.
Naravno da to cinis jer ti je navodno Bog otkrio racunicu pa zato ne moze da bude greska.
Kada su apostoli pitali Hrista da im otkrije, on to nije.
Ali tebi i tvom prijatelju je navodno otkrio?
I to sve dve decenija unapred, ako ne ulazi i u trecu.

Back