Žig zveri

Ako, neka svako pise sopstvena iskustva i neka svako donosi zakljucak neka svi misle svojom glavom (drago mi je sto smo se razumeli i sto nista nisi pogresno shvatio) a o biometriji i ostalom neka svako radi po savesti mada se mnogi ovde slazu da je to postepeni uvod... Drago mi je isto sto se tema konacno vratila na ono sto i jeste i da se ne promovise vise adventizam i nedeljni zakon i svakakvi citati koji veze nemaju sa odricanjem od Gospoda Hrista da bi se moglo ziveti, kupovati, ici kod lekara tj, zverinjim zigom jer mi i sada ne znamo sta ce to biti ali znamo svi da ce biti "priznaj laznog Boga a odrekni se pravog"

Mislim da biometrija nije žig zveri iako je jedna od tehnoloških faza ka tome. Ranije, kad se oko 2009. pojavila biometrija meni je izgledalo da je biometrija žig zveri, ali kasnije sam uvideo da nije što sam ovde i napisao pre oko 5 ili 6 godina, tj. pisao sam zašto od tada mislim da to nije žig. Biometrija jeste još uvek prihvatljiva u smislu da ne oduzima čoveku spasenje iako je bolje da je nisu uveli, jer sužavaju našu privatnost i slobode. Bolje je uzeti biometrijska dokumenta bez čipa, jer su manje invazivna i još uvek nisu obavezna sa čipom, ali i ko je uzeo sa čipom još ne gubi spasenje dok čip ili nešto drugo što bi bilo žig zveri se ne stavi u telo. Ni Bog ne voli biometriju, kao što verujem da nije blagonaklono gledao ni na samo uvođenje papirnih ličnih karti. Ali, Bog ne traži od nas da ne prihvatamo nešto što ne ugrožava naše spasenje, a neprihvatanje bi izazvalo nepotrebne probleme. On zna da ljudi po svojoj slobodnoj volji danas uvode i kamere i razne druge aparate koji narušavaju naše slobode i privatnost. On zna da ćemo mi kao ljudi to morati pretrpeti, jer "đavo ne spava" i Gospod je rekao i Hrišćanima: "U svetu ćete imati nevolje, ali ne bojte se, jer Ja pobedih svet". Ipak, postoji ta "crvena linija" koju niko ne sme preći ako želi večno spasenje. Ta crvena linija je primanje žiga zveri u telo, kako stoji u Svetom Pismu. A to će biti najverovatnije u periodu od 2029. do 2036. godine, tačnije od 2032/33. godine, jer bi prve 3,5 godine tog perioda po Pismu trebalo sveti Ilija i Enoh da propovedaju ljudima da ne primaju žig, a od 2032/33. bi taj žig postao obavezan za sve i od tad teku 3,5 godine kad će biti "vreme žalosno kakvo ne bi od postanja sveta do sad niti će biti", kako kaže Gospod.

Zato je važno znati biblijsku hronologiju (o tome smo pisali ovde: http://putgospodnji.com/biblijska-hronologija/tabela.html). To mnogo čoveku olakšava da zna u kom vremenu smo sada i kako da se odnosi prema biometriji i svemu drugom. Mi dokumenta najverovatnije možemo do tog poslednjeg perioda primati, naravno do tad ne treba primati nikakav čip u telo (jer i sad ga neki primaju), ali kad u tom poslednjem periodu čip, laserska tetovaža ili nešto drugo bude obavezno za sve, tada ne treba primati nikakva dokumenta ni po kakvu cenu, jer i da ubiju one koji ne prime žig dušu mu ne mogu uzeti, a ko primi žig odlazi u muku večnu.
Najverovatnije da će se žig primati kroz neku buduću obaveznu vakcinaciju. Verovatno nije slučajno što se u svetu, pa i kod nas sve agresivnije uvode zakoni o obaveznoj vakcinaciji, jer cilj đavola je da preko toga čoveku dodeli i žig koji menja DNK i tada čovek nije više čovek već postaje nešto kao nefilim, tj. prima u sebe i DNK zmijskog semena. To još nije slučaj sa sadašnjim vakcinama, u njima još nije žig (premda ima informacija da su neki i kroz vakcinu primili nanočip i sl., mislim da još toga neće biti do poslednjeg perioda, ali ne bih isključio da bude i pre toga stavljanja čipova u vakcinu, toga je već po svemu sudeći i bilo, ali masovno i obavezno biće u tom poslednjem periodu). U svakom slučaju, vakcine ni sada ne treba primati, jer su štetne, i one ranije, a pogotovu savremene gde stavljaju sve više otrova. One za sad škode "samo" telu, a u budućnosti će najverovatnije i duši i to večno. U Svetom Pismu piše da je jedan deo palih anđela sagrešio tako što je spavao sa ženama i tada su nastali nefilimi (koje zovu i džinovi i drugim nazivima). Gospod u Jevanđelju kaže da kao što je bilo u vreme Nojevo tako će biti i u "dane one", tj. već i sada, a posebno u tom poslednjem periodu kad bude žig zveri. A Potop je i bio osim radi pogubljenja bezakonih ljudi pre svega i radi pogubljenja nefilima, jer oni nisu tvar Božija već satanska. Satani je cilj da istrebi seme ljudsko, a posebno seme Božije (tj. seme ljudsko koje "ima svedočanstvo Isusovo i drži zapovesti Božije") i zato će to biti njegov poslednji pokušaj da što više ljudi povuče sa sobom u večnu propast koja mu je sve bliža, pa je i on sve razjareniji što je prorečeno u Pismu, a iz dana u dan se uveravamo da se to sve više ispunjava. Mnogi sveti oci su proricali da u poslednja vremena demoni neće biti u paklu već na zemlji - u ljudima i među ljudima. Već danas vidimo kako ljudi postaju sve gori (osim malog dela čovečanstva), a tad će biti vrhunac. To će biti već zbog samog pristajanja čoveka na zlo (u tom smislu elektronski mediji imaju veliku štetnu ulogu), ali tada će vrhunac biti samo menjanje DNK čoveka. Ima ih koji tvrde da promena DNK ne menja dušu čoveka, već samo telo, ali mislim da baš menja i dušu, jer po Pismu "duša je u krvi" i promena DNK u krvi menja samim tim i samu dušu čoveka. Gospod Isus zato zabranjuje da se jede riba i ostalo meso sa krvi, dozvoljena je samo riba i ostalo meso (ali ono čisto poput ovaca hranjenih na travi i sl., ne nečisto poput svinjetine, rakova, ptica grabljivica i dr.) bez krvi (ipak iako je Bog dozvolio meso, On voli da čovek pre svega jede bilje, kako je bilo u Raju i kako će uskoro opet biti u hiljadugodišnjem Carstvu i posle Novom nebu i zemlji). On ne želi da se životinjska duša meša sa ljudskom, pa zato daje te zabrane. I onaj stih apostola Pavla da krv Isusova viče bolje nego krv Aveljeva, treba i bukvalno razumeti da to duša viče. O tome osim ovog biblijskog ukaza postoje i neke naučne studije, premda u svakom slučaju dovoljno je što tako stoji u Pismu, ali za "neverne Tome" :) neka još nekih ukazatelja. Tako da do tog poslednjeg perioda čovečanstvo će još više zabrazditi u greh i tako će se stvoriti atmosfera za dolazak Antihrista posle čega će početi i dodela žiga zveri.

Očekuje se da se baš do tada ukine papirni i uvede elektronski novac, neki već sad plaćaju mobilnim, a tada će to ili nešto slično možda biti jedini način plaćanja. A uporedo s tim će verovatno i ovaj čip ili šta već dodeljeno preko vakcinacije biti drugi način plaćanja, a možda postati i jedini. Bilo kako bilo, vreme će pokazati da li će se žig zveri dodeliti preko vakcinacije ili drugačije, ali mi za sad najverovatnije deluje da će tako biti. Direktor Fejsbuka je rekao da on i njegova žena ulažu sa Bil Gejtsom u veliki projekat koji bi po njima trebalo da startuje za nekih 10-ak godina (što se poklapa sa ovim periodom biblijske hronologije koji smo izneli na sajtu). Po njemu ta vakcina će skoro pa lečiti sve bolesti, možda doneti čak i večni život i sl. (što je demonska laž, jer samo Gospod Isus je jedini Večni Život). To i drugi govore. Direktor Google-a i mnogi drugi rade na raznim tehnološkim projektima (npr. da se ljudi nanočipovima spoje sa mašinama) i kažu otprilike da će to biti oko 2035. godine što se opet poklapa sa ovom biblijskom hronologijom. Kad ukucamo u pretraživač pojmove kao što su transhumanizam i sl. videćemo da se sve to planira realizovati negde najdalje 2043. godine što opet pada u period pre isteka 6000 godina, a mislimo da će zbog skraćenja vremena biti i pre, tj. da će sve biti završeno do 2036. godine kada će biti Armagedon, a potom 7 godina će se graditi onaj hram koji se pominje kod proroka Jezekilja. Dakle, posle Hristovog dolaska je taj Božiji hram, a pre Hristovog dolaska će se najverovatnije izgraditi onaj treći hram u Jerusalimu (neki tumače u Istanbulu, a neki u nekom već postojećem hramu) u koji će zasesti Antihrist i predstavljati se kao Hrist koji je doneo hiljadugodišnje carstvo. Ali to neće biti nikakvo hiljadugodišnje carstvo već samo troipogodišnje carstvo koje će Gospod Isus Hristos srušiti kad dođe u slavi i tad će uspostaviti svoje hiljadugodišnje carstvo, a potom sledi pobeda nad Gogom i Magogom, Strašni Sud i stvaranje Novog neba i Nove zemlje gde će biti samo pravednici.

Najverovatnije će ovako biti dodeljivan žig zveri:
http://www.douglashamp.com/how-the-...human-genome-part-three-corrupting-the-image/
http://www.e38news.com/666.html
http://www.a-voice.org/main/mark.htm
Ko ima vremena i mogućnosti dobro bi bilo da prevede ove tekstove i postavi na forum.

Što se tiče toga što adventisti govore o nedelji kao žigu zveri, ne možemo reći da je zakonski obavezno držanje nedelje kao dan odmora žig zveri iz Otkrivenja, ali možemo reći da će vrlo moguće i tako nešto biti obavezno, ali da će žig biti čip ili nešto drugo što će biti u telu onih koji se poklone Antihristu. Međutim, ne bi me čudilo da Antihrist donese i subotu kao obavezan dan odmora da bi udovoljio lažnim judejcima. Šta god da donese kao obavezu, mi nećemo držati to što on zapovedi već što Bog oduvek zapoveda, a to je držanje subote, tj. 7. dana kao dana odmora. Ali iako je Bogu milije da čovek drži od petka uveče (tj. od zalaska Sunca) do subote uveče dan odmora nego da drži od subote veče do nedelje uveče, ipak ni to nije najtačnije. Najtačnije je zapravo držati luni-solarne subote, a one mogu pasti u bilo koji dan u sedmici (svaki mesec se menja). Tako je po zakonu koji je Bog dao Mojsiju. Malo ko za to zna, i ja to još proučavam i polako učim da tako držim. To se otkriva tek sad u poslednja vremena "kad se znanje umnožava" i kad se otpečaćava ono što je Bog rekao proroku Danilu da zapečati do poslednjeg vremena. A u hiljadugodišnjem carstvu svi će tako da drže. U Pismu piše da tada "od subote do subote, od mladine do mladine svako koleno će dolaziti da se pokloni pred Gospodom" i onome ko ne bude došao na Praznik Senica da se pokloni pred Gospodom neće pasti kiše na tlo gde žive, itd. Zato adventisti greše što drže samo sedmičnu subotu (mada i to bi još pravilnije bilo da se drži kao luni-solarna subota), a ne drže Praznik Senica, Pashu, Praznik truba i ostale godišnje subote, kao i Subotnje i Jubilarne godine, što je sve zapoveđeno u Pismu kao večni zakon. To već danas neki drže i to je pravilno. I ja sve to držim, a sedmičnu luni-solarnu subotu polako se učim da držim dok ne ispunim potpuno kako Bog traži. Do sad sam i ja držao od petka veče do subote veče, a sad u skladu sa novim otkrićima postepeno prelazim na ovo što je savršena volja Božija. Videću koliku ću uspeti. Moja je dužnost da to ispunim, "jer kome je više dato od njega će se više tražiti", a što smo verniji u ispunjavanju zapovesti to smo Mu bliži i zaštićeniji od svih prevara poslednjeg vremena. Koliko ću u tome uspeti, da li ću zbog nemarnosti nešto propustiti, vreme i Božiji sud koji i mene, kao i sve ljude, čeka će pokazati. Lično osećam da me Bog voli, jer držim zapovesti Njegove i da ću se spasiti (iako osećam i da sam bedan i grešan pred Njim, jer znam da padnem opet u neki greh i da mi samo On daje snage da ponovo ustanem i budem Njemu sve bliži), ali ipak spasenje nikom nije garantovano ako do kraja ne ostanemo u veri koju primismo, kako kaže apostol.

Dodatni pokazatelj da je poslednji period najverovatnije od 2029. do 2036. je i "Agenda 2030" UN-a koju ovog puta će zaista realizovati (po godini početka su i nazvali tu agendu). Do tog perioda, treba stražiti i moliti se Bogu, živeti jevanđeljski. Tada, u tom periodu će mnogi zaspati, tj. prestati stražiti i to će biti plodno tle za ispunjenje vrhunca bezakonja. Gospod kaže: "Ko pretrpi do kraja spašće se".

Što se tiče toga što adventisti govore o nedelji kao žigu zveri, ne možemo reći da je zakonski obavezno držanje nedelje kao dan odmora žig zveri iz Otkrivenja, ali možemo reći da će vrlo moguće i tako nešto biti obavezno, ali da će žig biti čip ili nešto drugo što će biti u telu onih koji se poklone Antihristu. Međutim, ne bi me čudilo da Antihrist donese i subotu kao obavezan dan odmora da bi udovoljio lažnim judejcima. Šta god da donese kao obavezu, mi nećemo držati to što on zapovedi već što Bog oduvek zapoveda, a to je držanje subote, tj. 7. dana kao dana odmora. Ali iako je Bogu milije da čovek drži od petka uveče (tj. od zalaska Sunca) do subote uveče dan odmora nego da drži od subote veče do nedelje uveče, ipak ni to nije najtačnije. Najtačnije je zapravo držati luni-solarne subote, a one mogu pasti u bilo koji dan u sedmici (svaki mesec se menja). Tako je po zakonu koji je Bog dao Mojsiju. Malo ko za to zna, i ja to još proučavam i polako učim da tako držim. To se otkriva tek sad u poslednja vremena "kad se znanje umnožava" i kad se otpečaćava ono što je Bog rekao proroku Danilu da zapečati do poslednjeg vremena. A u hiljadugodišnjem carstvu svi će tako da drže. U Pismu piše da tada "od subote do subote, od mladine do mladine svako koleno će dolaziti da se pokloni pred Gospodom" i onome ko ne bude došao na Praznik Senica da se pokloni pred Gospodom neće pasti kiše na tlo gde žive, itd. Zato adventisti greše što drže samo sedmičnu subotu (mada i to bi još pravilnije bilo da se drži kao luni-solarna subota), a ne drže Praznik Senica, Pashu, Praznik truba i ostale godišnje subote, kao i Subotnje i Jubilarne godine, što je sve zapoveđeno u Pismu kao večni zakon. To već danas neki drže i to je pravilno. I ja sve to držim, a sedmičnu luni-solarnu subotu polako se učim da držim dok ne ispunim potpuno kako Bog traži. Do sad sam i ja držao od petka veče do subote veče, a sad u skladu sa novim otkrićima postepeno prelazim na ovo što je savršena volja Božija. Videću koliku ću uspeti. Moja je dužnost da to ispunim, "jer kome je više dato od njega će se više tražiti", a što smo verniji u ispunjavanju zapovesti to smo Mu bliži i zaštićeniji od svih prevara poslednjeg vremena. Koliko ću u tome uspeti, da li ću zbog nemarnosti nešto propustiti, vreme i Božiji sud koji i mene, kao i sve ljude, čeka će pokazati. Lično osećam da me Bog voli, jer držim zapovesti Njegove i da ću se spasiti (iako osećam i da sam bedan i grešan pred Njim, jer znam da padnem opet u neki greh i da mi samo On daje snage da ponovo ustanem i budem Njemu sve bliži), ali ipak spasenje nikom nije garantovano ako do kraja ne ostanemo u veri koju primismo, kako kaže apostol.

Dodatni pokazatelj da je poslednji period najverovatnije od 2029. do 2036. je i "Agenda 2030" UN-a koju ovog puta će zaista realizovati (po godini početka su i nazvali tu agendu). Do tog perioda, treba stražiti i moliti se Bogu, živeti jevanđeljski. Tada, u tom periodu će mnogi zaspati, tj. prestati stražiti i to će biti plodno tle za ispunjenje vrhunca bezakonja. Gospod kaže: "Ko pretrpi do kraja spašće se".

Ovo se slazem za subotu.mislim da sam cak i pisao na ovoj temi ,prosle godine u vezi subote ,kada sam se kidao sa subotarima ,nista mi nisu odgovorili.

- - - - - - - - - -

PRvi DAn -Stvaranja _Nedelja

Drugi Dan-ponedeljak

Treci dan stvranja-utorak

Cetvrti dan -sreda

Peti dan -cetvrtak

Sesti dan-petak-zavrsetak stvaranja

Sedmi dan-subota -dan odmora

i kako nedelja moze da bude zig zveri.?

Ovo se slazem za subotu.mislim da sam cak i pisao na ovoj temi ,prosle godine u vezi subote ,kada sam se kidao sa subotarima ,nista mi nisu odgovorili.

I ja se sećam da si ih pitao zašto ne slave i godišnje subote ako već slave sedmičnu. I to je pravilno. Samo to neki koriste kao argument da ne treba ni sedmičnu subotu držati što je pogrešno. Treba držati sedmičnu, što adventisti čine, a treba i godišnje, što oni ne čine. Tako da si ih ti to pravilno pitao. Ipak, grešio si, jer si govorio da ne treba subotu već nedelju slaviti kao dan odmora. To si i meni pisao. A i da ne treba ni godišnje. Ipak, nadam se da sad misliš da treba i subotu umesto nedelju i godišnje subote držati. Već samo to tvoje pitanje adventistima je bilo dokaz da se nešto u tebi lomi, tj. da bi oni možda imali i pravo, ali ako bi držali i godišnje subote. Bar se ja nadam da je tako. To stoga što dosta dobrih stvari pišeš, pa je šteta da se i u tome ne ispraviš. Svi mi učimo od Gospoda i kako vreme ide bližimo se onome što piše u Pismu da neće više niko bližnjeg učiti nego će se cela zemlja napuniti slave Gospodnje i svi će Ga iz Siona slaviti. Nadam se da ćeš razumeti i ono za hiljadugodišnje Carstvo, jer si i tu negirao da će ono biti, da je sve antihristova prevara, a zapravo biće istinsko hiljadugodišnje Carstvo Hristovo, a biće i pokušaji uspostavljanja lažnog hiljadugodišnjeg carstva, a to satani neće uspeti osim što će 3,5 godine osvojiti vlast nad svetom, ali to će brzo proći i onda dolazi Hristos da vlada hiljadu godina, pa potom večno kad stvori Novo nebo i zemlju.

Ne lomim se ja nista,veruj mi,,,

Nedelja se slavi kao dan Vaskrsenja -pretezno---odmor u Hristu---veci od svake subote.

Za hilijazam ,,ma to je prica za malu decu,bajke ,kakvo hiljadugodisnje carstvo...na zemlji...isto sam na ovoj temi objasnjavao da je to samo izraz koji se bas pretezno koristio u to vreme.

A to si ti Avakume ,sada se secam ,nisam dugo bio na forumu ,pa sam u poslednje vreme malo vise aktivan.:bye:

Ne lomim se ja nista,veruj mi,,,

Nedelja se slavi kao dan Vaskrsenja -pretezno---odmor u Hristu---veci od svake subote.

Za hilijazam ,,ma to je prica za malu decu,bajke ,kakvo hiljadugodisnje carstvo...na zemlji...isto sam na ovoj temi objasnjavao da je to samo izraz koji se bas pretezno koristio u to vreme.

A to si ti Avakume ,sada se secam ,nisam dugo bio na forumu ,pa sam u poslednje vreme malo vise aktivan.:bye:

U redu. Ja sam argumentovano na osnovu Svetog Pisma i svetih otaca pisao o tome da će zaista biti hiljadugodišnje carstvo Hristovo. Takođe, da se subota, a ne nedelja (koja se slavi kao dan vaskrsenja) slavi kao dan odmora (s tim što iako od petka veče do subote veče je blagosloveno da se slavi, još blagoslovenije je, kako saznah pre par godina, da se slavi kao luni-solarna subota koja svakog meseca pada u različit dan u sedmici, a kako će se slaviti i u hiljadugodišnjem Carstvu Hristovom). Ti tvrdiš drugačije. Svako je izneo u onoj raspravi svoj stav, pa čitaoci neka uporede, a Gospod će nam uskoro svima suditi...

Već sam nailazio na raspravu da li je dan odmora subota ili nedelja. Moram priznati da mi tu ništa nije jasno.

U čemu je razlika da li se taj dan zove utorak, subota ili nedelja? U čemu je razlika da li se neko zove Janko ili Marko? Ne vidim razliku zbog naziva.

Već sam nailazio na raspravu da li je dan odmora subota ili nedelja. Moram priznati da mi tu ništa nije jasno.

U čemu je razlika da li se taj dan zove utorak, subota ili nedelja? U čemu je razlika da li se neko zove Janko ili Marko? Ne vidim razliku zbog naziva.

Pa stvar je u tome što po tačnoj Božijoj zapovesti, 7. dan nije striktno ni subota ni nedelja već može pasti u bilo koji dan u sedmici. Jer, zapravo tačan je tzv. Enohov kalendar sa luni-solarnim ciklusom. A po tome svaki 3. biblijski mesec u godini ima 31 dan (dakle 3.,6.,9. i 12. mesec), a svi ostali imaju po 30 dana i pri tom svaki 1. dan u mesecu slavi se kao Praznik Novog meseca, a svaki 8.,15., 22. i 29. u mesecu slavi se kao sedmi dan, subota, šabat. Taj sedmi dan (subota, šabat) može pasti u bilo koji dan u sedmici (nedelja, ponedeljak, ..., subota). Trenutno ovog biblijskog meseca je nedelja 7. dan, tj. dan odmora, sledeći mesec utorak će biti 7. dan, dan odmora, itd. To se otkriva tek sad u poslednja vremena kad po proroku Danilu "ljudi će pretraživati i znanje će se umnožiti veoma". Ni ja nisam to znao do pre par godina kad sam saznao. Do tad sam znao za subotu od petka uveče (od zalaska Sunca) do subote uveče kao 7. dan, a pre toga sam mislio da je nedelja 7. dan. Vremenom Gospod nam otkriva sve više istina samo ako tražimo. "Ištite i daće vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvoriće vam se", kaže Gospod u Jevanđelju.

Poslednja izmena:
Велика већина мисли да ако су чланови не е цркве, да су самим тим и спасени. То једноставно није тачно. спасење је могуће једино кроз Христа. Дакле чинећи оно што је Он говорио да треба чинити а не оно што се по црквама чини. Нема те цркве на земљи кроз коју би се неко могао спасти самим тим што смо чланови те цркве. А сви који чине добро у име Исуса Христа биће спасени и биће крштени Св. Духом, јер је Свети Дух, дух љубави међу многом браћом и сестрама. И свако ко не чини дела љубави према ближњима није крштен Светим Духом макар га и патријарх правопславне цркце купао у Јордану.

Велика већина мисли да ако су чланови не е цркве, да су самим тим и спасени. То једноставно није тачно. спасење је могуће једино кроз Христа. Дакле чинећи оно што је Он говорио да треба чинити а не оно што се по црквама чини. Нема те цркве на земљи кроз коју би се неко могао спасти самим тим што смо чланови те цркве. А сви који чине добро у име Исуса Христа биће спасени и биће крштени Св. Духом, јер је Свети Дух, дух љубави међу многом браћом и сестрама. И свако ко не чини дела љубави према ближњима није крштен Светим Духом макар га и патријарх правопславне цркце купао у Јордану.

Nije tacno ,ja sam clan Crkve ,pa ne mislim za sebe da sam spasen,Carstvo Bozije se na silu zadobija ,trudom i velikim naporom.

- - - - - - - - - -

A taj ko misli da je spasen taj je u velikoj zabludi i u velikoj sekti,kultu

Pa stvar je u tome što po tačnoj Božijoj zapovesti, 7. dan nije striktno ni subota ni nedelja već može pasti u bilo koji dan u sedmici. Jer, zapravo tačan je tzv. Enohov kalendar sa luni-solarnim ciklusom. A po tome svaki 3. biblijski mesec u godini ima 31 dan (dakle 3.,6.,9. i 12. mesec), a svi ostali imaju po 30 dana i pri tom svaki 1. dan u mesecu slavi se kao Praznik Novog meseca, a svaki 8.,15., 22. i 29. u mesecu slavi se kao sedmi dan, subota, šabat. Taj sedmi dan (subota, šabat) može pasti u bilo koji dan u sedmici (nedelja, ponedeljak, ..., subota). Trenutno ovog biblijskog meseca je nedelja 7. dan, tj. dan odmora, sledeći mesec utorak će biti 7. dan, dan odmora, itd. To se otkriva tek sad u poslednja vremena kad po proroku Danilu "ljudi će pretraživati i znanje će se umnožiti veoma". Ni ja nisam to znao do pre par godina kad sam saznao. Do tad sam znao za subotu od petka uveče (od zalaska Sunca) do subote uveče kao 7. dan, a pre toga sam mislio da je nedelja 7. dan. Vremenom Gospod nam otkriva sve više istina samo ako tražimo. "Ištite i daće vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvoriće vam se", kaže Gospod u Jevanđelju.

Nedelja je prvi dan ,to pise i u pravoslavnom kalendaru,prvi dan stvaranja ,prvi dan vaskrsenja ,prvi dan osnivanje Crkve ,i bice pocetak Strasnog suda u nedelju.

- - - - - - - - - -

U redu. Ja sam argumentovano na osnovu Svetog Pisma i svetih otaca pisao o tome da će zaista biti hiljadugodišnje carstvo Hristovo. Takođe, da se subota, a ne nedelja (koja se slavi kao dan vaskrsenja) slavi kao dan odmora (s tim što iako od petka veče do subote veče je blagosloveno da se slavi, još blagoslovenije je, kako saznah pre par godina, da se slavi kao luni-solarna subota koja svakog meseca pada u različit dan u sedmici, a kako će se slaviti i u hiljadugodišnjem Carstvu Hristovom). Ti tvrdiš drugačije. Svako je izneo u onoj raspravi svoj stav, pa čitaoci neka uporede, a Gospod će nam uskoro svima suditi...
Koji sveti oci su rekli to za hilijazam? Oni sto su prvo to prihvatili /mali broj njih),pa odbacili ,i posle se pokajali i mucenickom smrcu stradali i sprali greh.

Mi se u Hristu odmaramo ne treba meni nikakve jevrejske subote,da me odmaraju.

оже нешто више о агенди УН

Avakume ,ovo sto ti pises nema veze sa Hriscanstvom ,a pogotovo sa Pravoslavljem ,na zalost ,ali tako je...

Ko hoce da drzi jevrejske praznike ,on mora da postane Jevrejin ,i onda je u obavezi to da drzi,moze da se udje u njihovu veru kome je toliko stalo ,ali je to tezak proces...ne mora da bude po nacionalnosti...

Ali samim tim se odrice Hrista i gubi dusu svoju.A ko nema Sina nema ni Oca .

Crkva je stub i tvrđava istine, po Svetom Pismu. "Savle, Savle zašto Me goniš", reče Gospod Isus Hristos poistovetivši Sebe tako sa Crkvom. Crkva je telo Hristovo. Hristos je Glava Crkve. "Ko vas sluša Mene sluša, ko se vas odriče Mene se odriče", reče Gospod učenicima svojim. Takođe i: "sazidaću Crkvu svoju ni vrata pakla neće je nadvladati". Ko sluša Crkvu sluša Hrista i ko sluša Hrista sluša Crkvu. Ali samo pravu, istinsku Crkvu Pravoslavnu u kojoj se čuva istina. Zato se i kaže da je ona stub i tvrđava istine. Samo ko vrši zapovesti Hristove taj može da se smatra spasenim, on oseća Boga u sebi i može da kaže da je (u tom trenutku) spasen, ali ne može da kaže da će ostati spasen, to samo Bog zna. Čovek u to može verovati, ali ne može sa sigurnošću tvrditi dok ne dođe smrtni čas. Zato apostol Pavle kaže Hrišćanima da će se spasiti samo ako ostanu u veri koja im je predana.

I sta ti Avakume posto si postao subotar ,je li nesto smes da radis u subotu ili ono ne smem nista od pola kile teze da podignem....?

Pa cak ni na forumu da diskutujem, kada je ta cuvena idolska subota?

Avakume ,ovo sto ti pises nema veze sa Hriscanstvom ,a pogotovo sa Pravoslavljem ,na zalost ,ali tako je...

Ko hoce da drzi jevrejske praznike ,on mora da postane Jevrejin ,i onda je u obavezi to da drzi,moze da se udje u njihovu veru kome je toliko stalo ,ali je to tezak proces...ne mora da bude po nacionalnosti...

Ali samim tim se odrice Hrista i gubi dusu svoju.A ko nema Sina nema ni Oca.

Ti praznici su forma zakona ,nama Hristos treba a ne njihovi praznici,ti praznici su samo secanje i podsecanje naroda judejskog da ne zaborave na Boga.
Već sam tu odgovorio o svemu tome detaljno na onoj drugoj temi. I da nisam subotar, već pravoslavac i da sad u poslednja vremena se otkrivaju istine koje se ranije nisu otkrivale ili su bile slabo poznate ili nisu bile potpuno dobro razumevane odnosno da je Bog ranije tolerisao i svetom Jovanu Zlatoustom i drugim svetima što nisu držali Pashu, Praznik truba, Jom Kipur, sedmičnu subotu i sl. (a koje su držali apostoli i drugi sveti iz rane Crkve), a da sad traži, jer On dolazi uskoro u slavi i dočekuje Ga Filadelfijska Crkva koja je pored one prve Crkve u Smirni jedina bez mane (od onih 7 maloazijskih iz Otkrivenja). I da su po apostolu Pavlu pravi Jevreji oni koji su to po duhu, a ne po telu. Apostol Pavle i mnogi drugi koje navodi Sveto Pismo Hrišćane nazivaju Novim Izraelom. Gospod u Pismu kaže da je sklopio Novi Zavet sa domom Judinim i Izraelovim. Samo je ta rečenica (a ima ih mnogo) dovoljna da se vidi da su Hrišćani Izraelci, tj. Jevreji odnosno da su pravi Izraelci, tj. Jevreji Hrišćani. Hristos je došao da ispuni zakon, a ne da ga ukine. Čak ga je utvrdio i još pooštrio i potvrdio ga i svojom krvlju. Samo su ukinute krvne žrtve iz Starog Zaveta, jer je Hristos prolio svoju savršenu krv, pa su starozavetne životinjske krvne žrtve prestale, kao i telesno obrezanje umesto koga sad imamo duhovno obrezanje, tj. krštenje. Sve i mnogo drugo ti tamo napisah tako da nema potrebe sve isto da ti pišem niti ti meni. Ti ne želiš ove istine da prihvatiš i to je tvoj izbor po kome će ti Bog suditi. Ti tvrdiš da sam ja netačno pisao, ja tvrdim da sam tačno, a ti netačno. Ko je u pravu neka čitaoci prosude, a Bog će svima da nam sudi. Sve ima na onoj temi, nema potrebe za istom raspravom...

Poslednja izmena:
оже нешто више о агенди УН
Evo ima npr. ovde o tome:

http://www.familywatchinternational.org/fwi/documents/SDG_Analysis1_22_16_000.pdf
http://www.wnd.com/2017/03/stunner-u-n-plan-to-mark-world-population/
https://christiantruther.com/end-ti...-to-indoctrinate-every-student-on-the-planet/
i na drugim sajtovima. Ima i na srpskom tekstova o tome.
Na taj prvi link sam inače naišao ovde:
http://shoebat.com/2017/07/29/chris...istians-prepare-here-is-how-you-can-be-ready/ Na ovom sajtu ima i netačnog, ali većinom je tačno i korisno.

Poslednja izmena:
Crkva je stub i tvrđava istine, po Svetom Pismu. "Savle, Savle zašto Me goniš", reče Gospod Isus Hristos poistovetivši Sebe tako sa Crkvom. Crkva je telo Hristovo. Hristos je Glava Crkve. "Ko vas sluša Mene sluša, ko se vas odriče Mene se odriče", reče Gospod učenicima svojim. Takođe i: "sazidaću Crkvu svoju ni vrata pakla neće je nadvladati". Ko sluša Crkvu sluša Hrista i ko sluša Hrista sluša Crkvu. Ali samo pravu, istinsku Crkvu Pravoslavnu u kojoj se čuva istina. Zato se i kaže da je ona stub i tvrđava istine. Samo ko vrši zapovesti Hristove taj može da se smatra spasenim, on oseća Boga u sebi i može da kaže da je (u tom trenutku) spasen, ali ne može da kaže da će ostati spasen, to samo Bog zna. Čovek u to može verovati, ali ne može sa sigurnošću tvrditi dok ne dođe smrtni čas. Zato apostol Pavle kaže Hrišćanima da će se spasiti samo ako ostanu u veri koja im je predana.
Како то да се сматра спашеним. Кад упаднеш у живо блато и неко те извади ти имаш искуство да си спашен. Тако се мени десило; мој жиот је потонуо до дна и ја са њим. И Господ ме је спасао водећи ме за руку и учећиме како чинећи његову вољу да средим свој живот. И то се и десило тако. Ја имам искуство спасења и не морам да се сматрам спасеним. То је једна велика превара да човек треба да се сматра спасеним а није имао искуство спасења.
Бог ме научио а су чланови његове цркве сви који чине добро и љубав према ближњима и верују њему и чине оно што је он говорио да треба чинити. А то да ли је неко члан православне, католичке или неке друге цркве пред Богом не значи ништа, Само ако си део Његове цркве онда си нешто.

Poslednja izmena:
Niko nije "spasen"dok ne bude Suda ,...pa i ja sam imao iskustva i upadao u zivo blato i to preko guse i Gospod me iscupao ,pa ne smatram sebe da sam spasen.

Znaci Avakume ti se pouzdas u zapovesti ne u Boga ,verovatno se pouzdas i u "dobra dela",to nije pravoslavno ucenje,milost Bozija nas ipak na kraju spasava ,a u mnogome moze da zavisi i od naseg pokajanja.

Како то да се сматра спашеним. Кад упаднеш у живо блато и неко те извади ти имаш искуство да си спашен. Тако се мени десило; мој жиот је потонуо до дна и ја са њим. И Господ ме је спасао водећи ме за руку и учећиме како чинећи његову вољу да средим свој живот. И то се и десило тако. Ја имам искуство спасења и не морам да се сматрам спасеним. То је једна велика превара да човек треба да се сматра спасеним а није имао искуство спасења.
Ja nigde i ne kažem da se smatram spasenim, a da nemam iskustvo spasenja. Tako nešto reći je protivrečno. Jer ne možeš smatrati sebe spasenim ako nemaš iskustvo spasenja. Moje iskustvo spasenja je u pokajanju, krštenju i držanju zapovesti Božijih. Te zapovesti držim iz ljubavi, osećam prisustvo Boga u sebi i to je spasenje. Biti sa Bogom i u Bogu znači spasiti se. "Carstvo je Božije u vama", reče Gospod. Ali samo ako držimo zapovesti Njegove. "Ako me ljubite, zapovesti Moje držite", reče Gospod. To je ujedno odgovor i na ovo:
Niko nije "spasen"dok ne bude Suda ,...pa i ja sam imao iskustva i upadao u zivo blato i to preko guse i Gospod me iscupao ,pa ne smatram sebe da sam spasen. Znaci Avakume ti se pouzdas u zapovesti ne u Boga ,verovatno se pouzdas i u "dobra dela",to nije pravoslavno ucenje,milost Bozija nas ipak na kraju spasava ,a u mnogome moze da zavisi i od naseg pokajanja.
To što ti učiš* nije pravoslavno učenje već protestantsko, kalvinističko učenje o spasenju bez dela. *Ako učiš da je dovoljna samo milost Božija, ali pošto govoriš i o pokajanju to je dobro, ali ipak nedovoljno, jer sam kažeš da se ne treba pouzdati u zapovesti Božije. Naprotiv, treba se pouzdati u zapovesti Božije, ali ne samo u zapovesti već i u milost Božiju. Takođe, treba se pouzdati u milost Božiju, ali ne samo u milost već i u zapovesti Božije. Ovde smo na sajtu nešto o tome napisali:
http://www.putgospodnji.com/vera-dela-spasenje/vera-jeste-delo.html
Potrebna je i milost Božija i dela naša. I jedno i drugo. Pouzdati se u zapovesti Božije znači pouzdati se u Boga i pouzdati se u Boga znači slediti Njegovu volju, ispunjavati zapovesti Njegove. Bog u Svetom Pismu kaže: „Neće svaki koji mi kaže: Gospode, Gospode ući u Carstvo Nebesko već koji vrši volju Oca Moga Nebeskoga“, „U jednom si sagrešio u svemu si sagrešio“. Milost Božija je samo na onima koji su se pokajali i počeli da ispunjavaju zapovesti Božije, a ne na onima koji i dalje greše smrtnim gresima. Psalmopevac David kaže: „O zapovestima Tvojim mislim dan, noć“, „Zapovesti Tvoje život su“. I te zapovesti treba do kraja života ispunjavati. Ako padnemo, treba se potruditi da odmah ustanemo i nastavimo trku do cilja, tj. Carstva Nebeskog. "U čemu te zateknem u tome ću ti suditi", kaže Gospod. Dakle, kao što rekoh u prethodnom postu, spasenje koje sada osećamo možemo da izgubimo ako se ne pokajemo za neki novi smrtni greh i zato apostol kaže da ćemo se spasiti samo ako do kraja ostanemo u delima vere. I još kaže: "Ko stoji da pazi da ne padne". A ako i padne da ustane, tj. da se pokaje, kako kažemo i u molitvi Gospodnjoj: "I oprosti nam dugove naše kao što i mi opraštamo dužnicima našim". Detaljnije na tom linku gore koji sam ostavio.

Бог ме научио а су чланови његове цркве сви који чине добро и љубав према ближњима и верују њему и чине оно што је он говорио да треба чинити. А то да ли је неко члан православне, католичке или неке друге цркве пред Богом не значи ништа, Само ако си део Његове цркве онда си нешто.
Postoje i lažne crkve, zato je važno pripadati pravoj Crkvi a ne lažnoj. Prava je Crkva ona u kojoj se ispoveda minimum koji je neophodan da ona bude istinska, a to je ispovedanje božanstva i čoveštva Hristovog, o Svetoj Trojici i Crkvi onako kako je definisano u Simvolu vere što čine Istočna (tj. Pravoslavna – u šta danas ne spada ekumenistička „pravoslavna“ crkva već neki od starokalendaraca) i Zapadna Katolička Crkva (ova druga do pada u jeres, danas ima samo ponekih ispravnih grupa koje nisu u opštenju sa papom) i poneke Pentakostalne Crkve i možda još neke ako ih ima da ispunjavaju ovaj minimum pravoslavnosti. I naravno članovi Crkve koja ima bar taj minimum ispovedanja svakako da treba da imaju i bar minimum življenja po toj veri, jer Gospod reče: "Ako me volite, zapovesti Moje držite", i "Po tome će svi znati da ste Moji učenici ako volite jedni druge". Te dve zapovesti o ljubavi prema Bogu i bližnjem su glavne zapovesti o kojima "visi sav zakon i proroci" po rečima Hristovim.

Poslednja izmena:
Ja nisam nigde rekao da ne trebaju dela ,nego sam rekao da je milost Bozija na prvom mestu ,i pokajanje ,tako je i razbojnik usao u raj ,niti je bio krsten ,cinio je zla dela ,ali se pokajao ,sigurno je imao neko dobro delo ,ali se to ovde ne naglasava...znaci sve ide zajedno ,ali na prvom mestu milost ,pokajanje ,dela ....

Ne mozes da cepkas ,i kazes ahhh samo zakone ispunjavam i nacinim neko "dobro delo" i bicu spasen,,hoce,,,,mi ne znamo sta god da cinimo ,bilo ispunjavanje "zakona","dobra dela" da li je to uopste i bogougodno ,da li to ima vagu i tezinu kod Boga ,i da li je nase pokajanje iskreno ,mi to ne znamo....

Nije isti Sud Bozji i sud ljudski ,velika je to razlika.

Prava Crkva ne moze da ispunjava minimum ,nego mora da ima punotu istine ,ne mozes da cepkas istinu ,kao sto radis i naglasavas da je zakon iznad milosti.

Svi zakoni i proroci vise o dvema zapovestima;Ljubite Gospoda Boga svoga svim srcem svojim ,svom snagom svojom ,svom ,mislju svojom i ljubite bliznjega svojega kao samoga sebe ,a ko je bliznji nas -onaj kojem mu ,ili nam ucini milost...

Poslednja izmena:

Back