Žig zveri

Dvojica svjedoka su opisani kao dvije masline koje stoje pred Gospodom
cijele zemlje (11,4). Ovo je upotreba izraza
Iz Zaharije 4:11, 14: “Tada sam mu rekao: ‘Što su
ove dvije masline . . . ?’ Zatim je rekao: ‘Ovo su ta dva
pomazanici koji stoje uz Gospodara cijele zemlje.’” “Dvije
masline” i “dva pomazanika” ukazuju na dva Mesije koji su
pomazani uljem. Prorok Zaharija je ovdje nagovijestio
dvojica vođa njegova razdoblja, koje je bilo vrijeme povratka u
Sion: kraljevski Mesija Zerubabel, sin Šealtielov, i
svećenički mesija Ješua, sin Jozadakov. Budući da je ovo slučaj, to
su da su dva svjedoka u Knjizi Otkrivenja
dvojica mesijanska vođa: kraljevski Mesija i svećenički Mesija
2 Svedoka u Bibliji.

Biblija, to jest apostol Jovan nam govori o 2 svedoka.
Oni su istovremeno dva svedoka i dva proroka.
Rec je o simbolici, biblija nam onda na drugim mestima kaze ko su oni.

Jer oni muce svet i kad god ljudi predju previse moralne granice i neko pokusa da naudi 2 svedoka, oni mogu da izlivaju kazne na svet.

Ko su oni?

U Starom zavetu je to bio samo Stari zavet, tadasnja Biblija.
Na osnovu njenih zapisa Bog je mogao da dopusti kazne na Izraila kada su presli moralne granice.
5. Mojsijeva 31,26Uzmite ovu knjigu zakona i metnite je pokraj kovčega zavjeta Gospoda Boga svojega, da bude ondje svjedok na vas.
5. Mojsijeva 31,27Jer znam nepokornost tvoju i tvrdi vrat tvoj. Eto, dokle sam još živ s vama, do danas, bijaste nepokorni Gospodu; akamoli kad ja umrem?
5. Mojsijeva 31,29Jer znam da ćete se po smrti mojoj pokvariti, i zaći s puta koji vam zapovjedih; i zato će vas zadesiti ovo zlo najposlije, kad stanete činiti što je zlo pred Gospodom gnjeveći ga djelom ruku svojih.
Kliknite za proširenje...

Medjutim u novom zavetu imamo 2 svedoka, proroka.
Ona svedoce ovome svetu istinu.
Oni su tu niko ne moze da kaze nisam znao ili nemam informaciju.
I na osnovu njih kada ovaj svet prelazi moralne granice ili se okrece protiv ova dva svedoka, Bog ima pravo da pusti kazne na svet.
Pored toga, ova dva svedoka muce ljude.
Jer im govore istinu koju ne zele da cuju.
Ili moraju sa istinom da se suoce gledajuci istinu a braneci ne istinu.
Velika je to dusevna muka.
Neces Bozje a neces ni da odbacis drugo.

Ta dva svedoka za danasnji Novozavetni svet jesu Stari i novi zavet.
BOZJA REC.

Za Izraila je to bio samo Stari zavet i 10 zapovesti u kovcegu Svedocanstva.
2. Mojsijeva 25,22I tu ću se sastajati s tobom i govoriću ti ozgo sa zaklopca između dva heruvima, koji će biti na kovčegu od svjedočanstva, sve što ću ti zapovijedati za sinove Izrailjeve.

Za nas je i Stari i Novi.

Ta dva svedoka imaju dve etape svog delovanja.
U prvoj, govore skriveno i tajno simbolicki u djakovima.
Jer su gonjeni.
U drugoj oni staju na svoje noge.
Ali necu o tome.

Da pogledamo:

Biblija govori o dva proroka, svedoka.

Oni su i 2 masline i
i 2 ziska.

Off 11:3 I daću dvojici svojih svedoka, i proricaće hiljadu i dvesta i šezdeset dana obučeni u vreće.
Off 11:4 Ovi su dve masline i dva žiška što stoje pred Gospodarem zemaljskim.

Znaci govori nam se o dva svedoka, a onda nam se daje jedna i´nformacija da ih prepoznamo ko su.
Oni su dve masline dva ziska.
A onda nam Bozja rec kaze sama sta je to:

Sach 4:1 Potom vrati se andjeo koji mi govoraše, i probudi me kao čoveka koji se budi oda sna.
Sach 4:2 I reče mi: Šta vidiš? A ja rekoh: Vidim, eto, svećnjak sav od zlata, i gore na njemu čaša, i sedam žižaka njegovih na njemu, i sedam levaka za sedam žižaka što su gore na njemu,
Sach 4:3 I dve masline uza nj, jedna s desne strane čaši a jedna s leve.
Sach 4:4 I progovorih andjelu koji govoraše sa mnom, i rekoh: Šta je to, gospodaru moj?
Kliknite za proširenje...
Sach 4:5 A andjeo koji govoraše sa mnom odgovori i reče mi: Zar ne znaš šta je to? I rekoh: Ne, gospodaru moj.
Sach 4:6 A on odgovori i reče mi govoreći: To je reč Gospodnja Zorovavelju: ne silom ni krepošću nego Duhom mojim, veli Gospod nad vojskama.

Znaci dva proroka su Bozja rec. Stari i Novi zavet i verovatno i oni koju tu rec nose ljudima.

OTRKIVENJE GORE KAZE DA SU TO TAKODJE I 2 ZISKA DVA SVETLA

Ps 119:105 Reč je Tvoja žižak nozi mojoj, i videlo stazi mojoj.

Bozja rec, Sveto pismo je svetlo ljudima...

Sach 5:1 Potom opet podigoh oči svoje i videh; a to knjiga lećaše.
Sach 5:2 I on mi reče: Šta vidiš? A ja rekoh: Vidim knjigu gde leti, dužina joj dvadeset lakata, a širina deset lakata.

Sach 5:3 Tada mi reče: To je prokletstvo koje izadje na svu zemlju, jer svaki koji krade istrebiće se po njoj s jedne strane, i koji se god kune krivo istrebiće se po njoj s druge strane.

Sach 5:4 Ja ću je pustiti, govori Gospod nad vojskama, te će doći na kuću lupežu i na kuću onome koji se kune mojim imenom krivo, i stajaće mu usred kuće i satrće je, i drvlje joj i kamenje.

5.Mo 11:16 Čuvajte se da se ne prevari srce vaše da se odmetne i služite tudjim bogovima i poklanjate im se;

5.Mo 11:17 Da se ne bi razgnevio Gospod na vas i zatvorio nebo da ne bude dažda, i zemlja da ne da roda svog, te biste brzo izginuli u dobroj zemlji koju vam Gospod daje.

Postojanje Bozje reci na zemlji i onih koji ju nose ljudima, daje pravo Bogu na osnovu toga sto su dva svedoka medju njima a ljudi ih odbacuju ili ne slusaju, prelaze svaku normu zla i nemoralnosti, ta dva svedoka daju Bogu pravo da dozvoli kazne ili katastrofe nad zemljom kao zadnje sredstvo ne bi li odvratio coveka od zla.

Znaci dva proroka su Bozja rec. Stari i Novi zavet i verovatno i oni koju tu rec nose ljudima.

OTRKIVENJE GORE KAZE DA SU TO TAKODJE I 2 ZISKA DVA SVETLA

DVA PROROKA SVJEDOKA, TKO SU ONI?

Očito da ta dva svjedoka djeluju 1260 dana ili 3.5 godine i to u prvoj polovini sedmogodišnjih "Jakovljevih nevolja". Ta dva svjedoka djeluju zajedno u Posljednjem vremenu ili u onom "što se treba dogoditi". Otkrivenje je usmjereno na posljednje vrijeme a ne na starozavjetno vrijeme.

Dakle radi se o stvarnim osobama a ne o starom i novom zavjetu.

Očito da ta dva svjedoka djeluju 1260 dana ili 3.5 godine i to u prvoj polovini sedmogodišnjih "Jakovljevih nevolja". Ta dva svjedoka djeluju zajedno u Posljednjem vremenu ili u onom "što se treba dogoditi". Otkrivenje je usmjereno na posljednje vrijeme a ne na starozavjetno vrijeme.

Iz cega si izvukao da su to stvarne osobe?
Iz ucenja crkve naravno.
Uprkos sto Bozja rrc kaze da su 2 svedoka Bozja rec.
Ti prkosis tome i odbacujes to ladno?

To su proroci Enoh i Ilija.

2 Svedoka u Bibliji.

Biblija, to jest apostol Jovan nam govori o 2 svedoka.
Oni su istovremeno dva svedoka i dva proroka.
Rec je o simbolici, biblija nam onda na drugim mestima kaze ko su oni.

Jer oni muce svet i kad god ljudi predju previse moralne granice i neko pokusa da naudi 2 svedoka, oni mogu da izlivaju kazne na svet.

Ko su oni?

U Starom zavetu je to bio samo Stari zavet, tadasnja Biblija.
Na osnovu njenih zapisa Bog je mogao da dopusti kazne na Izraila kada su presli moralne granice.

Medjutim u novom zavetu imamo 2 svedoka, proroka.
Ona svedoce ovome svetu istinu.
Oni su tu niko ne moze da kaze nisam znao ili nemam informaciju.
I na osnovu njih kada ovaj svet prelazi moralne granice ili se okrece protiv ova dva svedoka, Bog ima pravo da pusti kazne na svet.
Pored toga, ova dva svedoka muce ljude.
Jer im govore istinu koju ne zele da cuju.
Ili moraju sa istinom da se suoce gledajuci istinu a braneci ne istinu.
Velika je to dusevna muka.
Neces Bozje a neces ni da odbacis drugo.

Ta dva svedoka za danasnji Novozavetni svet jesu Stari i novi zavet.
BOZJA REC.

Za Izraila je to bio samo Stari zavet i 10 zapovesti u kovcegu Svedocanstva.
2. Mojsijeva 25,22I tu ću se sastajati s tobom i govoriću ti ozgo sa zaklopca između dva heruvima, koji će biti na kovčegu od svjedočanstva, sve što ću ti zapovijedati za sinove Izrailjeve.

Za nas je i Stari i Novi.

Ta dva svedoka imaju dve etape svog delovanja.
U prvoj, govore skriveno i tajno simbolicki u djakovima.
Jer su gonjeni.
U drugoj oni staju na svoje noge.
Ali necu o tome.

Da pogledamo:
Stari zakon ukazuje na Svetog duha, jer duh je onaj koji božije zakone života sprovodi kroz sudbinu, I on nikada ne krši Božiji zakon već ga verno sprovodi, mi svakako očekujemo pozni dažd tako da bi to izliće svetog duha na ljude moglo da bude jedan svedok.
A Reč Božija se kroz novi zavet iskazuje kroz Sina Božijeg i to je drugi svedok koji će takođe biti očigledan u vreme izlića svetog duha,
Svetiduh se projavljuje kroz naše ponašanje a Sin se projavljuje kroz naše misli koje objašnjavaju Boga i slave ga, I to su ta dva svedoka, drugo i treće lice božanskog bića. Kako će oni biti ubijeni od strane Antihrista na ulicama velikog grada. Veliki grad gde će Ova dva svedoka prorokovati je naše srce, centar naše pažnje, centar našega uma. I biće ubijeni verovatno nekom tehnologijom koja će moći da utiče na naše misli, sve dok se nekako ta tehnologija ne uništi i oni ponovno ožive u našim umovima posle tri ipo godine.

Stari zakon ukazuje na Svetog duha, jer duh je onaj koji božije zakone života sprovodi kroz sudbinu, I on nikada ne krši Božiji zakon već ga verno sprovodi, mi svakako očekujemo pozni dažd tako da bi to izliće svetog duha na ljude moglo da bude jedan svedok.
A Reč Božija se kroz novi zavet iskazuje kroz Sina Božijeg i to je drugi svedok koji će takođe biti očigledan u vreme izlića svetog duha,
Svetiduh se projavljuje kroz naše ponašanje a Sin se projavljuje kroz naše misli koje objašnjavaju Boga i slave ga, I to su ta dva svedoka, drugo i treće lice božanskog bića. Kako će oni biti ubijeni od strane Antihrista na ulicama velikog grada. Veliki grad gde će Ova dva svedoka prorokovati je naše srce, centar naše pažnje, centar našega uma. I biće ubijeni verovatno nekom tehnologijom koja će moći da utiče na naše misli, sve dok se nekako ta tehnologija ne uništi i oni ponovno ožive u našim umovima posle tri ipo godine.

Opet filozofiras.😄

Sam ti tekst kaze sta je.

Sach 4:6 A on odgovori i reče mi govoreći: To je reč Gospodnja Zorovavelju: ne silom ni krepošću nego Duhom mojim, veli Gospod nad vojskama.

Proroci su uvijek Božja riječ ... zato se i zovu proroci.
Nisu oni Bozja rec.
Bozja rec je Biblija.
Bozja rec je i zakon Bozji 10 zapovesti.

Ivan 10,35Ako one nazva bogovima, na koje dođe riječ Božja, a Pismo se ne može dokinuti.

Luka 8,10A on reče: vama je dano da znate tajne carstva Božijega; a ostalima u pričama, da gledajući ne vide, i čujući ne razumiju.
Luka 8,11A priča ova znači: sjeme je riječ Božija.

Ps 119:105 Reč je Tvoja žižak nozi mojoj, i videlo stazi mojoj.

Bozja rec, Sveto pismo je svetlo ljudima...

Sach 5:2 I on mi reče: Šta vidiš? A ja rekoh: Vidim knjigu gde leti, dužina joj dvadeset lakata, a širina deset lakata.

Sach 5:3 Tada mi reče: To je prokletstvo koje izadje na svu zemlju, jer svaki koji krade istrebiće se po njoj s jedne strane, i koji se god kune krivo istrebiće se po njoj s druge strane.

Sach 5:4 Ja ću je pustiti, govori Gospod nad vojskama, te će doći na kuću lupežu i na kuću onome koji se kune mojim imenom krivo, i stajaće mu usred kuće i satrće je, i drvlje joj i kamenje.

Ne.
Sam ti tekst kaze sta je:

Problem sa tom interpretacijom je da zahtjeva prilične mentalne gimnastike. Otkrivenje jeste puno simbola no u tumačenju tih simbola ne treba ići predaleko od samog teksta. Ta dva svjedoka imaju ograničen "mandat" djelovanja. Čak se kaže da će biti i ubijeni pa vaskrsnuti. To ukazuje da se ipak radi o realnim ljudima a ne o Sv. Pismu.

Problem sa tom interpretacijom je da zahtjeva prilične mentalne gimnastike. Otkrivenje jeste puno simbola no u tumačenju tih simbola ne treba ići predaleko od samog teksta. Ta dva svjedoka imaju ograničen "mandat" djelovanja. Čak se kaže da će biti i ubijeni pa vaskrsnuti. To ukazuje da se ipak radi o realnim ljudima a ne o Sv. Pismu.

Kaze se i da bljuju vatru.
Da nisu zmajevi ili bacac vatre ako uzmemo tvoju metodu rezonovanja?

Otkrivenje 11,5 I ako im ko nepravdu učini, oganj izlazi iz usta njihovijeh, i poješće neprijatelje njihove; i ko htjedbude da im učini nažao onaj valja da bude ubijen.

A znaju i da lete
Onda su ipak zmaj ili ptice?
Otkrivenje 11,12 I čuše glas veliki s neba, koji im govori: iziđite amo. I iziđoše na nebo na oblacima, i vidješe ih neprijatelji njihovi

Ne.

Sama Biblija kaze ta 2 svedoka su rec Bozja.
Naravno ti ne verujes bibliji vec crkvi i to je ok.

To da ce biti ubijena znaci bice zabranjivana i verovatno kratko i zabranjena ili pak na neki nacin obezvredjena za kratko vreme.

A to da knjga moze da leti:

Kaze se i da bljuju vatru.
Da nisu zmajevi ili bacac vatre?

Otkrivenje 11,5 I ako im ko nepravdu učini, oganj izlazi iz usta njihovijeh, i poješće neprijatelje njihove; i ko htjedbude da im učini nažao onaj valja da bude ubijen.
Бљују огањ својим ријечима.

A znaju i da lete
Onda su ipak zmaj ili ptice?
Otkrivenje 11,12 I čuše glas veliki s neba, koji im govori: iziđite amo. I iziđoše na nebo na oblacima, i vidješe ih neprijatelji njihovi
Као да људи у Писму нису узлазили на облаке.

Ne.

Sama Biblija kaze ta 2 svedoka su rec Bozja.
Naravno ti ne verujes bibliji vec crkvi i to je ok.

To da ce biti ubijena znaci bice zabranjivana i verovatno kratko i zabranjena ili pak na neki nacin obezvredjena za kratko vreme.

A to da knjga moze da leti:

Конкретно не каже. То је само једно тумачење.

Бљују огањ својим ријечима.

Као да људи у Писму нису узлазили на облаке.

Конкретно не каже. То је само једно тумачење.
Ne kaze??

Nista ne tumacim vec kaze:

Gledace a nece videti, slusace a nece cuti.

Ne kaze??

Nista ne tumacim vec kaze:

Gledace a nece videti, slusace a nece cuti.
Dobro i? Kako to povezuješ sa svjedocima iz Otkrivenja?

A kada umiru onda je bukvalno?
Kako ti kad odgovara.
Nagadjanjem se biblija ne tumaci.
Postoji granica. Jedno je reći da je nešto simbolično a sasvim drugo da je potpuna simbolika.

Dobro i? Kako to povezuješ sa svjedocima iz Otkrivenja?

Postoji granica. Jedno je reći da je nešto simbolično a sasvim drugo da je potpuna simbolika.
Iz samog teksta vidis kada je nesto simbolika.

Kako povezujem?
Pa kada sam Bog kaze to je Bozja rec.
Ona ce biti ubijena.

Na primer paostvo je celo vreme zabranuivalo bibliju spaljivali su svaki primerak i ubijali obe kpji ju poseduju.
Smrtnu kaznu za posedovanje, citanje i propovefanje biblije je papa uklonio tek u 19 veku iako tada vec dugo nije primenjivana.

Na taj nacin je ubijena time dto je zabranjena.

To da je uzdignuta na nebo i da leti da je vaskrsla je da je posle papstva biblija dobila veliku slobidu.
Danas je najcitanija i bajstampaniha knjiga.

Verujemda ce se to jos hednom dediti kada dodje ponovo zver.
Tada ce bitii zabranjena ili pak na neki nacin obezvredjena za kratko vreme.
I ponovo uzdignuta.

Iz samog teksta vidis kada je nesto simbolika.

Kako povezujem?
Pa kada sam Bog kaze to je Bozja rec.
Ona ce biti ubijena.

Na primer paostvo je celo vreme zabranuivalo bibliju spaljivali su svaki primerak i ubijali obe kpji ju poseduju.
Smrtnu kaznu za posedovanje, citanje i propovefanje biblije je papa uklonio tek u 19 veku iako tada vec dugo nije primenjivana.
Ne mantraj Eleninu propagandu. To uopšte nije istina. Gdje su dokazi za takvu praksu?

Sta znaci oganj izlqzi iz mjijobih usta?

Sam tekst to kaze.

Na kraju kaze vatra pojesto znaci bice ubijeni.
To su 2 izraza ua njihovu propast.

Ide vreme kada ce protivnici Bozje reci za kratko vreme stradati.
Mislim i da je pocelo polako.

Pa pokazi da je to elenino?
Ja i ne znam sta ona kaze o ovome.
Sigurno...samo si gle čuda ponovio ono što je ona rekla.
"Dva svedoka predstavljaju Stari i Novi zavet Svetog pisma. Oba su važna svedočanstva o poreklu i večnosti Božjeg zakona.Oba su, takođe, svedoci plana spasenja. Simboli, žrtve i proročanstva Staroga zaveta upućuju na Spasitelja koji će doći. Jevanđelja i poslanice Novoga zaveta govore o Spasitelju koji je došao upravo onako kako su ga prorekli simboli i proročanstva.„Oni su dve masline i dva svećnjaka koji stoje pred Gospodarem zemlje.“ Otkrivenje 11:4. Psalmista kaže: „Reč je tvoja svetiljka nozi mojoj, i svetlost stazi mojoj.“ Psalam 119:105. Papska vlast je nastojala da sakrije od naroda Reč istine, i postavi pred njih lažne svedoke da pobiju njena svedočanstva.Kad je Biblija bila zabranjena od crkvenih i svetovnih vlasti, kad je njeno svedočanstvo bilo izopačeno i kada je učinjen svaki napor koji su ljudi i demoni mogli da izmisle da odvrate um ljudiod nje, kada su oni koji su se usudili da objave njene svete istinebili gonjeni, izdavani, zlostavljani, bacani u tamničke ćelije imučeni zbog vere ili prisiljeni da beže u planinske tvrđave, pećine i jame – tada su, zaista, verni svedoci proricali obučeni u kostret" (Duh Proroštva IV: Velika borba).

Sigurno...samo si gle čuda ponovio ono što je ona rekla.
Otkrivenje 11:4. Psalmista kaže: „Reč je tvoja svetiljka nozi mojoj, i svetlost stazi mojoj.“ Psalam 119:105. Papska vlast je nastojala da sakrije od naroda Reč istine, i postavi pred njih lažne svedoke da pobiju njena svedočanstva.Kad je Biblija bila zabranjena od crkvenih i svetovnih vlasti, kad je njeno svedočanstvo bilo izopačeno i kada je učinjen svaki napor koji su ljudi i demoni mogli da izmisle da odvrate um ljudiod nje, kada su oni koji su se usudili da objave njene svete istinebili gonjeni, izdavani, zlostavljani, bacani u tamničke ćelije imučeni zbog vere ili prisiljeni da beže u planinske tvrđave, pećine i jame – tada su, zaista, verni svedoci proricali obučeni u kostret" (Duh Proroštva IV: Velika borba).
Ne kaze ona vec citira izvor toga.
Bibliju.

I gle čuda ti si se 100% poklopio sa njenim stavovima. Ajde robija i razumijem, on mantra da je nekakav hrišćanin bez denominacije, ali ti si otvoreno govorio da si adventista. Šta je problem reći da si od nje to čuo?
I gle cuda ja sam citirao bibliju kao izvor ne Jelenu...
I gle cuda biblija to isto kaze.

I to tekst koji ona nije citirala.

I gle cuda papstvo je zaista kroz istoriju ubijalo i progonilo zbog biblije.

Ti di odlican poznavaoc EGW?
Zavidim ti.

Poslednja izmena:
I gle cuda ja sam citirao bibliju kao izvor ne Jelenu...
I gle cuda biblija to isto kaze.

I to tekst koji ona nije citirala.

I gle cuda papstvo je zaista kroz istoriju ubijalo i progonilo zbog biblije
Gle čuda nisi priložio nijedan konkretan istorijski dokaz kao što nije ni ona.

Back