Žig zveri

A po kojoj to Septuaginti svet traje 6000 godina?

U MT rukopisu pise:
"Adam dobi Seta u 130. godini..."
A u Septuaginti pise:
"Adam dobi Seta u 230. godini..."
Svako ko zna osnovnu matematiku lako izracuna da je to 100 godina razlike. I tako za gotovo svakog sledeceg coveka (osim nekoliko poslednjih koji su podeseni da Matusel umre u godini pri potopa u MT verziji).
Tako ako se zbroji Postanak 5 i Postanak 11 imamo oko 1500 godina razlike.
Toliko je vise vremena proslo u Septuaginti u odnosu na MT hebrejski izvor.

Ali, ima prevaranata koji i Septuagintu pokusavaju da usklade sa prevarom iz MT rukopisa, pa se ne bih cudio da neko deli verziju Septuaginte iz naseg vremena.

Koliko nisko ljudi mogu da idu da bi dokazali svoje lazi?

Ili ste vi prevaranti ili ti ne razumes sta ti ja pisen, ili ste vi gledali neku modernu Septuagintu?
Ево детаљније о Септуагинти: https://en.wikipedia.org/wiki/Septuagint
Већ сам ти то све о 130 година и осталом из Постања и сл. детаљно одговорио на линковима које сам оставио, али наравно ти понављаш неистину. Помињао сам као изворе и Таргум Јонатан, Књигу Праведника и сл.
Твој календар је у складу са овим:
https://www.telegraf.rs/vesti/22274...-zatrazeno-da-se-prizna-stari-srpski-kalendar
Ту се између осталог каже и ово:
"Potop je planski izvršen cepanjem Atlasa (Južnih Karpata) u Đerdapskoj klisuri, od strane visokocivilizovanih došljaka iz kosmosa koji se pominju pod imenom Divovi u značenju Bogovi, sa jasnim ciljem iscrpljivanja Belog ili Panonskog mora, koji je omogućio "neolitsku revoluciju", uslovljenu "ekstenzivnom zemljoradnjom" i "eksplozijom rađanja" - tvrdi etnolog i novinar Slobodan M. Filipović."
Ви покушавате да срушите истинску библијску хронологију од 6000 година и замените је са овом лажном по којој смо сада у 7525. години и сл. У том наравно не успевате, јер библијска хронологија руши то што обмањујући учите, али успевате код оних који не познају библијску истину. Износе се ту многе неистине попут ове да су "дивови у значењу богови", тј. "високоцивилизовани дошљаци из космоса" изазвали Потоп иако Писмо јасно говори да је Потоп изазвао Бог ради уништења безаконих људи, а посебно баш тих дивова, тј. нефилима који ће у доба Невоље управо се и појавити (Господ рече да ће у те дане бити као у доба Нојево) као "високоцивилизовани дошљаци из космоса" или "ванземаљци", како их данас популарно зову и понудити лажно спасење. Највероватније да ће они додељивати жиг звери у сарадњи са њима потчињеним људима, и такође највероватније преко неког наночипа у некој будућој вакцини. Демони ће летети у васионским бродовима (зато све више појава НЛО), спуштати се на Земљу, мучити људе, итд.
Дух тих људи је дух оних који величају Нимрода који је претеча Антихриста (и могуће да се појави поново) и представљају га као Србина, дух оних који промовишу нову теслијанску религију, који српство стављају изнад вере и уствари од истог стварају нову-стару веру (родноверство),...

Poslednja izmena:
Ево детаљније о Септуагинти: https://en.wikipedia.org/wiki/Septuagint
Већ сам ти то све о 130 година и осталом из Постања и сл. детаљно одговорио на линковима које сам оставио, али наравно ти понављаш неистину. Помињао сам као изворе и Таргум Јонатан, Књигу Праведника и сл.
Твој календар је у складу са овим:
https://www.telegraf.rs/vesti/22274...-zatrazeno-da-se-prizna-stari-srpski-kalendar
Ту се између осталог каже и ово:
"Potop je planski izvršen cepanjem Atlasa (Južnih Karpata) u Đerdapskoj klisuri, od strane visokocivilizovanih došljaka iz kosmosa koji se pominju pod imenom Divovi u značenju Bogovi, sa jasnim ciljem iscrpljivanja Belog ili Panonskog mora, koji je omogućio "neolitsku revoluciju", uslovljenu "ekstenzivnom zemljoradnjom" i "eksplozijom rađanja" - tvrdi etnolog i novinar Slobodan M. Filipović."
Ви покушавате да срушите истинску библијску хронологију од 6000 година и замените је са овом лажном по којој смо сада у 7525. години и сл. У том наравно не успевате, јер библијска хронологија руши то што обмањујући учите, али успевате код оних који не познају библијску истину. Износе се ту многе неистине попут ове да су "дивови у значењу богови", тј. "високоцивилизовани дошљаци из космоса" изазвали Потоп иако Писмо јасно говори да је Потоп изазвао Бог ради уништења безаконих људи, а посебно баш тих дивова, тј. нефилима који ће у доба Невоље управо се и појавити (Господ рече да ће у те дане бити као у доба Нојево) као "високоцивилизовани дошљаци из космоса" или "ванземаљци", како их данас популарно зову и понудити лажно спасење. Највероватније да ће они додељивати жиг звери у сарадњи са њима потчињеним људима, и такође највероватније преко неког наночипа у некој будућој вакцини. Демони ће летети у васионским бродовима (зато све више појава НЛО), спуштати се на Земљу, мучити људе, итд.
Ti sada bezis u veliki i nevazan tekst.
Nisi mi odgovotio na pitanje i hteo si da gs izbegnes:

Ja se ne slazen sa tacnim datumima jer po mom misljenju nije ih moguce odrediti jer ce Isus tek doci kada svako izabere svoju stranu..
Јесте, Исус ће доћи када свако изабере своју страну, али Он унапред све зна и види, па тако и када ће коначно свако изабрати своју страну. А то се по Библији може одредити, о томе смо детаљно писали на овом форуму, као и на сајту: http://putgospodnji.com/biblijska-hronologija/tabela.html

Ti sada bezis u veliki i nevazan tekst.
Nisi mi odgovotio na pitanje i hteo si da gs izbegnes:

Текст је изузетно важан и говори баш о главној превари последњих времена прореченој у Писму. Одговорио сам ти на питање, ништа нисам хтео да избегнем, јер то никад и не радим. То је управо оно што ти радиш. Избегаваш и даље да одговориш на све то што сам ти одговорио у вези Постања 5, 11 и сл., у вези библијских празника, итд. Поставио сам ти линк о Септуагинти. Ми користимо превод Септуагинте који је користио Вук Караџић, Ђуро Даничић и др., а такође користимо од библијских списа везаних за тих 130 година и сл. арамејску Библију, Таргум Јонатан, Књигу Праведника и сл. Све сам ти то већ писао. Наравно, ти се не кајеш и даље и само понављаш неистине. Али, читаоци нека виде и расуде на основу овога што пишемо ко је од Оца Истине, а ко од оца лажи од искони.

Niko u njegovoj crkvi ne govori nas jezik.
A on nezna ni engleski.
Онда је чуо из неког другог извора. А то не значи да је од демонског као што импутираш. А можда је баш чуо и из нашег извора, само што је тај који је њему рекао пренео на његовом језику, а сазнао на српском или енглеском. У сваком случају, немаш доказ да је демонски извор као што тврдиш.

Онда је чуо из неког другог извора. А то не значи да је од демонског као што импутираш. А можда је баш чуо и из нашег извора, само што је тај који је њему рекао пренео на његовом језику, а сазнао на српском или енглеском. У сваком случају, немаш доказ да је демонски извор као што тврдиш.
Pitacu ga jos.

Текст је изузетно важан и говори баш о главној превари последњих времена прореченој у Писму. Одговорио сам ти на питање, ништа нисам хтео да избегнем, јер то никад и не радим. То је управо оно што ти радиш. Избегаваш и даље да одговориш на све то што сам ти одговорио у вези Постања 5, 11 и сл., у вези библијских празника, итд. Поставио сам ти линк о Септуагинти. Ми користимо превод Септуагинте који је користио Вук Караџић, Ђуро Даничић и др., а такође користимо од библијских списа везаних за тих 130 година и сл. арамејску Библију, Таргум Јонатан, Књигу Праведника и сл. Све сам ти то већ писао. Наравно, ти се не кајеш и даље и само понављаш неистине. Али, читаоци нека виде и расуде на основу овога што пишемо ко је од Оца Истине, а ко од оца лажи од искони.
Cini se kao da nikada nisi otvorio Postanak.
5 i 11 u Septuaginti.
Trebas da uzmes, ili Codex Sinaiticus, ili Codex Vaticanus, ili Codex Alexandrinus iz kojih se prevodi Novi zavjet. Svaki rukopis ima Septuagintu u sebi. Neki su celi sacuvani, a neke samo djelomicno.

Pitanje: gdje se u hebrejskoj masoretskoj verzijie spominju dva Kainana iz Isusovog rodoslovlja, koje Luka u svom evandjelju spominje.

Ti ili neznas ili ne zelis da znas da rukopisi Starog zaveta iz kojih se danas prevodi dolaze iz 10. Veka nase ere.
Cak je i Kuran stariji oko 4 veka od njih.
A Septuaginte jos 3 do 5 veka vise.
Ali, dogmaticarima je vaznija njihova dogma od sacuvanih rukopisa u muzejima.

Dakle.
Gde je Kainan iz Postanka 5 i Postanak 11, ili rusimo Lukino evandelje i rodoslovlje Isusovo?

Slican pokusaj rusenja Dela apostolskih (opet Lukin rukopis) je napravljen posle toga sto je Luka napisao da su u Egipat dosle 75 osoba.
Danas imamo u masoretskoj verziji i to na dva mesta (Postanak i Izlazak) da je dosllo 70 osoba. Znači, Luka nema pojma i nije ispravan (kao i rodoslovlje)...
Ali, vise to niko ne govori, jer je u Kumranu izasao tekst na hebrejskom koji je 1000 godina stariji od MT rukopisa, u kojem pise da je doslo 75 ljudi u Egipat.
Luka je sam srusio dve dogme (uz Bozju pomoc i pomoc arheologije)... Klupce se polako odmotava, a neki jos pokusavaju da ga drze smotano...

5 Mojsijeva 6,4
Čuj, Izrailju: Gospod je Bog naš jedini Gospod.
5 Zato ljubi Gospoda Boga svojega iz svega srca svojega i iz sve duše svoje i iz sve snage svoje.
6 I neka ove riječi koji ti ja zapovijedam danas budu u srcu tvom.
7 I često ih napominji sinovima svojim, i govori o njima kad sjediš u kući svojoj i kad ideš putem, kad liježeš i kad ustaješ.
8 I veži ih sebi na ruku za znak, i neka ti budu kao počeonik među očima.
9 I napiši ih na dovratnicima od kuće svoje i na vratima svojim

Otkrivenje 13,16I učini sve, male i velike, bogate i siromašne, slobodnjake i robove, te im dade žig na desnoj ruci njihovoj ili na čelima njihovima,

Nema veze svezom na tom videu.
Papa Pavle se krije pa ce ga odjedared pokazati kako je ziv, pa ce otkriti na osnovu cega tako dugo zivi.
A to je navodno spajanje genetike demona sa covekom.
Pa ce svi to prihvatiti ali to ce biti zivot patnji.
Zelece da umru ali nece moci.
Zivece dugo.
Sta sve ljudi nece izmisliti i prihvatiri, samo da nije istina?
I ti verujes i promovises tako nesto?
Nisi ti djabe na ignor kod mene.

Verovatno postavio nije ni gledao sta postavlja.
Vazno je samo da zvuci kao teorija zavere i ima uzbudljivu sliku i naslov.

Poslednja izmena:
Nema veze svezom na tom videu.
Papa Pavle se krije pa ce ga odjedared pokazati kako je ziv, pa ce otkriti na osnovu cega tako dugo zivi.
A to je navodno spajanje genetike demona sa covekom.
Pa ce svi to prihvatiti ali to ce biti zivot patnji.
Zelece da umru ali nece moci.
Zivece dugo.
Sta sve ljudi nece izmisliti i prihvatiri, samo da nije istina?
I ti verujes i promovises tako nesto?
Nisi ti djabe na ignor kod mene.

Verovatno postavio nije ni gledao sta postavlja.
Vazno je samo da zvuci kao teorija zavere i ima uzbudljivu sliku i naslov.
Све у свему занимљиво размишљање:Мада сам ја пре за то да се направи робот са папиним ликом, као робот Софија, и повезан на глобалну интернет мрежу преко вештачке интелигенције та икона звери би могла да контролише свет.

5 Mojsijeva 6,4
Čuj, Izrailju: Gospod je Bog naš jedini Gospod.
5 Zato ljubi Gospoda Boga svojega iz svega srca svojega i iz sve duše svoje i iz sve snage svoje.
6 I neka ove riječi koji ti ja zapovijedam danas budu u srcu tvom.
7 I često ih napominji sinovima svojim, i govori o njima kad sjediš u kući svojoj i kad ideš putem, kad liježeš i kad ustaješ.
8 I veži ih sebi na ruku za znak, i neka ti budu kao počeonik među očima.
9 I napiši ih na dovratnicima od kuće svoje i na vratima svojim

Otkrivenje 13,16I učini sve, male i velike, bogate i siromašne, slobodnjake i robove, te im dade žig na desnoj ruci njihovoj ili na čelima njihovima,
pisac laznog otkrivenja se narugao Mojsiju, ali raskrinkao je njega Mojsije jos mnogo pre tog njegovog ruganja, evo
5 MOJSIJEVA 29,18 ... neka ne bude medju vama korena na kom bi rastao otrov ili PELEN.
JEVREJIMA 12,15 Pazeci da ko ne ostane bez Blagodati Božije, da ne bi nekakav koren GORCINE uzrastao i napravio nemir, i njime se zarazili mnogi.
NA UDARU JE PASUS U OTKRIVENJU 8,11 A ime zvedi beše PELEN. I 1/3 voda posta PELEN, i mnogi ljudi pomreše od voda, jer postadoše GORKE.

5. Mojsijeva 32,31-40... Jer stena njihova nije kao naša stena, neprijatelji naši neka budu sudije. Jer je čokot njihov od čokota sodomskoga i iz polja gomorskoga, groždje je njihovo groždje otrovno, puca su mu gorka. Vino je njihovo otrov zmajevski, i ljuti jed aspidin. Nije li to sakriveno kod mene, zapečaćeno u riznicama mojim? Moja je osveta i plata,... Vidite sada da sam ja, ja saam, i da nema Boga osim mene. Ja ubijam i oživljujem, ranim i isceljujem, i nema nikoga ko bi izbavio iz ruke moje. Jer podižem k nebu ruku svoju i kažem: ja sam živ doveka.

Citat Mojsijevog prorokovanja, iznad, o neprijateljima sudijama, sodomskom čokotu, otrovnom i gorkom groždju, onome što je zaista zapečaćeno, čija je osveta i plata, ko jedini oživljuje i ubija, te ranjava i isceljuje, jasno raskrinkava lažno otkrivenje kao npr.:
OTK 6,8, gde jahaču imena smrt neko dade da ubija nad četvrtinom zemlje
OTK. 8,11, gde se umire od gorkih voda; opširnije...
OTK. 10,4, gde ne znamo šta je čuo, jer to nije ni napisao, već je zapečatio pisac OTK.
OTK. 10,9-11,1 gde pokrade stihove Jezekilja 3,1-3, po kojima on sam sebe predstavi Sinom čovečijim, pridoda zagorčavanje utrobe svoje, rekoše mu da treba nanovo da prorokuje, te se lati brljavljenja po stihu Jezekilja 40,3 itd.
OTK. 11,8-11, sodomski grad gde je i gospod od dva svedoka, * GOSPOD NJIHOV, kako reče pisac OTK., bio raspet, u kome i njih dvojicu ubi zver iz bezdana, zbog čeha se raduju stanovnici zemlje, jer ih njih dvojica mučiše, posle čega udje u ta dva duh života od boga, te stadoše na noge. (* PO PREVODU SINODA SPC)
OTK. 13,3 gde se jedna od glava zveri smrtno ranjena izlečila.

pisac laznog otkrivenja se narugao Mojsiju, ali raskrinkao je njega Mojsije jos mnogo pre tog njegovog ruganja, evo
5 MOJSIJEVA 29,18 ... neka ne bude medju vama korena na kom bi rastao otrov ili PELEN.
JEVREJIMA 12,15 Pazeci da ko ne ostane bez Blagodati Božije, da ne bi nekakav koren GORCINE uzrastao i napravio nemir, i njime se zarazili mnogi.
NA UDARU JE PASUS U OTKRIVENJU 8,11 A ime zvedi beše PELEN. I 1/3 voda posta PELEN, i mnogi ljudi pomreše od voda, jer postadoše GORKE.

5. Mojsijeva 32,31-40... Jer stena njihova nije kao naša stena, neprijatelji naši neka budu sudije. Jer je čokot njihov od čokota sodomskoga i iz polja gomorskoga, groždje je njihovo groždje otrovno, puca su mu gorka. Vino je njihovo otrov zmajevski, i ljuti jed aspidin. Nije li to sakriveno kod mene, zapečaćeno u riznicama mojim? Moja je osveta i plata,... Vidite sada da sam ja, ja saam, i da nema Boga osim mene. Ja ubijam i oživljujem, ranim i isceljujem, i nema nikoga ko bi izbavio iz ruke moje. Jer podižem k nebu ruku svoju i kažem: ja sam živ doveka.

Citat Mojsijevog prorokovanja, iznad, o neprijateljima sudijama, sodomskom čokotu, otrovnom i gorkom groždju, onome što je zaista zapečaćeno, čija je osveta i plata, ko jedini oživljuje i ubija, te ranjava i isceljuje, jasno raskrinkava lažno otkrivenje kao npr.:
OTK. 10,4, gde ne znamo šta je čuo, jer to nije ni napisao, već je zapečatio pisac OTK.
OTK. 10,9-11,1 gde pokrade stihove Jezekilja 3,1-3, po kojima on sam sebe predstavi Sinom čovečijim, pridoda zagorčavanje utrobe svoje, rekoše mu da treba nanovo da prorokuje, te se lati brljavljenja po stihu Jezekilja 40,3 itd.
OTK. 11,8-11, sodomski grad gde je i gospod od dva svedoka, * GOSPOD NJIHOV, kako reče pisac OTK., bio raspet, u kome i njih dvojicu ubi zver iz bezdana, zbog čeha se raduju stanovnici zemlje, jer ih njih dvojica mučiše, posle čega udje u ta dva duh života od boga, te stadoše na noge. (* PO PREVODU SINODA SPC)
ти не умеш да пренесеш идеју на папир, зато остајеш несхваћен. Пре петнаестак година сам Мирољубу Петровићу послао један свој текст да чујем његово мишљење, А он ми је одговорио да нема времена да се удубљује у то, али да ако хоћу да ме људи разумеју морам да пишем као да објашњавам детету од седам година, Од тада пишем простим Српским језиком без "јаких" страних речи, користећи се сликовитим причама и доста људи схвата шта пишем, Додуше филозофи ме не схватају али они и нису моја публика, ја пишем простом народу, онима којима је Царство и обећано. Од филозофа је и Бог диго руке дајући за пример фаризеје и садукеје.
Ја уопште не успевам да ухватим идеју коју покушаваш да покажеш. Остајеш недоречен, Речи су несавршене да се њима опише идеја тако да мораш да нађеш начин како ћеш да допреш до наших умова.
Стихови које цитираш мени говоре неке друге ствари, мораш да се потрудиш да објасниш шта теби говоре ти исти стихови.

Poslednja izmena:
Стихови које цитираш мени говоре неке друге ствари, мораш да се потрудиш да објасниш шта теби говоре ти исти стихови.
1. glasnik pravi paralelu pokazujuci odakle ideja za zigosanje na ruku i celo, jel iz 5. Mojsijeve
2. ja kazem, jeste, odatle mu, piscu laznog otkrivenja, pa se nadovezujem sa jos navoda iz 5. Mojsijeve, samo sto ne pokazujem kao glasnik plagiranje pisca laznog otkrivenja, vec njegovo raskrinkavanje od strane sz Proroka, takodje paralelama, ali u ovom slcaju prorockim
dovde bi trebalo da smo se razumeli zasto sam replicirao na njegov post.

dalje, stavka, po stavka - ti kazes, ne slazem sa tvojom stavkom tom i tom, treba ovako i ovako -ja tako znam da diskutujem, a ovo tvoje generalizovanje ne vodi nigde, jer ako ja ne tumacim kako valja, navedi koji deo, i kako ti tumacis, potkrepi malo svoju generalizaciju, a ne uskaci u zakljucak bez da si imalo razradio, protumacio nesto iz Citata Mojsijevog prorokovanja, iznad, o
  1. neprijateljima sudijama, - ili su andjeli kazne, po kesarijskom demoni [demoni su neprijatelji] iz laznog otkrivenja sudije, ili je Bog sudija
  2. sodomskom čokotu, - pisc laznog otkrivenja kaze da je u sodomskom gradu raspet Gosppod dva svedoka
  3. otrovnom i gorkom groždju, - otrov i pelen, - drugi upozoravaju na gorcinu/pelen da se u nekome slucajno on ne ukoreni, zvezda pelen
  4. onome što je zaista zapečaćeno, - pisac laznog otkrivenja laze sta je zapeceno
  5. čija je osveta i plata, - Bozija glavom i bradom
  6. ko jedini oživljuje i ubija, - Bog glavom i bradom, a ne tamo neki izmisljeni jahaci da ce da ubijaju
  7. te ranjava i isceljuje, - Bog glavom i bradom - pa jel onda Bog iscelio tu ranjenu zver iz laznog otkrivenja, ko je nju ranio? koji je ludak pustio satanu iz tamnice da jos malo vara, sto takodje tvrdi lazno otkrivenje?
Malo li je, vidi kolika lista? Pa pnda reci da ja nisam u pravu kada tvrdim da raskrinkava taksativno lazno otkrivenje, kao i mnogi drugi sz Proroci

Poslednja izmena:
  1. čija je osveta i plaa, - Bozija glavom i bradom
  2. ko jedini oživljuje i ubija, - Bog glavom i bradom, a ne tamo neki izmisljeni jahaci da ce da ubijaju
  3. te ranjava i isceljuje, - Bog glavom i bradom - pa jel onda Bog iscelio tu ranjenu zver iz laznog otkrivenja, ko je nju ranio? koji je ludak pustio satanu iz tamnice da jos malo vara, sto takodje tvrdi lazno otkrivenje?
Узео сам овај део да покушам да ти изнесем једно другачије гледиште на ово наведено:
Бог има три лица и савако лице је посебна особа у божанском бићу. А опет су један Бог. Неузимај ово као догму, само размишљамо на другачији начин
Свако лице функционише у посебном дели бића, Отац је законодавац и он је поставио законе живота и законе материје, Оно, око за око зуб за зуб, Како сејеш тако жањеш. Практично оно шта си у духу то ће одредити твоју судбину и све око тебе,
Свети дух те законе спроводи у дело он је покретачка сила целог универзума.
Син је Ум Божији, његов посао је да ствара у машти, да доноси одлуке, да планира.
Отац живи у вечности, дух обухвата вечност и време, а Син живи несавршен живот у времену.
Отац не може ништа без СВ, духа који је покретачка сила као и без сина којемује дао слободну вољу да ствара у машти, да расуђује,и остале послове који су послови једног ума. Тако Три лица Божанског бића зависе једно од другога. Када дух спроводећи законе живота сатре народе Бог преузима одговорност на себе јер је он поставио закон и каже ја сам сатро те народе.

Када син опрости некоме и дух то испуни Бог каже: ја сам био милостив.
Ми не можемо ништа да урадимо јер смо ми умови, ми зависимо од духа који нам је дат, А дух по закону живота мора да поштује нашу вољу. И када ми решимо некоме да се осветимо и својом вољом станемо уз такву идеју дух то мора да испуни и ми тек онда можемо да урадимо то. Бог преузима одговорност на себе и каже: ја сам се осветио, Не криви нас него преузима одговорност на себе
Ратови који су последица наше воње; Бог презима одговорност на себе јер је он донео законе по којима се одвија живот па то све тако мора да буде.
Успеваш ли да ухватиш шта покушавам да испричам, Како то Бог рањава и исцељује?

Отац је законодавац и он је поставио законе живота и законе материје, Оно, око за око зуб за зуб, Како сејеш тако жањеш. Практично оно шта си у духу то ће одредити твоју судбину и све око тебе,
ja pokusavam da te shvaim, ali to sto ti zagovaras nije hriscanstvo
Не криви нас него преузима одговорност на себе
Ратови који су последица наше воње; Бог презима одговорност на себе јер је он донео законе по којима се одвија живот па то све тако мора да буде.
Успеваш ли да ухватиш шта покушавам да испричам, Како то Бог рањава и исцељује?
uspevam da uhvatim da ti zagovaras da mi ljudi nemamo odgvornost, ako je Bog preuzima, djavo je vec kriv... po tebi mi ljudi smo visak, a ne samo hriscani... ja da sam na tvom mestu ne znam sta bih... zakljucujem da se ti trudis da budes duhovit, a da meni manjka smisao za humor.

ja pokusavam da te shvaim, ali to sto ti zagovaras nije hriscanstvo

uspevam da uhvatim da ti zagovaras da mi ljudi nemamo odgvornost, ako je Bog preuzima, djavo je vec kriv... po tebi mi ljudi smo visak, a ne samo hriscani... ja da sam na tvom mestu ne znam sta bih... zakljucujem da se ti trudis da budes duhovit, a da meni manjka smisao za humor.
Не не не. Немаш поверења у мене и одабрао си најлакше могуће решење. За смислом се трага а ти будући да сумњаш да те зезам рано си престао са тражењем.Ствар је у промени тачке гледишта, како кажу; треба нам нова парадигма.
Није тачно да немамо одговорност: Ми као умови Божанског ума , синови Божији, активно својим мислима, маштањима,судом учествујемо у креирању своје и колективне судбине, Али будући да смо део божанског бића, Бог преузима одговорност и за оно шта ми радимо. То што Бог преузима одговорност и за наша дела нас неће спасити од онога шта нам следи по закону живота. Бог не преузима одговорност за наше мисли и наш суд, јер осећања која имамо док судимо су градивне цигле наше судбине.Јер ми смо умови нисмо тело, Тело покреће дух али ми као умови смо одговорни за своје мисли.и ствари које један ум ради
Као што је наука дошла у ћорсокак и треба јој нова парадигма да би се превазишли проблеми у актуелној теорији, тако је Хришћанство запело и треба му ново гледиште да се превазићу приоблеми које стара парадигма има. Ми као умови Божанског ума треба да спознамо себе и своје место у Божанском бићу. Светитељи предходних времена су дошли донекле али није било довољно знања да се открије нешто више, Данас је развој науке омогућио да данашњи умови имају доступна многа знања која Бога откривају на један начин који није био појмљив умовима у претходним временима.
И људи зачаурени у светотачко предање коче развој хришћанства, Зато ти кажеш ово није хришћанство; зато јер се ослањаш на мисао светитеља претходних времена и не пружаш свој ум ка небу да видиш нешто више

Не не не. Немаш поверења у мене и одабрао си најлакше могуће решење. За смислом се трага а ти будући да сумњаш да те зезам рано си престао са тражењем.Ствар је у промени тачке гледишта, како кажу; треба нам нова парадигма.
Није тачно да немамо одговорност:
onda moras da nadjes sagovornika koji ti veruje, jel to hoces da kazes, posto od mene poverenje neces dobiti?
meni ne treba resenje za tvoje mastarije, niti od tebe trazim odgvore, niti zamenu za hriscanstvo novom paradigmom
ti si meni prebacio da nisam razumljiv i onda sam se ja potrudio... sad, sta jos mogu da ucinim za tebe i tvoje razumevanje osim da te uputim na forum mastalaca, mozda?
дао слободну вољу да ствара у машти
синови Божији, активно својим мислима, маштањима,судом учествујемо у креирању своје и колективне судбине, Али будући да смо део божанског бића, Бог преузима одговорност и за оно шта ми радимо.
to je antihriscanska paradigma, djavolsko ucenje sto ti zagovaras

Poslednja izmena:
onda moras da nadjes sagovornika koji ti veruje, jel to hoces da kazes, posto od mene poverenje neces dobiti?
meni ne treba resenje za tvoje mastarije, niti od tebe trazim odgvore, niti zamenu za hriscanstvo novom paradigmom
ti si meni prebacio da nisam razumljiv i onda sam se ja potrudio... sad, sta jos mogu da ucinim za tebe i tvoje razumevanje osim da te uputim na forum mastalaca, mozda?

to je antihriscanska paradigma, djavolsko ucenje sto ti zagovaras
Бог ти дао слободну вољу, можеш да одабереш у шта ћеш да верујеш
Једно је сигурно, ја те нисам преварио јер ми ниси ни поверовао
Човек сам бира хоће ли бити преварен или не
Кад мисли да је избегао превару можда је баш избегао истину, јер је већ давно преварен

Гром
svaka ti je zlata vredna generalno, ali mastanje i izmisljanje te vode na stranputicu; ti mozda mislis da si kreativan, ali ... prosto mi je krivo da ti kazem ruznu rec, ali nije lepo da se igras sa hriscanstvom; nadji bre nesto drugo za igranje, a za hriscanstvo prioni kada se uozbiljis

666-google-chrome-equals-666-weknowmemes-50282384.png

Back