CarstvoBožije
Aktivan član
- Poruka
- 1.797
Ево детаљније о Септуагинти: https://en.wikipedia.org/wiki/SeptuagintA po kojoj to Septuaginti svet traje 6000 godina?
U MT rukopisu pise:
"Adam dobi Seta u 130. godini..."
A u Septuaginti pise:
"Adam dobi Seta u 230. godini..."
Svako ko zna osnovnu matematiku lako izracuna da je to 100 godina razlike. I tako za gotovo svakog sledeceg coveka (osim nekoliko poslednjih koji su podeseni da Matusel umre u godini pri potopa u MT verziji).
Tako ako se zbroji Postanak 5 i Postanak 11 imamo oko 1500 godina razlike.
Toliko je vise vremena proslo u Septuaginti u odnosu na MT hebrejski izvor.
Ali, ima prevaranata koji i Septuagintu pokusavaju da usklade sa prevarom iz MT rukopisa, pa se ne bih cudio da neko deli verziju Septuaginte iz naseg vremena.
Koliko nisko ljudi mogu da idu da bi dokazali svoje lazi?
Ili ste vi prevaranti ili ti ne razumes sta ti ja pisen, ili ste vi gledali neku modernu Septuagintu?
Већ сам ти то све о 130 година и осталом из Постања и сл. детаљно одговорио на линковима које сам оставио, али наравно ти понављаш неистину. Помињао сам као изворе и Таргум Јонатан, Књигу Праведника и сл.
Твој календар је у складу са овим:
https://www.telegraf.rs/vesti/22274...-zatrazeno-da-se-prizna-stari-srpski-kalendar
Ту се између осталог каже и ово:
"Potop je planski izvršen cepanjem Atlasa (Južnih Karpata) u Đerdapskoj klisuri, od strane visokocivilizovanih došljaka iz kosmosa koji se pominju pod imenom Divovi u značenju Bogovi, sa jasnim ciljem iscrpljivanja Belog ili Panonskog mora, koji je omogućio "neolitsku revoluciju", uslovljenu "ekstenzivnom zemljoradnjom" i "eksplozijom rađanja" - tvrdi etnolog i novinar Slobodan M. Filipović."
Ви покушавате да срушите истинску библијску хронологију од 6000 година и замените је са овом лажном по којој смо сада у 7525. години и сл. У том наравно не успевате, јер библијска хронологија руши то што обмањујући учите, али успевате код оних који не познају библијску истину. Износе се ту многе неистине попут ове да су "дивови у значењу богови", тј. "високоцивилизовани дошљаци из космоса" изазвали Потоп иако Писмо јасно говори да је Потоп изазвао Бог ради уништења безаконих људи, а посебно баш тих дивова, тј. нефилима који ће у доба Невоље управо се и појавити (Господ рече да ће у те дане бити као у доба Нојево) као "високоцивилизовани дошљаци из космоса" или "ванземаљци", како их данас популарно зову и понудити лажно спасење. Највероватније да ће они додељивати жиг звери у сарадњи са њима потчињеним људима, и такође највероватније преко неког наночипа у некој будућој вакцини. Демони ће летети у васионским бродовима (зато све више појава НЛО), спуштати се на Земљу, мучити људе, итд.
Дух тих људи је дух оних који величају Нимрода који је претеча Антихриста (и могуће да се појави поново) и представљају га као Србина, дух оних који промовишу нову теслијанску религију, који српство стављају изнад вере и уствари од истог стварају нову-стару веру (родноверство),...
Poslednja izmena: