Žig zveri

Nedelja vam je suđena, gotovi ste! :zelenko2:

Iako se ti sprdas. tako ce biti.

Ne mora to sada niko da veruje.
Ko poznaje dobro otrkivenje i posmatra politicke dogadjaje, vidi da je tako.

Ujedinjenje protestanata i katolika vec imamo.
O tome govorimo vec 180 god i evo desilo se pre mesec dana.

Sledeci dogadjaji su da ce protestantske crkve imati sve veci uticaj u Merici, i da ce ujedinjeni s papstvom izdejstvovati uvodjenje nedelje zakonski za sve koji nisu jevreji u merici prvo.
To ce preci na 10 careva, na Evropu.
Posle Merike, to uvodi evropa.

Ko ne bude hteo da to prihvati, bice gonjen, zatvaran i mnogi pobijeni kako kaze otrkivenje.

Ne svi.

Oni koji ne zele da budu pobijeni, moraju da se sklanjaju iz gradova cim se to desi u merici.

Eto to je redosled dogadjaja u skoroj buducnosti.

Seticete se.

Posle toga slede zla opisana u otrkivenju.

Zlo koje ce zadesiti svet, je mnogo gore nego zlo koje ce zadesiti one koji ne prihvate nedelju i koji se protive braku izmedju crkve i drzave.

Poslednja izmena:
Ko odgleda ova dva videa, drugi je kraci, to je kao da cita novine par godina unapred.

Kako god.

A mracni srednji vek smo imali zbog papstva.
Lazno hriscanstvo.
Protestantizam se citav mracni srednji vek borio sa tom mracnom silom uz milione zrtava i izveo nas je ponovo na svetlo.
Ali ta mracna sila pokusava ponovo da upropasti svet.
Biblija kaze da ce odvesti svet u propast.
Prevarice svojim lukavstvom ponovo ceo svet.

Sila koju je papstvo imalo u mracnom srednjem veku pa izgubilo, polako mu se vraca.

- - - - - - - - - -

Off 17:1 I dodje jedan od sedam andjela koji imahu sedam čaša, i govori sa mnom govoreći mi: Hodi da ti pokažem sud bludnice velike, koja sedi na vodama mnogima.
Off 17:2 S kojom se kurvaše carevi zemaljski, i koji žive na zemlji opiše se vinom kurvarstva njena.
Off 17:3 I uvede me duh u pusto mesto; i videh ženu gde sedi na zveri crvenoj koja beše puna imena hulnih i imaše sedam glava i deset rogova.
Off 17:4 I žena beše obučena u porfiru i skerlet i nakićena zlatom i kamenjem dragim i biserom, i imaše čašu u ruci svojoj punu mrzosti i poganštine kurvarstva svog;
Off 17:5 I na čelu njenom napisano ime: Tajna, Vavilon veliki, mati kurvama i mrzostima zemaljskim.
Off 17:6 I videh ženu pijanu od krvi svetih i od krvi svedoka Isusovih; i začudih se čudom velikim kad je videh.

Poslednja izmena:
Ovaj je kraci.

Ja bih tu stavio male promene u oba videa.

A to je:

Jako je lepo objasnjeno i argumentovanu u ovim videima kako je T ramp ustvari srusio ustav koji je razdvajao crkvu i drzavu i omogucio da se taj jaz u buducnosti skroz srusi.

Dogadjaji koje ovaj opisuje mogu se desiti ako Ramp dobije drugi mandat.

Ili pak posto ce crkve u buducnosti imati veci uticaj na izbore u merici a sledeci kandidati to sada vec znaju, moze da dodje covek koji ce njima biti po volji.
Crkvama.

Kada pogledate ove dva videa ako vas ne mrzi, shvaticete isto zasto je Tramp izabran.
Sta je obecao crvkama sta Jevrejima itd.

- - - - - - - - - -

I naravno.

Ko hoce da razume sta ovi govore na vido klipu, mora da poznaje Otrkivenje.
Bar ono sto tamo pise, neke izraze itd.

Inace ce za takvog ovo biti spasnko selo pa je bolje i da ne gleda.

Poslednja izmena:
Joj, jednom sam odgledao jedan video sa ove dve lujke, oni pojma nemaju šta govore...nekakve teorije zavera bez ikakve logike
Tipični subotarski paranoičari bez mozga, sve vide crno.

Eeej.
Da niste rasist Coco?
Pa stvar je u tome sto ti ne poznajes tematiku o kojoj govore a kamoli izraze koje koriste.
Naravno da tebi to izgleda onda kao spansko selo.

I svakome ce koji ne poznaje Otrkivenje i izraze tamo.

Sve to sto govore su biblijski izrazi.
A ko to poznaje otrkivenje od vas?

A ti bi mogao da nam das par porimera i kazes, evo vidis, to kazu a zato i zato nemaju poima.

Bez toga ispada da ne govoris istinu vec hoces samo da pljunes na ovo i bacas blato.
Pa izvoli.

U protivnom si demantovan i pokazao si se jeftin a hteo si da ispadnes skup.

- - - - - - - - - -

Ti ni ne shvatas o cemu sam ja pisao unazad, bludnica, zver, carevi, itd,ovo ono, sta?

- - - - - - - - - -

Ljudi ti lepo opisuju redosled dogadjaja u buducnosti.
Tako jasno i biblijski.
Ne traba da verujes.
Samo zapisi ili upamti i posmtaraj buducnost.

Ova tvoja zadnja izjava i pokusaj mi dokazuje da si ti namerni i svesni ometac ovde.
Da li u svojoj ili necijoj reziji, ne znam, mogu da sumnjam.
Bog zna.

- - - - - - - - - -

Ko hoce da razume sta ovi govore na vido klipu, mora da poznaje Otrkivenje i biblijske izraze koje koriste.
Bar ono sto tamo pise, neke izraze itd.

Inace ce za takvog ovo biti spansko selo pa je bolje i da ne gleda.

Poslednja izmena:
Da razjasnim to sto sam pisao unzad i sa jos jedne tacke.

Kao sto smo videli, u Otrkivenju Jovanovom imamo 2 zene.

Jednu obucenu u belom cistu i pravednu a druga bludnica.

Bludnica jer kaze da je Hristova nevesta a cini blud.

Eph 5:23 Jer je muž glava ženi kao što je i Hristos glava crkvi, i on je spasitelj tela.

Zasto je muz glava zeni?
Zato sto je njen muz.

Zasto je Hristos glava crkvi?
Zato sto je simbolickim jezikom njen muz.

Cim se crkva mesa s politikom i hoce sjedinjenje crkve i drzve, ili je sama drazava kao sto je to papstvo, vatikan, katolicka crkva.
Onda je to bludnica.

I otkrivenje govori o jednoj bludnici.

A u hriscanstvu imamo samo jednu crkvu koja je i politicka, drzavnicka vlast i religiozna.
Pastvo, vatikan, katolicka crkva.

A to ne ide.

To je bludnica iz otrkivenja, vise nego jasno.

A kada to znate, citajte u otkrivenjuu sta ce ta bludnica ciniti.

Sve crkve ili zajednice koje se sjedinjuju sa ovom bludnicom se nazivaju njenim kcerima.

Politički sustav
Prema Lateranskom ugovoru od 1929. te Osnovnom zakonu iz 2001., Vatikan je suverena država, apsolutna monarhija s izbornim vladarom (papa). Država je u službi Svete stolice, vrhovnoga međunarodnog upravnog tijela Katoličke crkve. Država Vatikanskoga Grada kao i Sveta stolica sukladno dualizmu vlasti pape (duhovni i svjetovni poglavar) imaju zaseban međunarodnopravni subjektivitet. Papa ima zakonodavnu, izvršnu i sudbenu vlast koje su, zbog naravi papinskoga poslanja (vrhovni poglavar Katoličke crkve), funkcionalno delegirane pojedinim institucijama

http://www.enciklopedija.hr/natuknica.aspx?id=63987

Drazava u sluzbu svete stolice?

To po Hristu ne ide.
To je bludnjicenje.

- - - - - - - - - -

Marko 12:17 I odgovarajući Isus reče im: Podajte ćesarevo ćesaru, a Božje Bogu. I čudiše Mu se.

Pa, čuj Glasniče, ni ti, kao ni te dve lujke iz videa nemate pojma šta je otkrovenje. To je jako teška tema za vas - sve metafora do metafore, alegorija na alegoriju, a ti ne znaš ni šta su to metafora i alegorija, je l' tako?
Ne znam što se uopšte bavite nečim što ne razumete.

Pa, čuj Glasniče, ni ti, kao ni te dve lujke iz videa nemate pojma šta je otkrovenje. To je jako teška tema za vas - sve metafora do metafore, alegorija na alegoriju, a ti ne znaš ni šta su to metafora i alegorija, je l' tako?

Evo ga ometac ponovo bez dokaza i argumenta.
Samo si potvrdio ono sto sam gore rekao.
Da ti veze nemas sto pricas,samo ti je cilj da popljujes, ublatis, ometes.
Pa pozvao sam vas sve da objasnite ovo iz oktrkivenja.
Imao si celi dan, ni rec nisi rekao.

Cekam jos na odgovor.
Hajmo crkve i zajednice...

Ova tema je vec dugo ovde.

Zasto nam ti nisi dao poima?

Cutao si samo i cutao veci deo dana i cekao kao ljuta zver iz zbunja.
Kada sam ja obajsnio, dosao si samo da povracas.
Pa jel te nije sramota?
Pa tako si vec providan da ti je posao ovde da budes ometac.

- - - - - - - - - -

Koji je razlog tvog postojanja ovde?
Jesi li nesto naucio iz bbilije i gde?
Ne.
Samo dodjes i ispovracas se bez ikakvog razloga i argumenta.

Jesi li doprineo nekoj diskuiji i objasnio nesto?
Ne
.
Koji je razlog tvog bivstvovanja ovde na forumu?
Svesni ometac u nekjoj reziji.

Nista vise.

Jer da nisi isplanirani ometac, ne bi mi se nikada obracao jer se ja tebi prakticno skoro nikada ne obracam niti me zanimas.

- - - - - - - - - -

Sada bih te zamolio da ne spamujes i da ne zatrpavas namerno temu da ovo sto sam pisao ode unazad.
Znam da ne volis da ostali citaju isitinu o Papstvu.

...

Poslednja izmena:
Da razjasnim to sto sam pisao unzad i sa jos jedne tacke.

Kao sto smo videli, u Otrkivenju Jovanovom imamo 2 zene.

Jednu obucenu u belom cistu i pravednu a druga bludnica, obucena luksuszno u crvenom, nakit, zlato itd.

Bludnica jer kaze da je Hristova nevesta a cini blud.

Eph 5:23 Jer je muž glava ženi kao što je i Hristos glava crkvi, i on je spasitelj tela.

Zasto je muz glava zeni?
Zato sto je njen muz.

Zasto je Hristos glava crkvi?
Zato sto je simbolickim jezikom njen muz.

Cim se crkva mesa s politikom i hoce sjedinjenje crkve i drzve, ili je sama drazava kao sto je to papstvo, vatikan, katolicka crkva.
Onda je to bludnica.

I otkrivenje govori o jednoj bludnici.

A u hriscanstvu imamo samo jednu crkvu koja je i politicka, drzavnicka vlast i religiozna.
Pastvo, vatikan, katolicka crkva.

A to ne ide.

To je bludnica iz otrkivenja, vise nego jasno.

A kada to znate, citajte u otkrivenjuu sta ce ta bludnica ciniti.

Sve crkve ili zajednice koje se sjedinjuju sa ovom bludnicom se nazivaju njenim kcerima.

http://www.enciklopedija.hr/natuknica.aspx?id=63987

Drazava u sluzbu svete stolice?

To po Hristu ne ide.
To je bludnjicenje.

- - - - - - - - - -

Marko 12:17 I odgovarajući Isus reče im: Podajte ćesarevo ćesaru, a Božje Bogu. I čudiše Mu se.

Posto Coco ima poima, jer kada nekome kazes da nema poima, moras ti da imas onda poima.
On ce onda ovo gore da nam biblijski i dokazima i drugo, demantuje, i pokaze nam kako jeste i da nam da poima!
Pa izvoli Coco!

Ja nesto sumnjam da tebe istina o papstvu kao bludnici jako boli...
Ili pak te boli da neko drugi zna da objasnjava ove stvari a ne onaj za koga bi ti volio da zna.

Poslednja izmena:
Majka bludnicama.

Off 19:2 Jer su istiniti i pravi sudovi Njegovi, što je osudio kurvu veliku, koja pokvari zemlju kurvarstvom svojim, i pokajao krv slugu svojih od ruke njene.

Off 17:1 I dodje jedan od sedam andjela koji imahu sedam čaša, i govori sa mnom govoreći mi: Hodi da ti pokažem sud bludnice velike, koja sedi na vodama mnogima.
Off 17:2 S kojom se kurvaše carevi zemaljski, i koji žive na zemlji opiše se vinom kurvarstva njena.
Off 17:3 I uvede me duh u pusto mesto; i videh ženu gde sedi na zveri crvenoj koja beše puna imena hulnih i imaše sedam glava i deset rogova.
Off 17:4 I žena beše obučena u porfiru i skerlet i nakićena zlatom i kamenjem dragim i biserom, i imaše čašu u ruci svojoj punu mrzosti i poganštine kurvarstva svog;
Off 17:5 I na čelu njenom napisano ime: Tajna, Vavilon veliki, mati kurvama i mrzostima zemaljskim.
Off 17:6 I videh ženu pijanu od krvi svetih i od krvi svedoka Isusovih; i začudih se čudom velikim kad je videh.

Mati k urvama.

Sve crkve ili zajednice koje stupaju u savez sa ovom bludnicom Papstvom.
Postaju njene k ceri i same bludnice.

Ona ce kao Irodijada sto je navela Salomi, da igra pred Irodom, navesti svoje kceri da uticu na drzavne vlasti u svojim zemljama radi ostvarivanja majcinih ciljeva.

Tada papstvo dobija ponovo srednjovekovnu izgubljenu vlast, da dokrajci ovaj svet.

Sada radi lukavo i niko ne sumnja.

To je u otrkivenju ovde opisano.
10 careva je Evropa iz Danila.

Off 17:12 I deset rogova, koje si video, to su deset careva, koji carstva još ne primiše, nego će oblast kao carevi na jedno vreme primiti sa zveri.
Off 17:13 Ovi jednu volju imaju, i silu i oblast svoju daće zveri.
Off 17:14 Ovi će se pobiti s Jagnjetom i Jagnje će ih pobediti, jer je Gospodar nad gospodarima i Car nad carevima; i koji su s Njim, jesu pozvani i izabrani i verni.

Papstvo sada nije zlo, ono ne pokazuje zlo.
Ali onog trenutka kada shvate da ponovo imaju politicku silu.
Promenice svoje pravo lice.

Papstvo po biblijskoj defeniciji jeste bludnica, videli smo zasto.
Ono nije jos zver, ali radi na tome da postane 1 zver iz Otrkivenja Jovanovog.

Merika je 2 zver iz Otkrivenja Jovanovog:

https://forum.krstarica.com/showthr...?highlight=druga+zver+iz+otrkivenja+jovanovog

Poslednja izmena:

Sledeci dogadjaji su da ce protestantske crkve imati sve veci uticaj u Merici, i da ce ujedinjeni s papstvom izdejstvovati uvodjenje nedelje zakonski za sve koji nisu jevreji u merici prvo.

Ko ne bude hteo da to prihvati, bice gonjen, zatvaran i mnogi pobijeni kako kaze otrkivenje.

Ne svi.

Oni koji ne zele da budu pobijeni, moraju da se sklanjaju iz gradova cim se to desi u merici.

Seticete se.

Zlo koje ce zadesiti svet, je mnogo gore nego zlo koje ce zadesiti one koji ne prihvate nedelju i koji se protive braku izmedju crkve i drzave.

..I subota moze da bude zig ,sto da ne ,Jevreji ce docekati antihrista ,ako neko bude nametnuo neki dan ljudima to ce pre biti subota ...nego bilo koji dan ,smejurija

Poslednja izmena od moderatora:
Shvatam drugovi braco.
Ne mozete vi to da znate.
To moze da zna samo jedna crkva zajednica.

Kao sto smo videli gore.

Ova zena bludnici sa vlastima ovoga sveta, jer crkva i drzava ne mogu da budu zajedno, vec odvojeno.

Ona je u citavom srednjem veku bludnicila sa carevima ovoga sveta i sada to radi.

Ta bludnica je ucinila sebe u isto vreme religoznom i politickom silom.

U tome je njena blud.

Jer ona ne moze da bude udata sa cesarom i bogom.

Relligozna crkva ili zajednica mogu da budu u vezi samo sa Bogom, ne sa vlastima.

A pogotovo crkva ne moze da bude i politicka institucija.

Ta bludnica iz Otrkivenja jovanovog je ocigledno Papstvo.
Katolicka crkva.

Ona je jedina u hriscanstvu koja ima i politicku i religoznu vlast i koja se mesa sa ostalim carevima ovoga sveta i donosi politicke odluke.

To je bludnjicenje.

KIoja crkva ili zajednica kao Jovan krstitelj, drugi ilija, osudjuje ovakvo ponasanje, bludnicenje i ovakav stav?

Koja crkiva ili zajdnica govori o tome, da je takva veza bludnicenje, i ne moguca?

Samo jedna.
Ostale ne.

Sto znaci da je ta crkva ili zajdnica treci Ilija poslednjeg vremena.

Mal 4:5 Evo, ja ću vam poslati Iliju proroka pre nego dodje veliki i strašni dan Gospodnji;

Kada papstvo ponovo zadobije srednjovekovnu vlast na kojoj radi, onda ce glas vernika ove zajdnice smetati papstvu.

Ne moze crkva i drzava da budu zajdno.

Crkva i drzava moraju da budu odvojene jer je to bludnicenje.

Onda ce papstvo traziti od stetskih mocnika da progone i zatvaraju ljude koji ce to o govoriti.

Markus 12:17 I odgovarajući Isus reče im: Podajte ćesarevo ćesaru, a Božje Bogu. I čudiše Mu se.

Isus je sam naznacio tu odvojenost.
Samo je on zenik a verni su nevesta.

Sve ostalo je bludnjicenje.

E ta bludnica je u otrkivenju opisana kao zver.

Papstvo je i zver i bludnica.

Prva zver

Kada znamo ko je zver i bludnioca, papstvo.

Onda se pitajte sta bi to moglo da bude zig papastva?

Joj, jednom sam odgledao jedan video sa ove dve lujke, oni pojma nemaju šta govore...nekakve teorije zavera bez ikakve logike

Zene treba da cute a ne da uce o veri i Bogu ...sta zena ima da uci koga o veri ,je li u Jevandjelju pise da su zene nekoga poducavale ,je li lepo pise u poslanicama kako zene treba da se ponasaju

Zene treba da cute a ne da uce o veri i Bogu ...sta zena ima da uci koga o veri ,je li u Jevandjelju pise da su zene nekoga poducavale ,je li lepo pise u poslanicama kako zene treba da se ponasaju

Prvo, to nije tema diskusije.
To je osnova kulture.

I kakva je ovo pravoslavna diskriminacija zena?

Zene uce uz svoje muzeve.

Ali kako su mnostvo zena prorocica u prvoj crkvi onda ucili u crkvu sto im je Bog dao da prorokuju?

Bice da te tvoja crkva ni to nije znala nauciti kao ni ovo o zigu zveri?

- - - - - - - - - -

Ali Pavavle kaže i sledeće za darove koje su imale i žene:

I ne zabranjujte govoriti jezicima. 40 A sve neka biva pošteno i uredno.
1 krinacninam 14.

Dakle kada dar jezika sluzi Bogu i crkvi, ili sve sto sluzi crkvi iako to govori žena onda da se ne brani nego da biva posteno i uredno.
Dakle on zagovara ponovo taj red prilikom Bogosluženja.

Pre nego je Pavle napisao ove reci u 14 glavi napisao je sledeće u 11 glavi, Pavle kaže da su žene smele čak da prorokuju i da se mole u crkvi.
Kako da se mole i prorokuje ako ne smeju da pricaju u crkvi???

- - - - - - - - - -

U]ELBERFEDER BROCKHAUC BIBLIJSKI KOMNETAR strana 1517.[/U]
U korintu vidimo da se žene MOLE I PROROKUJU U CRKVI ZAJEDNICI.
1.Kor 11:5 I svaka žena koje se gologlava moli Bogu ili prorokuje, sramoti glavu svoju; jer je svejedno kao da je obrijana.

To govorenje žena u crkvi Pavle sigruno ne kritikuje, nego to da one sto to rade bez pokrivene glave.
Iz Biblijskog teksta je nejasno da li se radi o nekom tekstilnom pokrivacu, kao marama ili slajer ili je reč o duzoj kosi, ili obliku frizure, itd.

Dakle Žene su dobijale i prorocke darove i da proricu i da govre jezike itd.
Pa ko je PAVLE DA ZABRANI DAROVE KOJE IM DAJE BOG DA NE KORSITE U CRKVI I DA CUTE??????

pa nije reč o tome, nego je reč o tome da se uvede red nasuprot haosu koji su Korincani imali prilikom bogosluženja a koji su najviše žene stvarale.

pavle jasno kaže da govore , ali posteno i UREDNO.

Ne
kao sto Pavle kaže kao d aje Buna.

1.Kor 14:27 Ako ko govori jezikom, ili po dvojica, ili najviše po trojica i to poredom; a jedan da kazuje.
Pavle jasno daje upute kako da to rade a ne svi odjedared U GLAS a žene su prednajcile.

Taj nered nisu PRavile samo žene nego i muskraci, ali većim delom žene.

pogeldajte ovde još jednom kako daje upute kada prorokuju a vidimo prorokovale su i ZENE:

A proroci dva ili tri neka govore, i drugi neka rasuđuju. 30 Ako li se otkrije šta drugom koji sedi, neka čeka dok prvi ućuti. 31 Jer možete prorokovati svi, jedan po jedan, da se svi uče i svi da se teše. 32

PAVLE OVDE KAžE MISLI I NA MUSKE I ZENE DA CUTE DOK JEDAN PROROKUJE A NE SVI U GLAS DA STVARAJU HAOS PRILIKOM BOGOSlužeNJA, NEGO JEDAN PO JEDAN DA BI SE NAUCILI IZ TOGA STO PROROKUJU TI MUSKARCI I ZENE: A NE DA BI STVARALI SAMO BUNU KOJA DELUJE NEGATIVNO NA NOVE CLANOVE A VERNICI NEMAJU KORIST OD TOGA.

Iz svega je ocigledno da ako vlada red i mir a to sluzi crvki, da i žene mogu da govore i uce, jer kao sto smo videli, i one imaju mnostvo darova koji ZHETVAJU GOVORENJE U CRVKI za koje pavle kaže po nekom redu a ne haosu.

Ali nesmeju da govre kad im se prohte i da stvaraju nemirnu atmosferu.

Ne samo žene već i muskraci.

- - - - - - - - - -

https://forum.krstarica.com/entry.p...TACNO-DA-ZENA-NESME-DA-GOVORI-ILI-UCI-U-CRKVI

Poslednja izmena:
A zasto su se adventisti oglusili o Boziju u vezi zena:

16 A ženi reče: Tebi ću mnoge muke zadati kad zatrudniš, s mukama ćeš decu rađati, i volja će tvoja stajati pod vlašću muža tvog, i on će ti biti gospodar.

Bog je rekao da ce volja zena stajati pos vlascu muza, i da ce joj muz biti Gospodar.

Da li ovo znaci da zene mogu da govore i uce u crkvi :?:

U Izraelu u hramu su svestenici bili muskarci ili zene :?:
Boziji glasnici su bili muskarcu ili zene :?:

A zasto su se adventisti oglusili o Boziju u vezi zena:

16 A ženi reče: Tebi ću mnoge muke zadati kad zatrudniš, s mukama ćeš decu rađati, i volja će tvoja stajati pod vlašću muža tvog, i on će ti biti gospodar.

Bog je rekao da ce volja zena stajati pos vlascu muza, i da ce joj muz biti Gospodar.

Da li ovo znaci da zene mogu da govore i uce u crkvi :?:

U Izraelu u hramu su svestenici bili muskarci ili zene :?:
Boziji glasnici su bili muskarcu ili zene :?:

To da tvoja Branhamova zajednica vidi zene samo kao seksulane objekte, to je odvano vec poznato.

Medjutim, zene su uvek govorile u crkvi i prorokovale, govorile u jezicima.
Pogotovo u prvoj crkvi:

1.Kor 11:5 I svaka žena koje se gologlava moli Bogu ili prorokuje, sramoti glavu svoju; jer je svejedno kao da je obrijana.

A Biblija kaze da je dar prorostva dat da se crkva popravlja.

1.Kor 14:12 Tako i vi, budući da se starate za duhovne darove, gledajte da budete onima bogati koji su na popravljanje crkve.

- - - - - - - - - -

https://forum.krstarica.com/entry.p...TACNO-DA-ZENA-NESME-DA-GOVORI-ILI-UCI-U-CRKVI

A proroci dva ili tri neka govore, i drugi neka rasuđuju. 30 Ako li se otkrije šta drugom koji sedi, neka čeka dok prvi ućuti. 31 Jer možete prorokovati svi, jedan po jedan, da se svi uče i svi da se teše. 32

Jasno se vidi da su Muskarci u pitanju.

32 For the spirit of the prophets is subject to the prophets:

32 I duhovi proročki pokoravaju se prorocima;

Sta pise ovde da se duhovi prorocki Pokoravaju prorocima, znaci Muskarcima, a ne zenama.

- - - - - - - - - -

To da tvoja Branhamova zajednica vidi zene samo kao seksulane objekte, to je odvano vec poznato.

Medjutim, zene su uvek govorile u crkvi i prorokovale, govorile u jezicima.
Pogotovo u prvoj crkvi:

A Biblija kaze da je dar prorostva dat da se crkva popravlja.

1.Kor 14:12 Tako i vi, budući da se starate za duhovne darove, gledajte da budete onima bogati koji su na popravljanje crkve.

- - - - - - - - - -

To, da ti nemas pojma kome ja pripadam je ocigledno, :)

1.Kor 11:5 I svaka žena koje se gologlava moli Bogu ili prorokuje,
Kome ona prorokuje, kada je Bog naredio njoj da ce biti pod vlascu muza, da li je ovde Bog merodavan ili Pavle, koji nikada Mesiju nije video :?:

- - - - - - - - - -

I odakle ti ideja da sam u Branhamizmu:?:
Gde ja to pisem o njemu ili postavljam njegovo :?:

- - - - - - - - - -

Ovo ti meni objasni, da li je Bog u pravu ili adventisti :?:

- - - - - - - - - -

Nikada nigde nisu zene prorokovale .

Ono sto ti ovde pises na forumu je Branhanizam.

Eto juce na jednoj temi sotona bozji agent na primer.
Zmijac koji spava sa Evom.

Podnistavanje zena to je tipicno Branhanizam.

Ne istine o nevesti.

Ne istine o krstenju.

Ne postovanje naslova teme ne kultura.
Tipicno za Branhamovce po forumima.
Ova tema nisu zene.

Nacin diskusije je stalno pljuvanje po drugima jer istinom ne moze.
Tipicni Branhanizam.

Poslednja izmena:

Ne svi.

Seticete se.

Shvatam drugovi braco.
Ne mozete vi to da znate.
To moze da zna samo jedna crkva zajednica.

Kao sto smo videli gore.

Ova zena bludnici sa vlastima ovoga sveta, jer crkva i drzava ne mogu da budu zajedno, vec odvojeno.

Ona je u citavom srednjem veku bludnicila sa carevima ovoga sveta i sada to radi.

Ta bludnica je ucinila sebe u isto vreme religoznom i politickom silom.

U tome je njena blud.

Jer ona ne moze da bude udata sa cesarom i bogom.

Relligozna crkva ili zajednica mogu da budu u vezi samo sa Bogom, ne sa vlastima.

A pogotovo crkva ne moze da bude i politicka institucija.

Ta bludnica iz Otrkivenja jovanovog je ocigledno Papstvo.
Katolicka crkva.

Ona je jedina u hriscanstvu koja ima i politicku i religoznu vlast i koja se mesa sa ostalim carevima ovoga sveta i donosi politicke odluke.

To je bludnjicenje.

KIoja crkva ili zajednica kao Jovan krstitelj, drugi ilija, osudjuje ovakvo ponasanje, bludnicenje i ovakav stav?

Koja crkiva ili zajdnica govori o tome, da je takva veza bludnicenje, i ne moguca?

Samo jedna.
Ostale ne.

Sto znaci da je ta crkva ili zajdnica treci Ilija poslednjeg vremena.

Mal 4:5 Evo, ja ću vam poslati Iliju proroka pre nego dodje veliki i strašni dan Gospodnji;

Kada papstvo ponovo zadobije srednjovekovnu vlast na kojoj radi, onda ce glas vernika ove zajdnice smetati papstvu.

Ne moze crkva i drzava da budu zajdno.

Crkva i drzava moraju da budu odvojene jer je to bludnicenje.

Onda ce papstvo traziti od stetskih mocnika da progone i zatvaraju ljude koji ce to o govoriti.

Markus 12:17 I odgovarajući Isus reče im: Podajte ćesarevo ćesaru, a Božje Bogu. I čudiše Mu se.

Isus je sam naznacio tu odvojenost.
Samo je on zenik a verni su nevesta.

Sve ostalo je bludnjicenje.

E ta bludnica je u otrkivenju opisana kao zver.

Papstvo je i zver i bludnica.

Prva zver

Kada znamo ko je zver i bludnioca, papstvo.

Onda se pitajte sta bi to moglo da bude zig papastva?

Prvo, to nije tema diskusije.
To je osnova kulture.

I kakva je ovo pravoslavna diskriminacija zena?

Zene uce uz svoje muzeve.

Ali kako su mnostvo zena prorocica u prvoj crkvi onda ucili u crkvu sto im je Bog dao da prorokuju?

Bice da te tvoja crkva ni to nije znala nauciti kao ni ovo o zigu zveri?

- - - - - - - - - -

Ali Pavavle kaže i sledeće za darove koje su imale i žene:

I ne zabranjujte govoriti jezicima. 40 A sve neka biva pošteno i uredno.
1 krinacninam 14.

Dakle kada dar jezika sluzi Bogu i crkvi, ili sve sto sluzi crkvi iako to govori žena onda da se ne brani nego da biva posteno i uredno.
Dakle on zagovara ponovo taj red prilikom Bogosluženja.

Pre nego je Pavle napisao ove reci u 14 glavi napisao je sledeće u 11 glavi, Pavle kaže da su žene smele čak da prorokuju i da se mole u crkvi.
Kako da se mole i prorokuje ako ne smeju da pricaju u crkvi???

- - - - - - - - - -

U]ELBERFEDER BROCKHAUC BIBLIJSKI KOMNETAR strana 1517.[/U]

To govorenje žena u crkvi Pavle sigruno ne kritikuje, nego to da one sto to rade bez pokrivene glave.
Iz Biblijskog teksta je nejasno da li se radi o nekom tekstilnom pokrivacu, kao marama ili slajer ili je reč o duzoj kosi, ili obliku frizure, itd.

Dakle Žene su dobijale i prorocke darove i da proricu i da govre jezike itd.
Pa ko je PAVLE DA ZABRANI DAROVE KOJE IM DAJE BOG DA NE KORSITE U CRKVI I DA CUTE??????

pa nije reč o tome, nego je reč o tome da se uvede red nasuprot haosu koji su Korincani imali prilikom bogosluženja a koji su najviše žene stvarale.

pavle jasno kaže da govore , ali posteno i UREDNO.

Ne
kao sto Pavle kaže kao d aje Buna.

1.Kor 14:27 Ako ko govori jezikom, ili po dvojica, ili najviše po trojica i to poredom; a jedan da kazuje.
Pavle jasno daje upute kako da to rade a ne svi odjedared U GLAS a žene su prednajcile.

Taj nered nisu PRavile samo žene nego i muskraci, ali većim delom žene.

pogeldajte ovde još jednom kako daje upute kada prorokuju a vidimo prorokovale su i ZENE:

PAVLE OVDE KAžE MISLI I NA MUSKE I ZENE DA CUTE DOK JEDAN PROROKUJE A NE SVI U GLAS DA STVARAJU HAOS PRILIKOM BOGOSlužeNJA, NEGO JEDAN PO JEDAN DA BI SE NAUCILI IZ TOGA STO PROROKUJU TI MUSKARCI I ZENE: A NE DA BI STVARALI SAMO BUNU KOJA DELUJE NEGATIVNO NA NOVE CLANOVE A VERNICI NEMAJU KORIST OD TOGA.

Iz svega je ocigledno da ako vlada red i mir a to sluzi crvki, da i žene mogu da govore i uce, jer kao sto smo videli, i one imaju mnostvo darova koji ZHETVAJU GOVORENJE U CRVKI za koje pavle kaže po nekom redu a ne haosu.

Ali nesmeju da govre kad im se prohte i da stvaraju nemirnu atmosferu.

Ne samo žene već i muskraci.

- - - - - - - - - -

Kakva diskriminacija??
Zna se sta pise u Pismu ,i ko treba da bude poslusan muzu i da cuti kada je u hramu ,da slusa ,gde ti vidis diskriminaciju??!!

Nego ne ,danasnje zene karijeru hoce da grade ,nece da radjaju
,ne slusaju ,gordost je zavladala medju svima nama ,i neko misli da ce na takav nacin da se spasi?!

Dice se fakultetima i diplomama ,a ne smernoscu ,skromnoscu ,sto je jedna od glavnih odlika zene koja hoce da bude i da zivi hriscanski ,,,,ali ne ,danas i da nema razlike medju neznaboscima i hriscanima ......

Kakva diskriminacija??
Zna se sta pise u Pismu ,i ko treba da bude poslusan muzu i da cuti kada je u hramu ,da slusa ,gde ti vidis diskriminaciju??!!

Nego ne ,danasnje zene karijeru hoce da grade ,nece da radjaju
,ne slusaju ,gordost je zavladala medju svima nama ,i neko misli da ce na takav nacin da se spasi?!

Dice se fakultetima i diplomama ,a ne smernoscu ,skromnoscu ,sto je jedna od glavnih odlika zene koja hoce da bude i da zivi hriscanski ,,,,ali ne ,danas i da nema razlike medju neznaboscima i hriscanima ......

Prvo to nije tema diskusije na koju zelis da skrenes jer o glavnoj temi ne znas nista ni da kazes
Osnove hriscanske kulture fale.

Naravno da je diskriminiacija.
Koja zena bi tebe ozenila sa takvim stavom?

Bog je u prvoj crkvi dao mnostvo zena prorocica.
Da bi popravljale crkvu kako kaze pismo.

Kako bi one onda popravljale crkvu ako ne smeju da govore?

Kada Bog daje zenama dar prorostva da govore u crkvi, ko ste vi pravoslavci i bilo ko, veci od boga da im branite?

Samo zloupotrebljavate tekst da bi ste diskriminirali zene.

Poslednja izmena:
Dok je ovakav svet nema pravde Bozije, vec djavolske :aha: Sacekaj Ariana posle Armagedona onda ce biti normalan zivot. Sada trpimo nasilje od djavola i pretnje i kazne njegovog sveta :lol:

- - - - - - - - - -

Ni Zver ni sotona nece vladati zemljom doveka :)

Dok je ovakav svet nema pravde Bozije, vec djavolske :aha: Sacekaj Ariana posle Armagedona onda ce biti normalan zivot. Sada trpimo nasilje od djavola i pretnje i kazne njegovog sveta :lol:

- - - - - - - - - -

Ni Zver ni sotona nece vladati zemljom doveka :)

Pa vidi se da nema sad pravde ali me briga za to :lol:
ja zivim uz Bozj upravdu i lepo je tako :aha:

Jos malo pa ce zlo nestati....

Nedelja vam je suđena, gotovi ste! :zelenko2:

Vernici koji koriste Internet ( www = 666 ) i ostale dostignuće đavolje civilizacije pričaju o "žigu zveri". Kakvi hipokriti.

- - - - - - - - - -

:super:

- - - - - - - - - -

Pojma o pojmu. :ok:

Back