ŽENSKI JEZIK

Marlon je to prvi rekao,a on je neki q... ovde(:mrgreen:) da je Borka na domaćoj sceni
najjači romanopisac trenutno...Ko nije čitao-na pp informacije...
Inače je ovde daleko benignija nego u realu-ne do ti bog!Bar je bije takav glas...:hahaha:
Što bi rekao Spuki:dobar je ćovek samo malo zajeban...:mrgreen:
Uostalom svi su intelektualci teški ko trepča...
Hajd birajte;oš da pričaš s pametnim geđom koji rastura u tablić i šah ili s Kostom Čavoškim?
Ja ipak radije s Miletom iz Koceljeve...Kralj...:ok:
I sam spadam u tešku kategoriju,ali se bar trudim da ljudima bude interesantan razgovor sa mnom...
Moguće da se Borka u realu ne potrudi ,nego sikiricu i polako...Ena,dva...:hahaha::mrgreen:
Imam ja jednu takvu ćiku...Ne pazim li-odok za potpalu...:sad2::lol:

Doktore, dobrodošao na temu smaračice. Ženska intuicija mi je rekla da ćeš ti biti među prvima koji će se na njoj pojaviti.
Nego, da te pitam nešto kao stručnjaka, psihologa:
da li svet treba da se vrti oko mene ili ja oko sveta ili je najbolje istovremeno? Pa ako mi neko kaže da sam sunce, što se ne bih tako i osećala? Zar to nije divan osećaj, zdrav?
Nisam medju prvima. Malo sam zbunjen. Da li si dobro pogledala?
Treba da postoji sinergija, a ne da se neko nekom potcinjava ili namece.

Ali u tvom slucaju na osnovu pisanja sujeta je ta koja je reagovala. Ostalo sve je pokusaj da se ona opravda. Cak i tvoj odgovor. [emoji2] Napisati nesto smisleno, sujetu utesiti. Ne brini imas dosta onih koji svojim pisanijem pokusavaju da stave meleme na nju.[emoji41]

Poslednja izmena od moderatora:

Ali u tvom slucaju na osnovu pisanja sujeta je ta koja je reagovala. .[emoji41]
C,c,c...Pa ti si to nama ljubosmoraaaan,aaaa?
Kao doktorant klinićke psihologije sigurno znaš da je sujeta izražavanje libida ega...A kliniički
od kolega neurologa moš i saznati koji tu neurotransmiteri i jonizatori igraju tu poslednju igru leptira...:lol:
Pa mislim,ako si za malo verbalnog prca,sa ćemo dozvati eksperte za to...MAKI DI SI! ! !:hahaha::rotf:

Poslednja izmena:

Ali u tvom slucaju na osnovu pisanja sujeta je ta koja je reagovala. Ostalo sve je pokusaj da se ona opravda. Cak i tvoj odgovor. [emoji2] Napisati nesto smisleno, sujetu utesiti. Ne brini imas dosta onih koji svojim pisanijem pokusavaju da stave meleme na nju.[emoji41]

Kako nisi? Ti bi više voleo da budeš među (o)srednjima ili poslednjima?

Tema otvorena 5.septembra; eto tebe iste večeri na njoj, sa stručnim mišljenjem:
http://forum.krstarica.com/showthread.php/700088-ŽENSKI-JEZIK?p=28795595&viewfull=1#post28795595

Neka, neka, volim ja i takva mišljenja, dok god se priča o meni.
Za dobrim konjem prašina se diže. :):):)

O energiji, tj. razmeni ... energije, baš neću da pričam.:rumenko:

Nije važno koliko, nego šta i kako.

Dostojevski je najpreopširniji pisac , pa šta?

Za neke je on najveći pisac svih vremena, a opet
za neke je veliki gnjavator - što njemu ne može
nimalo naškoditi.

Jedina žena pisac koja se sa njim može meriti, ali ne po tome
koliko, nego šta i kako -je Margaret Jursenar.

I ovde na Forumu ima dugih tekstova, a bogami i onih jako kratkih
koje valja preskakati, ali isto tako i onih koji zaslužuju tvoje
vreme.

Svi koji su se sada ovde javili očigledno Borku ne preskaču.:)

Ipak govor i pisanje nisu isto.

Kad govoriš - govori što kraće, da se tvoj slušalac ne bi upiškio
čekajuči završetak tvoje dragocene misli.

A najbolje je ćutati, jer te onaj drugi i onako ne sluša i
tera svoju priču.
Pa šta, ne moraš slušati ni ti njega.:)

Nije važno koliko, nego šta i kako.

Dostojevski je najpreopširniji pisac , pa šta?

Za neke je on najveći pisac svih vremena, a opet
za neke je veliki gnjavator - što njemu ne može
nimalo naškoditi.

Jedina žena pisac koja se sa njim može meriti, ali ne po tome
koliko, nego šta i kako -je Margaret Jursenar.

I ovde na Forumu ima dugih tekstova, a bogami i onih jako kratkih
koje valja preskakati, ali isto tako i onih koji zaslužuju tvoje
vreme.

Svi koji su se sada ovde javili očigledno Borku ne preskaču.:)

Ipak govor i pisanje nisu isto.

Kad govoriš - govori što kraće, da se tvoj slušalac ne bi upiškio
čekajuči završetak tvoje dragocene misli.

A najbolje je ćutati, jer te onaj drugi i onako ne sluša i
tera svoju priču.
Pa šta, ne moraš slušati ni ti njega.:)
Ne,ne Flaj...Interesantnog slušaoca svi obožavaju...
Kako ja znam da foliram da pažljivo slušam...A tek ona moja!
Kaže:"Ma nemojte reči...:eek:
:hahaha::rotf:
(Ybt,a misli mi ko zna u koliko atoma i kuda...:tease:)

Reče mi jedan čoek da u razgovoru okolišem kao kiša oko Kragujevca. Navodno sam preopširna, pravim veliki uvod, digresije ... i on se namuči slušajući me dok stignem do suštine onog što sam htela reći. Kao - nikako da pređem na stvar (ne onu). Ali, možda sam ja baš SVE to htela reći? Možda baš volim dramatizaciju, rasplinjavanje, palamuđenje ... jer ja sam, znate, spisateljica. Ne volim da mi neko sputava i meri reči. Hoću stilske figure, intelektualna proseravanja, lupetanja, igre reči, poskočice, doskočice, trik pitanja, provokacijice ... Volim kada me ponese neka asocijacija i otvori mnoštvo novih tema. Svi pisci skloni su verbalnoj onaniji. Ali taj čoek mi reče da pričam „tipično ženski“. E sad, to jeste logično, jer sam žena. Mogao bi biti i kompliment da je rekao „tipično ženstveno“. Međutim, skoro sto posto sam sigurna da je dotični moj način verbalne komunikacije procenio kao manu. Garantovano je u meni prepoznao neku torokušu iz komšiluka, i – eto ti sad, mene pisca, na nivou komšinice-alapače.
Niko mi nikada nije rekao da sam davež, a ja se sad pitam treba li da me grize savest zato što tako pričam ne vodeći računa koliko sam zanimljiva sagovorniku. Jesam li sebična, egocentrična?
U svakom slučaju, uvređena sam. Pitam se da li više ikad da progovorim s njim. Nek nadalje priča sa muškarcima. Ili ženama koje pričaju netipično ženski, ili pričaju ne-ženski.
A možda je on, tipično muški, samo nestrpljiv da čuje glavu vesti? Umem da budem kratka i koncizna kada vodim formalne razgovore. Ako nekome saopštavam cenu paradajza na pijaci, sigurno da neću početi od toga u koliko sati sam se probudila, šta sam obukla i kakvo je bilo vreme ... Umem da budem i ćutljiva kada me spopadnu takvi momenti. Kada pričam, u glavi imam hiljadu stvari koje bih rekla i koje se logički nadovezuju ali ne postižem, jer jezik nema brzinu misli.
Recimo, poznajem muškarce daveže, koji ponavljaju iste priče ili su preopširni, ili uopšte ne umeju da objasne ono što su počeli da objašnjavaju ... Ali nikada nisam čula za tpično muški način verbalnog izražavanja.
Elem, šta sam ono htela da kažem? :rumenka:... A, da ... Koliko se muški i ženski način verbalne komunikacije razlikuju?
I nemojte mi o generalizaciji; to već znam ... Trtljajte slobodno. Da vidimo ko ume najbolje i ko će najviše ...

Zavisi to i od starosne dobi, nije samo do pola.

komunikacija je svakako složenija od razumevanja istog jezika i razumevanja značenja reči
iz jedne rečenice ili jednog pasusa svašta može da se razume i poruči kao što i iz cele knjige može da ne ostane ništa
ja volim kad prepoznam da se s nekim razumem, a to obično proizliazi upravo iz nekog usputnog komentara ili doskočice
generlno mislim da ljudi ne obraćaju pažnju ni šta pričaju ni kako ni zašto
verglaju se fraze koje ne bole, svi ih pobavljaju pa samim tim ništa i ne znače i nikog ne gađaju
a selekciju ne volim na osnovu bilo kakvih diferencijalnih kriterijuma, pa ni po pitanju pola
ja kolko znam žene pisci se strašno vređaju kad se naglašava to žensko pismo, ili ženska književnost (btw)
u principu ko i u svakoj drugoj radnji u životu i u komunikaciji treba znati šta želiš da postigneš
da li želiš informaciju ili da potrošiš određeni fond reči ili da uživaš
mislim često pričam sa vanzemaljcima, al šta da se radi
najbolje je kad te neko pita - a kako to misliš
pa tako kako je rečeno, a stavrno mislim da pričam jasno, pravilno i smisleno u cilju prenošenja sadržaja koji želim da kažem

komunikacija je svakako složenija od razumevanja istog jezika i razumevanja značenja reči
iz jedne rečenice ili jednog pasusa svašta može da se razume i poruči kao što i iz cele knjige može da ne ostane ništa
ja volim kad prepoznam da se s nekim razumem, a to obično proizliazi upravo iz nekog usputnog komentara ili doskočice
generlno mislim da ljudi ne obraćaju pažnju ni šta pričaju ni kako ni zašto
verglaju se fraze koje ne bole, svi ih pobavljaju pa samim tim ništa i ne znače i nikog ne gađaju
a selekciju ne volim na osnovu bilo kakvih diferencijalnih kriterijuma, pa ni po pitanju pola
ja kolko znam žene pisci se strašno vređaju kad se naglašava to žensko pismo, ili ženska književnost (btw)
u principu ko i u svakoj drugoj radnji u životu i u komunikaciji treba znati šta želiš da postigneš
da li želiš informaciju ili da potrošiš određeni fond reči ili da uživaš
mislim često pričam sa vanzemaljcima, al šta da se radi
najbolje je kad te neko pita - a kako to misliš
pa tako kako je rečeno, a stavrno mislim da pričam jasno, pravilno i smisleno u cilju prenošenja sadržaja koji želim da kažem
:hahaha:

C,c,c...Pa ti si to nama ljubosmoraaaan,aaaa?
Kao doktorant klinićke psihologije sigurno znaš da je sujeta izražavanje libida ega...A kliniički
od kolega neurologa moš i saznati koji tu neurotransmiteri i jonizatori igraju tu poslednju igru leptira...:lol:
Pa mislim,ako si za malo verbalnog prca,sa ćemo dozvati eksperte za to...MAKI DI SI! ! !:hahaha::rotf:
Hahahahaha i ovo je odgovor? Kao sto rekoh imas ti borka ko ce ti popraviti raspolozenje. Glavu goru i u nove pobede.

Borka ma ti si sjajna! :hahaha:

Kako nisi? Ti bi više voleo da budeš među (o)srednjima ili poslednjima?

Tema otvorena 5.septembra; eto tebe iste večeri na njoj, sa stručnim mišljenjem:
http://forum.krstarica.com/showthread.php/700088-ŽENSKI-JEZIK?p=28795595&viewfull=1#post28795595

Neka, neka, volim ja i takva mišljenja, dok god se priča o meni.
Za dobrim konjem prašina se diže. :):):)

O energiji, tj. razmeni ... energije, baš neću da pričam.:rumenko:
Borka odmah znaci, odmah. Ali koliko sam primetio ima dosta komentara pre mog. A i zar je bitno kada sam odgovorio? Nemoj da si sujetna. [emoji41]

Lako je reči nemoj...(biti sujetan ,cors)...
Ajd ti!
I tvoja sujeta boli i peče tvoj jadni i napaćeni higroskopni ego...
Ako amonijak veže devet molekula vode,naša sujeta ybt veže stodevet komplimenata i
još bi i još može...:hahaha::mrgreen:
Vidi,ja znam sebe i moj izmučeni ego (ja pa ja i posle mene ja...:eek:),ali znam da i kod drugih,
meni istovrsnika,to funkcioniše u dlaku isto! Sve ostalo je foliranje!
Sinergija služi samo da bi ego kako-tako,bar i tako-profitirao! A opet ostaje nezadovoljan i opet
bi još i još...:roll:
Ja bar sam svestan kakva sam zverka-mnogi to i ne znaju...žAko znaš-pridruži se zajebanciji...:manikir:

Ovo je slozen slucaj ;).
Umesto papirica treba zalepiti hamere dimenzija metar sa 70, svuda po zidovima. Jedino tad mogu da se pokrenu ciljevi, jer vizuelno bodu oci a onda i savest.
I taj preveliki strah od promena je los. Umreti se mora a bolje na putu do mora nego medju zidovima svoje glave.
Ta sekretarica je divna ideja, samo je lepo da kralj to finansira a drugi da fizikalise i organizuje.
Knjizevnost je prelepa stvar a nas Borac ovde na forumu moze kroz svakojaka pisanja da skupi dobar materijal za svoje knjige. Ovde ima bas dobrih likova i likusa, zavrzlama i svakojakih krajnosti i krajeva.
Spavaj, spavaj, prespavaces zivot dreamer-u ...bolje sanjaj budan :).
Gde se nabavljau ti hameri ? u Ptj-u :lol: ?!
pomislih ona vozila sto su me jurila oko americke ambasade , ali nerealno da ih kacim na zid, :) sad treba jos da mozgam i o ovome?!

Ja sam kralj, nema sumnje i finansirao bih ja, ali, igrom slucaja doziveo sam sudbinu kraljevica i prosjaka, stoga treba mi pomoc neke dobre duse da se vratim i ustvrdim pravo na presto, tako da onaj ko radi za mene mora da se kocka ulozi vreme i energiju (mozda i pare, a mozda i ja nesto sice dam) imajuci u vidu visestruku naplatu u buducnosti, mozda postanem milioner, treba samo da imate vere u mene.:roll:
Svi ti kraljevici nista ne rade, a imaju sve te pogodnosti.. sto ja moram da radim i imama pare.
Kao kralj, zelim i kraljevski tretman, i apartman.. Evo na ovo letovaliste sam naleteo i mislim da bi mi odgovarlo,
zato, bilo bi dobro da me neko odvede tamo da ostavrim svoj san u Sandalsu,
http://www.tripadvisor.com/Hotel_Re...nd-Montego_Bay_Saint_James_Parish_Jamaic.html jest malo je daleko, al royal je royal. Ne znam gde blize ima kraljevskih letovalista... rezervna san opcija za sad je Santorini, tu postoji neki mediteran royal hotel, nije kao ovo prvo, sto se tice puta pokusacu prvo nocas da se lucidno projektujem kroz Sanergiju tamo, da izvidim stvari. Kao sto vidis,Lanavi, sanjam lucidno, ne spavam samo..
http://www.tripadvisor.com/Hotel_Re...nean_Royal-Monolithos_Santorini_Cyclades.html

udaljih se opet ja u digresiju , ko venera od sunca.

Borka je spisateljica, to je novost... nadam se da me ne koristi kao nekog idiotskog antagonistu, kontra primer u svojim delima. mozda bih morao da je tuzim. a i ostale koji traze inspiraciju po netu. Mada ni ja nisam bas cist sto se tice autorskih prava, generalno :neutral:
Ipak bolje ako je ili tek bude nesto objavila neka to podeli, zarad karme.

за једну списатељицу јако ти је леп речник:mrgreen:

"Trtljajte slobodno"

јел сад треба да те пријавим зато што вређаш?

Kakve veze moj rečnik ima sa temom o neformalnoj muško-ženskoj komunikaciji?
I gde ti vidiš vređanje? Nije valjda u reči "trtljanje"? Ti, koji si se ovde zalagao za slobodu pisane reči? :lol:
Šta je ružno u toj reči? :)
Ili te možda vređa prilog "slobodno"?

A ni onaj post ispod veze s vezom nema. Nije reč ni o kakvom tračarenju.

Kakve veze moj rečnik ima sa temom o neformalnoj muško-ženskoj komunikaciji?
I gde ti vidiš vređanje? Nije valjda u reči "trtljanje"? Ti, koji si se ovde zalagao za slobodu pisane reči? :lol:
Šta je ružno u toj reči? :)
Ili te možda vređa prilog "slobodno"?

A ni onaj post ispod veze s vezom nema. Nije reč ni o kakvom tračarenju.

шта као не видиш вређање, ето ја видим и шта ћемо сад, да распалиш себи један картон?
зар ја нисам добијао на тај начин картоне када се неком "учини" да га вређам
ма то ти и не видиш и што би:D

е је6ига 1:0

шта као не видиш вређање, ето ја видим и шта ћемо сад, да распалиш себи један картон?
зар ја нисам добијао на тај начин картоне када се неком "учини" да га вређам
ма то ти и не видиш и што би:D

е је6ига 1:0

Moderatoru se ne čini da (tebe ili bilo koga drugog) vređam.

Ništa ne brini, Drimeru, neću zloupotrebiti tvoj lik i delo.
Mada, jesi zanimljiv.

Sad mi je lakse. verujem ti na rec. Svakako delujes kao pametna, postena, vredna i dobra dusa.
Verujem da nije problem u tebi, sto se tice povoda teme. Na prvi pogled.
Preko interneta je ipak tesko utvrditi, kakav je ko u stvarnosti, treba te upoznati kako pricas i dati sud...
Mozda da snimis sebe kako pricas i okacis na jutub, da te poranaliziramo. Mozda i forumasi da se organizuju i posete mesto zlocina, mnoge stvari ce dati indiciju o pociniocu, onu traku da stave i izoluju prostor, treba uzeti uzorke trave, opusaka, snimke obliznjih kamera, videti da nije bilo hemitragova na nebu u tom trenutku, to moze ozbiljno da izazove culne, osetne, motoricke poremecaje. Mnogo faktora je moglo da izazove taj nemili dogadjaj... (mala pomoc ako pises krimi roman)
Ali, ajde, bolje da ne otkrivas svoj identitet, mnogi bi time izgubili fantaziju o zeni lateks macki, serijskoj silovateljki, koja se nocu sunja i penje po zgradama i posecujuci domove usnulih zrtava.
*Ukoliko ne posedujes istovetni kostim, u tom slucaju bi mogla da zapocnes biznis, za sve mazohiste.. za pocetak napravis youtube ili skype nalog, i reklamiras ga kao - Mucim ljude svojom pricom.
:)

usput-. jedno moderatorsko pitanje - koliko reputacija je potrebno da bi se napravio krug do iste osobe?
drugo pitanje..- da li i gde se mogu videti sopstvene date reputacije , ne primeljene.?

Back