ŽENSKI JEZIK

Koliko se muški i ženski način verbalne komunikacije razlikuju?
I nemojte mi o generalizaciji; to već znam ... Trtljajte slobodno. Da vidimo ko ume najbolje i ko će najviše ...
muskarci i zene znaju cesto da koriste razliciti vokabular po tome najlakse primetis razliku, mada daleko od toga da su svi primerci svog pola takvi. i zene vole cesce da koriste stilske figure, detaljne opise itd, to posebno primecujem u pisanoj formi kao ovde na forumu kad sam ono vec zzzz dok ne zavrsim citanje necijeg posta (takve postove najcesce citam na preskok ne bih li shvatila o cemu se radi). koliko i sama koristim zenski vokabular i pricam ko zensko ne znam, verovatno bi trebalo neko sa strane da me oceni. obzirom da volim kratko i jasno izrazavanje gde se vise paznje posvecuje sustini nego formi zelim da verujem da se i sama tako izrazavam :mrgreen:

Ovde je bio jedan vrlo zanimljiv i pametan odgovor koji je korisnik, nažalost, sam obrisao.

-------------------------
Kao prilog temi:
woman vs man.jpg

Reče mi jedan čoek da u razgovoru okolišem kao kiša oko Kragujevca. Navodno sam preopširna, pravim veliki uvod, digresije ... i on se namuči slušajući me dok stignem do suštine onog što sam htela reći. Kao - nikako da pređem na stvar (ne onu).
Кад ти то мушкрац каже, онда то значи да је хтео да ти каже да га интересује друга жена. Нема то везе са твојим причањем. Он се тако изразио али је у ствари рекао ово.
Чуди ме да ово ниси знала?

Pitam se da li više ikad da progovorim s njim.
..
Задржи нормалан однос са њим. Ово уколико није био агресиван, увредљив...

Гледај друге мушкарце...сигуран сам да има и згоднијих, и паметнијих и богатијих мушкараца од њега. Требаш бити стрпљива, и никако НЕ НАПУШТАЈ СВОЈ СТИЛ. Наравно, стил се увек може дотеривати, али не напуштај га. Било би то као одрицање од себе. Јер твој стил то си ти. Ту си најјача, најстабилнија и највише можеш да даш. .

Poslednja izmena:
Гледај друге мушкарце...сигуран сам да има и згоднијих, и паметнијих и богатијих мушкараца од њега. Требаш бити стрпљива, и никако НЕ НАПУШТАЈ СВОЈ СТИЛ. Наравно, стил се увек може дотеривати, али не напуштај га. Било би то као одрицање од себе. Јер твој стил то си ти. Ту си најјача, најстабилнија и највише можеш да даш. .
A da si joj savetovao da potraži kakvog manje sklonog pametovanju,mlađeg i praktićnijeg? Koji ,uz to,zna i da sluša?:per:

A da si joj savetovao da potraži kakvog manje sklonog pametovanju,mlađeg i praktićnijeg? Koji ,uz to,zna i da sluša?:per:

не могу јој то саветовати јер:

1. не знам колико година има тај што јој је ставио на знање да се држи подаље од њега. Можда она воли старије?
2. не знам каквог мушкарца она готиви.
3. Мислим да је тај мушкарац довољно паметан. Јер је нашао начин како да стави женској на знање да га остави на миру. Дакле: тип има петљу. (ја бих овде рекао да журим на воз, рецимо...или да ћу је назвати сутра..или да ми се њене причице јако допадају, само што бих волео да их заједно анализирамо поред реке на сунчаној страни у хладовини...или какву другу глупост).
4. тип је веома практичан!! Довољно практичан, јер оно што је рекао ради ко сат. Она не само да га се оставила, већ размиља да ли да прича с њим уопште! Капа доле, јер тип зна шта ради.

не могу јој то саветовати јер:

1. не знам колико година има тај што јој је ставио на знање да се држи подаље од њега. Можда она воли старије?
2. не знам каквог мушкарца она готиви.
3. Мислим да је тај мушкарац довољно паметан. Јер је нашао начин како да стави женској на знање да га остави на миру. Дакле: тип има петљу. (ја бих овде рекао да журим на воз, рецимо...или да ћу је назвати сутра..или да ми се њене причице јако допадају, само што бих волео да их заједно анализирамо поред реке на сунчаној страни у хладовини...или какву другу глупост).
4. тип је веома практичан!! Довољно практичан, јер оно што је рекао ради ко сат. Она не само да га се оставила, већ размиља да ли да прича с њим уопште! Капа доле, јер тип зна шта ради.
Ja kapu ne nosim,samo šešir ponekad na pecanje...
A i inače koja čast tipu kog žemska nadlajava?:hahaha:
Ta koja mene nadlajala,još se nije rodila!
Nije samo stvar u elokvenciji i inteligenciji već i u autoritetu i šarmu...
Znaš -kad uleti Kanibal Lektor u šemu,jaganjci utihnu...
Međutim je isključivo stvar inteligencije umeće slušanja čeretanja i ubacivanja
potpitanjca tu i tamo kad se neko drugi raskokodače...:lol:
A dotićni je pokazao neinteligentnu netrpeljivost i nestrpljivost...
A inaće ,tvoja primedba ne stoji-poznato je da koke vole da oprobaju mlađe pevce,
tek da kukuriknu,da im čuju glas...:hahaha:

Ja kapu ne nosim,samo šešir ponekad na pecanje...
A i inače koja čast tipu kog žemska nadlajava?
Ta koja mene nadlajala,još se nije rodila!
Ма не ради се овде о теби. :hahaha:

A inaće ,tvoja primedba ne stoji-poznato je da koke vole da oprobaju mlađe pevce,:
Како ти знаш колико је млада та кока? она ти рекла?

Jao, YNYK me raznežio ... :D:heart:
YNYK, luče, nije baš da sam sklona (mnogo) starijim muškarcima, jer od njih nema mnogo vajde. Odnosno, to su već matorci sa tričetvrt nogom u grobu.
A nisam sklona ni (mnogo) mlađim, jer mi je nekako, štatijaznam, oduvek bilo bljak.

Ja sam ovog muškarca ostavila na miru, ali njemu to, izgleda, ne odgovara. Kaže da sam slađa od Mire. :lol:
Po svemu sudeći, u mojoj brbljivosti ipak ima nekog šarmantnog smisla.

Jao, YNYK me raznežio ... :D:heart:

Ja sam ovog muškarca ostavila na miru, ali njemu to, izgleda, ne odgovara. Kaže da sam slađa od Mire. :lol:
Po svemu sudeći, u mojoj brbljivosti ipak ima nekog šarmantnog smisla.
оххх...значи, тип ипак покушава да ти се удвара. :p но, некако му не иде...очигледно да си супериорна над њим..он је ту битку већ изгубио. Ја бих му рекао да се врати Мири. (овде је хтео да се похвали како је окусио Миру!) Да ли Мира зна шта ти је рекао? :mrgreen:

Imam traumu od jedne drugarice koja prepricava nesto ionako nebitno tako sto krene od 50 dogadjaja koja su prethodila tom trenutku. Bukvalno se unervozim i hocu da iskocim iz koze od nervoze. :sad2:
Uvek mi je bilo nekulturno prekidati ljude dok pricaju ili ih ne slusati, pa sam trpela i slusala, ali sad primecujem da ih prekidam i usmeravam na sustinu...samo da sto pre zavrse. A kad mi to ne uspe, prosto se iskljucim i sacekam da prestanu da otvaraju usta.
Znam,grozna sam. :(
Ali, da je to zenska prica i nije. Jer najvise me smaraju tako kolega sa posla i drug.

Imam traumu od jedne drugarice koja prepricava nesto ionako nebitno tako sto krene od 50 dogadjaja koja su prethodila tom trenutku. Bukvalno se unervozim i hocu da iskocim iz koze od nervoze. :sad2:
Uvek mi je bilo nekulturno prekidati ljude dok pricaju ili ih ne slusati, pa sam trpela i slusala, ali sad primecujem da ih prekidam i usmeravam na sustinu...samo da sto pre zavrse. A kad mi to ne uspe, prosto se iskljucim i sacekam da prestanu da otvaraju usta.
Znam,grozna sam. :(
Ali, da je to zenska prica i nije. Jer najvise me smaraju tako kolega sa posla i drug.

Треба да нађеш мушкарца. Под хитно. Али немој да журиш, само ради на томе одмах.

Треба да нађеш мушкарца. Под хитно. Али немој да журиш, само ради на томе одмах.

U pravu si...Oni koji nisu interesantni smaraju pričom,a nama bi valjalo da nam nešto bekne on ili ona s kojom bi se
već nakon par reči rado zveknuli!:mrgreen:
Ybg...Sve ide lakše kad su čeljad raspoložena za akciju...Ne vredi četkati limun-samo s neba ne padaju ptičke!
Nišani i pali pa da viš!
(Kakva priča...:mrgreen:)

Back