Zenski domen su reci a muski domen su dela.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Sugenzi

Domaćin
Banovan
Poruka
3.644
Godinama se u ustanovi bore protiv nemara i nesavesnog odnosa prema pacijentima i dodeljenim nam sredstvima.
Silne sastanke smo zavrsili sa konstatacijama da se mora bolje i savesnije da bi opet sve bilo po starom.Uvek bi zapelo kod sprovodjenja onog sto smo vecinom glasova odlucili i cega je trebalo da se pridrzavamo.Svi su se slagali da ovako vise ne ide i da se mora menjati pa se opet nije nista promenilo.Znali smo svi u cemu je problem i zasto je to tako ali eto uvek se gledalo kroz prste neranicima tacnije neradnicama.Uvek su prolazile i izvlacile su se i umesto da izvuku neku pouku i poprave se po pravilu uvek su bivale jos i gore.Mesecima sam vodio precizne evidencije za svaku ponaosob personu i iskoristio sam sve predvidjene postupke i mere prema njima da bih ispunio formu .Namerno sam radio isto sto i moji prethodnici da im ne bih pobudio sumnju da ce rezultat biti drugaciji.Nisam hteo pojedinacno da ih najurim sa posla da ne bi preostale neradnice ostale ili se izvukle nego sam cekao da se sastavi ekipa.I Eto danas sam konacno docekao taj dan iskoristio sam redovan sastanak kolektiva za tu misiju .Devet feministkinja opakih neradnika i spletkarosa je dobilo sut kartu sa posla .Razrogacenih ociju gotovo u neverici gledale su u mene dok sam im pred celim kolektivom urucio resenja o otkazu.

samo napred kolega. dok se moze. posle toga, kad uvedu zakone jednakosti kod vas, a docice uskoro, zaposliti zenu bice veliki rizik.
to se sve zali na nejednakost, ne mozes da je optustis jer ce da se zali da je neko seksualno zlostavljao jer je ispricao neki masni vic pre tri godina pa sud pa parnica pa stotine hiljada dolara odstete pa bankrot firme, da je pritiskaju bosovi da radi vise jer su fizicki jaci od nje itd. i evo rezultata, nece da zaposle zenu, jednostavno nece u privatnom sektoru, pa je onda dzrava smislila kako da izadje na kraj sa tim, zaposlili je po opstinama i drzavnim institucijama i polako sve staje, sve ide u curac.
u mojoj struci (inzenjerija, geodezija) zavrsimo projekt i mora opstina da odobri prvo (nesto kao nas urbanisticki zavod) i ima se cheka sto godina da zenturace odobre, napred nazad, stani pani, nema predstave odakle je dosla nit je interesuje o cemu se radi, a za to vreme bageri stoje, radnici gube posao, ostali se boje za platu.
ono malo zena sto radi u privatnom sektoru isto ne kapira sta znaci privatna firma i sta znaci da profit firme je njenu dobrobit a gubitak - otkaz.
4 je sati? ona lepo provlaci karticu i ide kuci, zabole je a klijent ciji je market kapitalizacija par milijardi cheka, pa ko ce da ostane da zavrsi poso? pa muskarac. da obavi njeno.
al se ona zali da ptrima manju platu, nece odgovornost, nece da radi prekovremeno, ne razume odgovornost i samo se zali i ispija kafe. i

i zali se da neko oce da ye yebe.
kriminalno

Poslednja izmena:
Ovde sam samo primenio pravilnik i ono sto je navedeno u istom (otkaz se dobija kad se neredovno dolazi na posao )A pride uz svaku ide i neispunjavanje radnih obaveza a to sve imam dokumentovano.Iskoristio sam sve forme upozorenja i ukaza na sta su se iste naravno oglusile i nastavile po starom.Ja sam samo primenio slovo zakona dakle sto bi narod rekao ni po babu ni po stricevima.Pedaliranje je neopozivo i nema sile koja ih moze vratiti na posao.Imam sve izostanke u elektronskoj formi zapisano i sve njihove prethodne povrede radnog procesa sam komisijski potvrdio.One su i ranije imale slicne gafove ali je to uvek prolazilo i gledalo im se kroz prste e sad su se zeznule.Bio sam blazeno smiren dok su te iste osipale paljbu iz svakojakog vokabulara na mene ali avaj cinjenice nisu mogle da pobiju nikako.Na njihova mesta ce sad biti zaposleni odgovorni radnici a feministkinje neka rondaju po kontejnerima i neka propovedaju o pravima zena u nekoj NVO od kojih ce dobiti zna se vec sta pa ce se dozvati pameti i morace da koriguju stavove kad budu ribale klozete i cistile ulice ,dakle bice visestruka korist

Poslednja izmena:
Nista zenama teze ne pada nego kad im se uskrati pravo da cantraju.Uvek imaju potrebu da do besvesti teoretisu samo da bi opravdale svoje nakaradne stavove i izvrdale obavezu.Medjutim posto nisu u mogucnosti da odlucuju nista i ne pitaju se apsolutno ni za sta tu je prica gotova dakle naredjenje izvrsenje.Gundjanje je takodje zabranjeno mada mi ne smeta kad ih cujem kako kivno kevcu i reze jer to mi je potvrda da su u bedaku i da je vaspitna mera delotvorna.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back