Zenska kletva!!!!

pravnicax:
Izvinite svi, ali meni to proklinjanje, kunjenje ili sta vec izgleda krajnje paganski, da ne kazem koliki je to greh imati lose misli ili primisli, a tek kletve....i onda se svi pitamo kao gde je ovaj svet otisao, a svi su zapravo postali sujetni, losi egocentrici i egoisti, koje ne daj Boze neko da povredi, jer odmah zasluzuju sve najgore... Nikad ni prema kome nemam losu misao, pa i kad bi po savremenim parametrima mozda i trebala, uvek ono dobro u meni pobedjuje, za mene je ispod morala, dostojanstva i karaktera imati takav stav, tacnije to je obicna glupost, ludost i nedostatak ljudskosti, a i samopouzdanja rekla bih. Bila sam bas preopsirna, ali zaista su me mnogi odgovori negativno iznenadili.

Ok...mada, ne verujem u Samaricane.... :roll:

Jao, tek sada sam videla ovu temu...Lusy, sjajna je... :wink:

Desilo mi se da sam bila jako povredjena od strane nekih osoba i pozelela sam u sebi da im se samo vrati sva bol i muka i suze koje sam isplakala zbog njihove pakosti i zla koje su mi nanele...ni manje ni vise, nego sto su meni uradile ... :-?

Nemam uvida u njihov zivot ali mi ni na tren ne bi bilo zao, kada bi se ova kletva ispunila. :twisted:

Inace, verujem u onu staru da se sve vraca...i kada se na nekoga naljutim i pomislim mu nesto lose, brzo se u mislima ispravim i govorim : ponisti...ponisti... ..! :lol:
Ovo u situacijama kad planem zbog neke gluposti...

Cula sam price od bake o " Devojackim kletvama"...navodno su one bas strasne...kao vrate se onome kome su namenjene...tako nesto...ne secam se najbolje, bila sam bas klinka kada mi je pricala te price... :lol:

Inace provalila sam da kada devojka bas sa jakom zeljom nekog prokune ako je jako tuzna da se to i ispuni....inace to da se sve vraca je istina,meni je se vratilo na najgori moguci nacin....izgubila sam njega,a prvi put sam proklela sa njim iz najboljih mi sebicnih namera...

zaista verujem u snagu izgovorene reci,verujem u snagu sopstvene podsvesti, ne kazu mudri ljudi uzalud:pazi sta zelis moze ti se zelja ostvariti ali po koju cenu?nisam neka mracna,sujeverna i ogorcena zena,ali smatram da se malo stvari u zivotu desi slucajno,dosta toga sami sebi doslutimo,svesno ili nesvesno prizovemo zlo,zato se trudim da i u najvecim krizama razumem i oprostim,isto savetujam i tebi.veruj u ono staro dobro poznato:"sto me nije ubilo ojacalo me je"digni glavu i pozeli mu srecu !!!

Zelim u srecu i posle svega,vise ne zelim da trosim svoje dobronamerne kletve na njega...pogresila sam znam,i zaista sad vreujem u moc izgovorene reci,pogotovo pod uticajem tuge i neopisive zelje za ostvarenjem izgovorenog...
gresila sam gresicu verovatno i opet,ali to samo dokazuje koliko smo mi jedno za drugo...ne smatram svoje potajne zelje i kletve krivcem za raspad nase veze,ali sam sigurna da imaju udela u celokupnu nasu propast
I trenutno i ne znam sta sam sve napisala,ali to samo izbija iz mene i ja sam iznenadjujuce mirna i opustena,bez trunke mrznje i novih kletvi...

Lusy, ja mislim da si se vec ispraznila ovih dana i sada je ostala samo tuga i razocarenje sto je sve moralo bas tako da se zavrsi.. :-?
Ne verujem da je njega stiglo to sto si u ljutnji pomislila...to je ono sto sam i sama gore rekla...to se ne racuna...pomislis i ponistis...narocito ono poslovno, sto mu je puklo...to sa tobom, nema veze...sigurno! :wink:

Meni su one kletve ljubavne...e, to se vraca ...sigurno ...i one sto ih uputim, zlim i pokvarenim osobama koje ti namerno prave zvrcke, a da nemaju licne koristi u svemu tome, vec samo da bi tebi napakostile... :roll:

E takvima zelim da im se istom merom vrati sve kako su i meni smestile...i duboko verujem i da hoce...mozda nekima vec i jeste...
I ni sekund mi nije zao ...tako im i treba..! :twisted:

ni meni nije zao osoba koje su to i zasluzile...a njega sam proklela par puta dok je bio u inostranstvu...u fazonu dabogda mu propali svi planovi kako bi morao da ostane u ovoj nasoj zemlji...i stvarno je bilo tako...to sam vec negde gore napisala...ma nije sad ni toliko bitno sto je on u pitanju i sav taj neuspeh nase veze,vec sama izgovorena kletva i shvatanje da je to greh ,bilo to ostvarljivo ili ne...jer svakom kletvom ti ustvari pozelis nesto lose nekoj osobi...a to se vraca...meni se vratilo na najgori moguci nacin,izgubila sam ono sto sam proklela...upala sam u sopstvenu zamku...

'Ebi ga...ima u tome...sta da ti kazem... :?

I ja sam par puta pomislila da je i mene stiglo nesto...nisam bas najbolje postupala sa nekim bivsim frajerima i kada me stiglo sve ovo sa ovim, nekoliko puta sam pomislila, da mi Onn u stvari vraca za sve one pre njega ...sto sam se o njih ogresila... :confused:

Cak sam i sigurna u to...nek' se zavrsi na ovome i bice dobro...nadam se :lol:

Ma sve dok kotrlja dobro je...a zabraniti samoj sebi da nekad u odredjenom trenutku ne pomislis nesto ili jos gore ne kazes je ne moguce...I meni je sestra uvek govorila vratice se tebi sve sto si im radila videces,ali ja joj nisam verovala...

ciklusi.sve se ponavlja.
sandrina, kazu stari ljudi da je velika sramota i greh devojku prevariti i slagati.s tim u vezi ide tvoj komentar da je devojacka kletva najteza.
lepo si napisala onu recenicu za bol i suze.
radimo svi.samo neko shvata i priznaje, neko ne.
a da je greh pomisliti ruzno drugome, jeste,ali sve je to stvar sazrevanja i prihvatanja padova.
borba sa sopstvenim egoizmom.
borba protiv samosazaljevanja.
vremenom ce to valjda nestati.pa ce svima da nam svane.

Ljudi smo i ljudski je gresiti...kad bi smo bili bezgresni ziveli bi kao bogovi..ali to je nemoguce...
Lepo si rekao ili rekla to Strujo za borbu protiv samosazaljevanja,jer to je ono sto nas u trenutku bola ja mislim najvise lomi...a treba ici dalje,ostaviti ruzno iza sebe,jer ako se prepustis onda pocnes da upadas sve dublje u razmisljanje i nesvesno kunes i proklinjes...pocinjes da se gubis...ali samo je stvar pojedinca i iskustva koliko ces sebi da dozvolis da se prepustis tome...

Lusy Lusy:
Postavljam ovu temu,jer sam se setila moje ne tako daleke ljubavne katastrofe.
Pa vas sad ja pitam:..dali ste nekada takoreci kleli svoju voljenu osobu zbog njegovog licnog zivota koji vodi,zbog njegovog potencijalnog uspeha u tom zivotu u kojem nema vas,dali ste nekada iskreno pozeleli da mu propadnu planovi,da mu se desi nesto samo kako bi ostao uz vas.?
Koliko ste bili spremni daleko u tom misaonom smislu da idete samo zbog svog sebicnog srca?Koliko kletvi i sebicnih zelja ste izgovorili ili pomislili zbog svoje voljene osobe?
I dali vam se nekad ucinilo da vam se te zelje ostvaruju?Jesu li se kletve ispunile?!

Ah jesam kako da ne....Ma meni to ko dobar dan..
Ja sam mu cak to i napisala, jer nikako da ga uhvatim licno pa da mu sve to kazem...
Svasta sam mu pisala...da emigrira na novi zeland, da mu se vise nikad ne digne i tako te stvari...da se zaljubi jakooooo pa da ga devojka zajebava,...itd.

Shvatila sam da sve to poprilicno utice na opste stanje,na zdrav razum...ne kazem da od toga moze da se poludi,ne nikako...ali pretvara te na trenutak u veom zlu osobu...jer devojke imaju veoma dugacak jezik i to kad krene...ma ne daj boze da se pored mene sad nadje on ili da me nazove,pa pustila bih jezicinu...ne bi ziv ostao koliko bih ga klela....dabogda se pomirio samnom pa ga ja ostavila,da pati zamnom on kao sto ja sad patim za njim....eto kunem ga i javno,a rekla sam da vise necu...jbg,valjda mi se oprasta jer sam devojka...meni je to u krvi...

E Lusy...kol'ko puta i ja to pomislim...i bas me briga... :wink:

Nego, nesto, sto mi je prabaka pricala i kaze da je ziva istina...nije bas kletva, ali ima slicnosti...

Prabaka se dosta interesovala za te stvari...to, madjijske...citala o njima, a po nesto je i meni pricala...
Na primer, pre rata, 2-og, Svetskog, ovde u Beogradu su gospodje imale svoje kruzoke gde su ne retko pozivale i medijume i razgovarale sa onim svetom i tako...koliko je to istina, a koliko...kasno je da o tome sada pisem...preko dana cu.
Plasim se sada. :?

Meni je interesantna jedna njena prica...kaze da je negde u juznoj Srbiji, jedna majka obisla sve Vlaske vracare da joj " srede" da joj se cerka uda...zasla ova u tridesete i vec bila baba-devojka...tada je to u selima bilo tako.

Odjednom, ta devojka iz cista mira umre...kada je prosla sahrana i sve, ode majka kod te neke, tada najpoznatije vracare da je pita sta i kako, jer ova nije bila bolesna pre toga i vracara joj odgovori:
" Toliko si " radila" i zelela da ti se kcer uda, a njoj to nije bilo sudjeno...eto, sada je mladozenja dosao po nju i odveo je...navodno joj je mladozenja bio sa onog sveta... :?

Ta prica se dugo pricala ovuda tada, a mozda ima i neke veze sa onim " Pazimo sta zelimo..."...brrr...sada sam se i sama isprepadala...kud se ovoga setih... :roll: :?

Sto mornara i jedna žena se posle doživljenog brodoloma nađu na pustom ostrvu. Posle godinu dana žena kaže:
- Ovo se više ne može izdržati! - i umre.
Posle godinu dana mornari kažu:
- Ovo se više ne može izdržati! - i zakopaju je.
Nakon godinu dana mornari kažu:
- Ovo se više ne može izdržati! - i otkopaju je.

kojote:
Sto mornara i jedna žena se posle doživljenog brodoloma nađu na pustom ostrvu. Posle godinu dana žena kaže:
- Ovo se više ne može izdržati! - i umre.
Posle godinu dana mornari kažu:
- Ovo se više ne može izdržati! - i zakopaju je.
Nakon godinu dana mornari kažu:
- Ovo se više ne može izdržati! - i otkopaju je.

Kakv si ti covek eeee.....ecki....cccc....a 100 puta sam ti rekla, da necu s tobom da budem ( na fin nacin )....a ti ovako nisko udaras...eto zato ja nemogu biti drugarica sa muskarcima...na ovakav nacin svi odreaguju....kad necu, necu...nisam sponzorusa, ne palim se na matorce....

SANDRINAbg:
E Lusy...kol'ko puta i ja to pomislim...i bas me briga... :wink:

Nego, nesto, sto mi je prabaka pricala i kaze da je ziva istina...nije bas kletva, ali ima slicnosti...

Prabaka se dosta interesovala za te stvari...to, madjijske...citala o njima, a po nesto je i meni pricala...
Na primer, pre rata, 2-og, Svetskog, ovde u Beogradu su gospodje imale svoje kruzoke gde su ne retko pozivale i medijume i razgovarale sa onim svetom i tako...koliko je to istina, a koliko...kasno je da o tome sada pisem...preko dana cu.
Plasim se sada. :?

Meni je interesantna jedna njena prica...kaze da je negde u juznoj Srbiji, jedna majka obisla sve Vlaske vracare da joj " srede" da joj se cerka uda...zasla ova u tridesete i vec bila baba-devojka...tada je to u selima bilo tako.

Odjednom, ta devojka iz cista mira umre...kada je prosla sahrana i sve, ode majka kod te neke, tada najpoznatije vracare da je pita sta i kako, jer ova nije bila bolesna pre toga i vracara joj odgovori:
" Toliko si " radila" i zelela da ti se kcer uda, a njoj to nije bilo sudjeno...eto, sada je mladozenja dosao po nju i odveo je...navodno joj je mladozenja bio sa onog sveta... :?

Ta prica se dugo pricala ovuda tada, a mozda ima i neke veze sa onim " Pazimo sta zelimo..."...brrr...sada sam se i sama isprepadala...kud se ovoga setih... :roll: :?
brrrr i ja se najezih,mada ja nikad nisam isla tako daleko niticu ikad...ja iskreno ne verujem u vracare i te gluposti....ja sam uvek to vise govorila iz besa i tuge bez i trunke razmisljanja da je to ostvarljivo...jednostavno ne verujem u nesto sto svojim ocima ne vidim ili ne osetim...ali opet se najezim od takvih prica.... :?

Joooj, ma da...mada ima toga i vise no sto mislimo... cak i u nasoj sredini...:?

Ja kad cujem da neko gleda u karte, solju il' slicno, pozelim da odem...al' brzo me prodje...obicno u nekim bedak-varijantama... :roll: :lol:

Astrologija mi je nekako " najnaucnija" varijanta i donekle ima smisla, ali ko zna to da radi...gleda i izracunava... :lol:

Nego, da se vratim na temu...kad me neko iznervira, pomislim ja njemu svasta...mis'im, ako mi je stalo do tog nekog... :wink:

Ako me za istog boli uvo...samo nastavim dalje...svakako ce ga stici , sta god...mislila ja il' ne mislila...mis'im, nju...ili njih, bolje...a i prepoznaju se same... :lol:
:mrgreen:

naravno da pomislim ..nekad..nesto...ono,kao...ruzno..ali ubrzo,nekako shvatim da ustvari ni nemislim stvarno bas tako kao sto to u prvom trenutku izgleda.nikad nikom nisam zelela zlo,i u zivotu se nosim mislju ''kako sejes-tako zanjes''..tako da ,i oni ljudi koji su meni cinili zlo bez razloga (ili nekih glupih,uglavnom ljubomornih i zavidnih razloga),a takvih ne znam zasto ,uvek ima,ni njih me nekako nije strah,ni tih ,kao,kletvi..neka,neka sve se to vraca...
a muskarcima..pa nekad,kad sam bila mladja me je ta sujeta vise i dublje pogadjala,pa mi se nekad,i omaklo da mu pozelim lose...tipa..''dabogda ti bilo kao meni'',ili tome slicno,ali nikad nesto preterano..a sad...sad bih volela ,kad bih mogla,da ga prokunem da me voli do kraja svog zivota...a i ja njega....al ipak on mene ,bar za nijansu vise,nego ja njega.. :wink:

...не верујем у те глупости...мада је цео живот почео да ми се урушава после неког раскида...значи на свим плановима...а кад кола крену низбрдо...:roll: ...није да сумњам...али ме помало плаши то...:lol:
...верујем у снагу ума...у повезаност мисли, жеља у васиони...веујем и у то да ако нешто јако желиш, пре или касније се оствари...
...али конкретно ово...то није љубав...ако некога волиш, пустићеш га да оде...ако мисли да му је тако боље...

...откуд ја овде јбт?:roll:

Back