Zeniti se ili ne? Zasto nam u stvari treba zena uopste?

• Začetnik teme Začetnik teme JJR
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

JJR

Zainteresovan član
Poruka
462
Zena je za vas sta?

Ok, seksualni objekt verovatno na prvom mestu, da mozemo da praznimo jaja, ali sta jos? Da nam se neko muva po kuci, da nismo sami? Da nas neko odrzava (kuva, pere)? Da nam rodi decu ako nam trebaju deca? Da imamo kome da kukamo, ko da nas razume, za koga da postojimo? Da se mazimo i ljubimo ako jos nekome je zanimljivo? Da nam bude najbolji drugar i partner kroz zivot a u tom slucaju kakav zivot? Da nam bude baba kad budemo dede?

Kako razmisljate? Zasto vam treba zensko i zasto hocete ili necete da se zenite?

Zena je za vas sta?

Ok, seksualni objekt verovatno na prvom mestu, da mozemo da praznimo jaja, ali sta jos? Da nam se neko muva po kuci, da nismo sami? Da nas neko odrzava (kuva, pere)? Da nam rodi decu ako nam trebaju deca? Da imamo kome da kukamo, ko da nas razume, za koga da postojimo? Da se mazimo i ljubimo ako jos nekome je zanimljivo? Da nam bude najbolji drugar i partner kroz zivot a u tom slucaju kakav zivot? Da nam bude baba kad budemo dede?

Kako razmisljate? Zasto vam treba zensko i zasto hocete ili necete da se zenite?

Aaaa, pa moram da imam sa kim i da se svadjam.

žensko (za živeti sa) mi treba najviše zbog emotivne razmene. do orgazma i pražnjenja mošnica možeš doći i sam ali do emotivne razmene ne.... kada postoji značajni drugi u tvom psihološkom prostoru, život poprima novi kvalitet.....
ali mislim da nemam kapaciteta da budem dobar suprug....
zamislite samo njene rodove i prijatelje koji stižu u paketu, nemam snage da proširim front na toliko ljudi......
jedino ako bih našao neku asocijalnu nihilističkog filozofskog opredeljenja, pa da zajedno kao dve vreće kostiju plovimo čamcem ka ništavilu....

zamislite samo njene rodove i prijatelje koji stižu u paketu, nemam snage da proširim front na toliko ljudi......
jedino ako bih našao neku asocijalnu nihilističkog filozofskog opredeljenja, pa da zajedno kao dve vreće kostiju plovimo čamcem ka ništavilu....

pa da se jednog jutra probudite i izvrsite kolektivno samoubistvo. pu pu :lol:
ne,tebi treba sunce, a ne jos mraka, dizvines sto uzimam sebi za pravo da komentarisem sta tebi treba.

Mozda neiskustvo govori iz mene, ali izem ti zivot ako umrem sam. Hebo, ne hebo, na kraju je isto ako si sam, mozes samo da kazes "jesam" a to ti tad ne vredi 2%. Voleo bih da imam svoju porodicu, i ovde mislim normalnu porodicu, nekog sa kim mogu da se zezam, ko ce mi biti podrska i kome cu ja biti podrska. Kao ljudi imamo i emotivne (socijalne) potrebe, i koliko god neko ziveo kao vuk samotnjak, opet postoji zelja za nekim, nekom bliskoscu. S druge strane, neko ce reci "platis bato i eto bliskosti, ma sta volis i kako volis", ali opet niti je to bliskost, niti je to "pravo" (a sta je i koliko je pravo, pa tek druga prica).

• Podržavam
Reactions: JJR
Zena je za vas sta?

Купи веш машину
машину за судове
усисивач
И то је то :) не треба ти жена

Žalosti činjenica da postoje punoletne osobe kod kojih ne figuriše pojam ljubavi, a to je opet odraz porodičnih odnosa. Vi koji imate takve seksističke stavove i ne treba da se ženite. Napravićete decu koja u takvom porodičnom okruženju mogu u najmanju ruku da postanu jednako emocionalno retardirana, a takva su balast ne samo vama, nego i društvu.

Ja sam uvek za vanbračnu zajednicu, koja ostavlja prostora za manje bolan rastanak, bez zakonskog mrcvarenja. Brak je prilično prevaziđena institucija, s obzirom na vreme u kojem jesmo. Ukoliko želite dete s osobom koju volite, tada je brak praktična opcija, ali je i vanbračno sve izvodivo.

Najbitnije je ne ulaziti u brak iz razloga: ,,zato što to tako treba'', ,,zato što to od mene očekuju'', ,,zato što mi je vreme'', ,,zato što hoću da imam decu''.... Za formiranje porodice jedini valjan i legitiman razlog je ljubav... Svaki drugi je put ka urušavanju intimnog poimanja sreće, jer slepo praćenje tradicionalističkih normi, teško može doneti ispunjenje, a isto tako silna zlostavljanja, razvodi, nesrećna ili problematična deca definitivno ne doprinose prosperitetu društva, posebno ne ovakvog kakvo je naše.

Back