Ženi je mesto u kuhinji....

Paganko

Elita
Poruka
16.640
...neko mora da nadgleda muškarca dok riba sudove... :zblesav:

tumblr_ltubokjXAe1qauc1w.png

Svima je mesto u kuhinji, to je najlepša prostorija u kući - ne zbog ribanja i sudova, nego zbog hrane, seckanja, pripremanja, začina, kuvanja, miomirisa i naravno konzumiranja hrane sa porodicom i prijateljima. Ljudi koji ne umeju da kuvaju (bar nekoliko jela) su baš uskraćeni, i mislim da bi kuvanje trebalo da bude ozbiljan predmet u školi (i osnovnoj i srednjoj) jer ishrana ima veze sa svim aspektima čovekovog života. U osnovnoj školi da se uče supe i salate recimo, i nekoliko narodnih specijaliteta (punjene paprike, sarme, pohovane tikvice i slično, znači lokalno) a u srednjoj bi trebalo ponuditi nekoliko specijalizacija: meso, mediteransku kuhinju, riba, indijska i slično... To je jedan čas sa koga niko ne bi bežao :)

Tako je
U skoli se uci i dosta nepotrebnih stvari dok su vrlo vazne zaboravljene
Pored kuvanja i vodjenja domacinstva uvela bih i npr gradjanske obaveze( popunjavanje uplatnice, porez,banka, kako izabrati dobar Stan da te ne zeznu i slicno) seksualno vaspitanje,néga tela, kultura oblacenja, odlazak n'a intervju za posao , cv

Da, to je jako važno - to su neke stvari koje se kao podrazumevaju, a nema šanse da ih znaš ako te neko nije naučio.

Svima je mesto u kuhinji, to je najlepša prostorija u kući - ne zbog ribanja i sudova, nego zbog hrane, seckanja, pripremanja, začina, kuvanja, miomirisa i naravno konzumiranja hrane sa porodicom i prijateljima. Ljudi koji ne umeju da kuvaju (bar nekoliko jela) su baš uskraćeni, i mislim da bi kuvanje trebalo da bude ozbiljan predmet u školi (i osnovnoj i srednjoj) jer ishrana ima veze sa svim aspektima čovekovog života. U osnovnoj školi da se uče supe i salate recimo, i nekoliko narodnih specijaliteta (punjene paprike, sarme, pohovane tikvice i slično, znači lokalno) a u srednjoj bi trebalo ponuditi nekoliko specijalizacija: meso, mediteransku kuhinju, riba, indijska i slično... To je jedan čas sa koga niko ne bi bežao :)

Tako je
Pored kuvanja i vodjenja domacinstva uvela bih i npr gradjanske obaveze( popunjavanje uplatnice, porez,banka, kako izabrati dobar Stan da te ne zeznu i slicno) seksualno vaspitanje,néga tela, kultura oblacenja, odlazak n'a intervju za posao , cv

Pa, ako se ne varam, kad sam bio detetom postojao je predmet koji smo nazivali Domaćinstvo. Čini mi se da je moja tetka predavala Domaćinstvo.
Pretpostavljam da je ovaj nastavni predmet zamišljen tako da nas osposobi upravo za pomenute veštine, ali bih rekao da je obuka uglavnom bila nepotpuna i jalova. I pošto je sve to tako izgledalo u doba blagostanja, ne mogu da zamislim kako bi i od čega danas bile opremljene kuhinjske laboratorije i nabavljeni sastojci za gotovljenje jela.

Eh, još se sećam povike na teta Bandu što je dozvolila da se upropasti jedan kompir, dve jabuke i dve šangarepe u pokušaju da razvije kreativnost kod dece. Malo je nedostajalo da joj forumašice oduzmu mikrofon zauvek.
Ne smem ni da pomislim šta bi se desilo da deca počnu da se igraju sarmama i podvarkom.

Tako je
nešto od ovog se nalazi u građanskom vaspitanju

...neko mora da nadgleda muškarca dok riba sudove... :zblesav:
nekim muškarcima je zabranjen ulazak u kuhinju, umažu više šerpi i tanjira za jedno spremanje , nego žene za nedelju dana, poznajem takvog

Poslednja izmena:

Slazem se...osnovne stvari je pozeljno znati...od kuvanja, shivanja, pranja nadalje..mi smo imali jos u osnovnoj predmet domacinstvo, gde smo spremali neka osnovna jela..

Poslednja izmena:
pa da znas da kad sam u kuhinjia musko pere sudove uvek proveravam sta se desava :confused: jednog sam navatala kako pere hladnom vodom da mu se ne osusi koza na rukama :eek: drugi je onako ofrlje prao sudove samo odgore, a dole sve ostane masno i odvratno, treci je pokusavao a i dalje pokusava da protera pola rucka kroz odvod itd. ako hoces nesto da bude zavrseno kako valja na kraju uvek moras sam da odradis :neutral:

inace volim da provodim vreme u kuhinji jer volim da kuvam i uvek volim da spremam kada ima vise ljudi koji ce da jedu. al mi sudovi nisu bas omiljeni deo :neutral:

pa da znas da kad sam u kuhinjia musko pere sudove uvek proveravam sta se desava :confused: jednog sam navatala kako pere hladnom vodom da mu se ne osusi koza na rukama :eek: drugi je onako ofrlje prao sudove samo odgore, a dole sve ostane masno i odvratno, treci je pokusavao a i dalje pokusava da protera pola rucka kroz odvod itd. ako hoces nesto da bude zavrseno kako valja na kraju uvek moras sam da odradis :neutral:

inace volim da provodim vreme u kuhinji jer volim da kuvam i uvek volim da spremam kada ima vise ljudi koji ce da jedu. al mi sudovi nisu bas omiljeni deo :neutral:

nateravas muske u kuhinju

zato i begaju

Back