"Žene, zašto menjate prezime?"

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A gdje molim te?
images.jpeg

Нисам се венчавала и мислим да нећу. Када бих којим случајем променила став, узела бих његово- кад је бал нек је масенбал :lol:
Иначе, код нас се сви различито презивамо...

Ja sam ćerki objasnio da pristane na promenu prezimena samo ako muž pristane da se trampi i takođe promeni prezime.

Znači Ana Marković i Milan Savić postaju Ana Savić i Milan Marković.

To je jedino fer.

Ти си урадио по упутству што дајеш ћерци ? .. јер ти је мама објаснила .. да је она тако урадила са татом ?!

kada tako kažeš onda ti se izbor suzi i svede na poslušne "devojčice" što i nije nešto naročito zanimljivo , osim ako baš to i želiš.

:manikir::telefon::cao::kolac::aha::kafaz::ne:

Arapkinje (kao i većina muslimanki) ne mijenjaju prezime udajom. Sve više to pravilo prate i "moderni, Evropski" muslimani. Ono si kako si rođena, tako i umireš, kao i sve između što obaviš (obrazovanje, karijera itd. sve sa rođenim prezimenom). A, takođe, ne možeš tako lako, samo udajom postati neko drugi, dobiti nečije prezime.
pa ok ali ti nisi arapkinja

Uvek aktuelno pitanje.

Koliko puta ste čuli da na venčanjima žene ostave svoje prezime? Retko kad.Najčešći slučaj jeste da žena uzme muževljevo prezime ili doda njegovo na svoje prezime.
Da li postoji primer da je muškarac uzeo ženino prezime ili dodao svome?
Jedna korisnica na Tviteru postavila je pitanje upućeno ženama – "Žene, zašto menjate prezime?"
Odgovora je bilo raznih i iz polemike se moglo zakljuciti da:

80 posto žena nije o tome razmišljalo, već je uradilo po inerciji i
50 posto od njih sada ne bi promenilo prezime.

Pogledajte prilog 1176046

Šta vi mislite o promeni prezimena ?
A kako je nastalo devojačko prezime? 😊
Pa nasleđeno od oca, dakle muškarca 😊

menjaju one koje priznaju taj neki patrijarhalni značaj, mada to u jednom broju slučajeva bude kao kad ulica menja naziv i samo te zbuni
ovako kao urbana sam žena, završila sam faks, ali sam i patrijarhalna u srbiji i onda dobije još pluseva od muške patriotske publikešto nije za bacanje, ovako sa dva pred njima moraš da se dokažeš i imaš distancu

mislim na one što promene na muževljevo a ne kombinuju dva

Žena uzela moje prezime bez ikakve rasprave, čak niko o tome nije razmišljao. Meni ne bi bio problem da uzmem njeno da je insistirala...

milorad luković legija tj ulemek na primer haha

Uvek aktuelno pitanje.

Koliko puta ste čuli da na venčanjima žene ostave svoje prezime? Retko kad.Najčešći slučaj jeste da žena uzme muževljevo prezime ili doda njegovo na svoje prezime.
Jedna korisnica na Tviteru postavila je pitanje upućeno ženama – "Žene, zašto menjate prezime?"

Milanka Kupusarević se udaje za Stefana Obrenovića

čuva identitet

Pazi, ona od rođenja uglavnom sama odlučuje kako će.

Moje je da pričam u vetar. z:mrgreen:
devojčice su manipulatorke
to što one trtoljaju dečaci sračunaju u sebi

Uvek aktuelno pitanje.

Ostaće moje naravno

Back