Zene sta bi vi uradile

sinnke

Buduća legenda
Poruka
34.455
da suprug sa kojim zivite i kojeg ste izabrale kao lika koji je normalan i sa kojim zelite decu, da svaki put kad ga u javnom prevozu neko iznervira da dodje kuci i galami na vas, a nekad cak i izdeveta? koliko dugo bi tako nesto tolerisale?

Pitam zato sto sam cuo od jedne zene koja tako nesto ima i koja trpi njegove batine (kaze da to tako mora biti) i kao da mozhe da naleti na nekoga ko ce da ga polomi, a ona to ne zeli, jer ga voli, pa mu to sve dozvoljava. Mislim ko je tu lud?

Ima dosta situacija gde je muz pomalo neurotican i mora da se izdere kad mu nesto smeta i zena kaze da on tako mora i to je to.
E sad sa batinama to vec prelazi u patologiju, ako i prvi slucaj nije patologija, a po meni jeste...

Obicno tako rade domacice koje moraju da trpe muzeve koji donose pare i ne znaju sta bi bez njih.

Ima dosta situacija gde je muz pomalo neurotican i mora da se izdere kad mu nesto smeta i zena kaze da on tako mora i to je to.
E sad sa batinama to vec prelazi u patologiju, ako i prvi slucaj nije patologija, a po meni jeste...

Obicno tako rade domacice koje moraju da trpe muzeve koji donose pare i ne znaju sta bi bez njih.

Niko nista ne mora, sve je stvar izbora. A one biraju onaj pogresni, za koji nema opravdanja.Jer za sve uvek postoji neko resenje... mani me tih malogradjanskih razmisljanja.

da suprug sa kojim zivite i kojeg ste izabrale kao lika koji je normalan i sa kojim zelite decu, da svaki put kad ga u javnom prevozu neko iznervira da dodje kuci i galami na vas, a nekad cak i izdeveta? koliko dugo bi tako nesto tolerisale?

Pitam zato sto sam cuo od jedne zene koja tako nesto ima i koja trpi njegove batine (kaze da to tako mora biti) i kao da mozhe da naleti na nekoga ko ce da ga polomi, a ona to ne zeli, jer ga voli, pa mu to sve dozvoljava. Mislim ko je tu lud?

Pa nisam ja rodjena da budem neciji rob i dzak za mlacenje.
Mars u tri lepe posle prvog udarca.

A znas li koliko ljudi ostaju u vezama/brakovima pored ucestalog varanja?
Neki tu pricaju o krpa-zakrpa odnosu...

Na primer situacija gde se prijatelj mesa u tudji brak i zapocinje rat sa bludnom zenom i insistira na tome da se muz razvede od nje? Kako bi se tu postavila?

Nije tema, tema je nasilje nad zenom, i zasto ona trpi nasilnika?

Varanje nije nasilje, ne mesaj babe i zabe.

Nije tema, tema je nasilje nad zenom, i zasto ona trpi nasilnika?

Varanje nije nasilje, ne mesaj babe i zabe.
Kako nije tema? Tema je nanosenje bola i nasilje ne nad zenom vec nad bracnim supruznikom...
Da li bi drugacije pricala da zena karatistkinja bije muskarca, a on kaze da to tako mora?

Znaci fizicko i psihicko nasilje nisu isto?

Znaci ne moze se porediti fizicko nasilje sa vredjanjem, omalovazavanjem i ponizavanjem?

Dusevni bol ne postoji? Varanjem se ne moze naneti dusevni bol i ne moze se povrediti neko? Varanje je potpuno prihvatljivo?

Poslednja izmena:
A znas li koliko ljudi ostaju u vezama/brakovima pored ucestalog varanja?
Neki tu pricaju o krpa-zakrpa odnosu...

Na primer situacija gde se prijatelj mesa u tudji brak i zapocinje rat sa bludnom zenom i insistira na tome da se muz razvede od nje? Kako bi se tu postavila?

Nikada se nista ne mesaj ni u ciji zivot.

Samo ih teraj u pm.

U stilu 'Vi ste potpuni ludi idioti, jadnici, i skroz mozete da se ugusite u svom jadu, ja bre idem da radim ono sto volim, a ne da se druzim sa vama jadnicima, aj zdravo!'.

Lupetace ti nesto u stilu- Da si pravi prijatelj, razumeces.

Ne, necu da razumem ne samo vase trule kompromise, nego bre i moralnu odbranu tih kompromisa, cime direktno pljujete po meni i mojim moralnim vrednostima.

Aj zdravo- pajseri.

Nikada se nista ne mesaj ni u ciji zivot.

Samo ih teraj u pm.

U stilu 'Vi ste potpuni ludi idioti, jadnici, i skroz mozete da se ugusite u svom jadu, ja bre idem da radim ono sto volim, a ne da se druzim sa vama jadnicima, aj zdravo!'.

Lupetace ti nesto u stilu- Da si pravi prijatelj, razumeces.

Ne, necu da razumem ne samo vase trule kompromise, nego bre i moralnu odbranu tih kompromisa, cime direktno pljujete po meni i mojim moralnim vrednostima.

Aj zdravo- pajseri.

U pravu si, mada pomazem ako se trazi.:aha2:

Ni taj nije normalan i ta zena koja trpi jos gora od njega:manikir:

To je već dugotrajna i učestala stvar koju je prihvatila pod normlano. To je problem, ona na to već gleda pod nešto normlano.
Često se dešava u kućama gdje žive manipulatori koji zlostavljaju na načine koji zlostavljaju.

Ne bih trpila. Rađe robija nego oboliti od tog sindroma " pod normalno."

Back