Žene provedu više vremena ...

Poznata je činjenica da je ženski pol superiorniji u odnosu na muški u većini oblasti: emocionalnoj, kognitivnoj i društvenoj.
Tako da je ova izjava tačna.
Odakle ti to? Izvor: rekao mi drug. Haha
Možda pol ali ne i većina. Mada ne verujem, nisam proveravao. Da su se žene pitale, i dalje bi živeli u pećini. Ko je sagradio svet? Svi načnici su muškarci, odnosno velika većina. Dovoljan je samo Tesla koji je dao život svetu. A žene imaju svoju ulogu, najviše zbog rađanja i ljubavi. Ne umanjujem im vrednost. Ali nije za poređenje. Bez njih nema života i ljubavi ali ni nauke, ili tehnologije.

Poznata je činjenica da je ženski pol superiorniji u odnosu na muški u većini oblasti: emocionalnoj, kognitivnoj i društvenoj.
Tako da je ova izjava tačna.
Ne podržavam i nije istina, naklonjen si nekoj ženi ili ženskom polu, samim tim i subjektivan.
I nema ni č od činjenice.

Možda obrnuto kad bi rekao, bilo bi tačno.

Poznata je činjenica da je muški pol superiorniji u odnosu na ženski u većini oblasti: emocionalnoj, kognitivnoj i društvenoj.

Ma reci slobodno. Hehe Nisam mislio da su žene loše nego ne znam kako da se izrazim a da ne zvuči ovo mrtvo ili hladno slovo na "papiru". Treba da se ponosite. Jer muškarac je napravio i puteve, i zgrade, i autobuse, kola, struju, aparate, internet, sve, mostove, sela, gradove. Ne bi ništa moderno postojalo da nema muškaraca, njihove fizičke i intelektualne snage, i kroz sve nauke. Da se ne lažemo i da priznamo. Ali treba da se osećate moćnije jer ste vi napravile muškarca. I zbog vas sve opstaje i pravimo zbog ljubavi. Mada mi i dajemo to seme života. Gledaj na nas kao na sunce, na stvaraoce, a žene kao na planetu zemlju gde sve živi. Različite uloge. Možda bi bilo manje ratova, da se žene pitaju. A i u svakom slučaju svaki muškarac je pola žena i svaka žena je pola muškarac. Oba pola za oba pola. Već sam ovo pričao bezbroj puta. Ne vidim ništa loše i pogrešno. Sve je istina i činjenica. Tako su ili viša sila ili Bog odredili. Ja samo govorim šta priroda priča. Vi rađate i volite. Kroz vas nastaje život. Komplementarno. Prožimamo se.

Da su se žene pitale, i dalje bi živeli u pećini. Ko je sagradio svet? Svi načnici su muškarci, odnosno velika većina. Dovoljan je samo Tesla koji je dao život svetu. A žene imaju svoju ulogu, najviše zbog rađanja i ljubavi. Ne umanjujem im vrednost. Ali nije za poređenje. Bez njih nema života i ljubavi ali ni nauke, ili tehnologije.

Pa zaboravljaš najvažniju činjenicu, a to je da su žene jako dugo sputavane na sve načine u obrazovanju, što od društva, što od porodice, samim tim što se od davnina govorilo upravo to koja je "ženina uloga" a to je da budu mašine za rađanje i da ne vide dalje od kuhinje. Ko zna koliko žena u tim starijim vremenima bi bile naučnice, da nije tako, da im je data prilika. Tako da nisu ni mogle da "grade svet".

razmišljajući o tome šta muškarci misle nego što muškarci zapravo provedu razmišljajući.

Koliko je ova izjava tačna? 🤔

Tačna je pod uslovom da je ono o ženskoj intuiciji netačno. Ako žena intuitivno zna šta muškarac misli - onda razmišlja o nečemu drugome u vezi njegovog razmišljanja. E sad muškaraca ima i onih koji idu grlom u jagode, tj ne razmišljaju, tako da sa takvima u proseku i nije problem biti superioran u pogledu ra vreme koje one provede razmiljajući.

Jedino bih se složio da ovo gore definitivno važi kada je u pitanju godišnjica braka.

Ma reci slobodno. Hehe Nisam mislio da su žene loše nego ne znam kako da se izrazim a da ne zvuči ovo mrtvo ili hladno slovo na "papiru". Treba da se ponosite. Jer muškarac je napravio i puteve, i zgrade, i autobuse, kola, struju, aparate, internet, sve, mostove, sela, gradove. Ne bi ništa moderno postojalo da nema muškaraca, njihove fizičke i intelektualne snage, i kroz sve nauke. Da se ne lažemo i da priznamo. Ali treba da se osećate moćnije jer ste vi napravile muškarca. I zbog vas sve opstaje i pravimo zbog ljubavi. Mada mi i dajemo to seme života. Gledaj na nas kao na sunce, na stvaraoce, a žene kao na planetu zemlju gde sve živi. Različite uloge. Možda bi bilo manje ratova, da se žene pitaju. A i u svakom slučaju svaki muškarac je pola žena i svaka žena je pola muškarac. Oba pola za oba pola. Već sam ovo pričao bezbroj puta. Ne vidim ništa loše i pogrešno. Sve je istina i činjenica. Tako su ili viša sila ili Bog odredili. Ja samo govorim šta priroda priča. Vi rađate i volite. Kroz vas nastaje život. Komplementarno. Prožimamo se.
Ne mogu da kažem slobodno svoje mišljenje vezano za tvoj post, jer bih zaradila ban.
A ti si osoba koja nije toga vredna.

Jedan dobronameran savet: Kad sledeći put napišeš svoje mišljenje slično ovom i prethodnom na ovoj temi, pre stiskanja " objavite odgovor" pročitaj naglas ono što si napisao. Ako treba i više puta. Možda se nekad i predomisliš.

Ništa pogrešno nisam rekao. Priroda je raspodelila uloge između muškarca i žene na svoj način — ne ja, ne društvo, nego sama priroda, Bog, viša sila, kako god to zvali. Evo, tako i kroz mene govori. Ja nemam ego u ovome, samo stvari stavljam na svoje mesto. Žao mi je ako je nekome to teško da prihvati ili ako se oseća sputano, jer to nije bila poenta.

Verujem čak i da je žena mogla da otkrije wi-fi — zašto da ne? Ne verujem da bi išta sprečilo neki veliki ženski um. Možda sam ja naivan što verujem u to, ali ja stvarno nemam ništa protiv da žene rade apsolutno sve što rade i muškarci: asfaltiranje, zidanje, građevinu, fabrike, održavanje infrastrukture, vodovod, kanalizaciju, elektro mreže, mašine, autobuse, sve. Ako mogu — super. Ako hoće — još bolje.

Pa što bi se muškarci mučili ako mogu i žene? To mi je sasvim logično. Žene slobodno mogu i u rudnike, i u izgradnju mostova, autoputeva, automobila. Mislim i da žene već dugo imaju ogromna prava i veliku jednakost u mnogo oblasti. Postoje žene milijarderi. Postoje žene koje vode kompanije. Niko normalan neće da zabrani ženi da smisli nešto novo, ni po zakonu ni po savesti.

Pa izvolite — smislite kako svet da ne vodi ego, kako da nestanu ratovi, kako da više ne dominira muški princip u vođenju sveta. Ja ću prvi da se složim.

Mislim da su žene ekstremno inteligentne i to iskreno kažem. Ne šalim se. Ali isto tako ne mogu da glumim da priroda nije dala različite uloge. Ja se samo držim prirodnog zakona, ne uvodim svoje. Ravnopravnost — da. Potpuna jednakost — to u prirodi ne postoji, ni u jednoj vrsti.

Znam da mnogima to smeta, jer niko ne voli da mu se kaže da ne igra prvu ulogu, ali to je stvar percepcije. Ako vas to frustrira ceo život, to je unutrašnja borba, ne moja. Slobodno me vređajte, pljujte, mrzite — ništa to ne menja, jer svemir je takav kakav jeste.

Evo, unapredite medicinu do maksimuma, pronađite lek za svaku bolest, olakšajte ljudima život, smislite način da se regenerišu udovi i čula. Niko vam ne stoji na putu. I dalje mislim da mnogi samo neće da se muče i prljaju, nego bi najradije sve gotovo, sve servirano, i samo da se našminkaju.

I kao što pesma kaže: “Ovo je muški svet, ali je ništa bez žene.” Ni to nekima nije dovoljno, uvek postoji težnja ka dominaciji. Pa dobro — ko vas sprečava? Ako ste pametnije, bolje, jače — pokažite to.

Budite bolje. Prestanite da pušite, radite na sebi, imate sve mogućnosti.

A ova tema je besmislena kao rasprava da li je voda voda. Priroda je već davno postavila odnose, ljudi samo pokušavaju da ih prepričaju.

Preformulisana verzija mog teksta.

Ma reci slobodno, nema frke. Nisam mislio ništa loše o ženama, samo ponekad ne znam kako da se izrazim da ne ispadne hladno ili tvrdo kada se napiše. Suština je da mislim da žene treba da se ponose sobom i svojom ulogom.

Istina je da je kroz istoriju mnogo toga što danas koristimo — putevi, zgrade, infrastruktura, vozila, struja, aparati, internet, mostovi, sela, gradovi — najčešće nastajalo kroz rad muškaraca, uglavnom zbog fizičke snage, društvenih okolnosti i toga kako su civilizacije bile organizovane. Ali to ne umanjuje da žene itekako doprinose svetu i da bez njih ništa ne bi imalo smisla.

I treba da se osećate još moćnije zbog jedne jednostavne činjenice: žena je ta koja stvara čoveka. Muškarac može da donese seme života, ali žena je ta kroz koju život postaje stvaran, opipljiv, rođen.

Gledam na to ovako:
muškarac može da bude kao sunce koje daje energiju, a žena kao planeta zemlja na kojoj se ta energija pretvara u život. Dve različite uloge, ali jedno bez drugog ne postoji.

Možda bi svet imao manje ratova da se žene više pitaju. Možda bi bilo više razuma, više mere, više mira. I u svakom slučaju, svaki muškarac je pola žena, i svaka žena je pola muškarac — genetika, priroda, sve to već odavno kaže.

Zato i mislim da u onome što govorim nema ništa loše: to su komplementarne uloge koje se prepliću i zavise jedna od druge. Tako je određeno, bilo da to nazovemo prirodom, višom silom ili Bogom.

Vi rađate, negujete, volite — kroz vas nastaje život. Mi dajemo impuls, pokrećemo, gradimo. I tek zajedno to ima smisla. Prožimamo se i dopunjujemo. To je celina.

Odakle ti to? Izvor: rekao mi drug. Haha
Možda pol ali ne i većina. Mada ne verujem, nisam proveravao. Da su se žene pitale, i dalje bi živeli u pećini. Ko je sagradio svet? Svi načnici su muškarci, odnosno velika većina. Dovoljan je samo Tesla koji je dao život svetu. A žene imaju svoju ulogu, najviše zbog rađanja i ljubavi. Ne umanjujem im vrednost. Ali nije za poređenje. Bez njih nema života i ljubavi ali ni nauke, ili tehnologije.
Preformulisana verzija.

Kada kažem da bi svet izgledao drugačije da su se žene pitale, ne mislim to kao uvredu, nego kao opis drugačijeg toka civilizacije. Muškarci su, kroz istoriju, bili ti koji su mahom gradili, istraživali i forsirali tehnološki i naučni napredak — često zato što su društva bila tako organizovana, a ne zato što žene nisu sposobne.

Zato danas i vidimo da su većina najpoznatijih naučnika bili muškarci, uključujući i Teslu, koji je svojim radom praktično osvetlio planetu i pokrenuo moderni svet. Ali to ne znači da žene nisu važne ili da njihov doprinos nije presudan. Samo su im bili drugačije raspoređeni zadaci i mogućnosti.

Žene imaju svoju ogromnu i nezamenjivu ulogu — pre svega kroz rađanje, negovanje, ljubav i stabilnost koju unose u život. Bez njih ne bi bilo ni života, ni topline, ni emotivne osovine koja sve drži.

I zato ja ne umanjujem njihovu vrednost. Naprotiv: samo naglašavam da su uloge različite i da ne moraju da se porede. Bez žena ne bi postojalo ono što stvaramo, a bez muškaraca ne bi postojalo mnogo toga što danas koristimo.

Sve se dopunjuje i zajedno čini celinu.

Želiš da sunce zavisi od planete zemlje a ne kao do sada što je normalno i prirodno da zemlja zavisi od sunca. Onda je tvoj problem neki feminizam. Iluzija, nerealna očekivanja. Apsurd, paradoks... Ne znam kako da nazovem.
Kada upotrebim metaforu sunca i planete, ne govorim o muško-ženskoj vrednosti, nego o zakonitostima prirode. Sunce i planeta nisu u ratu niti se takmiče, već imaju uloge koje se dopunjuju. Ako neko pokušava da obrne te uloge – kao da planeta treba da hrani sunce – to više nije ravnoteža, nego ideološka iluzija.
Moja poenta je jednostavna: muškarac i žena nisu jedni protiv drugih, već jedni zbog drugih. Kada se uloge izvrću do apsurda, gubi se i smisao saradnje i smisao prirodnog balansa.

Kao sunce i zemlja, muškarac i žena imaju različite, ali komplementarne uloge. Muškarac daje pokretačku energiju, impuls, inicijativu i životnu silu — poput sunca koje daje svetlost i energiju. Žena rađa, neguje i održava život, poput zemlje koja prima, oblikuje i omogućava da život cveta.

U ovom smislu muškarac može biti viđen kao primaran u pokretanju, a žena kao sekundarna ali ključna u rađanju i očuvanju života. Ali to nije pitanje vrednosti — obe uloge su jednako važne, i obe su neophodne da bi svet funkcionisao. Jedno bez drugog ne postoji. Komplementarnost je ključ, a ne nadmoć.

Kao sunce i zemlja, muškarac i žena imaju različite, ali komplementarne uloge.
Muškarac daje pokretačku energiju, impuls, inicijativu i životnu silu — poput sunca koje daje svetlost i energiju. Žena rađa, neguje i održava život, poput zemlje koja prima, oblikuje i omogućava da život cveta.

U ovom smislu muškarac može biti viđen kao primaran u pokretanju, a žena kao sekundarna, ali ključna u rađanju i očuvanju života. Ovo nije pitanje vrednosti — obe uloge su jednako važne, i obe su neophodne da bi svet funkcionisao. Jedno bez drugog ne postoji. Komplementarnost je ključ, a ne nadmoć.

Kroz istoriju, muškarci su često preuzimali zadatke koji zahtevaju fizičku snagu, istraživanje i inicijativu, dok su žene svojim doprinosom rađanjem, negovanjem i organizacijom života omogućavale opstajanje i kontinuitet zajednice. Ovo ne znači da jedna strana ima veću vrednost od druge, već da priroda, društvo i život funkcionišu kroz međuzavisnost.

Bez žena ne bi bilo života i ljubavi, ali ni smisla onoga što muškarci pokreću. Bez muškaraca, inicijativa i pokretačka energija ne bi imali svoj izlaz. Jedno bez drugog ne može da postoji — i upravo ta dopunjenost čini svet stabilnim i funkcionalnim.

Možemo biti ravnopravni u mogućnostima, ali naše uloge su prirodno različite i komplementarne. Prihvatiti to znači razumeti harmoniju života, a ne nadmoć ili inferiornost. Jedno i drugo je potrebno — i jedno bez drugog svet ne bi mogao da funkcioniše.

Muškarac je kao vazduhprimaran, neophodan za pokretanje i održavanje života. Žena je kao voda i hranasekundarna u smislu pokretačke energije, ali ključna za život i njegovo očuvanje.

Ako žena puši, ne poštuje vazduh koji daje život, a kamoli muškarca. To nije pitanje vrednosti jedne nad drugom, već poštovanja prirodnog toka i elemenata koji nas održavaju.

Back