Zene pitanje je

gost 371695

Elita
Poruka
19.917
Da li ste za medjurasne brakove ? Dakle da se udate i imate decu sa recimo crncem iz afrike, ili nekim pakistancem ? Da li biste mogle to, kako bi gledale da vam danas sutra cerka dovede nekog sta znam recimo sirijca za zeta ? Da li bi vas to usrecilo

Наравно да ме не би усрећило.

Ту се отвара много питања, од верског, преко културолошког, до каснијег одгајања деце.

И колико год да ми причамо да љубављу може да се превазиђе све, нешто баш и не може.

Али, ако је то њен избор, мислим да бих морала да прогутам.

Da li ste za medjurasne brakove ? Dakle da se udate i imate decu sa recimo crncem iz afrike, ili nekim pakistancem ? Da li biste mogle to, kako bi gledale da vam danas sutra cerka dovede nekog sta znam recimo sirijca za zeta ? Da li bi vas to usrecilo

Nije to vise tako retka pojava.
Ne bi mi smetalo.

U braku sam sa muskarcem druge veroispovesti, ali kako on nije religiozan, a ja nisam ni krstena, nemamo nikakvih problema... :)

ja licno nisam ljubitelj cisto iz estetskiih razloga drugih rasa
nikad me nije privuko muskarac druge rase osim bele, nisu mi lepi hbg
mesavine mogu biti jako lepe, ali cisti crnci, cisti azijati idr meni nisu lepi uopste...
ali nemam nista protiv ni jedne rase

sbbkbb da mi dovede zeta druge rase sta sad jaka stvar, ako je njoj dobar zar je bitno koje je rase pobogu...
ne mogu stvarno da varim te seljacke fazone zatucanih ljudi, sad kao rasprava dal valja ako ti zet bude crnac....
da to je najbitnije, nek je i bije samo nek je belac i srbenda! :deda:
aman...

Poslednja izmena:

1. Jesam. Ako su se ljudi nasli, vole se i lepo se slazu, zasto je rasa bitna?

2. Zavisi ko je taj crnac iz afrike ili taj Pakistanac? Sto je recimo taj neki crnac ili Pakistanac nuzno manje vredan od mene ili moje cerke? Sta ako je po svemu bolji? Sta ako je obrazovaniji, ako mu je status veci od mog, ako je pametniji od mene i cerke zajedno, ako je veci gospodin. Jel uvek manje vredan zbog svoje boje koze ma sta god bio i postigao u zivotu?

3. Ljudi se spajaju po slicnostima. Verovatnoca da ces naci slicnog sebi medju svojom nacijom ili nacijama koje su slicne tvojoj je veca, ali ne znaci da nema vrlo slicnih i kompatibilnih ljudi tebi i medju pripadnicima neke nacije koja na prvi pogled ne deluje bas bliska tvojoj. Sjajnih pojedinaca ima u svakom narodu a opste je poznato da sto je veci intelekt i sto je visi stepen obrazovanja, identifikacija je manja sa nacionalnim i religioznim, vec se covek mnogo vise identifikuje sa tim ko je zaista, cime se bavi, interesovanjima. Ako bih videla da su komptibilni, bila bih srecna, ako vidim da nisu, da su dva razlicita sveta, on to mogu biti pa i da su u istoj ulici rodjeni, i da su iste boje koze, nacije i religije.

Sledece pitanje je sta se brecate i moje pitanje stavljate u losu konotaciju? Neki pshiho problemi , odbrambeni mehanizmi hm ? Pitanje kao pitanje msm

- - - - - - - - - -

Nije to vise tako retka pojava.
Ne bi mi smetalo.

U braku sam sa muskarcem druge veroispovesti, ali kako on nije religiozan, a ja nisam ni krstena, nemamo nikakvih problema... :)

Zar tvoj muz nije bio legionar Srbin ? Ili sam ja tebe pomesao sa nekim.

Nije se on naljutio. Cuo je i ranije da nasi koriste taj izraz samo mu nije bilo jasno zasto, jer su "Schwaben" za njih nesto skroz drugo. Stanovnici Bayern-a.
Pita on njega prvo na nemackom zasto ga je tako nazvao. Granicar ga ne razume. Pita ga na engleskom. Granicar se vec malo uzmuvao, pita mene da mu prevedem i ja mu kazem sta ga pita. A on:"Ma ja sam se to samo salio. Vidim ja da je on Austrijanac. Ali Svab..ovaj Nemac, Austrijanac, to je nama sve isto." :-)))
A ne zna da je to za jednog Austrijanca jos gora uvreda. :-)) Izmedju Nemaca i Austrijanaca postoji vrlo slican rivalitet kao, recimo, izmedju Srba i Hrvata. Samo sto nisu ratovali, ali se ne vole previse.
I ako moj muz nije takav tip, ali samo mogu da zamislim kako bi bilo da je taj granicar naisao na Petera, muza od "Svabine" sestre. :-))

Nije se on naljutio. Cuo je i ranije da nasi koriste taj izraz samo mu nije bilo jasno zasto, jer su "Schwaben" za njih nesto skroz drugo. Stanovnici Bayern-a.
Pita on njega prvo na nemackom zasto ga je tako nazvao. Granicar ga ne razume. Pita ga na engleskom. Granicar se vec malo uzmuvao, pita mene da mu prevedem i ja mu kazem sta ga pita. A on:"Ma ja sam se to samo salio. Vidim ja da je on Austrijanac. Ali Svab..ovaj Nemac, Austrijanac, to je nama sve isto." :-)))
A ne zna da je to za jednog Austrijanca jos gora uvreda. :-)) Izmedju Nemaca i Austrijanaca postoji vrlo slican rivalitet kao, recimo, izmedju Srba i Hrvata. Samo sto nisu ratovali, ali se ne vole previse.
I ako moj muz nije takav tip, ali samo mogu da zamislim kako bi bilo da je taj granicar naisao na Petera, muza od "Svabine" sestre. :-))

Bas neobicno sto si se udala za Austrijanca...

Pomesao si me. :)
Moj muz je "Svabo" i programer je. Jedan od najboljih u Evropi. Da ga pohvalim... :)
I bivsi sportista - snowboarding.

Na granici me nasi ljubazni granicari pitali:"Gde si od ovoliko lepih Srba nasla tog zutog Svabu?" A on razumeo to "Svabu"...

Hajde da se nadovežem na tvoj post . Moja sestra je bila udata za Srbina koji je bio ujedno i moj prijatelj . Za muškarce
korektan kolega a za žene čisti fašista . Da ne dužim o tom braku mada bi se moglo pisati koješta . Poginuo je u saobraćajnoj nesreći .
Devedeset prve ode sestra sa dvoje djece u Njemačku kod druge sestre . Tamo upozna " Švabu " kojem je prva žena bila akloholičarka .
Eno ih još se drže za ruke mada su već dvadesetak godina u braku . Sretan sam zbog sestre jer koliko god joj je prvi brak bio loš u
ovom drugom joj se sve vratilo . Malo mi je žao što zet ne zna ni da bekne srpski mada je najbitnije da su njih dvoje kao stvoreni jedno za drugo .

nevezano za znacenje reci svaba, no stoka seljacka sam mislila na celu njegovu izjavu, pocev od onoga sto si nasla njega umesto srbina...to su seljacki komentari i to se ne komentarise stranki na sred radnog mesta, njegovo je da radi svoj posao i da umukne, da te ispostuje kao svoju stranku, i ti njega...i cao zdravo
a posle neka sa kolegama komentarise sta oce van radnog vremena...
stvar kulture i vaspitanja koje jako fali ovom narodu...

nevezano za znacenje reci svaba, no stoka seljacka sam mislila na celu njegovu izjavu, pocev od onoga sto si nasla njega umesto srbina...to su seljacki komentari i to se ne komentarise stranki na sred radnog mesta, njegovo je da radi svoj posao i da umukne, da te ispostuje kao svoju stranku, i ti njega...i cao zdravo
a posle neka sa kolegama komentarise sta oce van radnog vremena...
stvar kulture i vaspitanja koje jako fali ovom narodu...

Ma jasno mi je. Zamisli samo te smelosti da bilo koga pita tako nesto privatno.

Kada se tata razboleo, pa sam isla cesce sama busom za Srbiju... znas onaj osecaj kada te bude sram tudje sramote? :confused: Ulazim u dupli bus i pitam da li na gornjem spratu ima slobodnih mesta, a vozac ce meni:"Idi ti devojcice gore, a ja cu biti dole, tacno ispod tebe. Ja najvise volim kad su devojcice gore, a ja dole, he he he."
Meni je problem sto ja u takvim situacijama uopste ne znam kako da reagujem. Zbunim se, a posle u sebi besnim sto ga nisam izgrdila.
To ti je samo jedan mali primer kako se neki nasi ljudi ponasaju. :confused:

Back