Zene medju zenama :)

ceca881

Iskusan
Poruka
5.279
Svakim danom me sve vise i vise iritira ta generalizacija, sve zene - jedna zena, jedna zena - sve zene.
Ne volim generalizacije nigde, a ovo me posebno iritira jer sam sama sklona kritici pojedinih , najcesce izrazenim zenskim osobinama.
Ne znam da li zbog toga sto sam pretezno u muskom drustvu celi zivot, ili ima neceg drugog u tome, uglavnom cesto, jako cesto se slozim sa muskim stavovima po pitanju nekih zenskih osobina i ponasanja, i njima se podrazumeva da ja nisam takva :eek:

Ali, ja sigurno nisam jedina zena koja tako misli, i sigurno ih ima jos mnogo, ali i dalje kada se prica kaze se "sve zene" ili "vi zene". :dash:

Ja sam jedinka i zelim da zadrzim karakteristike koje me izdvajaju, i odnos prema meni ukazuje na to da u tome uspevam, ali nisam jedina, ima jos jako puno zena koje su individue mimo generalizacije.
Pri tome ne pricam o osobinama po kojima se razlikujemo od muskaraca, glavnih i osnovnih stvari.
Zena sam ali volim da gledam fudbal, iz rekreacije igram mali fudbal sa drustvom koje jeste musko, volim da gledam dokumentarne emisije o II sv.r., obozavam Formulu1, igram stoni tenis, dvosmisleno se salim, ne placem za svaku sitnicu, nije kraj sveta kada mi pukne nokat :manikir:, ne moram da posedujem sve torbe i cipele u gradu, ne mislim da bi bez sminke svet bio gadno mesto za zivot:mrgreen:, volim dokumentarce o specijalnim jedinicama, najnovijim dostignucima u vojnoj industiji i sl. muskih stvari, uzivam u voznji, vezana sam za svoje auto i psujem u njemu kao kocijas :prstic: , umem da promenim gumu na autu, i sadrzaj ispod haube mi nije visa matematika :D , znam da promenim osigurac, da spojim zice od kablova i sitne popravke u kuci se usudjujem da radim sama :D ... a zena sam, i pored toga, volim visoke potpetice, odlazak kod kozmeticara volim svoj odraz u ogledalu i jos par sitnica po kojima se uvelikom razlikujemo od muskaraca ... :manikir:

I ima jos mnogo zena koje se izdvajaju iz gomile po svojim sklonostima i razmisljanju. Ali i dalje cujem "vi zene". :roll:
A sto je najgore, taj stav najcesce cujem bas u situacijama kada istu tu stvar ne podrzavam, ili ih se zgrazavam, i ponavljam, moje musko drustvo kaze "...ali ti nisi takva.. to se podrazumeva.." :eek:

I kako pored svega toga biti zena medju zenama?
Kada ce velika vecina da nauci da svaka zena ne razmislja isto i da svaka zena nema iste sklonosti?
I ne, ne mislim, niti ikada upotrebljavam izraz "Vi muskarci"

Decki, da vas cujem :)

...nije strasno sto si u manjini, ne obracaj paznju na vecinu ...ja se uvek setim moje drugarice koja mi je, kad je prvi put dosla u bg rekla - nikad mi nije bilo jasno zasto pricaju da su srbi cigani ali ovde stvarno ima mnogo cigana :D

QQ..ti mora da si zesca pi.cka...ako vizuelno nisi bar kao model, sve napisano pada u vodu....:lol:

@tema
Ljudima je lakse da kukaju, traze greske u drugima i da iste pripisuju celom zenskom ili muskom rodu, nego da se zapitaju gde sami grese i zasto....i ove silne teme kako su zene, muskarci kucke, ukazuju samo na to da ljudi nisu sposobni da se bave sobom a kamoli drugim ljudima...zalosno...

QQ..ti mora da si zesca pi.cka...ako vizuelno nisi bar kao model, sve napisano pada u vodu....:lol:

@tema
Ljudima je lakse da kukaju, traze greske u drugima i da iste pripisuju celom zenskom ili muskom rodu, nego da se zapitaju gde sami grese i zasto....i ove silne teme kako su zene, muskarci kucke, ukazuju samo na to da ljudi nisu sposobni da se bave sobom a kamoli drugim ljudima...zalosno...

da, mnogo je lakše kriviti nekoga nego snositi krivicu ili uopšte shvatiti gde grešimo.
samo znak nezrelosti i nespremnosti da se prihvate posledice greški koje sami pravimo.
a to da li će neko da me smatra ovakvom ili onakvom po principu generalizacije, može samo propust (i to veliki) tog nekog da bude.
ko dopusti sebi da vidi i dalje od svojih predrasuda, shvati da niko na ovom svetu nije isti, svi smo itekako različiti.

...ja ne razumem uvodni post iskreno...ljudi to vise kazu "onako" zezanja radi, naravno da nijedan muskarac ne misli ozbiljno kako je njegova devojka jednaka sa ostalim zenama, ona je njemu posebna i najbolja, dok traje naravno ljubav i vidi na /i u njoj gomilu specificnih osobina...a u drustvu - pa ja sama kazem "vi muski" a taman posla da mislim da su svi muskarci jednaki...malo zargona i cackanja izmedju polova...sasvim ok zar ne?

Jao bre ceki sta da ti kazem..izuzetak ne cini pravilo:lol:niko nije savrsen ja bih na crtu izasao i s vecinom muskaraca..mislim u smislu tvrde da su dobri u necemu ja dodjem i za cas ih oduvam:lol:to mi palo na pamet gde su neki sa zavrsenim strucnim skolama na jednom poslu..i sad mene taj neki preduzimac zgotivio i kao aj da nesto radis laganica poso..ja reko aj..dodjem tamo oni se busaju ja zavrsio/la to i to..slikari kyrci-palci..vazne im titule..radili na nekim vazno-bitnim objektima..kao to im ide u cv shatro..i sad oni tu imaju neki praistoriski plan rada ja otiso kuci posle prvog dana i ne spavam covece sve vreme kontam kako bi to bilo brze i lakse raditi..i sad da ne davim svako od njih je iso na po 2-3 push pauze svakog sata ja radim ko konj ne stedim se..tako neko vreme vidim da njima krivo sto im udaram tempo..kao uspori malo..uzese me ljudi na zub:lol:vidim ja ne vredi tako reko aj ima nas tolko i tolko da podelimo poso svakom svoj deo..jel se slazete..ok moze..ja svoj deo uradim za 4 dana..oni su ostali jos mesec:eek::lol:e sad ja ovo pricam drugima ljudi normalno ne veruju i onda se utopimo u masu ybg..pomirimo sa cinjenicama i ne isterujemo pravdu jer cemo nayebati:lol:

...vaspitanje nam je nametnulo stereotipe i standarde... covek koji shvata da sve sto radi, radi zbog sebe i da sebi ne zeli nista lose da cini ne sukobljava se sa drugim ljudima i ne cini im ono sto ne bi zeleo da oni ucine njemu...svako ima pravo na gresku ali ako tu gresku ne plati nikad nista nece nauciti

Jao bre ceki sta da ti kazem..izuzetak ne cini pravilo:lol:niko nije savrsen ja bih na crtu izasao i s vecinom muskaraca..mislim u smislu tvrde da su dobri u necemu ja dodjem i za cas ih oduvam:lol:to mi palo na pamet gde su neki sa zavrsenim strucnim skolama na jednom poslu..i sad mene taj neki preduzimac zgotivio i kao aj da nesto radis laganica poso..ja reko aj..dodjem tamo oni se busaju ja zavrsio/la to i to..slikari kyrci-palci..vazne im titule..radili na nekim vazno-bitnim objektima..kao to im ide u cv shatro..i sad oni tu imaju neki praistoriski plan rada ja otiso kuci posle prvog dana i ne spavam covece sve vreme kontam kako bi to bilo brze i lakse raditi..i sad da ne davim svako od njih je iso na po 2-3 push pauze svakog sata ja radim ko konj ne stedim se..tako neko vreme vidim da njima krivo sto im udaram tempo..kao uspori malo..uzese me ljudi na zub:lol:vidim ja ne vredi tako reko aj ima nas tolko i tolko da podelimo poso svakom svoj deo..jel se slazete..ok moze..ja svoj deo uradim za 4 dana..oni su ostali jos mesec:eek::lol:e sad ja ovo pricam drugima ljudi normalno ne veruju i onda se utopimo u masu ybg..pomirimo sa cinjenicama i ne isterujemo pravdu jer cemo nayebati:lol:

:zcepanje:

Kakav si ti kralj :lol:

...ja ne razumem uvodni post iskreno...ljudi to vise kazu "onako" zezanja radi, naravno da nijedan muskarac ne misli ozbiljno kako je njegova devojka jednaka sa ostalim zenama, ona je njemu posebna i najbolja, dok traje naravno ljubav i vidi na /i u njoj gomilu specificnih osobina...a u drustvu - pa ja sama kazem "vi muski" a taman posla da mislim da su svi muskarci jednaki...malo zargona i cackanja izmedju polova...sasvim ok zar ne?

Stoji... ali veruj mi, ima i takvih muskaraca koji sve zene posmatraju kao jednu zenu i obrnuto. Da covek ne veruje :D

Pa to je uvek tako kad se kaze svi su muskarci isti..mislim ja se ne uvredim:lol:ako se posmatramo iz nama bitnih uglova za vecinu stvari se moze reci da su iste..a kad se naleti na neku koja se izdvoji necim iz tog shablona to je stvarno surprise:lol:

Ja eto mrzim fudbal da gledam preko ekrana, a da ne znam ni ko igra i da me to uopšte ne tangira, a uglavnom me ne tangira, jedino mi ono zanimljivo kad igra reprezentacija ili tako nešto. Ali to odmah znači da ne umem da zavrnem šraf ili uglavim grafičku jer ne znam ni šta je to to su strašne stvari i to se ne daje sekama u ruke pa sam X puta tako gledala muškiće kako se pate da nešto poprave, znala kako se popravlja, ali nisam baš htela da insistiram na tome kad su me već jednom snishodljivo pogledali i rekli - neka, pusti prvo naaaas :)

Biti jedna od njih i biti jedna od nas xD to je teško, ali nije nemoguće.
A odnos prema svim ženama je takav jer velika većina žena ima takva interesovanja,
npr. odem u teretanu a tamo su devojke koje nisu obično tipične devojke-princeze ali
opet se okupe oko prokletog tv-a da gledaju Šeherezadu xD
Pitanje je veoma komplikovano, jedno od najtežih sa kojim sam se susreo otkako posećujem ovaj forum :D
šta god da mi padne na pamet, ipak nije neki logičan odgovor, konkretan... :S

Back