ZENE LAVICE?

Ja se na primer nikako ne slazhem sa zhenama Lavicama, iako sam i sama u podznaku Lav.
Imala sam dosta drugarica u tom znaku, ali sve do jedne su me jako razocharale.
Zaista ne bih mogla nishta lepo da izdvojim da kazhem za ovaj znak.. Ne postoji ta Lavica sa kojom se slazhem. :(

Žena - Lav

Vi niste slaba žena koja se prepušta da je nose talasi sudbine. Vaša vitalnost, volja, Vaš autoritet, omogućuju Vam da uđete u kategoriju onih žena koje dominiraju, koje ne dozvoljavaju da budu pobeđene. Volite akciju i kretanje. U to unosite svu snagu i energiju. Teško Vam je da ostanete na jednom mestu, da sanjarite i ništa ne radite. Ne podnosite lenjost, čak ni kada se odmarate.

Ponos, a često i taština, igraju veliku ulogu u postizanju uspeha po svaku cenu. Predostrožni ste i ništa ne prepuštate slučaju. Imate suviše visoko mišljenje o sebi da biste se mogli zadovoljiti trenutnim stanjem.

U odnosu prema drugima poštujete izvesna pravila ponašanja. Suviše ste otvorena priroda da biste mogli da podnosite lukavost i podmuklost. Kada Vam se nešto ne sviđa, to odmah pokažete. "Mlaka" i nedefinisana osećanja dovode Vas do očajanja. Vaš karakter se teško prilagođava ljudima koji su uzdržani u osećanjima. Zato ne trpite ljude koji sede na dve stolice, koji su neodlučni, kolebljivi. Verujete da svi ljudi mogu da budu otvoreni kao Vi, a kada se uverite da nisu, gorko ste razočarani. Tako nanete rane teško zarašćuju.

Mada ste iskreni, ponekad volite da se šalite, da se prikazujete onakvom kakva u stvari niste. Vaše male brige činite velikim da biste privukli pažnju drugih. Kod Vas postoji još jedna kontradiktornost. Velikodušni ste i srećni kad drugome možete da učinite neku radost. Međutim, ponekad ste egoista i pre no što pomislite na drugog, Vi prvo mislite na sebe.

Najveća vrlina koju posedujete je vernost. Vi ste duboko privrženi osobama koje su zadobile Vaše prijateljstvo. Ta odanost odoleva vremenu i iskušenjima. Potrebno je da Vas neko ozbiljno prevari pa da o njemu promenite mišljenje koje ste imali. Ponekad, iako ste svesni da Vam je neko učinio nešto nažao, ostajete slepi da ne biste bili razočarani.

Imate čvrst karakter. Zato ne podnosite da neko na Vas utiče. U odnosima sa ljudima ne trpite kaprice, prenemaganja, izveštačenost. Pošto ste tip strasnih žena, Vi tačno možete da odredite šta Vas privlači a šta odbija kod nekog muškarca. Vi ili volite nekog ili prezirete.

Ako Vam se neki muškarac sviđa, Vi mu to otvoreno dajete do znanja. Ako volite, potpuno se predajete osećanjima, bez ikakve uzdržanosti. Osećanja iskazujete bez suvišnih reči. Ipak, umete da pravite razliku između trenutnih utisaka i trajnijeg osećanja. Ne podnosite ništa nejasno i neodređeno u ljubavi. Iz strpljenja Vas izvode osobe koje jednog dana pokazuju prema Vama znake obožavanja a već drugog izlive netrpeljivosti. Bilo bi pravo čudo kada biste se vezali za takvu vrstu ljudi...

A jaooo j, draga MadonnaGirl ja bre nisam onda Lavica. Mene moja Vaga iz podznaka skroz uzela pod svoje. :wink:

MadonnaGirl:
Žena - Lav

Vaša vitalnost, volja, Vaš autoritet, omogućuju Vam da uđete u kategoriju onih žena koje dominiraju, koje ne dozvoljavaju da budu pobeđene. Volite akciju i kretanje.

Ovo volim, ali umereno. Sve je to OK ako mi ne narusava mir i ako u tome uzivam. Obozavam da se borim i borac sam do poslednje kapi krvi sto bi rekli, ako procenim da treba da se borim. Ali, tesko da cu se boriti ako cu puno da se cimam i ako mi to narusava harmoniju.

Ne podnosite lenjost, čak ni kada se odmarate.

Kad god mogu uzivam da odmorim i to dooobro. I uvek nadjem vreme za odmor. To mi je najvaznije.

Ponos, a često i taština, igraju veliku ulogu u postizanju uspeha po svaku cenu. Predostrožni ste i ništa ne prepuštate slučaju. Imate suviše visoko mišljenje o sebi da biste se mogli zadovoljiti trenutnim stanjem.

Sa ovakvim ljudima nikako ne mogu. Suvise su za moj ukus drcni, nestrpljivi i nepromisljeni.

Vaše male brige činite velikim da biste privukli pažnju drugih.

Uvek sve zadržavam u sebi i za sebe. Svaki vaspitan i kulturan covek treba da ume da kontroliše i sebe i svoje emocije. Nikada u životu nisam dramila. Kada plačem, plačem samo za sebe. I to niko ne zna i takve stvari nikada ne pokazujem. Ljudi koji večito pričaju o svojim problemima i prave frku od najmanje sitnice su oni koje zaobilazim. Ne volim patetiku. Ne dam nikome povod da me sazaljeva, meni uvek treba samo sansa da se borim, a nekako cu se vec snaci... :wink:

Najveća vrlina koju posedujete je vernost. Vi ste duboko privrženi osobama koje su zadobile Vaše prijateljstvo. Ta odanost odoleva vremenu i iskušenjima. Potrebno je da Vas neko ozbiljno prevari pa da o njemu promenite mišljenje koje ste imali.

Tacno !!!

Ako Vam se neki muškarac sviđa, Vi mu to otvoreno dajete do znanja. Ako volite, potpuno se predajete osećanjima, bez ikakve uzdržanosti. Osećanja iskazujete bez suvišnih reči. Ipak, umete da pravite razliku između trenutnih utisaka i trajnijeg osećanja...

Tacno, ali nikada ne bih prva krenula u akciju. Da pokazem simpateje to Ok, ali ja najcesce pobegnem ako mi se neko ne dopada bez reci... :wink:

Auh........
Hajde da probamo sa ovim: :D

LJUBAVNI PROFIL HOROSKOPSKIH ZNAKOVA
LAV - LEO
(od 23.07.do 22.08.)
Psihološke karakteristike i ljubavne sklonosti Lava

Osoba rodjena u znaku Lava je veoma temperamenta, ali istovremeno i veoma dostojanstvena u svom ponasanju. Tipicna karakteristika i osobenost ovog znaka je - da Lavovi mnogo drze do svog izrazavanja, odnosno do stila! Znaci, veoma je vazan utisak koji oni ostavljaju na svoju okolinu i u tom smislu, Lavovi cinite sve sto je potrebno da osvoje Vase simpatije, veliki aplauz, pohvalu ili divljenje. Da li Vam je poznato, da Lavovi uzivaju u osecaju popularnosti i od Vas ocekuju da im se divite? Nadasve jednom tipicnom Lavu imponuje - da se nalazi na tronu ili na nekom pocasnom mestu, tako da sve druge pozicije njima izgledaju krajnje nezanimljivo. Njihova sujeta ih cesto navodi na teatralno ponasanje, dok njihov ponos cesto utice na preteranu subjektivnost tako da razlicite stvari, dogadjaje ili osobe tumace u skladu sa svojim predstavama o visokim kriterijumima.
Postoji sjajna anegdota u vidu komentara koji na dobar nacin ilustruje njihov psiholoski profil i karakter, zatim njihov stil izrazavanja, cud i ponasanje. Zena opisuje prijateljici svog ljubavnog partnera: "Znas On (Lav) pre nego sto otvori necija vrata ocekuju poseban tretman ili veliki aplauz, poglede divljenja i narocito, velike komplimente. Tek, onda kada "dobro nahranis" njegov ego i sujetu mozes ocekivati izlive neznosti i vrele strasti. On se ponasa - kao da je "carski primerak" ili da kroz njegove vene protice "plava krv". Cesto me dovodi do ocaja, ali ne mogu bez Njega."
Kada se Lavovima pripisuje egocentricnost, zaista je tesko pravilno odgovoriti: da li je rec o njihovoj mani ili o njihovom svojstvu - da stvari i dogadjaje tumace iz svog ugla? Lavovi su veoma teatralni i u tom smislu obracaju paznju na razlicite sitnice, na detalje ili na finese koje postoje u necijoj pojavi, kao i u necijem predstavljanju. Pri tome, oni insistiraju na visokim kriterijumima i poseduju istancani ukus ili pravi smisao za lepotu. Ipak, ne treba zaboraviti da su Lavovi veoma zahtevni i da fizicka lepota na njih ostavlja samo prolazno znacenje, tako da oni dobro razlikuju onu "pravu lepotu" koja kolazi iz dubine necijeg bica. Zatim, Lavovi uzivaju u razlicitim izazovima jer - veliki izazovi predstavljaju pravu priliku za dokazivanjem, zatim za licnim trijumfom i narocito, za velikom pobedom! Naime, Lavovi imaju potrebu da fasciniraju svoju okolinu i svog ljubavnog partnera. Stoga, njihove velike parole glase: "onaj ko ne rizikuje, taj ne dobija" i "samo veliki opstaju". Dakle, oni su veoma energicni, dominantni i teatralni tako da svi ljubavni susreti proticu po vec utvrdjenom scenariju. Znaci, Lav pokrece inicijativu i sve konce drzi iskljucivo u svojim rukama. Ukoliko izmedju Vas postoji ljubavna veza, onda morate biti spremni na to - da Lav uvek ima dominantnu ulogu i da u tom smislu, nista ne mozete promeniti. Lavovi imaju dosta hrabrosti i zbog toga na direktan nacin izrazavaju svoje interesovanje, dopadanje, afinitete i simpatije, kao i svoja osecanja. Uglavnom ne postoji dilema prema kome Lavovi osecaju simpatiju ili antipatiju - oni to jasno pokazuju. Zatim, oni su veoma strasni, posesivni i ljubomorno cuvaju sve sto podpada pod njihovo vlasnistvo, licnu svojinu ili pod njihovo "malo carstvo". A ljubavni partner je samo "deo" tog carstva, medjutim ponekad to znaci - veliku privilegiju, a ponekad veliki teret. Mozda je najbolje da to pitanje postavite svom Lavu - jer on ce Vam pruziti i najubedljiviji odgovor.

NA KOJI NACIN SE TREBA UDVARATI OSOBI U ZNAKU LAVA

Jedna od prvih lekcija koju treba dobro da naucite glasi: Lav se udvara Vama na direktan nacin i njemu treba prepustiti to vrhunsko zadovoljstvo u zavodjenju, a narocito, ponos zbog osvajanja Vase paznje i Vase ljubavi. Vazno je da u Vasim ocima prepoznaje pogled divljenja i da se na Vasim usnama nalazi osmeh zadovoljstva, kao i da su Vase ruke spremne da ga prihvatite u bilo kom trenutku. Savetujemo Vam: da izbegavate mala lukavstva, jer Lav nije ni najmanje naivan i ukoliko igrate po "losim pravilima" - onda Vas ocekuje vrlo neprijatno iznenadjenje.

STA JE ONO STO VAS PARTNER ILI OSOBA KOJA VAM SE UDVARA MORA OBAVEZNO DA ZNA O VAMA

Lav naprosto obozava da dominira na bilo kojoj sceni ili da caruje, zbog toga Vas izbor ili jedina mogucnost se svodi na saucesnicku ulogu. Naravno, nemojte prkositi jednom Lavu, i nikako nemojte izazivati njegovu sujetu, dostojanstvo, ponos ili ljubomoru. Lavovi ne dozvoljavaju da se neko poigrava sa njihovim osecanjima i nikad ne pristaju na inferiornu ulogu! Budite sigurni, da se svi Vasi prekrsaji brzo kaznjavaju i to veoma ostro uz bujicu onih velikih reci, uz crveni karton ili uz potpunu eliminaciju. Na srecu Lav insistira na utvrdjenim pravilima, tako da je zaista apsurdno ciniti stvari koje izazivaju njegov bes, osudu ili kaznjavanje. Vazno je, da delujete veoma inspirativno na svog Lava i da neprekidno ispunjavate sve njegove kriterijume o lepom izgledu, kao i o lepom ponasanju i narocito, o izrazavanju svoje emotivne naklonosti i postovanja. Lav posebno insistira na spoljasnjim utiscima i od Vas uvek ocekuje aristokratsko drzanje, kao i besprekorno ponasanje kada se nalazite u drustvu ili pred publikom i sirokim auditorijumom.

Evo da kazem nesto o sebi kao lavici..
Volim da sam uvek u pravu, mrzim kad se svadjam sa nekim i kad taj misli suprotno, mrzim kad me neko provocira, u stanju sam da ga jako uvredim, nikad ne bih priznala da sam nesto pogresila, ne dozvoljava mi to ponos.. U stanju sam da zaboravim druga/drugaricu ako me razocaraju, kao da nikad nisu ni postojali, takva sam, kad se dam skroz ocekujem to i sa druge strane, ako to ne osetim, zbogom.. Mrzim nestrpljive ljude, to me izludjuje... Ponekad gledam neke ljude nize od sebe, i ne konstatujem ih, jer ne zelim da mi prilaze niti da se druzim sa njima, jer mislim da nisu moj nivo.. Eto to su sve moje na neki nacin lose ili dobre osobine.. toliko za sad.. cim se jos setim, pisem.. :)

Yeah,that`s me...
Samo ne razumem ovo:
U stanju sam da zaboravim druga/drugaricu ako me razocaraju, kao da nikad nisu ni postojali,
Ja sam u stanju da im oprostim ako vidim da su se pokajali.Ne znam za vas,ali ja mnogo mnogo verujem ljudima.
Inache,strasno sam sujetna i padam na komplimente.Kada mi neko hrani sujetu,tu osobu drzim stalno pored sebe.

MadonnaGirl:
Yeah,that`s me...
Samo ne razumem ovo:

Ja sam u stanju da im oprostim ako vidim da su se pokajali.Ne znam za vas,ali ja mnogo mnogo verujem ljudima.
Inache,strasno sam sujetna i padam na komplimente.Kada mi neko hrani sujetu,tu osobu drzim stalno pored sebe.

Sticajem okolnosti morala sam bas mnogo u zivotu da se borim i izborim za neki svoj status i mesto u drustvo. Sada kada postizem uspehe i kada mi je sve Ok prilaze mi i hvale me oni koji me nisu uopste konstatovali. Sto je najgore ti isti nisu hteli ni sansu da mi daju da se borim. Gurnulu si mu sa strane kao da ne postojim. Kada sam bila na dnu nisam im valjala, sada kada se kolo srece okrenulo sada sam im i dobra i lepa i bog zna kako me jos hvale. Za mene su to obicne, kako ih ja zovem ljudske olupine. Cenim samo one sto su me podrzavli i gurali uvek i kada sam na dnu i kada sam na vrhu. I koji su me prihvatili takvu kakva sam od starta. Za takve ljude sve a druge uopste ne konstatujem. Ranije sam vise verovala ljudima i stvarno sam iskreno nastupala, otkad sam se opekla, ne verujem nikome i merim svaku rec i postupak.

Kada je rec o nekim "svadjama" sa prijateljima. Imam nesuglasice ali to su samo nesuglasice sa mojim bas dragim prijateljima. Volim kada me kritikuju, jer uz njihove "blage ali vrlo direktne" kritike mnogo ucim i zahvaljujuci njima sam mnogo napredovala u poslednjih sedam godina.

Back