Žene koje su udaju za stranca

Ljubav ne bira

Al me zanima kolika je to želja ne udati se za balkanca ?

Mnoge poznajem koje su rekle “za našeg nikad”

Sad se pitam šta je to toliko odbojno kod balkanaca pa žene se udaju za stranca

Guten Abend :))))

Iz mog skromnog iskustva, sasvim je svejedno iz kog naroda taj covek dolazi sve dok je njegova kultura makar malo bliska nasoj. Vazno je negde da smo pod slicnom kapom odrastali.

Veca je slicnost izmedju Japanke i Turcina u Americi koji su odrasli na slicnim vrednostima nego izmedju dvoje ljudi iz iste sredine ali potpuno razlicitog vaspitanja i uverenja.

Licno sam dozivela sam jednom prilikom divnog coveka ali kulturoloski problem. Bio je u pitanju Arapin, vaspitan i skolovan covek, zbilja prelepo ljudsko bice ali je postojala verska nesuglasica koju bi ljudi donekle potiskivali ali koja bi mogla da eskalira tokom odnosa. Samo u takvoj situaciji razumem svesno odustajanje od coveka...pa makar i na svoju trenutnu stetu.
U regularnim okolnostima sasavo mi dodje birati nacionalnost za brak. Valjda biramo osobu.

Fali neko osvjezenje, svjeza krv, drugaciji mentalitet.
Domkrotkinje sve jure neki zapadni stil zivota, zapravo, tranzicijski stil koji zeli biti zapadnjacki, ali nema se para. I jos nam predbacuju sto ne mozemo zadovoljiti njihove fix ideje.
Neka, hvala. Jednu Thai girl za mene, bitte. 😁

Back