Žene koje ne žele decu

• Začetnik teme Začetnik teme Rigel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
nauci da citas / previse nepotrebnih info pokusavas da serviras / kako se uopste takav genetski materijal i mentalni sklop nasao na temi / za UZ za preCednika/cu / nadam se da ti bat na tel traje samo pola sata / previse slusas grand muziku / veniš porfavor

nisu samo momci krivi, tačno.
krivi su i očevi :mrgreen:
koji odgajaju žensku decu kao tuđu sreću, odn. kao dete koje će se jednog dana udati i otići odatle
pa celu imovinu prepišu sinu, koji tu ostaje i čuva prezime
a ćerki spreme neku siću kao miraz. što i nije njeno, nego imovina njenog muža
krive su i majke koje im utuve u glavu da će im biti dobro ako se udaju za nekog gradskog, po mogućstvu bogatog momka i da će time rešiti sve svoje životne probleme, npr, neće morati da radi ništa
krive su i one same jer prihvataju neke glupe poslove u gradu samo da ne bi ostale u selu, a kad im majka šalje hranu sa sela, to je ok
mnogo toga ima, ne može sve stati u jedan roman, kamoli u jedan post na krsti
i znam da ima i koje su i ostale na selu i završile srednju školu ili nešto više i postale majke i bave se poljoprivredom

šta je od svega toga dobro, to svako određuje za sebe
ogradiću se ipak, i reći da ja ne znam kako je baviti se poljoprivredom, jer nikad nisam živela od nje.

koji odgajaju žensku decu kao tuđu sreću, odn. kao dete koje će se jednog dana udati i otići odatle

krive su i majke koje im utuve u glavu da će im biti dobro ako se udaju za nekog gradskog, po mogućstvu bogatog momka i da će time rešiti sve svoje životne probleme, npr, neće morati da radi ništa
krive su i one same jer prihvataju neke glupe poslove u gradu samo da ne bi ostale u selu, a kad im majka šalje hranu sa sela, to je ok
i znam da ima i koje su i ostale na selu i završile srednju školu ili nešto više i postale majke i bave se poljoprivredom

ogradiću se ipak, i reći da ja ne znam kako je baviti se poljoprivredom, jer nikad nisam živela od nje.

То под претпоставком да свако има и сина. Ако нема, женска деца наслеђују имање тј домаћинство и нема никаквих препрека да се удајом за сеоског момка тај посао и настави и чак унапреди.

S jedne strane,žene koje su rođene i odrasle na selu, bježe iz tog istog sela.
Kako bi se onda moglo očekivati da one koje žive i odrastaju u gradu dođu na selo.
A s druge strane, svako ima pravo da ide gdje misli da će mu biti bolje i to što je rođen na selu ne mora značiti da mora tu i da ostane.
S treće strane, muškarci su nekako "vezani" za to isto selo i od njih se prosto očekuje da tu i ostanu.
Četvrto, da se ne lažemo, čim većina ljudi želi da živi u gradu, znači da grad ima većih prednosti u svemu.Nije ništa slučajno.
Ljudi prirodno teže boljem.

Ти на селу можеш да живиш исто тако добро, сем ако ниси баш у некој тешкој вукојебини. Има доста богатих сељака - млекара, воћара, повртара, ратара...За њих није никакав проблем да детету купе стан кад крене на студије (знам примере) док многима у граду и те како јесте.

Ja ne znam ni jedan slučaj da je kćerka dobila siću a sin sve. Nema toga više čini mi se. Kriv je sistem koji je uništio selo, od 45-e pa na ovamo.

Ти на селу можеш да живиш исто тако добро, сем ако ниси баш у некој тешкој вукојебини. Има доста богатих сељака - млекара, воћара, повртара, ратара...За њих није никакав проблем да детету купе стан кад крене на студије (знам примере) док многима у граду и те како јесте.
Naravno da mozes.I vecina su mi takvih u familiji.Ali svi svoju djecu salju u grad, iako su vise nego imucni.

miraz 2021 godine u zemlji koja se dichi zlatnim kasikama? lele

Screenshot_20210909-075718_Chrome.jpg

Screenshot_20210909-075944_Chrome.jpg

Koliko ima ovakvih primera / to od cega ce deca da zive nije briga one koje treba da bude / stalno pricaju kako je to bitno samo pare za decu ne daju.

Ako samo oni sa mnogo para mogu da je imaju (za sada jeste tako) onda ce ih biti sve manje / iako je stalno prica "da se trude da ih ima vise" to se ne pokazuje.

Ako nema dece ti si "samozivo smece " / "djubre" / "otpad" / "deponija" / kada ima desi se da nemas para za njih isto je tako "sto ne mislis" /"ne pravi ako nema para" isti ti koji su pricali lose dok nije bilo dece.
Nece da pomognu / nece da potpisu nista da bi deca imala neka prava za normalan zivot / samo pricaju mnogo lose.

Poslednja izmena:
Nema svaka..ja ih znam zdrave i nece da imaju.
Pa sta se to tebe tiče? Njihova želja i volja.
Što ne volim kad svi guraju nos gdje im nije mjesto.
Kad nemaš nijedno,što nemaš...kad imaš jedno,što nemaš dvoje,kad imaš troje,šta će ti toliko...svi znaju sta je najbolje za svakog.
Nikad mi u životu nije palo na um da pitam nekog zašto nema djece,ili zasto ima jedno,dvoje,pet,deset?
Niti ono glupo zagledanje i zapitkivanje...ima li sta novo?
To se podrazumijeva da znas sta spada u to "novo".

Pa sta se to tebe tiče? Njihova želja i volja.
Što ne volim kad svi guraju nos gdje im nije mjesto.
Kad nemaš nijedno,što nemaš...kad imaš jedno,što nemaš dvoje,kad imaš troje,šta će ti toliko...svi znaju sta je najbolje za svakog.
Nikad mi u životu nije palo na um da pitam nekog zašto nema djece,ili zasto ima jedno,dvoje,pet,deset?
Niti ono glupo zagledanje i zapitkivanje...ima li sta novo?
To se podrazumijeva da znas sta spada u to "novo".
Boga mi..ne pitam jer je i meni nezgodno kad me pitaju.

Back