Žene koje mogu bez muškarca

Sretnem ženu koja može bez muškaraca
Zato što je u njoj objedinjeno i muško, i žensko, da ne pati da po svaku cenu ima nekoga
Ili da neko nešto treba da joj obezbedi, reši, pokloni
Ona je ta koja poklanja

Iako dama, kao da je život oslobodio mita o pojavi princa na belom konju
Od koga, najčešće, ostaje samo konj, a često ni to

Ne gubi vreme na čekanju, nego radi svoje i ostvaruje se na drugim poljima

Negde u sebi nekad razočarana, više puta ostavljena
Ali to je nije oslabilo, naprotiv, učinilo je još jačom
Da kroz život ne hoda kao kroz kakvu bolnicu tražeći lek za svoje rane
Ne, više ponosno, smelo

Zamara je kada joj neko pomene brak, papire, zakletve
Iako je zbog drugih, mnogo puta prisustvovala, svesna koliko je to daleko od nje
Iako razume, ne vidi sebe u tome

Svesna da teško može neko da je prati
Ali isto tako svesna da bi teško i ona mogla nekoga

Zato što joj sve brzo dosadi, i nije spremna na kompromis koji se od nje traži
Možda malo, možda ponekad, ali iza toga sledi onaj bezizlaz, kada bi da bude svoja na svome
A u vezama često to nije
Zato što joj mnogo šta zavisi od onog drugog

Muškarci su joj prijatelji, kolege, i može sa njima
Možda i bolje nego sa ženama
Ali kada god treba sve da se svede na jednog, i dođe na red zajednički život
Kao da izgubi tlo pod nogama, i surva se u nešto sa čim se teško bori

Navikla je sama
Bez da pita nekoga za nešto što se podrazumeva
Ili da bi ugodila nečijoj sujeti

Ma kakvi

Stvorena je za sve, i u stanju je da uradi sve
Bez da ulazi u muško – ženske dubioze, uloge, ko će šta da radi

Da je čekala na muškarce, načekala bi se

Ovako dosta toga može sama

Ono što ne može - plati

Bez da je neko ucenjuje

Ili da radi za nju nešto zato što su zajedno

Ne, postoje prijatelji
Kojima se ne plaća račun preko kreveta, ili danonoćne službe njima, u kuhinji, kupatilu, i gde sve ne

Suštinski su slobodne
Iako uskraćene za onaj osećaj da imaju nekoga stalno pored sebe

Imaju sebe stalno pored sebe

I ma koliko na trenutke bile usamljene, neshvaćene

Pomirile su se sa tim da će možda još dugo biti tako

Dok ne sretnu saputnika koji će ih razumeti
I moći sa njima, bez da ih traži samo za sebe

A i ako ne nađu, imaju stotine svojih načina kako da se zabave
Još uvek su aktivne
Još uvek mnogo šta mogu

I to ih održava

Svest o tome, ne šta nemaju, nego šta imaju
Šta im je doneo takav život
Koji su svesno izabrale

Uverene da će im tako biti bolje
I negde duboko u sebi znaju da nisu pogrešile

Muškraci dođu i prođu
A one same sebi ostaju

Znaju na čemu su
I ništa im ne zavisi od onog drugog
Samo i jedino od sebe

Autor Stefan Simić copy sa njegove Facebook stranice

IMG_7520.jpeg

Tema je "Žene koje mogu bez muškarca". I to je tačno.
Isto tako i muškarci mogu bez žena.
Čovek može sve sam ako tako odluči.
Na pr. Žena može zakucati ekser, popraviti vodokotlić,.... :D
a muškarac može opeglati, skuvati ručak ,....:D
YouTube je čudo :D
Što se emocija tiče isto tako.... samo što osoba ne bude potpuna
Tu prazninu popunjava obavezama ili dopusti sebi platonsku ljubav zbog straha od razočaranosti.
Isto je i kod muškaraca i kod žena.
Muškarac i žena = jin i jang
Nismo stvoreni da budemo sami. Možemo. Ali to nije poenta!
;)

Tema je "Žene koje mogu bez muškarca". I to je tačno.
:tick:
Isto tako i muškarci mogu bez žena.
Čovek može sve sam ako tako odluči.
:tick: Ili ako je sticaj okolnosti takav.
Na pr. Žena može zakucati ekser, popraviti vodokotlić,.... :D
Platiti majstora da to uradi.
a muškarac može opeglati,
Plati,odnesu odecu,operu,opeglaju,donesu mu.
skuvati ručak ,....:D
Kupi gotov,bar sad svuda ima toga.
YouTube je čudo :D
Ako imaju vremena za to.
Što se emocija tiče isto tako....
samo što osoba ne bude potpuna
:cross:
Tu prazninu popunjava obavezama ili dopusti sebi platonsku ljubav zbog straha od razočaranosti.
:cross: To je drustveni konstrukt koji ne vazi kad se ima para.Jer parama sebi obezbede mir,ako im je stalo do braka ili kojim slucajem dece predbracne ugovore potpisu oboje da se zna detaljno sve.
Isto je i kod muškaraca i kod žena.
Muškarac i žena = jin i jang
Pare sve obezbedjuju podjednako.
Nismo stvoreni da budemo sami.
Previse ima nasilja nad zenama i previse agresije od strane momaka,kasnije muskaraca jer je drustvo mizogino na zalost.
Muski odbijaju da uzmu zensko prezime,odbijaju da ga dodaju.
Odbijaju da deca nose zenino prezime.
Muski odbijaju da rade sve oko stana,dece vec stalno govore kako "pomazu" kao da su to neki stranci a ne zena,deca.
Muski odbijaju da se testiraju na polno prenosive bolesti,infekcije "nisam gej",
"nisam ja prljav" te partnerke ugrozavaju zdravstveno.
Koliko imamo femicida od pocetka godine jer zensko nije zasticeno.
Ili nema podrsku da izadje iz kruga ekonomskog,psihickog nasilja.
(Ima nasilnog zenskog sveta ali u manjini kad se gledaju izvestaji o tome.)
Problematika je sto su muski nauceni da neko sve radi za njih te ocekuju da zena nastavi takvo ponasanje.Uopste ne vide partnerku kao individuu niti bi se vecina zenila,imala decu da ih porodica ne pritiska na taj korak.

Možemo. Ali to nije poenta!
;)
Nije ~ poenta je da muski ne zele partnerku vec ih njihovi teraju na to.
Onda traze ono na sta su nauceni.

Muski stav je da im treba zena koja ce se prema njima ponasati kao mama,tetka,sestra,baba "ja cu sve da uradim" a uz to da ima neko dete eto tako da zadovolji svoje zbog kojih se zenio.

Јбт, јака ствар. Данас, ионако, свако може без свакога.

Ovo zvuci kao malo ogorčeno ?

Svakako je danas kako god da odaberemo uvjek smo nekome na tapeti

Ne u manastir
Ne u popove
Ne ostati bez da se vjencas
Ne razvoditi se
Ako se razvedes moraš opet nekog naći jer je normalno
Ako gustiras po cejfu nazivaju te moorvom
Ako ostaneš sama u skladu sa svojim poremećajima i mačkama , poslom, radiš šta hoces, putuješ kad hoces i gde hoces opet nije dobro

🤷🏻‍♀️

Evo jedno mišljenje jednog autora i raznih komentara pro i contra

@Zauz ,
kad sam napisala "Muškarac i žena = jin i jang" i "Nismo stvoreni da budemo sami" mislila sam na emocije.
Nisam pisala o braku i deci (to je ono što se očekuje od ljudi). Mislila sam na čistu emociju koja ispunjava osobu, koja je potrebna da budemo "kompletni".
Poznajem mnogo žena razočaranih u muškarce, a isto toliko i muškaraca razočaranih u žene. I svi oni su divni, iskreni ljudi, samo su naišli na pogrešne osobe. Odmah su krenuli srcem umesto glavom. Treba obratiti pažnju na sitnice, koje se uglavnom kriju iza krupnih "stvari"

Slažem se s tobom za nasilje nad ženama , ali i to se menja. Uskoro će biti izjednačen broj muškog i ženskog nasilja.
Sve manje devojčice idu na balet i ples a više na borilačke sportove.

To što navodiš za novac , da pare obezbeđuju sve. Ja nisam sigurna u to. Pare ne mogu da obezbede emocije. Mogu da drže osobu pored tebe, ali to ne znači da s tom osobom deliš emocije. Naravno, nekome to nije bitno,.... Svako ima pravo da bira prioritete u životu. Svi smo mi različiti.
:bye:

Šta želiš reci ?
Želim reći ono što piše - da imam dve dobre drugarice koje žive zajedno i mogu bez muškaraca.

Fakat, činjenica je da neke žene, na primer njih dve, jako dobro funkcionišu i bez muškaraca. I lepo se slažu, spavaju čak u istom krevetu.

Što se mene tiče, od mene stiže samo podrška za samostalne žene.

@Zauz ,
kad sam napisala "Muškarac i žena = jin i jang" i "Nismo stvoreni da budemo sami" mislila sam na emocije.
"Pare kroz vrata ljubav kroz prozor".
Da si dozivela da nema para za hranu shvatila bi sta pisem.
Nisam pisala o braku i deci (to je ono što se očekuje od ljudi). Mislila sam na čistu emociju koja ispunjava osobu, koja je potrebna da budemo "kompletni".
Veze vode ka braku kao ugovoru izmedju dve osobe o sigurnosti.
Dece ne mora da bude nego sam ih spomenula zbog ocekivanja okoline.
Ogromnih pritisaka da se udje u brak,imaju deca.
Poznajem mnogo žena razočaranih u muškarce, a isto toliko i muškaraca razočaranih u žene. I svi oni su divni, iskreni ljudi, samo su naišli na pogrešne osobe. Odmah su krenuli srcem umesto glavom. Treba obratiti pažnju na sitnice, koje se uglavnom kriju iza krupnih "stvari"
:tick: Al' ne moze da se zna tacno stanje dok neko ne pokaze kakav je.
Slažem se s tobom za nasilje nad ženama , ali i to se menja. Uskoro će biti izjednačen broj muškog i ženskog nasilja.
Ne,normalni muski nisu nasilni a ovako atmosfera nasilja je jeza.
Nema gde zensko da nadje zastitu a nema gde ni musko jer ko ne radi posao?
Sve manje devojčice idu na balet i ples a više na borilačke sportove.
Primorane su isto kao decaci da bi se odbranili od vrtica do skolovanja.
To što navodiš za novac , da pare obezbeđuju sve. Ja nisam sigurna u to. Pare ne mogu da obezbede emocije. Mogu da drže osobu pored tebe, ali to ne znači da s tom osobom deliš emocije. Naravno, nekome to nije bitno,....
Emocije su bitne a nece kupiti implant dekoltea daleko bilo ako zatreba zbog npr.saobracajke ili implant jednog zuba daleko bilo da zatreba.Nece emocije staviti hranu na sto ni dati pare za racune.
"Od snova se ne zivi" a prelepi su,al' ne obezbedjuju dostojanstven zivot.
Zato su najpozeljniji muski oni koji daju svoje pare partnerki,zeni,ako ih ima deci.
Svako ima pravo da bira prioritete u životu.
Zivotna iskustva su drugacija.
Svako bi emocije a sta kad ih nema a vreme prolazi,sta kad je strah od gladi,samoce,usamljenosti,beskucnistva prisutan?
Svi smo mi različiti.
:bye:
Naravno.

Pazi svaki advokat na Instagramu kaze da se pri razvodu sve pretvara u pare.
Borbu oko para te borbu oko imovine pokretne,nepokretne.Ako ima dece borbu oko njih tj.raditi za najbolje interese deteta,dece.Zato se pravno obavezujuci ugovor potpisuje pri stupanju u brak.

Poslednja izmena:
@Zauz
Znam o čemu pričaš. I potpuno razumem tvoj pogled na sve ovo.
Trenutno nisam u mogućnosti da ti dam neke primere , zbog "stvari" koje se dešavaju u mom životu.
Veruj mi... sve je prolazno.....
Samo treba biti jak i verovati u sebe.
Svakoj ženi (i muškarcu) je potrebno da bude samostalna. Da može da funkcioniše bez druge osobe.
Ali uvek je lepše i lakše u dvoje (ako ta druga osoba poseduje osobine koje ti ceniš).
Samostalnost je neophodna, radi sopstvene sigurnosti.

Ovako ja funkcionišem .... kakav god da mi je dan.... šta god da se desi, u društvu sam nasmejana i vesela, jer zbog toga i jesam u društvu. Kad sam tužna, razočarana, isplačem se , da niko ne vidi (jer plačem da olakšam sebi, a ne da drugi vide),.... popravim šminku, uzmem mač i jurišam u novi dan.
Ovo nema veze sa tim da li je neko sam, u vezi ili braku. Poenta je da MOŽEŠ!

Da. Žena može bez muškarca i obrnuto. Ali je lepše u dvoje. Nikada, niko ne treba da trpi ništa. Bitno je da pored sebe imaš osobu na koju možeš da se osloniš, a da ta osoba zna da možeš i sama.

Ljudi se dele na Čovek i Nečovek (u obe kategorije imamo i muškarce i žene)

Razumem te. Samo zapamti da TI možeš SVE! :heart:

@Zauz
Trenutno nisam u mogućnosti da ti dam neke primere , zbog "stvari" koje se dešavaju u mom životu.
Svakoj ženi (i muškarcu) je potrebno da bude samostalna. Da može da funkcioniše bez druge osobe.
Ali uvek je lepše i lakše u dvoje (ako ta druga osoba poseduje osobine koje ti ceniš).

Ovako ja funkcionišem .... kakav god da mi je dan.... šta god da se desi, u društvu sam nasmejana i vesela, jer zbog toga i jesam u društvu. Kad sam tužna, razočarana, isplačem se , da niko ne vidi (jer plačem da olakšam sebi, a ne da drugi vide),.... popravim šminku, uzmem mač i jurišam u novi dan.

Da. Žena može bez muškarca i obrnuto. Ali je lepše u dvoje. Nikada, niko ne treba da trpi ništa. Bitno je da pored sebe imaš osobu na koju možeš da se osloniš, a da ta osoba zna da možeš i sama.

Razumem te. Samo zapamti da TI možeš SVE! :heart:
"Samo treba biti jak i verovati u sebe. Svakoj ženi (i muškarcu) je potrebno da bude samostalna"

лепо речено.
давно сам овде рекао да је најјача она веза која није из потребе него из жеље. Самосталност не може да се поистовећује са жељом за самости

Vecini zena deca,brak ne bi bili potrebni da su ih voleli njihovi ukucani.Da su imale para za srednju skolu nakon koje bi nasle posao,da su mogle da zive normalno sa svojima u stanu.Da su zivele u uslovima koji su dobri za njih.
Vecina zena trpi svakakve muzeve jer nemaju posao,platu,nemaju penziju ili imaju ali ne dovoljnu da bi zivele za sebe,imale za advokata,nemaju gde da se vrate da zive sa decom jer njihovi razvod smatraju tabuom.
Vecina zena cuti te trpi svasta od dece,muza da ne bi zavrsile ovako:

Svaka devojka kojoj roditelji obezbede stan uz skolu,posao moze bez momka.
Svaka takva zena moze bez muza.
Nesrecne sudbine onih koje moraju da se udaju su u tome da nemaju svoje.
Nisu pozeljne u svojoj kuci,stanu te moraju u necije da udju a tamo su uvek nepozeljne gosce gde ih tako tretiraju ostali jer su kao zene uljezi na tudjoj teritoriji (u katastru to je tudje).

Pogledajte prilog 1480845
Površna istina.

Byron je bio u pravu za veliku istinu:

man's love is of man's life a part,
tis woman's whole existence

Ili u moderno doba:

Women in their teens: Yay feminism
Women in their 20’s: I’m a strong, independent woman. I don’t need a man
Women in their 30’s: Where have all the good men gone?
Women in their 40’s: Kitty, kitty ….

Čitam komentare i nekako stičem utisak da ni sam autor nije imao na umu da bi tekst mogao stići do foruma krstarice :mrgreen:
Pri tom, autor je muškarac.Pitam se šta bi bilo da je pisala žena.

Sve mi je jasnije što sam odustala od bloga.Više se analizira autor bloga i njegov život,šta god da postavi i o kojoj god temi da piše, nego sami tekstovi.
Stolećima se ništa ne menja osim tehnologije, arhihekture i mode, mada se arhihektura i moda ciklično vraćaju ili isprepliću.
Neko me je jednom nazvao "dobrovoljno asocijalnom" ( :heart: ), valjda mi se s godinama smučilo da objašnjavam sebe svetu oko sebe koji
uvek ima neko pitanje ali i odgovor na to pitanje bez mnogo zanimanja za tuđi odgovor.

Bilo da je reč o muškarcu ili ženi, sasvim je nebitno, treba živeti ne obazirući se na tuđa mišljenja, bez obzira koliko to ume da bude teško, jer, hteli ili ne, ne postoji nijedan čovek, a da mu nije stalo baš do ničijeg mišljenja.
Biti sam nije uvek izbor, kao što postoji i puno drugih stvari koje nisu pod našom kontrolom iako volimo misliti da je sve u našim rukama.
Svima je neko potreban, svima je potrebna ljubav, ali pitanje je da li baš svi pod svaku cenu pristaju na sve.
Neko živi istinu, ma koliko god ona bila neprijatna i gorka i ume da je odživi dostojanstveno, drugi pak biraju da žive laž jer je prihvatljivija i često lepša.
E sad, ko je tu srećan, a ko nije, ko smeliji a ko nije, ostaje diskutabilno kao i svaka ozbiljnija tema.
Nešto u životu možemo, a nešto ( neretko i nešto više ), moramo.

Nije sramota biti sam.Bolje je nekad biti i sam nego bilo s kim.

:kpozdrav:

Čitam komentare i nekako stičem utisak da ni sam autor nije imao na umu da bi tekst mogao stići do foruma krstarice :mrgreen:

Sve mi je jasnije što sam odustala od bloga.Više se analizira autor bloga i njegov život,šta god da postavi i o kojoj god temi da piše, nego sami tekstovi.
Stolećima se ništa ne menja osim tehnologije, arhihekture i mode, mada se arhihektura i moda ciklično vraćaju ili isprepliću.
Neko me je jednom nazvao "dobrovoljno asocijalnom" ( :heart: ), valjda mi se s godinama smučilo da objašnjavam sebe svetu oko sebe koji
uvek ima neko pitanje ali i odgovor na to pitanje bez mnogo zanimanja za tuđi odgovor.

Bilo da je reč o muškarcu ili ženi, sasvim je nebitno, treba živeti ne obazirući se na tuđa mišljenja, bez obzira koliko to ume da bude teško, jer, hteli ili ne, ne postoji nijedan čovek, a da mu nije stalo baš do ničijeg mišljenja.
Biti sam nije uvek izbor, kao što postoji i puno drugih stvari koje nisu pod našom kontrolom iako volimo misliti da je sve u našim rukama.
Svima je neko potreban, svima je potrebna ljubav, ali pitanje je da li baš svi pod svaku cenu pristaju na sve.
Neko živi istinu, ma koliko god ona bila neprijatna i gorka i ume da je odživi dostojanstveno, drugi pak biraju da žive laž jer je prihvatljivija i često lepša.
E sad, ko je tu srećan, a ko nije, ko smeliji a ko nije, ostaje diskutabilno kao i svaka ozbiljnija tema.

Izuzetno divan komentar :heart2:

:bravo:

После смртне казне, самица је нај већа казна за човека, са разлогом.
Мали број људи нема никакав проблем са самоћом.
Већина осети потребу,природно.
А има и оних који то, једноставно не могу.
Закључак не постоји.

Želim reći ono što piše - da imam dve dobre drugarice koje žive zajedno i mogu bez muškaraca.

Fakat, činjenica je da neke žene, na primer njih dve, jako dobro funkcionišu i bez muškaraca. I lepo se slažu, spavaju čak u istom krevetu.

Što se mene tiče, od mene stiže samo podrška za samostalne žene.
Primaju li i jednog muškog gosta?
Asking for a friend...:kafa:

наслов предлаже да је бити сам решење проблема а не последица.
коментари горе се суштински не косе са твојим мишљењем.

Pitala bih ove muškarce koji su osuli toliki hejt prema postavljačici bloga, a koji su takođe sami, da li očajavaju dok čekaju princezu, svoju srodnu dušu ili se trude da normalno žive život baš onako teži da živi žena iz teksta.
Tekst je provokativno napisan i opet su se na njega upecali _ _ z _ _ _ _ _ _ _ _ kojima ne smetaju razne posprdne teme i naslovi na račun žena, ali zato sad poskakaše kad neka kaže da može bez njih.

Pitala bih ove muškarce koji su osuli toliki hejt prema postavljačici bloga, a koji su takođe sami, da li očajavaju dok čekaju princezu, svoju srodnu dušu ili se trude da normalno žive život baš onako teži da živi žena iz teksta.
Tekst je provokativno napisan i opet su se na njega upecali _ _ z _ _ _ _ _ _ _ _ kojima ne smetaju razne posprdne teme i naslovi na račun žena, ali zato sad poskakaše kad neka kaže da može bez njih.
:bravo:

bravo , lepo recheno :heart2:

@Zauz
Gledam devojke,zene kojima momak ni muskarac ne treba jer su ih njihovi u parama,nekretnini obezbedili te su takve kao primer izvanredne al' manjina.
(Nekima su njihovi dali pasos E.U. te su uspele tamo da zarade,ovamo kupe.
Neke su po rodjenju E.U. te isto.)

Nisam to ni spomenula - razumem tvoj pogled na stvari jer pises iz ugla obezbedjenje u nekretnini,parama zenske osobe koja moze da pise o emocijama i filozofiji koja ide uz tu sigurnost.
Jer ako te taj neki daleko bilo bije,zlostavlja psihicki,vara,vise nije uz tebe nego sto jeste ili je na bilo koji nacin negativan prema tebi makar losim recima promenis kljuc u bravi,gotovo.Ako nastavi da te maltretira prijavis ga policiji za to,gotovo.
Da al' na koji nacin,u kom smislu te sta to nekome donosi zaista pitanje je.
Nije to "samo" jer zivot samelje,zdrobi,satre,unisti od svojih osoba kad ocekujes podrsku a dobijes uvek negativno jer su oni takvi,takve ili ih zivot takvima napravio.
Bez podrške ta dva nisu moguca.
Dok u praksi imas mnoge ljubavne parove koji su zavisni jedno od drugog.Ne razdvajaju se nikad skoro sem do posla ili drugih obaveza ~gde god da idu zajedno su.
U praksi imas zivot u zajednici gde odrasla deca donose pare te daju svojima.("Mi smo se zrtvovali sad je na tebe (vas) red").
U praksi ode neko od svojih,odseli se a se uvek salje hrana ili pare.
Ili neko svojima salje pare,hranu.
Samostalnost sa minimalnim platama koje vlasnik posla isplacuje kako mu se cefne nije moguca.
Ljubav je kad pljujes krv a druga osoba kaze ima para,idemo kod lekara.
Te izvadi pare da se sanira sta treba.
Razumem tvoj romanticni stav koji je predivan,lepo ga je imati,doziveti,zadrzati zauvek te kad partner ima pare,daje pare a uz to voli pun je pogodak.
Ali nije moguca mnogima jer ne postoje plate koje obezbedjuju istu (da se od plate moze platiti stanarina,hrana,odeca,obuca,ostalo).
Mnoge bi otisle iz zajednice sa partnerom da imaju pare ali nemaju.
Ovako ja funkcionišem .... kakav god da mi je dan.... šta god da se desi, u društvu sam nasmejana i vesela, jer zbog toga i jesam u društvu.
Imas para te imas drustvo.
Da nemas para dozivela bi zgadjene poglede jer ih nemas kad vide gde zivis.
Kako zivis.Da ne mogu ni na jedan nacin da te iskoriste,zloupotrebe.Da se gade tebe jer nemas bez obzira sto posteno zivis.
Kad sam tužna, razočarana, isplačem se , da niko ne vidi (jer plačem da olakšam sebi, a ne da drugi vide),.... popravim šminku, uzmem mač i jurišam u novi dan.
:tick: Dobro za tebe taman,podrska.
"Kad ces da se udas".
"Umreces sama kao pas,nece imati ko casu vode da ti donese".
Stalno ti nozevi u srce,dusu koje je mnogo tesko izvaditi odatle.Izazivaju anksioznost,napade panike.
Nije mi receno kao klinki to da nahvatam jednog zgodnog lika te udjem u zajednicu.
(Iako je to pakao pakla,uvek tudj stan uvek je uljez ko god da tu udje.Al' mozda bi bilo drugacije nego ovo sad.)
Nije mi receno na vreme,******* sad sta cu.Jer muski traze kuvanje,ciscenje,pranje,usisavanje na dnevnom nivou dozivotno nakon sto ponize,zgaze zensko da uzme njihovo prezime.Tome vodi veza a bilo bi lepo da se ne mora u praksi,da nas gledaju kao partnerke a ne sluskinje.
Da. Žena može bez muškarca i obrnuto.
Kad ima para tacno.
Ali je lepše u dvoje.
Samoca je preteska a usamljenost takodje.Zato kida dusu kad se neko vidi sa nekim a ti bi umro jer nemas osecaj da neko tvoj postoji niti da je uz tebe sta god se desilo.Zato imamo toliko pesama o zavisnom poremecaju licnosti "ja bez tebe ne mogu da zivim",
"umrecu zbog tebe tako mi zivota" "umirem umirem majko haj ne budi me sta ce mi ovo prolece kad on ne ljubi me"
"zivot mi oduzmi da ne pijem,zbog tebe moju mladost da ne trujem,zgazi ovo malo ljubavi i vise se za mene ne brini".
Imas posesivnost "resices se mene samo preko mene,mene mrtve","da Bog da umro na njoj".
Posle korona pandemije samoca,usamljenost je eksplodirala.
To je nova pandemija o kojoj se cuti.
Nikada, niko ne treba da trpi ništa.
Jeste.Al' nekima zivot namesti da moraju.
Bitno je da pored sebe imaš osobu na koju možeš da se osloniš, a da ta osoba zna da možeš i sama.
Ali ne moze sama devojka koja nema podrsku svojih a nema ni svoj stan ni ogromnu platu,u tome je stvar jer muski nece devojke koje mogu same.
Nece ni zene koje mogu same.
Jer one u praksi nisu primorane da trpe nista.
To jeste.
Razumem i ja tebe,nije to sporno uopste.
Samo zapamti da TI možeš SVE! :heart:
Ovo je lepo procitati al' pitanje tacnosti tvrdnje stoji.Lepe reci svakako su bitne 💖.

Poslednja izmena:
Nisam to ni spomenula - razumem tvoj pogled na stvari jer pises iz ugla obezbedjenje u nekretnini,parama zenske osobe koja moze da pise o emocijama i filozofiji koja ide uz tu sigurnost.
Jer ako te taj neki daleko bilo bije,zlostavlja psihicki,vara,vise nije uz tebe nego sto jeste ili je na bilo koji nacin negativan prema tebi makar losim recima promenis kljuc u bravi,gotovo.Ako nastavi da te maltretira prijavis ga policiji za to,gotovo.
Ne pričam iz ugla osobe koja je stambeno obezbeđena, već koja je podstanar. A nikad ne bih dozvolila da me neko maltretira, makar živela u kartonskoj kutiji ispred neke zgrade.
Nije to "samo" jer zivot samelje,zdrobi,satre,unisti od svojih osoba kad ocekujes podrsku a dobijes uvek negativno jer su oni takvi,takve ili ih zivot takvima napravio.
Bez podrške ta dva nisu moguca.
Ne treba očekivati podršku materijalnu od rodbine i prijatelja, jer se onda razočaraš. Ako bude podrške, super, ako ne bude opet ok. E zato je potrebna samostalnost.
Samostalnost sa minimalnim platama koje vlasnik posla isplacuje kako mu se cefne nije moguca.
Ali nije moguca mnogima jer ne postoje plate koje obezbedjuju istu (da se od plate moze platiti stanarina,hrana,odeca,obuca,ostalo).
Mnoge bi otisle iz zajednice sa partnerom da imaju pare ali nemaju.
Tačno. Ali od dve plate se može. Kad je frka imam dodatni posao. Noću spavam po 2,5 do 4 sata.
Upravu si da većina brakova opstaje samo iz tog razloga, al je pogrešan.
Imas para te imas drustvo.
Da nemas para dozivela bi zgadjene poglede jer ih nemas kad vide gde zivis.
Kako zivis.Da ne mogu ni na jedan nacin da te iskoriste,zloupotrebe.Da se gade tebe jer nemas bez obzira sto posteno zivis.
Društvo nema veze sa novcem. ako su pravi prijatelji, biće im bitan samo tvoj karakter.
"Kad ces da se udas".
"Umreces sama kao pas,nece imati ko casu vode da ti donese".
Stalno ti nozevi u srce,dusu koje je mnogo tesko izvaditi odatle.Izazivaju anksioznost,napade panike.
Nije važno šta drugi misle ili kažu. Važno je šta ti misliš i želiš. Ne moraš da opravdavaš svoje postupke
Samoca je preteska a usamljenost takodje.Zato kida dusu kad se neko vidi sa nekim a ti bi umro jer nemas osecaj da neko tvoj postoji niti da je uz tebe sta god se desilo.
Svima je ponekad potrebno da ga neko zagrli, bude tu i kaže da će biti sve uredu. Ali to vredi jedino kad je to iskreno....
I ne brini za svakog postoji neko.... samo je potrebno vreme....
Ovo je lepo procitati al' pitanje tacnosti tvrdnje stoji.Lepe reci svakako su bitne 💖.
Najvažnije je da ti o sebi lepo misliš i da ceniš sebe.. :heart:

Ne pričam iz ugla osobe koja je stambeno obezbeđena, već koja je podstanar.
Ali imas neku vrstu sigurnosti jer bez nje se nema taj sklop stavova.
A nikad ne bih dozvolila da me neko maltretira, makar živela u kartonskoj kutiji ispred neke zgrade.
To kazu oni koji nisu ziveli u takvom okruzenju ili koje partner nije psihicki slomio.Uzalud je kad ima imovinu slomljena osoba,uzalud je ako zvanicno radi.
Ne treba očekivati podršku materijalnu od rodbine i prijatelja, jer se onda razočaraš. Ako bude podrške, super, ako ne bude opet ok.
To nije rodbina vec srodstvo da ne dodje do incesta te "cao cao" ako se vidite na nekoj sahrani ili ako se neko zeni,udaje te salje pozivnice.To nisu prijatelji vec drugovi ili poznanici.Najgadnija su ta razocarenja "sve za tebe samo kazi,dobri smo,nasi smo"direktno ili izmedju redova a onda NISTA.
E zato je potrebna samostalnost.
Nemoguca isto tako jer je nemoguce naci posao a ko ga nadje nemoguce da dobije celu platu,nemoguce da svi doprinosi budu uplaceni.Pri tom nekada se deo plate dobija u parama a deo u na primer hrani (ako neko radi u nekoj prodavnici npr.).Mnogi rade za dnevnice a kad je evo zima nema toga te nema ni posla.
Sta kad ni jedan vlasnik nece da prijavi radnika,radnicu jer im se moze a izbora nema jer zive u Kursumliji,Majdanpeku ili tako nekom manjem mestu?
Tačno. Ali od dve plate se može. Kad je frka imam dodatni posao. Noću spavam po 2,5 do 4 sata.
Zaposliti se je mnogo tesko a skoro nemoguce kad treba veza za to.
(Da se ima plata,redovno uplacuju doprinosi.)Mahom se zivi od necije jedne plate ili penzije kao stalnih finansija.
250.000 osoba nema penziju a ima preko 65 godina zivota….
Screenshot_20240115-053400_Samsung Internet.jpg

Upravu si da većina brakova opstaje samo iz tog razloga, al je pogrešan.
Vecina brakova se sklapa da bi imalo gde da se zivi dostojanstveno ili bar dostojanstvenije nego pre te zbog toga opstaju.Sledeci su oni koji podjednako nemaju nista te ih je muka naterala da budu zajedno,muka ih drzi zajedno.
Tako opstaju zajednice,nije to uzvracena ljubav kao glavna vec potreba za sigurnoscu,sigurnim prisustvom necijim.
Društvo nema veze sa novcem. ako su pravi prijatelji, biće im bitan samo tvoj karakter.
Prijatelj je jedan ili nijedan (jedna ili nijedna prijateljica) a ostalo su drugovi,poznanici.
Nije važno šta drugi misle ili kažu. Važno je šta ti misliš i želiš. Ne moraš da opravdavaš svoje postupke
Uuuuh,tu si u pravu.
Svima je ponekad potrebno da ga neko zagrli, bude tu i kaže da će biti sve uredu. Ali to vredi jedino kad je to iskreno....
I ne brini za svakog postoji neko.... samo je potrebno vreme....
💖
Najvažnije je da ti o sebi lepo misliš i da ceniš sebe.. :heart:
💗

Back