Zene i vojska

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Metla na vestici

Zaslužan član
VIP
Poruka
121.369
sta mislite o zenama u vojsci / policiji ?

licno mislim da zena kao zena fizicki nije sposobna toliko ko muskarac.
prvo nije toliko jaka, drugo nize su uglavnom, manje misica, slabije kosti i td.
prosto fizicki nisu "dizajnirane" za tako nesto.
kolko god ona ucila borilacke vestine da joj nije njih i da je omanda neko jace musko po faci zanesvestio bi je
a i realno pogledajmo kad su neredi muskarci su ti koji biju u unuformi, ne salju zene.
prosto licno mislim da su tu samo zbog te moderne emancipacije koja je preterano uzela maha, jos samo da smisle kako da muskarci radjaju decu i eto feministkinjama dan radosti :roll:

gledala jednom naucnu emisiju, jedan naucik je izneo teoriju da to kako cemo se ponasati, cime cemo se baviti, za sta cemo biti sposobniji u zivoti ima veze sa hormonima u prenetalnoj fazi, konkretno sa kolicinom testosterona,
pa je dalje bila prica da su muskarci i zene sa duzim domalim prstom od kaziprsta bili izlozeniji vecoj kolicini testosterona od ovih kojima je "normalno" da se tako izrazim, sto dalje vodi u pricu da su ti ljudi fizicki sposobniji, mentalno su okrenuti vise tim "muskim" poslovima (inzinjeri, masinci i sl), sportu i sl.
pa je testiro i naso neke dokaze, za emisiju je naso nekoliko zena pri vojsci, nekoliko zena inzinjere, pilote i sl, muskarce dobre sportiste, trkace, profi vojnike i sl, i svima je bio domali prst duzi od kaziprsta...eto neka zanimljivost ako vas interesuje :D mislim nije sad covek celu planetu testiro al eto u emisiji je bilo tako

Poslednja izmena od moderatora:
prosto licno mislim da su tu samo zbog te moderne emancipacije koja je preterano uzela maha, jos samo da smisle kako da muskarci radjaju decu i eto feministkinjama dan radosti
Je l ovo jedna od onih tema da sebe predstaviš kao liberalnu volim muškarce al sam nadrk baba osobu koja je super kul i ustvari svi potajno drkaju na tebe? :think:

Bili Piton mod on/

ajdeeeeee

/Bili Piton mod off

60118b085354714918fd34c35969f6e0.jpg

te stoga

back-to-the-kitchen.jpg

Ja sam služio vojsku u školskom centru ABHO u Kruševcu(davno) ali su došle 3 generacije devojaka-dobrovoljki da služe(po 6 meseca ) i posle 3 meseca su bile vodnici i dobijali su vod.
Prva stvar što je većina posle nekoliko dana plakala i kukala i tražila da se vrate kući iako su imali poseban tretman.U posebnoj zgradi su spavale sa svojim kupatilom i mnogo boljim uslovima nego ostala vojska .
Ja sam im držao neke vežbe iz ABHO pa su mi davale razne komentare zašto su došle.Većinom nisu očekivale da je tako teško.
A na poligonu je bila posebna priča,posebno kod zaleganja.To je bilo više nego smešno gledati .
Posle treće generacije odustalo se od te ideje jer se nije dobro pokazala.

Toliko o ženama u vojsci !

Ako mogu da izdrže, što da ne.

Lično, nikad ne bi mogla da radim ni u vojci, ni u policiji jer ne mogu da trpim da se neko dere na mene i da mi naređuje. Da vidim da se neko bori, mislim da bi počela da plačem i da ih molim da stanu. :rida: Mrzim oružje.

A i sad kad sam u većoj snazi i kondiciji nego ikad imam utisak da sam slabija od bilo kog muškarca.

pa slazem se da vojska nije za zene. fizicki su slabije a mentalno su predodredjene za radjanje, ne za ubijanje.
ne samo vojska, pogledajte bilo koji kriminal, na 10000 muskaraca dodju po dve zene, obicno neke izgubljene kretenke..cifre su moje, ali kapirate sta hocu da kazem..
ko je pedofil u celom svetu, na milion muskih pedofila mozda dodje jedna zena, ko se bavi prodajom belog roblja, narko dileri, itd itd itd....
zene imaju onaj konstruktivni gen u sebi, kao i da sastite, da utople, da ususkaju, dok muskarci imaju tu urodjenu destrukciju, koja od postanka covecanstva vodi u ratove, razaranja, pljackanja, kroz sva ta nasilja pa do fudbalskih stadiona..

prvo nije toliko jaka, drugo nize su uglavnom, manje misica, slabije kosti i td.
kolko god ona ucila borilacke vestine da joj nije njih i da je omanda neko jace musko po faci zanesvestio bi je
a i realno pogledajmo kad su neredi muskarci su ti koji biju u unuformi, ne salju zene.
prosto licno mislim da su tu samo zbog te moderne emancipacije koja je preterano uzela maha, jos samo da smisle kako da muskarci radjaju decu i eto feministkinjama dan radosti :roll:

gledala jednom naucnu emisiju, jedan naucik je izneo teoriju da to kako cemo se ponasati, cime cemo se baviti, za sta cemo biti sposobniji u zivoti ima veze sa hormonima u prenetalnoj fazi, konkretno sa kolicinom testosterona,
pa je dalje bila prica da su muskarci i zene sa duzim domalim prstom od kaziprsta bili izlozeniji vecoj kolicini testosterona od ovih kojima je "normalno" da se tako izrazim, sto dalje vodi u pricu da su ti ljudi fizicki sposobniji, mentalno su okrenuti vise tim "muskim" poslovima (inzinjeri, masinci i sl), sportu i sl.
pa je testiro i naso neke dokaze, za emisiju je naso nekoliko zena pri vojsci, nekoliko zena inzinjere, pilote i sl, muskarce dobre sportiste, trkace, profi vojnike i sl, i svima je bio domali prst duzi od kaziprsta...eto neka zanimljivost ako vas interesuje :D mislim nije sad covek celu planetu testiro al eto u emisiji je bilo tako

ovo ako vide wannabe feministkinje, (da sad ne pominjem nickove jer će mi se nakače na pp da mi drže pridike i otvaraju oči, pa ću dođem u iskušenje da ih izoteravam u pichku materinu i iznaranjavam kurrcem) jebbala si ježa...
...tema...s obzirom da svakodnevno dolazim u dodir s uniformisanim ženama, mogu da kažem da je to najveća greška koju je država učinila...misim...lepo je da neko ko nema posao nađe isti, da ima platu i sve to...misim...smanjuje se nezaposlenost...al od posla nema ni mojega...nit ona sme to što muškarci smeju, niti može...misim...bilo je kurčevitih i to glavno onih koje su od skoro počele, koje su kao htele da se dokažu kako su ništa manje vredne od muškaraca, kako su isto toliko korisne kao i muškarci, da imitiraju muške, al im izašlo na nos i naučile su lekciju...misim...taki je poso ****** mu mater...

...oće u jevropu...oće evropske standarde...al ovo nije jevropa...ni po jednom pitanu osim geografski...

a kancelarija je već nešto drugo...

Poslednja izmena od moderatora:
ja sam bila 3 god u vojsci...nije bas da su nas stedeli,imale smo iste obaveze kao i muskarci,ukljucujuci gadjanja,marsh,poligon,provera fizicke spremnosti...Zavisi,svi smo razliciti,ali ima mnogo zena koje su ravne muskarcima,iako su slabije fizicki,to je valda inat i dokazivanje.

e da, i nemoj da je neko prebacio temu na pdf zene il sl da mu ne bacim kletvu za pucanje gacnog lastisa :evil: bas me briga dal odgovara il ne za ovaj pdf, posto je pun vrlo odgovarajucih tema :lol:

Mislim da je ok da žene idu u vojsku/policiju, ima mnogo fizički sposobnih žena, a u i vojsci i policiji mogu dobiti dosta zaduženja koja ne podrazumevaju fizički sukob. Ja nikada ne bih mogla u vojsku ili policiju jer sam lenština :D, mrzim fizičku aktivnost i ne volim nasilje.

E sad, što se tiče ove teorije sa dužinom kažiprsta i domalog prsata, nešto mi tu ne štima, pošto je meni domali vidno duži od kažiprsta, a baš i nemam sklonosti prema tim ,,muškim" zanimanjima i sportu.

Poslednja izmena:
podrzavam stav da zene mogu da sluze u vojsci i policiji~vidim da su mnogi protiv tog stava , pa da obrazlozim~stoji cinjenica
da su zene fizicki slabije i sa tim se ne moze polemisati~ako uzmemo zenu i muskarca iste tezine , zena ima 10% do 20%
manje fizickih sposobnosti~pogledajte rezultate u svim sportovima i vidjecete da je to tako~ali to nije ono sto bi bilo presudno
da se zene ne bi mogle baviti tim zanimanjima~zaboravljate da u Izraelu zene obavezno sluze vojsku , u dosta zapadnih zemalja
sluze po ugovoru i nisam cuo da ce da prekinu tu praksu~zene nisu nista manje inteligentne od muskaraca ,nisu manje hrabre ,
nisu manje spretne ~imaju dovoljno kvaliteta da bi kompenzirale manjak snage~zaboravili smo izreku da um caruje , a snaga
klade valja~zena ne bi mogla da bude oficir ?~a kako moze biti direktorka uspjesne firme ?~ima poslova koje zene ne bi mogle
da obavljaju uspjesno u vojsci i policiji , ali jedan broj poslova bi zasigurno mogli~ne moze me niko ubjediti da Jasna Sekaric ne
bi bila sposobna da obucava vojsku u gadjanju puskom i pistoljem !~toliko od mene , mada bi se na ovu temu moglo jos puno
toga moglo reci .

Vecina zena koja se prijavljuje u vojsku kod nas to radi jer je prisiljena, a ne zato sto voli. Uglavnom su to one nesrecnice koje nisu posebno obrazovane a nemaju ni neki narocit "prijatan fizicki izgled" potreban za rad kao hostesa, promoterka, sekretarica... U vojsci uglavnom rade u magacinu ili u kuhinji i to im je bolji posao nego u diskontu pica, prodavnici i sl. Stabilna plata i sigurno radno mesto je u danasnje vreme premija, tako da nema tu mnogo izvoljevanja.
Dok sam sluzio pre par godina, u toj kasarni je bila grupa zena na obuci. Lozili smo se na njih iako nisu bile neki komadi, ali ni mi mesecima nismo videli zensko bice pa zato:)

Poslednja izmena:
Жена нема урођено то да се бори за територију, можда нека али ретко, док мушкарац то има, зато се уосталом и воде ратови.. Ја искрено не видим улогу жене на ратишту тако да не видим улогу ни у војсци..

Знам једну која се пријавила за профи војску, она је тренирала самном карате пар година, хода као мушко, прича као мушко, могу ти рећи и изгледа тако...

ne vidim zasto generalizovati....a to obicno rade oni koji nemaju pojma.niti su sve muskobanjaste,ima ih vrlo zenstvenih.nije nam u prirodi da ratujemo,ali mnogi lideri uzimaju zene kao licno obezbedjenje,jer smo spremnije da se zrtvujemo.

ne vidim zasto generalizovati....a to obicno rade oni koji nemaju pojma.niti su sve muskobanjaste,ima ih vrlo zenstvenih.nije nam u prirodi da ratujemo,ali mnogi lideri uzimaju zene kao licno obezbedjenje,jer smo spremnije da se zrtvujemo.

Tako je, zena kad je verna i pozrtvovana ona je to do kraja ko krava. A i ja sam takav kad mi je neka draga.

Te sto rade kao licno obezbedjenje su sve redom majstori borilackih vestina, kao ona dzudistkinja koja je ucestvovala u prvoj sezoni Survajvera a radila je kao telohranitelj. Sto rece Plja "hoda kao musko, prica kao musko i izgleda kao musko". Za obicnu vojsku nije potrebno poznavanje borilackih vestina niti neka posebna fizicka sprema, cak ni kod muskaraca. Zene vojnici, kao sto sam vec rekao, obicno rade u magacinu na izdavanju uniformi ili u kuhinji, a da nisu u vojsci dizale bi gajbe piva u nekom dragstoru po ceo dan, sto je dosta teze. A da imaju manekensku gradju, sigurno se ne bi maltretirale sa takvim poslovima. Uostalom, video sam svojim ocima. Sad, ko hoce da veruje u bajke iz americkih filmova o seksi cicama u uniformi, neka veruje.

Poslednja izmena:

Vrlo interesantna studija o uticaju testosterona. Čitala sam jednu antrolopošku analizu o razlici među rasama u zavisnosti od ženskih i muških hormona.
Navešću u spojleru dio teksta, možda ti bude zanimljiv jer samo dopuna tome šta si ti navela:
Adaptivne razlike između ljudskih rasa su u nekoj meri uzrokovane i
različitim nivoima muških i ženskih hormona, pa i razlikama u drugim vrstama
hormona. Svaki čovek ima istovremeno i muške i ženske hormone,
ali je njihov međusoban odnos uslovljen njegovim prirodnim polom (muškarca
determiniše Y hromozom), u nekoj meri spoljnim uticajima (svest o
specifičnim potrebama života ili snažan stres mogu da promene hormonalni
disbalans), a u određenoj meri i različitim rasnim poreklom. Dok žutu
rasu odlikuje višak ženskih hormona, pa zbog toga u konstituciji izražen
evrisomatski vektor kod oba pola, crnu rasu odlikuje višak muških hormona,
pa zbog toga izražen leptosomatski vektor takođe kod oba pola. Zapravo,
kako pripadnici žute rase žive u nepovoljnim klimatskim uslovima,
odgajanje deteta zahteva veću pažnju oba roditelja, dok je u povoljnijim
klimatskim uslovima ta potreba manja.
Da bi se muškarac više zainteresovao za dešavanja u njegovoj neposrednoj
okolini (porodici), on viškom ženskih hormona ima aktivirane ženskaste
atribute (emotivnu bliskost, itd). Ženska vrsta inteligencije, koja je
manje apstraktna a više praktična, pomaže mu da uspešnije odgovori na potrebe
egzistencije u nepovoljnim polarnim klimatskim uslovima. Smanjen
nivo muških hormona uzrokuje gubljenje interesovanja za pitanja od globalnog
značaja (za politiku, filozofiju i sl.) koja bi u njegovom slučaju mogla
ozbiljno da ugroze i egzistenciju porodice i njegovu ličnu egzistenciju.
Muška inteligencija sa svojim apstraktnim pitanjima bi na njega stavila odgovornosti
koje on ne bi mogao da ispuni, i omela bi njegovu praktičnu inteligenciju
neophodnu za preživljavanje u nepovoljnim klimatskim uslovima.
Viši nivo testosterona u prenatalnoj fazi razvoja dovodi do povećane dužine domalog prsta u odnosu na dužinu kažiprsta. Ovaj odnos je manji kod muškaraca u odnosu na žene. A najmanji je kod crne rase, zatim kod bijele, a najveći kod žute rase.
I piše: ''Testosteron podstiče stvari kao što su samouverenost, agresija, altruizam, kriminal i seksualnost, ne samo kod muškaraca već i kod žena takođe. Testosteron takođe kontroliše stvari kao što su mišićna masa i dubina glasa u tinejdžerskom dobu." (J. Philippe Rushton, Race, Evolution and Behavior, str. 18)

Što se žena u vojsci tiče, oko toga nemam ništa protiv. Ako želi u vojsku, neka ide.
To je vojnik, ne žena ili muškarac. I ako se odlučila na takav korak, to što je fizički slabija ne znači da treba neko da uzme njen teret, već da se više potrudi.
Žene se trude da dođe do potpune podjele poslova u polju koja tradicionalno pripadaju ženama, tako da ne vidim problem da podijele poslove i u oblast koja tradicionalno pripada muškarcima, ukoliko tamo žele.

e da, i nemoj da je neko prebacio temu na pdf zene il sl da mu ne bacim kletvu za pucanje gacnog lastisa :evil: bas me briga dal odgovara il ne za ovaj pdf, posto je pun vrlo odgovarajucih tema :lol:

Жене требају бити у војсци и полицији у траговима.

Жене треба чувати од погибије, њихова фертилност је гаранција обнове нације након рата, треба их добро пазити у сваком сегменту живота, само их не треба штедити при прављењу дјеце.

Као вишедјетна мајка, жена је најбољи војник. Теже је родити 3-5 дјеце, него погинути одједном ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back