Zene i borilacke vestine

Ovo nije ozbiljna UFC borba gde postoji striktna podela na mušku i žensku kategoriju.
Ljudi su naprosto želeli da naprave šou, pa su stavili u ring ženu i muškarca, (mogli su da naprave i borbu međed versus čovek).A da bi šou bio zabavniji suprotstavili su ženu koja je šampion (pročitati komentare ispod video snimka) nekom bilmezu koji je toliko nesposoban da nije znao da iskoristi ni svoju očiglednu visinsku i težinsku prednost, o drugim stvarima da se ne govori.
Ovim nisam nikako hteo reći da žena ne može da pobedi muškarca i da bude odličan borac, o tome sam se već izjasnio na ovoj temi, nego da ovakve freak-show predstave ne treba uzimati kao argument u diskusiji.
To se odnosi i na snimak koji je postavio PLP.Dva američka redneksa se valjaju u prašini.

reci to njoj sta meni govoris :hahaha:

Aman, razumem ja da se malo i zekimo, zna se ko je jaci kada god i gde god.Nego one hoce da se "guraju", gde god, a ludi ameri to docekali, i to samo ima u Ameriku-Chemeriku.Poludeo svet totalno, pa to ti je to.

dajte kakve bre tuce izmedju zene i muskarca....mozda, ali samo mozda kod jednake kilaze ili bar neka pristojna prednost da zena bude najmanje 10 kila teza moze da se desi koliko toliko fer poredjenje i neka laksa borba.

ali ako je neki jednak nivo treninga...zena je uvek podredjena...ne samo zato sto je aerobno inferiorna zbog manjeg kapaciteta pluca i samim tim manje izdrzljivosti vec i zbog gradje i manjeg raspona ruku i nogu.

dajte kakve bre tuce izmedju zene i muskarca....mozda, ali samo mozda kod jednake kilaze ili bar neka pristojna prednost da zena bude najmanje 10 kila teza moze da se desi koliko toliko fer poredjenje i neka laksa borba.

ali ako je neki jednak nivo treninga...zena je uvek podredjena...ne samo zato sto je aerobno inferiorna zbog manjeg kapaciteta pluca i samim tim manje izdrzljivosti vec i zbog gradje i manjeg raspona ruku i nogu.

Fizicke predispozicije zene se apsolutni ne uklapaju sto se tice biorbi.Faktor iznenadjenja moze da odigra ulogu,ali kod muskarca koji zna kako i sta , nema Sanse, u realnoj situaciji.Na treninzima ih je prosla mas, i uvek moras da budes malo nezniji, jer to njih ume da Zaboli i to jako.

Ja kao musliman smatram da zene treba da radjaju a ne da se bore i onaj ko izgubi od zene nije dostojan Allaha. Ne postoji zena ili devojka koja moze da prebije muskarca smatram da su to namestaljke niti moze u bilo cemu da nam parira ali moze da bude uzorna majka.

A sta to trenira ako nije tajna?

Ne slazem se sa tobom The Graeat Gatsby jer je to nemoguce. Ja naprimer nisam potrcao u zivotu niti uradio sklek, prosecne sam snage doduse radim svasta nekad fizikalisem nekad ovo nekad ono, visok 180 i 80 kg mada to ne igra neku ulogu vidjao sam i niske i visoke muskarce jake i obrnuto.

Prosto sam ubedjen da na svetu ne postoji takva zena cak ni uz faktor iznenadjenja. Ne racunam oruzje da me izbode s ledja nozem i slicno.

Sovinizam. Sovinizam.
Sanja Tosic, mislim da se tako zvase, kako ona kaze... trenirala je od ajkidoa do boksa pa preko kik boksa i karate i tajkvando, i ne znam da li ima i u karateu i taekvandou crni pojas neki dan.
Ali riba brate izgleda cista desetka.
Ubila bi te brate samo grudiima (nisam prost) :D

The Graeat Gatsby nisam ja bas sovinista nego nekako realan. Znam za tu malu dobro bije za jednu zenu i fino izgleda ali to je to. Sa jednom rukom bih usao u ring i dobio a kazem ti nisam neki lik pun sebe, prosecan sam, pomalo radim fizicke poslove i to je to nista ne odskacem od proseka ali verujem da su sve ono namestene stvari po jutubu i svi sparinzi i takmicenja ne mogu da poverujem u to. Ja uzivo nisam naisao doduse na neku koja se bavi sportom ali sumnjam da to menja nesto.

Pa tvrdim druze moze da se nabilduje i dize ne znam ni ja sta al onda gubi sposobnost za tucu kao i muski bodibilderi, pogledaj koliko normalnije deluju borci u ringu.
Ali za tucu nema jace ni od tebe ni od mene mislim da i sam znas da je tako.
Ta mala bokserka mozda moze muskom detetu da parira od 12 godina...

Тврдити да не постоји јака жена или да жена не може да се утренира јесте глупо, има и огромних жена, самим тим и много јачих од женског просјека. Са друге стране, женски спортови, самим тим и борилачки су за десет класа испод мушких. Врхунске спортисткиње су по резултатима далеко испод просјечних спортиста, што говори да јаз у том физичком смислу (који је за спорт пресудан), никад неће бити превазиђен.

Но кад се пребацимо у сферу самоодбране, жене могу да се обуче да не буду наивне жртве, каква им се улога обично додјељује. Пошто се "уличне" опасности у случају жена углавном много разликују од оних код мушкараца (који се туку због пијанства, повријеђеног поноса, обијести, и сл), од њих се ни не очекује да пребију 3-4 лика и одбране територију или шта већ, него да у случају потенцијалне пријетње од манијака у некој пустој улици покушају остати прибране, те изведу неки изненађујући и ефикасан напад који ће им пружити довољно времена да се удаље на безбједно растојање. Ко их томе успије научити, може се рећи да је направио изванредан посао.

Bettencourt realniji si od kolege ali i to je sve nemoguce. Mogu biti pijan i kljakav koliko hocu ali da me zena savlada to ne prihvatam kao realno u ovom svetu.
Dolazim iz Novog Pazara, mozda sam malo zatucanih razmisljanja ali bez obzira kako god da sagledam opet dodjem na isto.

Bettencourt takodje ne radi se o velicini, pomenuo si ima mnogo krupnijih zena samim tim i jacih, to nema mnogo veze. Ima i mnogo krupnijih muskaraca od mene pa ne znaci da su jaci, ima i sitnijih pa ne znaci da su slabiji posebno kad su tuce u pitanju.
Mislim da zene nemaju urodjeno to i da ne mogu da savladaju ni tehniku kako treba, da savladaju strah i sve ostalo.

Bettencourt takodje ne radi se o velicini, pomenuo si ima mnogo krupnijih zena samim tim i jacih, to nema mnogo veze. Ima i mnogo krupnijih muskaraca od mene pa ne znaci da su jaci, ima i sitnijih pa ne znaci da su slabiji posebno kad su tuce u pitanju.
Mislim da zene nemaju urodjeno to i da ne mogu da savladaju ni tehniku kako treba, da savladaju strah i sve ostalo.

Zašto spamuješ temu glupostima?

The Graeat Gatsby rece momak gore da spamujem temu pa ne bih da se nastavljam mozda si ti i u pravu ali meni je to neprihvatljivo. Osecao bih se kao dete od 12 godina kad bih tako nesto video.
Bolje i da ne poverujem u to sve i da je realno zbog svog samopouzdanja.

The Graeat Gatsby rece momak gore da spamujem temu pa ne bih da se nastavljam mozda si ti i u pravu ali meni je to neprihvatljivo. Osecao bih se kao dete od 12 godina kad bih tako nesto video.
Bolje i da ne poverujem u to sve i da je realno zbog svog samopouzdanja.

Nemoj da se nastavljaš ni na ovoj ni na bilo kojoj drugoj temi na pdf-u borilačke veštine, produži dalje negde.

Ne razumem onda zbog cega su borilacke vestine izmisljene ako ne onda sluze da se odbrane od zene ? Ili da sacuvaju svoju cast, da se ne osramote.
Naime, cuo sam da je ving cung od jedne zene naucen, ne znam koliko je to tacno, ali prirodno je tako nesto i pomisliti da se superiornost podcenjuje kada je drugi pol u pitanju.

Back