Zene i borba za ravnopravnost

To je tačno, ali ispada da sposobniji treba da bude plaćen više itd a sposobniji je muškarac.
Ja sam za to da muškarci prestanu da se rugaju i fizički i psihički lome žene i dosta.
Pa nije valjda za svaki posao na ovom svetu potrebna fizička snaga, ili da su muškarci sposobniji za sve?
Teško.

Muškarci su neke poslove hajde tako da se izrazim: prepustili ženama, ne zato što su žene u tome bolje nego da bi i one imale šta da rade.
Da li bolje kuvaju? Ne.
Da li bolje čuvaju i vaspitavaju decu? Ne.
Da li je bolja medicinska sestra ili medicinski tehničar? Tehničar (iz ogromnog iskustva kažem)
Pa čak i frizer, šminker, i slična zanimanja rade uglavnom bolje muškarci.
Ne znam odakle ti ovo.
Meni su takva uopštavanja besmislena.

Da, neke žene su sposobne za vojsku pa zašto onda da im se zabrani? Jel' neko gledao film sa Demi Mur, ona nije imala dublericu, ona je stvarno prošla obuku za "Foke".
To sam se i ja pitala.

Gruba podela na "muške" i "ženske" poslove je svakako potrebna u nekoj meri. Sigurno neće moja supruga da nosi kantu od 30 litara kad sam ja tu. Ona će uvek da ušije neko dugme ili slično, iako ja to znam, ona je iskusnija i mnogo bolja u tome. Ima puno takvih primera, a najbolje je kad neki posao može zajedno, samim tim i brže, da se uradi.
Naravno da muškarac ne može da rodi dete, kao što žena ne može da ga napravi. Ali zato mogu zajedno da menjaju pelene i kupaju dete.
Kad se priča o muškim i ženskim poslovima obično se ne misli na to nego na strogu podelu ko šta radi jer onim drugima suprotno "ne priliči".

Baš sam htela da otvorim temu o tome, pa sam zaboravila.
To je tačno iako ne može da bude zakonski.

Ja jedem malu pljeskavicu, dolazi lik, naručuje najveću, dodaje još pretop 2x, izađe uz koka kolu čoveka oko 700 dinara, a pre podne...tad sam se zamislila koliko je muškarcima realno potrebna veća plata.
Ne samo da jeDe a tek "ono drugo"?

Jel' spam?
Ja jedem uglavnom mnogo, često više i od mnogih muškaraca

tenor.gif

Setila sam se jedne jedine stvari koje mogu žene a muškarci ne mogu: da odglume orgazam.

Mada, vrlo je interesantna činjenica da žene koje nikad nisu ni doživele orgazam, umeju da ga odglume.
A muškarci poveruju, jer ni oni nisu nikada videli ženski orgazam.

Zanimljivo. Za psihijatriju
:lol:
Znaš kako reče Šeron Stoun, žene mogu da odglume orgazam a muškarci čitavu vezu :mrgreen:

Da, kao što i muškarci zloupotrebljavaju žene

Ali to nema veze s temom
skoro sam gledao klip od neke sponzoruse koja odgovara na neka pitanja i jasno i lepo kaze
pitate me zasto sam sa tipom koji ima pare
a ne pitate zasto je taj tip izabrao bas mene jer sam lepa i zgodna.

i tu je velika istina..

ljudi napadaju sponzoruse a u isto vreme niko ne prica o tipovima koji svesni novca koji imaju biraju devojke koje im fizicki odgovaraju a ne neke ruzne, debele, pametne ili uspesne.

skoro sam gledao klip od neke sponzoruse koja odgovara na neka pitanja i jasno i lepo kaze

i tu je velika istina..

ljudi napadaju sponzoruse a u isto vreme niko ne prica o tipovima koji svesni novca koji imaju biraju devojke koje im fizicki odgovaraju a ne neke ruzne, debele, pametne ili uspesne.
Sve bih bilo mnogo jednostavnije kada bismo češće govorili i rekli šta stvarno želimo

i tu je velika istina..

Mislila sam na jednostrano iskorišćavanje
Ovo je dogovor

Kad se priča o muškim i ženskim poslovima obično se ne misli na to nego na strogu podelu ko šta radi jer onim drugima suprotno "ne priliči".
To nepriliči je iglavnom vezano za fizički teže poslove sa jedne strane i neke "kućne" poslove sa druge strane. U redu je da postoji neka gruba podela, ali je zajednički rad (uz te neke podele) uvek najbolje rešenje.

Back