- Poruka
- 131.259
a koju bi ti razliku stavila izmedju jednakosti i ravnopravnosti?
daj primer jednakosti i primer ravnopravnosti.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Od toga mora da se pođe jer je svaka rasprava na "zašto žene ne rade na skeli" nivou besmislena. Ne zato što žene to ne mogu ili neće nego zato što nije poenta da muškarci i žene budu isti, jer ni ne mogu. Da li je ova zamena teza namerna da bi se diskreditovao pokret ili slučajna, iz neznanja, nije mi jasno. Ali u svakom slučaju je loše.
imao sam poznanicu iz kraja koja je isla na smer metalostrugara u srednjoj skoliZasto zene ne rade na skeli?
Znam mnogo zena koje rade bas teske fizicke poslove, a i jednu koja bas ovo radi.
Iste zarade za isti stepen obrazovanja i isti posao. Nije tajna da su tu muškarci u prednosti.a koju bi ti razliku stavila izmedju jednakosti i ravnopravnosti?
ovo nisam do sad znala.Niko se i ne bori za ravnopravnost već za nadmoć - to je prva greška.
Žene se nikada u istoriji do sada nisu ovoliko spustile, šta žene rade na plastičnim operacijama, bore se za "pick me", to je toliko kontradiktorno i onda nije čudno što muškarci preziru ceo ženski rod.
to je floskula za koju je pitanje da li je tacna.Iste zarade za isti stepen obrazovanja i isti posao. Nije tajna da su tu muškarci u prednosti.
ne mozes sve zene trpati u isti kos.Niko se i ne bori za ravnopravnost već za nadmoć - to je prva greška.
Žene se nikada u istoriji do sada nisu ovoliko spustile, šta žene rade na plastičnim operacijama, bore se za "pick me", to je toliko kontradiktorno i onda nije čudno što muškarci preziru ceo ženski rod.
Tačna je. Nisu tajne. Neko uvijek progovori.to je floskula za koju je pitanje da li je tacna.
kako moze to da se zna ako su u firmama uglavnom plate tajna informacija?
znam zene koje rade za vrtoglave iznose.
Za jednakost je očigledno, pođimo od pola, s čim idu i fizičke razlike. Pa kad još na to dodamo individualne razlike jasno je da ni dva muškarca ili dve žene među sobom nisu ili ne moraju biti jednaki a kamoli muškarac i žena, što je zbog pola još i nemoguće.a koju bi ti razliku stavila izmedju jednakosti i ravnopravnosti?
auuuu nisi ti bila u velikim sistemima..zacudila bi se sta se tamo desava..nema tu podele na polove..svi su ajkule...Muškarci češće rade prljave poslove za nadređene i bivaju dobro nagrađeni.
I ja se to isto pitam.Zasto zene ne rade na skeli?
Znam mnogo zena koje rade bas teske fizicke poslove, a i jednu koja bas ovo radi.
znaci ti prakticno stavljas fizicku snagu kao prepreku?Za jednakost je očigledno, pođimo od pola, s čim idu i fizičke razlike. Pa kad još na to dodamo individualne razlike jasno je da ni dva muškarca ili dve žene među sobom nisu ili ne moraju biti jednaki a kamoli muškarac i žena, što je zbog pola još i nemoguće.
Ravnopravnost je stvar jednakih prilika i mogućnosti izbora, tipa da ne postoje muška ili ženska zanimanja ili poslovi i diskriminacija s tim u vezi.
Kod nas nisu. Znam zaradu od svih zaposlenih. Redovno provjeravam za svoju ličnu informaciju ko je ovaj mjesec nagrađen.auuuu nisi ti bila u velikim sistemima..zacudila bi se sta se tamo desava..nema tu podele na polove..svi su ajkule...
inace plate jesu poverljiva informacija i ne sire se po formi ko koliku platu ima.
Ti hoćeš da kažeš da je to manipulacija?da li je razlika u jednakosti i ravnopravnsoti vise kod onih koji zele da pokazu da negde zenama treba gledati kroz prste a negde izjednacavati po zelji samih zena?
ima sad i zena kamiondzijaI ja se to isto pitam.
Znam gomilu žena koje fizički mnogo više rade od mnogih muškaraca.
Uopšte mi nije jasno šta hoćeš da kažeš samo vidim da ti ova tema nije bliska i da teško pratiš šta pišem.znaci ti prakticno stavljas fizicku snagu kao prepreku?
jedina stvar koja razlikuje muskarce i zene je fizicka snaga?
ti si lekar..sta onda kazes o studijama koje pokazuju da muskarci i zene drugacije razmisljaju?
da..ovo si lepo primetila..nisam to hteo da kazem ali se eto nekako nametnulo..Ti hoćeš da kažeš da je to manipulacija?
Obrnuto je, onim pričama o vojsci, ratovanjima i skelama se zamagljuje poenta ravnopravnosti.
Što je potpuna besmislica jer ravnopravnost u stvari ide u prilog svima, osim naravno onima koji bi da dominiraju samo na osnovu činjenice da su "jači pol".
volim teNe želim da zvučim mizogino u ovome što ću reći.
Smatram da je čitav koncept borbe za jednakost tvorevina ljudi koji vuku konce u ovom svetu i koji gledaju da unište porodicu kao osnovnu ćeliju društva. Muškarac i žena ne mogu biti ravnopravni jer mi to nismo po našoj prirodi. Ovo nije nužno loša stvar kako bi oni to predstavili. Boriti se za uniformnost nečega je izuzetno opasna stvar. Neke žene su više sklone podčinjavanju (ništa loše) i traže dominantnog partnera. Neke žene vole dominantno i traže pasivnijeg partnera. Tako nešto može opastiti.
Ali kada vidimo da neko ubeđuje druge žene da je njima nešto oduzeto od strane muškaraca, e to već postaje opasno. Muškarci su stvorili svet koji nas okružuje i oni i dalje održavaju svet kakav jeste ne zato što držimo monopol, već zato što muškarci prirodno teže takvoj vrsti posla. Ovo ne koristim kao argument da muškarci vrede više, ali je naša uloga drugačija. Žene su po svojoj prirodi emotivnije, sklone poslovima gde postoji rad sa ljudima ili briga o drugima. Naposletku, žene su majke i ta uloga im je biološki dodeljena.
Muškarci i žene moraju zajedničkim snagama uz uzajamno poštovanje i razumevanje svojih uloga ići kroz život, a kako će to činiti zavisi od partnera.
![]()
I ti si pobrkao jednakost i ravnopravnost.Ne želim da zvučim mizogino u ovome što ću reći.
Smatram da je čitav koncept borbe za jednakost tvorevina ljudi koji vuku konce u ovom svetu i koji gledaju da unište porodicu kao osnovnu ćeliju društva. Muškarac i žena ne mogu biti ravnopravni jer mi to nismo po našoj prirodi. Ovo nije nužno loša stvar kako bi oni to predstavili. Boriti se za uniformnost nečega je izuzetno opasna stvar. Neke žene su više sklone podčinjavanju (ništa loše) i traže dominantnog partnera. Neke žene vole dominantno i traže pasivnijeg partnera. Tako nešto može opastiti.
Ali kada vidimo da neko ubeđuje druge žene da je njima nešto oduzeto od strane muškaraca, e to već postaje opasno. Muškarci su stvorili svet koji nas okružuje i oni i dalje održavaju svet kakav jeste ne zato što držimo monopol, već zato što muškarci prirodno teže takvoj vrsti posla. Ovo ne koristim kao argument da muškarci vrede više, ali je naša uloga drugačija. Žene su po svojoj prirodi emotivnije, sklone poslovima gde postoji rad sa ljudima ili briga o drugima. Naposletku, žene su majke i ta uloga im je biološki dodeljena.
Muškarci i žene moraju zajedničkim snagama uz uzajamno poštovanje i razumevanje svojih uloga ići kroz život, a kako će to činiti zavisi od partnera.
![]()
Nije floskula ako postoje istraživanja i javno objavljene informacije.to je floskula za koju je pitanje da li je tacna.
kako moze to da se zna ako su u firmama uglavnom plate tajna informacija?
znam zene koje rade za vrtoglave iznose.
Ovo je tek posebna tema.Manje se vrši mobing nad njima.