Zene i borba za ravnopravnost

Moze ja uzmem trudnicko kad Zena se porodi ko u svedsku
po zakonu mozes uzeti bolovanje za negu novorodjenceta

to pravo moze da uzme jedan od roditelja i moze da se prebaci na muskarca posle 3 meseca starosti bebe i traje godinu dana od datuma pocetka porodiljskog.
uslov je da je majka zaposlena.
cak je zakonom regulisana i naizmenicno odsutvo..na primer mesec dana majka, mesec dana otac i tako ... mislim da se neki sporazum tu potpisuje..nisam siguran u detalje.

Bore se da preuzmemo njihove obaveze a one nasim nisu dorasle
po zakonu mozes uzeti bolovanje za negu novorodjenceta

to pravo moze da uzme jedan od roditelja i moze da se prebaci na muskarca posle 3 meseca starosti bebe i traje godinu dana od datuma pocetka porodiljskog.
uslov je da je majka zaposlena.
Tridnicko moze samo za osobe koje zatrudne.

Zato se zove trudnicko.

Имате времена до 11:11 H ..док се не расане...

после тога .... 🪦 🪦 🪦

sobzirom da se bas bora za ravnopravnost poslednjih godina
sto podrzavam da se razumemo
zasto se ne bore i da imaju obavezni vojni rok?
Niko se i ne bori za ravnopravnost već za nadmoć - to je prva greška.
Žene se nikada u istoriji do sada nisu ovoliko spustile, šta žene rade na plastičnim operacijama, bore se za "pick me", to je toliko kontradiktorno i onda nije čudno što muškarci preziru ceo ženski rod.

ZENE - KO SMO MI.jpg

sobzirom da se bas bore za ravnopravnost poslednjih godina
Zato što postoji razlika između ravnopravnosti i jednakosti.

Muškarci i žene nikad neće biti isti, ali u stvarima koje mogu da rade ili jednako dobro rade treba da budu ravnopravni. U konkretnom primeru treba im omogućiti priliku da idu u vojsku ako žele bez diskriminacije, a obavezan vojni rok je neka druga tema.

Tako da ti je ovo vrlo loš argument protiv rodne ravnopravnosti.

sobzirom da se bas bore za ravnopravnost poslednjih godina
Vojni rok bi trebalo služiti na dobrovoljnoj bazi. Naravno da bi bilo zainteresovanih djevojaka.
Možda nemaju fizičku snagu kao muškarci, ali imaju razvijeniju intuiciju i zrelije razmišljanje.

ovo mi se dopada

ravnopravnost i jednakost..
dva pojma..do sad nismo njih analizirali i razdvajali.
Od toga mora da se pođe jer je svaka rasprava na "zašto žene ne rade na skeli" nivou besmislena. Ne zato što žene to ne mogu ili neće nego zato što nije poenta da muškarci i žene budu isti, jer ni ne mogu. Da li je ova zamena teza namerna da bi se diskreditovao pokret ili slučajna, iz neznanja, nije mi jasno. Ali u svakom slučaju je loše.

Back