Zene danas piju alkohol skoro kao miskarci CNN.com

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

drdoktor

Elita
Banovan
Poruka
23.062
http://edition.cnn.com/2016/10/25/h...mption-women0841PMVODtopPhoto&linkId=30334993
Women now drink nearly as much alcohol as men, study finds
By Karla Pequenino, for CNN

Updated 2007 GMT (0407 HKT)

Women are drinking nearly as much alcohol as men, a new study finds
Understanding this trend can help target treatment, researcher said
(CNN)Women are now drinking nearly as much alcohol as men, according to a new study.

The report, published in the medical journal BMJ Open, analyzed 4 million people born between 1891 and 2001 and found that, historically, men were more likely to drink alcohol, and in amounts that would damage their health.

Now, women are catching up, especially in more recent generations.
Early in the 20th century, men were more than twice as likely to drink than women and more than three times as likely to develop alcohol-related problems. But today, the two genders are about equal: Men born since the 1980s are only 1.1 times more likely to drink than than their female counterparts and 1.3 times more likely to consume alcohol in a way that is considered problematic.
Related article: Breaking the drinking glass ceiling
Women drinking more
The results came from the analysis of 68 international studies published between 1980 and 2014. The researchers grouped people by birth date to look at levels of alcohol consumption. Researchers looked at any use, including quantities and frequency, problematic uses such as binge drinking or heavy drinking, and the prevalence of associated problems.
"There had been several reports of sex convergence regarding alcohol consumption, but nobody had confirmed that, which is why we decided to look over global studies published throughout the years to see if we could prove that there had been a shift," said researcher Katherine M. Keyes, an associate professor of epidemiology at Columbia University.
Related: Why are more women drinking?
Opinion: Why are more women drinking?
The study did not test why the gap is closing between men and women when it comes to alcohol, but researchers noted that changing traditional gender roles for women could be one explanation.
Long-term excessive alcohol consumption is linked to many health problems, including heart disease, high blood pressure, stroke, liver disease and digestive problems, according to the Centers for Disease Control and Prevention.
"Understanding how its consumption has evolved is essential to develop effective available treatments," Keyes said.
More research needed globally
The majority of studies analyzed were conducted in North America and Europe, so the results might reflect a Western trend.
"We looked at all the available countries," Keyes said, "but more research is needed globally. More population studies are needed."
Join the conversation
See the latest news and share your comments with CNN Health on Facebook and Twitter.

Spreading that message is important, she said.
"The essential thing to highlight is that there is treatment available for anyone suffering with alcohol abuse, both men and women. However, the focus here is women because there seems to be a stigma associated with women who drink and need help, as alcohol consumption is viewed as a male phenomenon," Keyes said.
"Gender differences are diminishing, so public health practitioners need to bring women into the fold when it comes to alcohol abuse."
For the researchers, the message is clear: Alcohol use and alcohol use disorders cannot continue to be viewed as phenomenon only among men.
"If (women) are having problem, they need to reach out," Keyes said. "They are not alone."

...........

Cccc sta se ovo desava?![emoji33]

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

U anatemisanju.

Ako muškarac pije, na to može da se prišije da je boem, ide podruku. Pozitivna konotacija. Nego šta će boem nego da loče. Uopšte problematično je to sa bomizmom, al aj...

Glumac, o, da , podrazumevano da pije, al kad sam video jednu našu sada već u ozbiljno zrelim godinama glumicu, posrće, ne sluša je centar za rav....to izgleda baš jadno. Ili za bilo koju drugu ženu, ne priliči da se vidi da je pijana..

U anatemisanju.

Ako muškarac pije, na to može da se prišije da je boem, ide podruku.

Glumac, o, da , podrazumevano da pije, al kad sam video jednu našu sada već u ozbiljno zrelim godinama glumicu, posrće, ne sluša je centar za rav....to izgleda baš jadno. Ili za bilo koju drugu ženu, ne priliči da se vidi da je pijana..

iz moje perspektive ne prilici nikome da ga vidis kako baulja okolo pijan
potpuno mi je svejedno dal se radi o muskarcu ili zeni

ja sam flu zavrsila
tamo se podrazumijevalo, prakticno, da svi cirkaju i shatro su boemi...pa sta sad, moj je izbor kako cu zivjet

- - - - - - - - - -

Razlika je sto zena koja je u kondiciji za alkohol moze bilo kog muskarca da baci pod sto.
Provereno.
Da ne ponavljam sad onaj moj peh sa slovakinjama... :malav:

sve je to zabavno dok covjek malo ne odraste, da se tako duhovito odrazim :P
ako je zabavno duze od toga onda si u problemu

Ова моја када год дође сестра, куме, другарице, мамаре друге деце која с нашом децом иду у школу... падне домаћи ликер... вишња, или јагода.
А моје друштво и ја тек по неко пивце, скромно само кум због жгаравице мора ракију, а све му очи пасу по лименкама.:mrgreen:

iz moje perspektive ne prilici nikome da ga vidis kako baulja okolo pijan
potpuno mi je svejedno dal se radi o muskarcu ili zeni

ja sam flu zavrsila
tamo se podrazumijevalo, prakticno, da svi cirkaju i shatro su boemi...pa sta sad, moj je izbor kako cu zivjet

Ma, muškarce nije blam, ali žene iz nekog razloga jeste...e, sad, koji razlog...nije sigurno da ne mogu da se udaju pijane?

pa zene ne piju po ulici i po buvarama vec vise na fensi mestima znaci u skupoci alkohola
sad ko to sve placa je drugo pitanje...

Da, recimo i to. I drukčije se nose sa pijanstvom. Moguće da bolje podnose.

Od flaše vina ja ne bih znao gde mi je nos, ali u bližem okruženju, žene očas posla omlate... i ne vidi se, stoički sve na crtu da hodaju mogu...

pa zene ne piju po ulici i po buvarama vec vise na fensi mestima znaci u skupoci alkohola
sad ko to sve placa je drugo pitanje...

a podrazumijeva se da zenski alkos ne moze sam financirati svoj porok. a muski moze?
btw od zena koje ja znam, a recimo da khm...vole casicu, nijedna nije domacica ni izdrzavano lice
naprotiv
vecinom imaju stresne poslove koji donose sasvim dovoljno novca
pitanje je sta ne donose
englezi recimo prijavljuju porast alkoholizmakod zena i generalno
tih rekreativnih alkosa koji piju nakon posla, vikendom...kazu da je stres u pitanju
ljudi ne znaju hendlati vlastitu svakodnevicu, ne znaju sebi naci ventil neke uravnotezenije vrste
takodjer, srednja klasa nikad nije bila siromasnija

- - - - - - - - - -

e ali po parkovima sve cese vidjam devojke sa dvolitarkom vise ih pre nego 10 dina dok sam im pravio drustvo:mrgreen:

pa zato sto su se pravila igre u toj populaciji promijenila
ali i para fakat jeste manje
u pravu je zlozi

pa to ti kazem - prsli smo i eto

Da, ne valja... primetio sam po marketima, stojiš u redu i šta da gledaš nego šta kupuju ovi ispred..sve genracije kupuju najviše alkohol. najveća potrošnja...

I Pećinko što kaže, klinci loču po parkovima, pa razbijaju..al to sad ne znam, možda je bilo tako i unaše vreme što se srednje škole tiče..mi nismo, al neko jeste garantovano.

- - - - - - - - - -

Mi smo pili kod vas na Akademiji...sećam se 6 piva, 3 lit. aman kako li sam kuću nalazio..

Da, ne valja... primetio sam po marketima, stojiš u redu i šta da gledaš nego šta kupuju ovi ispred..sve genracije kupuju najviše alkohol. najveća potrošnja...

I Pećinko što kaže, klinci loču po parkovima, pa razbijaju..al to sad ne znam, možda je bilo tako i unaše vreme što se srednje škole tiče..mi nismo, al neko jeste garantovano.

- - - - - - - - - -

Mi smo pili kod vas na Akademiji...sećam se 6 piva, 3 lit. aman kako li sam kuću nalazio..

pa tamo su svi pili...al kraj srednje, faks i kasnije se ljudi iskuliraju
ako nastave za to postoji naziv, jbga

a podrazumijeva se da zenski alkos ne moze sam financirati svoj porok. a muski moze?
btw od zena koje ja znam, a recimo da khm...vole casicu, nijedna nije domacica ni izdrzavano lice
naprotiv
vecinom imaju stresne poslove koji donose sasvim dovoljno novca
pitanje je sta ne donose
englezi recimo prijavljuju porast alkoholizmakod zena i generalno
tih rekreativnih alkosa koji piju nakon posla, vikendom...kazu da je stres u pitanju
ljudi ne znaju hendlati vlastitu svakodnevicu, ne znaju sebi naci ventil neke uravnotezenije vrste
takodjer, srednja klasa nikad nije bila siromasnija

i

zavisi na koji nacin ga dozivjava
socijalno prihvatljivo je eventualno blago opijanje po fensi lokalima
neprihvatljivo je ispred dragstora i u bircuzu
oni koji lagano prenebregnu osudu okoline mogu sami finasirati jos i zickati i piti na crtu a oni kojima to ispod casti morace na tudju flajku:mrgreen:
flasa finog vina u podrumu da je kupis 5 soma a da ti serviraju u kibli malo jache:whistling:

zavisi na koji nacin ga dozivjava
socijalno prihvatljivo je eventualno blago opijanje po fensi lokalima
neprihvatljivo je ispred dragstora i u bircuzu
oni koji lagano prenebregnu osudu okoline mogu sami finasirati jos i zickati i piti na crtu a oni kojima to ispod casti morace na tudju flajku:mrgreen:
flasa finog vina u podrumu da je kupis 5 soma a da ti serviraju u kibli malo jache:whistling:

dozivljava?
mislis zavisi od drustvenpg miljea
kao imamo fensi i vulgaris alkose?
sta znam, meni je alkos alkos
zapravo. sto je obrazovaniji i financijski bolje stoji to mi je manje jasno sto se ne osvijesti po tom pitanju
mada mi je jasno i da je to tezak fajt
covjek vs ovisnost

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back