Zena - nezniji i inferiorni pol

Da li je dobro za zenu da se pomiri sa svojom inferiornoscu i prepusti sve muskarcu ?

Kolko su takve zene pasivne ustvari i kolko njihovi zivoti time zavise od drugih ?

Era virtuelne tehnike i brendova-trendova je donela odredjenu uslovljenost za definisanje musko-zenskih odnosa.Zene znaju da potrose brdo para,vremena,zivota na preopterecenost raznim stereotipima i zacrtanim modelom kako treba da izgleda i da se ponasa zena ...Da li je to mozda prevelik jaz izmedju stvarnosti i njihovih navika ?

Sta bi zena trebala da preduzme da olaksa zivot i sebi i muskarcima i da pocne da se oseca svoja na svome,tj.da odjebe ono sto se od nje kao ocekuje i sta se podrazumeva ?

Kolko vi razmisljate o sebi kao individui koja ima svoje "JA" ? ;)

svoje JA zadrzati pod obavezno :rtfm:, dozvoliti da onaj pored tebe takodje sacuva svoje JA;),
drage dame neka delic svoje pameti, snalazljivosti, izdrzljivosti i sposobnosti zadrze u sebi, jer nece da valja ako se puno kurche (moze da im poraste ku....:zcepanje:) jer u tom slucaju muskarcu pored takve zene nece ostati nista drugo nego da pobegne ili se propederishe. Zeni koju je "bog za sve stvorio" ni ne treba muskarac.
Nisam zatucani tradicionalista, ali ni ova EUforija nije bas na mestu. Pa vidite li vi kolko se sexualnog defekta nakotilo....ccccc I to sve zbog nedohebanih zena i neispraznjenih (neostvarenih) muskaraca.

Ni za ženu ni za muškarca nije dobro da se pomiri sa inferiornošću. Niti je muškacu potrebna žena za koju mora da razmišlja umesto nje, niti je za ženu dobro da se na tako nešto navikne. Onda ona navikne da u vezi isključi svoj mozak, i onda postaje stvar.
Potrebno je, na prvom mestu da bi olakšala sebi a tek onda drugima, da žena bude svesna svog ja. Ali, opet, to sve zavisi od toga kako je vaspitana. Ne znam da li se takva greška u vaspitanju, mislim na pasivnost i na to da zavisi od muškarca, uopšte može kasnije popraviti, možda i može, pod nekim težim okolnostima. Ali, mislim da je većina žena svesna svojeg ja i nije pasivna.
Dakle, vaspitanje je, po mom mišljenju, ključ svega. Znam neke neverovatno samopouzdane žene, a opet, znam neke od kojih, kao iz pokvarene ploče, čuješ samo : on,on,on,on,on,on,on,on pa onda on,on,on,on,on,on,on,on,on,on....................................

Da li je dobro za zenu da se pomiri sa svojom inferiornoscu i prepusti sve muskarcu ?

Kolko su takve zene pasivne ustvari i kolko njihovi zivoti time zavise od drugih ?

Era virtuelne tehnike i brendova-trendova je donela odredjenu uslovljenost za definisanje musko-zenskih odnosa.Zene znaju da potrose brdo para,vremena,zivota na preopterecenost raznim stereotipima i zacrtanim modelom kako treba da izgleda i da se ponasa zena ...Da li je to mozda prevelik jaz izmedju stvarnosti i njihovih navika ?

Sta bi zena trebala da preduzme da olaksa zivot i sebi i muskarcima i da pocne da se oseca svoja na svome,tj.da odjebe ono sto se od nje kao ocekuje i sta se podrazumeva ?

daj, nemoj zahebavati:eek:

ja ne znam odakle bilo kome pravo da zene smatra na bilo koji nacin inferiornima, osim naravno u fizickom smislu jer su muskarci prirodno fizicki snazniji od zena
svakom bicu je po rodjenju dato sve isto
e sad sto su drustvena uredjenja takva kakva jesu je druga tema
vaspitana sam da postujem razlike izmedju polova, u onom patrijahalnom i hriscanskom smislu, ali kao bice ne mislim da sam manje vredna ili sposobna za zivot od bilo kog muskarca

Back