Sinoć gledam grupu omladine sede na ulici i piju pivo iz flaše i guraju se udaraju čvrge jedni drugima, kad sam prišao bliže vidim da je dosta njih ženskog pola....ali ne bih rekao da su to devojke....to su žene-mutanti.
to tebe ne treba da se tiče, to je njihov IZBOR, kao što je i tvoj izbor da se prema tim devojkama ne ophodiš kao prema damama ako misliš da ne treba.
ni ja ne volim taj pivopija ispred dragstora lajfstajl, pa šta, poznajem dosta devojaka koje itekako zaslužuju dzentlmena,a koje piju pivo ispred dragstora. možda ih neki dzentlmen odvrati od te navike.
veće su dame od one verzije paris hilton koju poznajemo i koja pije samo kosmopolitan i revolusijon del korason po njujorškim dzez klubovima i šmrče kvalitetan koks.
hoću reći, ni ja ne mislim da si ti neki muškarac vredan truda jer osuđuješ decu koja nemaju izbora , osim pogrešnih, jer su gotovo sve aktuelne opcije pogrešne.
ovo je doba radikalizma, ma šta drugi govorili, i biraš između dve mejn suprotstavljene tendencije, u zavisnosti od ličnog senzibiliteta, od toga čije si dete, od prioriteta iz sporednog arsenala, tipa muzika, hobiji, sport/protivusport itd.
neka pije kod spomenika nekog, neka u najnovijem klubu, ne potežu na isti način i nisu u istom društvu, ali kapiraš poentu.
ne znači da ni jedna ni druga ne zaslužuju da se prema njima ophodiš kao prema dami, jer je trenutno stanje takvo da svaka žena to radi.
a zašto svaka žena to radi je već topik koji podrazumeva mnogo drugih topika
za to možeš da kriviš
50s holivudske barbiturate
dadaizam
pop kulturu
pank DIY
razvoj feminizma u pogrešnom pravcu
obamu
itd.
ja taj fenomen opšteženskog ponašanja žene danas volim da zovem
druga strmina ledenog brega;
nakon progresa i kratke stagnacije na njegovom vrhu usledio je regres i trenutno se odigrava.