zena i 21. vek (na forumu i u rl)

Hani, opusti se, karikiram, "prava žena ima skuvano svaki dan" :lol:
Mislila sam da će smajliji na kraju biti dovoljni, ali eto, izvinjavam se ako je ipak bilo nejasno.

I meni se čini da se komentari tog tipa više sreću kod žena nego kod muškaraca, neko je već rekao, zavist, ljubomora, šta li....Mislim, kako objasniti ovaj biser za pampers?
:lol: ma shvatila sam,ja sam se kao nadovezala na tvoj sarkazam ;)

hm, sad nesto mislim... a mozda te starije zene tako uravnotezavaju sopstveni (mucenicki) zivot... zamisli da provedes zivot na odredjen nacin, ne znajuci za drugo i za bolje (nije sad bitno kako ni zasto) i onda, u starosti, kad vise nemas moci (ili bar ne kao sto si imao) da menjas zivot - treba da priznas sebi da je tvoj nacin zivota (onaj mucan i tezak njegov deo) bio najobicnija besmislica?

hm, sad nesto mislim... a mozda te starije zene tako uravnotezavaju sopstveni (mucenicki) zivot... zamisli da provedes zivot na odredjen nacin, ne znajuci za drugo i za bolje (nije sad bitno kako ni zasto) i onda, u starosti, kad vise nemas moci (ili bar ne kao sto si imao) da menjas zivot - treba da priznas sebi da je tvoj nacin zivota (onaj mucan i tezak njegov deo) bio najobicnija besmislica?
Ima i toga sigurno, ali kako objasniti vršnjakinje?
npr. one fore "da valja nešto, do sad bi se udala"

za njih nemam opravdanje... vrsnjakinje sebe same ogranicavaju, najcesce kokosijom pameti...:-?

edit: neko je napisao - nema teorije da se mesam u licni zivot nekog drugog, sem ako me svojim izborom fizicki ne ugrozava (psihicki me sigurno ne ugrozava jer gledam svoja posla i jer nemam poriv da napadam tudji stil zivota kako bih odbranila svoj. znam ko sam i zasto sam bas to sto jesam)...

Ima tu malo zavisti, malo zlobe, malo gluposti i zatucanosti, malo neobrazovanosti, malo smo zrtve stanja u drustvu... Ranije sam se bas cimala i nervirala kad me neko pita sto sam toliko mrsava, ili sta cekam sto ne radjam jos, ili kako to da sam izashla uveche bez muza... Sada izbegavam te osobe, a ako bas ne mogu da ih izbegnem, odgovorim tako da ne postoji nishta shto bi mogli dodati na moj odgovor.

Мислим да је то наслеђено из прошлости, да су тако научене. И њихове мајке су биле поштоване од стране мужа, родбине и комшилука по томе колико је која добра мајка и домаћица, што је некада значило буквално спадање с ногу од посла, а што је већа мученица то је била више поштована. (Сетите се само ''Прве бразде'' и удовице Мионе из школских читанки!)

Многе данашње жене, иако више немају потребе за цркавањем од посла, ипак посежу за тиме да би побрале симпатије, љубав и поштовање својих ближњих.

Моја свекрва (факултетски образована) се поносила тиме што је мужу све кошуље прала на руке ''да се не поцакају'' и јер ''тако дуже трају'', и само је заковрнула очима када сам јој рекла да кошуље њеног сина перем у машини да ми ''руке дуже трају, а кошуље ћу купити нове ако затреба''!
Замислите тек шок кад је видела да пеглам седећи и гледајући ТВ?!

Да би била поштована у нашој култури жена још увек мора да буде ''жена жртва'', жртва своје породице, деце, брака, домаћинства....и то се врло споро мења.

Neće, ali uslov je da počneš da čitaš blogove. I prebaci tvoj ovde, pa ćemo i tebe redovnije čitati. :D

bug.gif

ne znam kako vi,ali osecam ogroman pritisak drustva
nije da me to previse obavezuje,ali vidim ponekad i moja bliska okolina izbaci po biser
pljuju se zene jer
-obracaju paznju na sebe,svoj progres u bilo kom smislu
-ne zele da nauce da kuvaju
-nece da rode decu
-nece da rode dete
-nece da cekaju brizne dragog iz kafane nego odu u neku svoju kafanu
-nece da lome nokte na ribanje nego iznajme nekoga
-goje se i zapustaju svoj fizicki izgled
-paze na svoj fizicki izgled
zasto ljudi imaju bilo kakva ocekivanja od mene(svih zena).ako mi se ne kuva,ako to meni odgovara kao i mom muzu i detetu zasto to uznemirava bilo koga(pogledati ljis antizena teme,vidi se da ima kome smeta),zasto se ljudi USUDJUJU DA OSUDJUJU neke druge,razlicite od sebe?

Boli te uvo, jednostavno receno.
Zivi svoj zivot kako tebi i tvom dragom odgovara a druge pusti da laprdaju i ne obracaj paznju na trabunjanja. Okreni se izadji ili reci izvini zaboravila sam nesto da uradim a hitno je, Tada ce se oni nervirati sto ne mogu da ti pridju , dosadjuju i pametuju a nakon duzeg vremena kada ustanove tj, skapiraju da te boli d... jednostavno oladice se.
Pozzzz

Back