Žena, ali ne i majka

:think:
Primecujem neke sitnice , citam izmedju redova sto se kaze ,i ispade da je NAJVECA ZABLUDA KAKO ZENE ZELE DECU I VRSE PRITISAK NA MUZEVE , zapravo , situacija je POTPUNO OBRNUTA, muskarci su ti koji vrse pritisak...a niko nece otvoreno da kaze , da prizna , ni muskarci a ni zene...
Tako na primer , u onoj seriji "Bolji zivot" ma kako serija bila naivna na prvi pogled , tek kad je doslo do RAZVODA, supruga govori advokatu : "Rodila sam MU troje dece" ,znaci , NJEMU je rodila troje dece...
Mozda GLUP PRIMER , ali to jeste tako...
JA sam izabrala jos davno da decu necu imati , i sad je prekasno da ih imam , i nekad razmisljam da li sam trebala to da "odradim" ,msm ,ni druge supruge nisu bas umirale za zeljom da imaju decu , ali su na neki nacin MORALE...:dash:

Bih, uz cenu da me pusti da ih imam sa nekom drugom, to je ok, što se verovatno ne bi desilo, tako da - ne.
Zasto ne? Dete nije auto , ni stvar , ja necu decu iz realnih i NESEBICNIH RAZLOGA, bas zato sto NIKAD NIKOME NE BIH NAUDILA NAMERNO, ako NE MOGU i znam da NE MOGU da usrecim neko novorodjence , necu da pravim,tj.radjam decu ko cigani , eto reda radi , da imam, sta ce svet da kaze..
Ti si realan,samo si u manjini.Nadam se da ima jos muskaraca kao ti :)

Zasto ne? Dete nije auto , ni stvar , ja necu decu iz realnih i NESEBICNIH RAZLOGA, bas zato sto NIKAD NIKOME NE BIH NAUDILA NAMERNO, ako NE MOGU i znam da NE MOGU da usrecim neko novorodjence , necu da pravim,tj.radjam decu ko cigani , eto reda radi , da imam, sta ce svet da kaze..
Ti si realan,samo si u manjini.Nadam se da ima jos muskaraca kao ti :)

Evo, uzmi ti sebe kao primer, zašto bi iko od muškaraca bio sa tobom, ti sama kažeš da znaš da ne možeš da usrećiš novorođenče, kako bi onda znala da usrećiš mene? To je poenta priče, realno...

Ali ako možeš mene da usrećiš (ne znam samo kako ako već ne možeš dete) zašto ne bih bio sa tobom?

Evo, uzmi ti sebe kao primer, zašto bi iko od muškaraca bio sa tobom, ti sama kažeš da znaš da ne možeš da usrećiš novorođenče, kako bi onda znala da usrećiš mene? To je poenta priče, realno...

Ali ako možeš mene da usrećiš (ne znam samo kako ako već ne možeš dete) zašto ne bih bio sa tobom?

Ko to kaže. Upravo žene koje nemaju djecu svu moguću ljubav prebace na muža. Muž je centar njenog svijeta.

Rizikujem da se ispovedam na internetu, al ajde ...SVAKA veza koju sam imala bila je duga ( minimum 2 godine , maksimum 4 ) i "moj covek" je bio srecan i navaljivao da "predjemo na visi nivo veze " brak i deca . To bi se razvlacilo da sam ja lazov i "nisam jos spremna", ali nisam lazov i nikoga necu i nisam nikad "zavlacila', jednostavno , bilo mi je lepo i prelepo u vezi i ne vidim zasto bi menjali ista kad je sve savrseno...i to je to, ja ne bih menjala nista , on bi decu i malo po malo i kraj.

Da li bi bili sa ženom koja ne želi djecu? A sve drugo štima.
evo bas komentarisemo da li je sebicno sto ljubav prema detetu moze stati izmedju supruznika,sto neko nije sposoban deliti se na vise strana i sto se treba posvetiti detetu a uskratiti paznja partneru,ima logike iako zvuci nezrelo,opet da ne moze imati decu ne bih je zbog toga ostavio dakle mogo bih da predjem preko toga

Poslednja izmena:
Ljudi se odlučuju da nemaju decu iz sebičnih razloga, tako da nešto ne verujem da bih ja bio centar njenog sveta, više vidim nju kao centar njenog sveta, zato i kažem, ako ne može da se usreći neko malo dete, kako će mene?

Pa kao što te žena mogla usrećiti dok ti je bila djevojka, sve se to isto nastavlja samo bez ikakvih promjena, odnosno bez djece.

Pa kao što te žena mogla usrećiti dok ti je bila djevojka, sve se to isto nastavlja samo bez ikakvih promjena, odnosno bez djece.

Poenta je u psihologiji tih ljudi, misle samo na sebe, oni su sebi centar sveta, kod njih će teško i doći do toga, tako da će se teško nešto i nastaviti.

Ja npr ako ne želim decu, znači mislim samo na sebe, ne ni na svet pre a ni na svet posle mene, znači sebi sam sve, samim tim mi ne može ona ili to dete biti sve, kapiraš?

Poenta je u psihologiji tih ljudi, misle samo na sebe, oni su sebi centar sveta, kod njih će teško i doći do toga, tako da će se teško nešto i nastaviti.

Ja npr ako ne želim decu, znači mislim samo na sebe, ne ni na svet pre a ni na svet posle mene, znači sebi sam sve, samim tim mi ne može ona ili to dete biti sve, kapiraš?

Kapiram. Ali ti ne kapiraš da voljeti drugog je nemoguće ako prethodno ne voliš sebe.

O5 ja primer u serijama ( a inace ih ne gledam !!! ) ona serija "Na terapiji " , ima jedan par ,terapeut je rekao muzu nesto u smislu : "Vi ste nesigurni u sebe , pa zato hocete da oplodite zenu i tako je bar par godina vezete za kucu"

evo bas komentarisemo da li je sebicno sto ljubav prema detetu moze stati izmedju supruznika,sto neko nije sposoban deliti se na vise strana i sto se treba posvetiti detetu a uskratiti paznja partneru,ima logike iako zvuci nezrelo,opet da ne moze imate decu ne bih je zbog toga ostavio dakle mogo bih da predjem preko toga

E dobro si zapazio i tu mogućnost,u slučaju da želi a ne može mislim da je ne bih ostavio...čini mi se da ne bi bilo fer

Kapiram. Ali ti ne kapiraš da voljeti drugog je nemoguće ako prethodno ne voliš sebe.

Kapiram ja to, ali ti ne kapiraš da treba voleti sebe, ali ne treba sebi biti centar sveta, ja sebe volim najviše na svetu ali nisam sebi centar sveta, tu imam moju porodicu koju sam dobio po rođenju, jednog dana biće i moja deca.

O5 ja primer u serijama ( a inace ih ne gledam !!! ) ona serija "Na terapiji " , ima jedan par ,terapeut je rekao muzu nesto u smislu : "Vi ste nesigurni u sebe , pa zato hocete da oplodite zenu i tako je bar par godina vezete za kucu"

To ima u jednom od hiljadu slučajeva kod ludaka, kao i kod žena koje hvataju na dete, ali mi pričamo o normalnim ljudima. Živi život, pusti serije.

Back