Zemunska, X ili IX gimnazija??

Maaaaky

Početnik
Poruka
7
Za mesec-dva treba da upisem srednju, a ne znam koju od ove tri bih upisala.. O desetoj sam razmisljala zato sto mi je blizu (zivim na Nbg-u), ali sam cula da su nastavnici sve slicaj do slucaja, za devetu sam isto tako nesto cula, ali da je kao laksa od desete, mada je teze upisati.. A za zemunsku sam cula okej stvari, ali opet ne znam da li je to tacno, pa vas molim da mi, ako neko ide u neku od ovih skola, napisete nesto o njima.. U devetoj i zamunskoj bih verovatno isla na drustveni smer..
Pomagajte ljudi :)

Sto slucaj do slucaja? Jel tesko? Meni preneli da ovi koji su upisali ne izlaze iz kuce zbog ucenja? Time sam malo sokirana. Imam dilemu izmedju Zemunske i XIV gimnazije, udaljenost je nebitna jer bi mi do obe trebalo isto vremena (ne ja ne letim nego bih se preselila kod babe).

Ovako, pre svega, da objasnim neke stvari :)
U istoj situaciji, ja sam bio prosle godine, pred upis. Dvoumio sam se doduse izmedju zemunske i devete, deseta mi je nekako bila raspad sama po sebi, i profesori i ko sve ide u tu skolu, uglavnom, nije bila na nekom glasu, i svako ko je bio malo obarzovaniji preporucivao mi je devetu, jer kao tamo ide elita i neke dza bu price od kojih mi se kennjalo... I onda kada je dosao i taj momenat da se odlucim, razmislio sam i rekao sebi, pa bolje da onda idem u jednu od najjacih skola u Srbiji kad cu se vec muciti 4 godine, nego da se vucaram po desetoj, da me profesori izmrcvare do maksimuma, ili zemunskoj, a opet, ima status, gimnazija ko gimnazija.. Upisao sam devetu, i verujte mi, ko god da me je pitao od starijih, gledao me je drugacije, u fazonu, u ovaj mali je dobar, medjutim, vrsnjaci nisu bili zadivljeni :lol: jer su znali u koja govnna sam se uvalio.... :D
E sad, sto se tice skole, do jajja kao, idem u devetu, medjutim, ne preporucujem je osobama koje ne veruju u sebe, jer deveta te unisti vec do kraja prvog polugodja, djak generacije postane vrlo dobar, vukovac ispod 4:00 i to su sve stvari koje mogu da te isfrustriraju tokom skolovanja ili makar prve godine. Ja sam bio manje vise pripremljen na tako nesto, pa nisam imao "mnogo" depresivnih kriza, ali svakako da sam razmisljao o prelasku u neku drugu skolu zato sto se sportom ozbiljno bavim i imam po dva treninga dnevno cak nekad, uglavnom, ne poznajem osobu u devetoj koja ni u jednom momentu nije pomislila o menjanju skole.
Dalje, profesori su manje vise ok, izvukao sam samo 4, 5 debila koliko sam mogao, ali kada naucite kako da funkcionisete sa kojim, i to se svodi na samo 2, 3 retardirana! :D
Sto se tice predznanja koje ce te dobiti, to vam je zagarantovano, znaci, uopste se ne buba, profesori mrze bubare, sve sa razmisljanjem i sve vam ostaje, opsta kultura ce biti na zavidnom nivou :D sto posebno treba da raduje one koje ce imati testove opste kulture za prijemni i faks.
I poslednja stvar, drustvo, drustvo je odlicno, zapao sam u bukvalno savrseno odeljenje sa par mentola, i stvarno, usudjujem se da kazem da je na nivou onog iz osnovne, tako da ni za to ne morate da brinete, jer je drustvo nesto najbolje sto moze da vam se desi u devetoj... :)

Toliko od mene, nadam se da sam nekom olaksao sto se tice nekih pitanja... Ako neko ima neko pitanje, slobodno, tu sam, znam i o zemunskoj i o desetoj takodje dosta, posto mi dosta ortaka ide u te skole... tako da, tu sam! :)
Zelim srecu svim buducim maturantima na prijemnom i upisu!
Pozdrav! :)

Hvala ti puuuno, bas si mi pomogao, stvarno :D Napisi nesto i o zemunskoj ako mozes, ali posle ovoga, ipak mislim da cu devetu (:

drago mi je ako sam uspeo! :)
a sto se tice zemunske, nju upisuju uglavnom iz dva razloga, jedan je drustvo za koje svi kazu da je i vise nego dobro, pa ne sumnjam u to, ali znas onu da je svakom svoje drustvo najbolje, tako da ono... :D Drugi razlog obicno biva taj sto je laksa od devete, a obicno za buduce srednjoskolce koji zele najbolje skole da upisu izbor se svodi na dve vec gore spomenute. Medjutim, mnogi ne racunaju na debile od profesora koji su u zemunkoj vise nego neizbezni. Takodje, postoji dosta narkomana koji se vuku po skoli i oko nje, to je da kazemo jedino negativno. Kriterijumi su visoki, ali opet, deveta je deveta. :D Jeste da ima da se uci, ali, veruj mi, vredi svaku trunku odricanja.. Na pocetku ti deluje kao sizifov posao, ali kraj su prolivanja suza. Veruj mi! ;)

E ovako evo sastav o Zemunskoj ;)
Prvo da i ja objasnim moju situaciju prosle godine:Meni je prva skola na listi bila deveta,pa tek onda Zemunska,ali sam promasio devetu za 2 poena...
Bio sam jako razocaran,naravno da sam odmah hteo za vreme letnjeg da promenim skolu,da se prebacim negde,itd.Sad kada sam dosao prvi dan,i usao u odeljenje,i video ih,rekoh sebi:"Sta je ovo,kao da sam promasio skolu,i usao u devetu".Normalno,slicno je i bilo tokom prvog dana,jos kada je razredna rekla da u odeljenju ima 23 vukovca,ja sam se zapitao da slucajno nisam upisao skolu koja je cak iznad mojih mogucnosti xD I tako su mi prvih nekoliko dana ulazili sve veci slucajevi od profesora,ali nisam vise razmisljao da promenim skolu:drustvo se malo oslobodilo,i shvatih da je to stvarno nesto najbolje u ovoj skoli:nema skoro niko nakurcen,svi su ok,i u odnosu na osnovnu mnooooooooogo bolji.A profesori su onako,mozda malo smeksali,i meni je na kraju cak i bilo drago sto sam upao ovde gde sam :) Mene je inace kod devete faciniralo to ako saznaju da ides u devetu i tako to,oni svi kao vau itd.Ali sam shvatio da ce to uskoro biti i u Zemunskoj,i sama znas da trazi samo 4 poena manje od devete...Interesantno je da gotovo svako uci,barem pomalo.U osnovnoj se secam nista nisu znali niti ucili.Ovde vec svako zna ponesto,cak i najveci zaebanti uce.Za drustvo ne znam ni sam kako da se izrazim,ali je bas VRH!E sad mozda zbog profesora zalim sto nisam upao u devetu:Ja ne znam kod kuce da ucim...I meni mnoooogo vise odgovara da na casu naucim,i smatram da moze barem 60,70 % gradiva iz svakog predmeta da se nauci na casu.Ali to ovde nije moguce:Ima svakakvih predavanja,znaci profesori donose predavanja na papiru i svaki cas pitaju,ili samo diktiraju,mi matematiku skoro ni ne radimo na tabli,nego nam samo diktira(sto mu mnogo zameram),ili nam kazu samo da iz knjige naucimo,ima jedna profesorka koja stvarno zna da predaje(Tanjica,prof. istorije).Naravno nekima je lakse da uce ovako kod kuce,a da se na casu sprdaju,to zavisi od tebe.To u vezi profesora ti zavisi i od srece,kako ti koji zapadne,a i kako te gotive...Znam dosta njih koji idu u devetu(vecina iz moje skole),i kazu da nije takav slucaj,da tu moze dosta da se nauci na casu...Kazu da je prirodni dosta tezi od drustvenog,tako da i tu obrati paznju...Ti se odluci:ili drustvo i losa predavanja,ili mozda malo losije drustvo i skola u kojoj ces nauciti dosta.Nadam se da sam pomogao,barem malo :D
I da,*** pa Zemunska ima najveci i najbolji podforum na krstarici,daj joj i tu neki plus :D

E ovako evo sastav o Zemunskoj ;)
Prvo da i ja objasnim moju situaciju prosle godine:Meni je prva skola na listi bila deveta,pa tek onda Zemunska,ali sam promasio devetu za 2 poena...
Bio sam jako razocaran,naravno da sam odmah hteo za vreme letnjeg da promenim skolu,da se prebacim negde,itd.Sad kada sam dosao prvi dan,i usao u odeljenje,i video ih,rekoh sebi:"Sta je ovo,kao da sam promasio skolu,i usao u devetu".Normalno,slicno je i bilo tokom prvog dana,jos kada je razredna rekla da u odeljenju ima 23 vukovca,ja sam se zapitao da slucajno nisam upisao skolu koja je cak iznad mojih mogucnosti xD I tako su mi prvih nekoliko dana ulazili sve veci slucajevi od profesora,ali nisam vise razmisljao da promenim skolu:drustvo se malo oslobodilo,i shvatih da je to stvarno nesto najbolje u ovoj skoli:nema skoro niko nakurcen,svi su ok,i u odnosu na osnovnu mnooooooooogo bolji.A profesori su onako,mozda malo smeksali,i meni je na kraju cak i bilo drago sto sam upao ovde gde sam :) Mene je inace kod devete faciniralo to ako saznaju da ides u devetu i tako to,oni svi kao vau itd.Ali sam shvatio da ce to uskoro biti i u Zemunskoj,i sama znas da trazi samo 4 poena manje od devete...Interesantno je da gotovo svako uci,barem pomalo.U osnovnoj se secam nista nisu znali niti ucili.Ovde vec svako zna ponesto,cak i najveci zaebanti uce.Za drustvo ne znam ni sam kako da se izrazim,ali je bas VRH!E sad mozda zbog profesora zalim sto nisam upao u devetu:Ja ne znam kod kuce da ucim...I meni mnoooogo vise odgovara da na casu naucim,i smatram da moze barem 60,70 % gradiva iz svakog predmeta da se nauci na casu.Ali to ovde nije moguce:Ima svakakvih predavanja,znaci profesori donose predavanja na papiru i svaki cas pitaju,ili samo diktiraju,mi matematiku skoro ni ne radimo na tabli,nego nam samo diktira(sto mu mnogo zameram),ili nam kazu samo da iz knjige naucimo,ima jedna profesorka koja stvarno zna da predaje(Tanjica,prof. istorije).Naravno nekima je lakse da uce ovako kod kuce,a da se na casu sprdaju,to zavisi od tebe.To u vezi profesora ti zavisi i od srece,kako ti koji zapadne,a i kako te gotive...Znam dosta njih koji idu u devetu(vecina iz moje skole),i kazu da nije takav slucaj,da tu moze dosta da se nauci na casu...Kazu da je prirodni dosta tezi od drustvenog,tako da i tu obrati paznju...Ti se odluci:ili drustvo i losa predavanja,ili mozda malo losije drustvo i skola u kojoj ces nauciti dosta.Nadam se da sam pomogao,barem malo :D
I da,*** pa Zemunska ima najveci i najbolji podforum na krstarici,daj joj i tu neki plus :D

ah, pa moram da udjem u diskusiju i dam jednu repliku :D

sto se tice drustva u devetoj, to mi ne diraj :D
zemunska je i meni bila druga na listi i drago mi je sto nisam upao... ne zelim da vredjam, ali deveta je deveta :lol: i deveta ce uvek imati ugled, jer to prosto nije ni do bodova ni do neceg drugog vec do profesora starosedeoca koji prosto ne dozvoljavaju da skoli opadne kriterijum, stalno ponavljaju sta je deveta i da je to skola za elitu i dza bu.. mladji profesori koji dolaze, sve su gori, ne kazem da nemaju znanje, ali malo su ograniceni i vide samo u jednom pravcu.. vidi se da su ogorceni sto su dosli da predaju u skolu i samim tim, deca su manje zainteresovana i ugled normalno pada...
ima par profesora debila kod kojih stvarno ne mozes nista da naucis, da ne kazem da te uci pogresno poput cuvenog engleza mice koji ne daj ti boze da ti zapadne i tako ostalih nekih mentola... sr.anje je to sto imas oko sebe 30 ucenika koji su u svakom momentu spremni, sta da ti kazem kad je najgoi ucenik imao prosek 3:60 valjda... konkurencija je ogromna i vise ne radi o tome koliko znas ti vec koliko znaju ostali, radi se o tome da mozes ti znas za 10, ali ne vredi ti to ako ovaj ispred tebe zna za 20, a tebi potrebno samo 5... konkurencija je ogromna i to jedino moze da smori... ovo ostalo ne... :D
tako da, deveta rules! xD

ah, pa moram da udjem u diskusiju i dam jednu repliku :D

sto se tice drustva u devetoj, to mi ne diraj :D
zemunska je i meni bila druga na listi i drago mi je sto nisam upao... ne zelim da vredjam, ali deveta je deveta :lol: i deveta ce uvek imati ugled, jer to prosto nije ni do bodova ni do neceg drugog vec do profesora starosedeoca koji prosto ne dozvoljavaju da skoli opadne kriterijum, stalno ponavljaju sta je deveta i da je to skola za elitu i dza bu.. mladji profesori koji dolaze, sve su gori, ne kazem da nemaju znanje, ali malo su ograniceni i vide samo u jednom pravcu.. vidi se da su ogorceni sto su dosli da predaju u skolu i samim tim, deca su manje zainteresovana i ugled normalno pada...
ima par profesora debila kod kojih stvarno ne mozes nista da naucis, da ne kazem da te uci pogresno poput cuvenog engleza mice koji ne daj ti boze da ti zapadne i tako ostalih nekih mentola... sr.anje je to sto imas oko sebe 30 ucenika koji su u svakom momentu spremni, sta da ti kazem kad je najgoi ucenik imao prosek 3:60 valjda... konkurencija je ogromna i vise ne radi o tome koliko znas ti vec koliko znaju ostali, radi se o tome da mozes ti znas za 10, ali ne vredi ti to ako ovaj ispred tebe zna za 20, a tebi potrebno samo 5... konkurencija je ogromna i to jedino moze da smori... ovo ostalo ne... :D
tako da, deveta rules! xD

TAKO DA ZEMUNSKA RULES! :p

Zemunska ima dušu. Stara je 150 i kusur godina, a ova vaša pedesetak.
I ko sad ima veći ugled?

Back