Da li je ispravno Dankov auto ili Dankin auto (rijec je o Danki koji ima auto)
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Danko, kao Marko, Ranko..Danko i Danka?
A reč o Danki .Danko, kao Marko, Ranko..
Ako je ispravno Markov auto, Rankov auto, Stankov auto, Mirkov auto, Jankov auto - zašto ne bi bilo ispravno i Dankov auto?Danko, kao Marko, Ranko..
Misliš o DANKU? Dankov auto i Dankin auto, vlasnici su Danko i Danka.Da li je ispravno Dankov auto ili Dankin auto (rijec je o Danki koji ima auto)
MarioKoje marke je auto?
Ne može da bude reč "o Danki koji ima auto" ako je vlasnik auta muško i zove se Danko. Onda je reč "o Danku koji ima auto". Da je žensko i zove se Danka, bilo bi reč "o Danki koja ima auto".Da li je ispravno Dankov auto ili Dankin auto (rijec je o Danki koji ima auto)
Ako je Danko onda je Dankov, ako je Danka onda je Dankin....Da li je ispravno Dankov auto ili Dankin auto (rijec je o Danki koji ima auto)
+1Misliš o DANKU? Dankov auto i Dankin auto, vlasnici su Danko i Danka.
Da li je ispravno Dankov auto ili Dankin auto (rijec je o Danki koji ima auto)
imam utisak da ti srpski nije maternji jezik...Slazem se, hvala na suggestion.
Koliko sam shvatila, pitanje je ispravno gramatički izražavanje...+1
al zavisi i od dijalekata, po standarnom jeziku ovo
da, ali npr, kad sam bio u Bosni (RS) cuo sam npr da kazu Darkin, ili kome Darki umesto Darkov, ili Darku.. što je po standardnom srpskom ispravno, dok je ovo lokalna varijacija.Koliko sam shvatila, pitanje je ispravno gramatički izražavanje...
Ne razumem te. Zna se šta je gramatički ispravno. Ovo što si naveo ni po kakvim standardima nije ispravno. Ovo o čemu govorimo nije lokalna varijacija, već gramatički ispravan govor. Ako je Darko muško, onda je Darkov auto, auto pripada Darku...sve ostalo je neispravno...da, ali npr, kad sam bio u Bosni (RS) cuo sam npr da kazu Darkin, ili kome Darki umesto Darkov, ili Darku.. što je po standardnom srpskom ispravno, dok je ovo lokalna varijacija.
da li je? Postoji standardizovani jezik, negde od kraja 19tog veka, dijalekti su bogastvo jezika, zvati nesto neipravnim a govori se tako oduvek je po meni pogrešno.Ne razumem te. Zna se šta je gramatički ispravno. Ovo što si naveo ni po kakvim standardima nije ispravno. Ovo o čemu govorimo nije lokalna varijacija, već gramatički ispravan govor. Ako je Darko muško, onda je Darkov auto, auto pripada Darku...sve ostalo je neispravno...
Dijalekti su naše blago, ali ne znači da je ispravno....volim da čujem dijalekte naših područja, oni nam daju šarolikost i jedinstvenost, ali nikada ne zaboravljam šta je gramatički ispravno.da li je? Postoji standardizovani jezik, negde od kraja 19tog veka, dijalekti su bogastvo jezika, zvati nesto neipravnim a govori se tako oduvek je po meni pogrešno.
Sta onda reci za Pirot, Vranje itd Sta oni treba da se odreknu svog govora zato sto je "pogrešan" a pretci im 1000 godina gutaju padeže
slazem seDijalekti su naše blago, ali ne znači da je ispravno....volim da čujem dijalekte naših područja, oni nam daju šarolikost i jedinstvenost, ali nikada ne zaboravljam šta je gramatički ispravno.