Zemunska gimnazija uvela dramatičnu promenu za đake, a evo kako sve izgleda u praksi.A gde vam je kartica?

Tko normalan ide u gimnaziju osim ako sam nije tako mazohisticki odlucio, ili su ga roditelji natjerali?

Moze li mi netko objasniti smisao ovog poteza?
Osim da se roditeljima izbije dodatni dinar iz dzepa za izradu neke kartice koju ucenici zakindjure oko vrata?

Ja sam obožavala moju gimnaziju kao i sve moje drugarice. Najbolja škola i tu se stiču prijatelji i poznanici koje sutradan vredi poznavati, budući lekari, advokati, sudije, političari… U gimnazijama se obrazuje društvena elita.

"Dobar dan. Gde vam je kartica? Aha, vidim, izvolite uđite. A gde je vaša? U redu, danas možete u školu, ali sutra nećete moći da prisustvujete nastavi ukoliko nemate identifikacionu karticu". Ovako funkcioniše drugo polugodište u Zemunskoj gimnaziji – svaki učenik i svaki zaposlen u ovoj ustanovi mora da ima identifikacionu karticu sa svojim imenom i prezimenom da bi mogao da uđe u školu. Ukoliko je nema, biće vraćen sa ulaza zgrade.

Katarina i Antonina su druga godina Zemunske gimnazije. Kada smo ih zatekli na ulazu, odmah smo ih pitali gde su im kartice. Odgovorile su da su im zakačene oko vrata.

„Nisam se još navikla, pomalo mi je smešno, mada mi je jasno da tako funkcionišu firme i da je to nešto sasvim normalno. Tako da mi je drago što je škola uvela ovaj sistem prepoznavanja učenika, naša gimnazija je uvek inovativna i jako sam srećna što sam deo nje“, kaže nam Katarina.
mirisi na americki sistem...............znaci, odvratno.

Tko normalan ide u gimnaziju osim ako sam nije tako mazohisticki odlucio, ili su ga roditelji natjerali?

Moze li mi netko objasniti smisao ovog poteza?
Osim da se roditeljima izbije dodatni dinar iz dzepa za izradu neke kartice koju ucenici zakindjure oko vrata?

Дистопије воле тоталну контролу у оборима.

Nije ovo samo zbog identifikacije dece već i sprečavanje onih koji ne pohađaju tu školu da ulaze , imali su par primera da su učenici drugih škola dolazili kod drugara i pravili probleme .
Ма није ваљда - долазили из других школа и правили проблеме! То се иначе не дешава у школама, али све друге опстадоше, а само је ова угрожена.

Kod nas u firmi odavno postoje kartice.
I nije nikakav problem.Niko ti ne zabranjuje ulazak ili izlazak kad hoces,ali sve se evidentira.
Naravno i tu postoje "rupe",recimo na pauzi mozes da udjes na tudju karticu,ako zaboravis svoju...posto kamere uglavnom niko i ne gleda,ali sad bas da tako radis svaki dan,vec bi se primijetilo.
To ima i svoje dobre strane,niko ko nije zaposlen ne moze da tumara po firmi,a radnici se naravno cekiraju jer nije niko lud da dodje na posao,a da mu se ne broji dolazak,ako nema karticu.
Ne vidim problem ni da ucenici ulaze sa karticom,s tim sto ne bih zabranjivala kasnjenje i slicno,jer to se inace evidentira na drugi nacin.
Zapravo kartica bi sluzila kao neki "kljuc" za otvaranje vrata i svi bi bili sigurniji.
Naravno da bi portir trebao da bude na ulazu i pored svega.

Ja sam obožavala moju gimnaziju kao i sve moje drugarice. Najbolja škola i tu se stiču prijatelji i poznanici koje sutradan vredi poznavati, budući lekari, advokati, sudije, političari… U gimnazijama se obrazuje društvena elita.

Па не данас...немаш грађанина, већ поданика, па самим тим немаш ни институције.

To je već druga tema.

Нетачно, овом друштву којим владају вршиоци моћи не треба елита из клас.гимназије.

Промашујеш суштину стварности

Треба им неваспитана и бахатаб олош-елита

Нетачно, овом друштву којим владају вршиоци моћи не треба елита из клас.гимназије.

Промашујеш суштину стварности

Треба им неваспитана и бахатаб олош-елита

Misliš tipa Jovana Jeremić?

Verovatno da je tako. Kultura, pristojnost, odmerenost, rad bez hvalisanja, reči koje odzvanjaju ne drsko i glasovito, već značenjem…sve ono što je u mojoj gimnaziji onda bilo na ceni je sad izgubilo vrednost. Sve se pretvorilo u divljaštvo i agresiju.

To je ono što aktuelna vlast nameće kao sistem vrednosti i zato je deseta žena noćas ubijena, zato su ljudi sve luđi i nasilniji, zato su deca sve nevaspitanija jer svi odgajaju buduće kraljeve i kraljice koji misle da su centar sveta i ne umeju da poštuju drugu osobu ni tuđe mišljenje.

Kod nas u firmi odavno postoje kartice.
I nije nikakav problem.Niko ti ne zabranjuje ulazak ili izlazak kad hoces,ali sve se evidentira.
Naravno i tu postoje "rupe",recimo na pauzi mozes da udjes na tudju karticu,ako zaboravis svoju...posto kamere uglavnom niko i ne gleda,ali sad bas da tako radis svaki dan,vec bi se primijetilo.
To ima i svoje dobre strane,niko ko nije zaposlen ne moze da tumara po firmi,a radnici se naravno cekiraju jer nije niko lud da dodje na posao,a da mu se ne broji dolazak,ako nema karticu.
Ne vidim problem ni da ucenici ulaze sa karticom,s tim sto ne bih zabranjivala kasnjenje i slicno,jer to se inace evidentira na drugi nacin.
Zapravo kartica bi sluzila kao neki "kljuc" za otvaranje vrata i svi bi bili sigurniji.
Naravno da bi portir trebao da bude na ulazu i pored svega.
potpuno 2 različite stvari
Kartice služe da se čekira da je radnik došao
A ove kartice kao da je direktor negde video na zapadu pa se primio... da i oni budu moderni. potpuna glupost.

Kao u O.Š. mog klinca dogovorili roditelji da plaćamo neko obezbeđenje. Iako postoji dežuran policajac kod svake škole, tj u školi. Ali kao. I šta sad, ta policajka i ova cura iz obezbeđenja razmenjuju fotke, gledaju mobilne preko dana itd.. To su sve strahovi ljudi. Ljudi su počeli nda se plaše za sve i svašta, to je protivno životu. To je neka opšta paranoja kojoj su ljudi sve skloniji. Dokazano za vreme pandemije.

Back