zemljotres u Kraljevu

Zemljaci, je li stogod bolje? Ovde, u Nisu, vecina je prilicno osetila zemljotres, ja sam prespavala. Moji zive u Kraljevu, kod nove poste, tako da su me zorom sokirale poruke i izvestaj o propustenim pozivima. Slike su porazavajuce, tesko je i sa izvesne udaljenosti gledati svoj grad u rusevinama, ne mogu ni da zamislim kako sve to izgleda uzivo.

Od septembra do kraja oktobra, dakle do pre nekoliko dana, NIS Naftagas vrsio je seizmicka ispitivanja u okolini Kraljeva trazeci naftu. Ta ispitivanja su ukljucivala i upotrebu seizmickih kamiona - vibratora koji stvaraju snazne vibracije tla. Sasvim logicno da se ove aktivnosti mogu smatrati potencijalnim uzrokom zemljotresa u Kraljevu. Molim pomenute da vise ne istrazuju, kopaju, vibriraju ili bilo sta drugo slicno rade jer bilo ciji profit nije vredan ljudskih zivota, unistenih domova i strahova.

Ja sam stajao ispred prozora ka terasi, a iznad nje visi veliki blok zida koji se otkinuo još juče.. I majka mi reče da se pomerim jer može da padne, ja joj odgovorim da neće sad i da treba da drže roletnu spuštenu i preko dana zbog stakla koje leti, a onda krenu da trese. Popadale su samo neke cigle, a zid se još više nakrivio. Bili su vatrogasci, ogradili su (konačno) taj deo ulice i u štabu su obećali da će poslati nekog da sruši taj zid izjutra. Sad samo da ne bude novih potresa do jutra.
Good luck to us all..

Oooo, evo sad još jedan drmnu :(

Poslednja izmena:
Upravo čitam po Face-u komentare nezahvalnih.Neverovatno je da u ovakvoj situaciji ima onih kojima je malo:130000€ iz Vlade Srbije,100000€ iz Minhena,70000€ iz Vojvodine,45000€ iz Banja Luke...Zaista imam želju da alavu gamad streljam pred Milutinom,makar Spomen park postao veličine Koloseuma.:kletva:Donatorima velika zahvalnost.:kpozdrav:

Izvini Milorade, jel se ti to šališ?
Vlada je dala 130 hiljada evra za obnovu grada, a u isto vreme je dala 40 hiljada evra za portrete svih bivših predsednika skupštine?
Da bih sredio krov na mojoj zgradi trebamo da iskeširamo oko 700 evra samo za crep.. Plus letve, plus majstori koji će to da rade.. I to je samo da pokrijem krov! Ni ne nadam se da će mi neko pomoći u saniranju unutrašnjih oštećenja, dimnjake smo danas sami izgradili..
Vlada je dužna da pomogne! Za šta plaćam porez ako mi država okrene leđa? Pa više su para potrošili ti silni ministri i njihovo obezbeđenje da dolete helikopterima ovde nego što su dali kao pomoć..
Predsednik opštine je kritikovao onog ko je dao prvu procenu štete na "preko milion evra" jer je to smešno malo..

Zahvalan sam svima koji su donirali onoliko koliko su mogli, ali Vladi je posao da se stara o celoj državi, ne samo o Beogradu, za čiju bi obnovu cela Srbija izdvajala doprinose od plata narednih 10 godina, da je kojim slučajem tamo bio zemljodrm.

I da, ako će ti biti lakše da shvatiš, trenutno je preko 500 objekata proglašeno neupotrebljivim i većina će morati ponovo da se zida.. Računaj da nećeš moći da sazidaš kuću bez 20-30 hiljada evra, pa vidi koliku smo pomoć zapravo dobili. Ti će ljudi narednih 2, 3, ili 10 godina da ostanu u kolektivnim centrima ako nam Vlada ovako bude pomagala.

Poslednja izmena:
Navedi mi 2 dobra razloga zašto bi Vojvodina,Banja Luka i Minhen dali lovu.Ljudi pljuju po njihovoj donaciji a ne pada im na pamet da je donatore preko Dunava i Drine komotno moglo da boli uvo za Kraljevo.Upravo će ta lova iz DE nekome da pokrije krov i obezbedi smeštaj klincima.To što nisu mogli da daju više ne znači da ih Kraljevčani trebaju pljunuti u lice.

Ne, ja sam u celoj mojoj poruci jedino kritikovao Vladu, ne ostale dobrovoljne donatore. Vladi je to dužnost, posao za koji im mi dajemo platu, kod ostalih je u pitanju humanost.

Drugo, danas mi neko reče kako bih trebao da tražim da mi daju parket, pošto je bolji od laminata, a džabe je.. I novi bojler, pošto daju i to.. Gade mi se takvi ljudi :(

Upravo čitam po Face-u komentare nezahvalnih.Neverovatno je da u ovakvoj situaciji ima onih kojima je malo:130000€ iz Vlade Srbije,100000€ iz Minhena,70000€ iz Vojvodine,45000€ iz Banja Luke...Zaista imam želju da alavu gamad streljam pred Milutinom,makar Spomen park postao veličine Koloseuma.:kletva:Donatorima velika zahvalnost.:kpozdrav:

Lemi,daj ne kaki!!! Za Nemacku i bosnu ok,to je super i drago mi je zbog toga... Ali

VLADA 130000e??? Za onog majmuna Miladina dali MILION evra,za portrete 40 k evra,za jos neke stvari necu ni da pricam jer mi je muka od drzave...dace Bog da svi umru najgorim mukama,**** im mater debilnu i moronsku... :evil::evil::evil::evil:

A sta Vojvodina,to ne znam? Ustvari,sta je Vojvodina? Kad se pominje odvojeno Vojvodina,znaci da je to odvojena drzava? :confused:

@ nikola :ok::ok::ok:

Back